• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gidis gelis mi yapmali, ev mi tutmali? Kafam cok karisik.

Bence annen kişin trafik kazasindan korksun. Yani yorgunluk, kar kiş içinde araba sürmek zor. Hadi sen iyisin, karşindaki öyle değil ama.

En azindan evinde kapiyi kilitlersin sorun olmaz. Bağimsiz olmayi ögrenirsin. Ev işini, fatura ödemeyi, istediğin saatte eve girip çikman,.. Yani aslinda bakarsan çok iyi bir firsat senin için.

Esyasiz, kaloriferli evlerin kirasi 350-400 tl olan bir yerde ise baslayacagim. Burasi benim oturdugum yere 45 dk uzaklikta. Kisi da biraz sert geciyor(rakimi 1300 sanirim)
Kimisi diyor o soguklarda cok zor olur gidip gelmesi, yolda falan kalirsin. Kimisi de neden yakin yer oldugu halde ev tutuyorsun bosa masraf diyor. Ozellikle annem korkuyor yalniz kalmamdan :) Bende de biraz kendi ayaklarimin ustunde durup, yeni bir hayata baslama istegi de var acikcasi.
Bu arada belki soran olur 25 yasindayim. Ve ilceden ilceye git-gel yapmaktan bahsediyorum.
Siz olsaniz ne yapardiniz, su kardesinize bir yardim :110:

Nasıl gidip geleceksiniz? Arabanız var mı? Aylık yol masrafınız ne kadar olacak?

Ben olsam ev tutardım. Zaten çok ucuzmuş. Güzel günlerde ve ailemi görmek istediğinde gel git yapar, ama kışın, yorgun olduğumda veya iş çakışı arkadaşlarımla programım olduğunda kendi evimde kalırdım. Kira 350’ymiş. Ayda toplam 600-700 TL’ye hayalimdeki gibi rahat ve güzel yaşamış olurdum. Zaten sürekli ailenizle kalırsanız da ev giderlerine yaklaşık o kadar yardım etmeniz gerekir. Sık sık gel-git yapmayınca ulaşım masrafı da az olur.

Şu an yaşadığınız yer şehir merkezi mi?
Gideceğiniz yer nasıl bir yer dağ vaşımı köy gibi mi ilçe var ilçe var şimdi
Sosyal durumu nasıl hangisi avantajlı
Ulaşım rahat mı yoksa kendi arabanızla mı gideceksiniz

Bunlara göre cevap yazalım

Esyasiz, kaloriferli evlerin kirasi 350-400 tl olan bir yerde ise baslayacagim. Burasi benim oturdugum yere 45 dk uzaklikta. Kisi da biraz sert geciyor(rakimi 1300 sanirim)
Kimisi diyor o soguklarda cok zor olur gidip gelmesi, yolda falan kalirsin. Kimisi de neden yakin yer oldugu halde ev tutuyorsun bosa masraf diyor. Ozellikle annem korkuyor yalniz kalmamdan :) Bende de biraz kendi ayaklarimin ustunde durup, yeni bir hayata baslama istegi de var acikcasi.
Bu arada belki soran olur 25 yasindayim. Ve ilceden ilceye git-gel yapmaktan bahsediyorum.
Siz olsaniz ne yapardiniz, su kardesinize bir yardim :110:
haklılar
en azından işe yakın bıryer olsun

İl merkezinden ev tutacak olsanız hiç düşünmeyin derdim ama ilçeden tutmayın bence, üniversite de yokmuş, bildiğimiz geri kalmış bir yer belli ki.
Ben de bir ilçede yalnız yaşadım, evet kesinlikle çok güzel bir tecrübe, iyi ki diyorum hep ama zorlukları bambaşka.
Böyle yerlerde yalnız yaşayan genç bir kadına rahat vermiyorlar maalesef . Ben yaşadım ama kardeşim gitmek istese ev tutmasına müsade etmem, birçok şeyi aileme bile anlatamadım gözleri arkada kalmasın diye. Hele şu an ülkenin geldiği hal ortada, modern bir yer değilse bulaşmayın hiç, güzelce gidin gelin ailenizin yanından.
Kaldı ki masrafınız çok fazla olur evdeyken.

Mecburiyet benim için 70 80 km mesafeden sonra başlar.
Tek yaşamak masraftır, aynı zamanda ev apart vs tutulursa işi gücü de ekstra.
Maddi olarak karşılaştırma yapmalı, kendi için hangisi fayda sağlıyorsa öyle uygulamalı.
Yoksa 45 dk için ev tutmak ya da her gün yol çekmek önemli değil ki.

Maddi olarak bakarsak tabi ki git gel yapmak daha uyguna geliyor.

Gelis gidis yapacagin yol tehlikeli mi ?Ilk atandigimda karadenizin dag koyune gittim.gidis gelis yapayim derken ölüyorduk neredeyse, kaza yaptik.Koye tasindim.Yolun nasil oldugu onemli.Riskli mi ?Riskliyse kesinlikle isinize yakin ilcede kalin derim.

Son gittigimde yol epey virajliydi. Simdi yeni yol yapildi diyorlar. Onceden olsa hayatta gider gelemezdim korkardim:)

Bence annen kişin trafik kazasindan korksun. Yani yorgunluk, kar kiş içinde araba sürmek zor. Hadi sen iyisin, karşindaki öyle değil ama.

En azindan evinde kapiyi kilitlersin sorun olmaz. Bağimsiz olmayi ögrenirsin. Ev işini, fatura ödemeyi, istediğin saatte eve girip çikman,.. Yani aslinda bakarsan çok iyi bir firsat senin için.
Yalnizlik bazen korkutucu geliyor. :) Aslinda cok istedigim bir sey.

Back
X