• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gidis gelis mi yapmali, ev mi tutmali? Kafam cok karisik.

babyblueforever

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
11 Mart 2019
65
18
18
Esyasiz, kaloriferli evlerin kirasi 350-400 tl olan bir yerde ise baslayacagim. Burasi benim oturdugum yere 45 dk uzaklikta. Kisi da biraz sert geciyor(rakimi 1300 sanirim)
Kimisi diyor o soguklarda cok zor olur gidip gelmesi, yolda falan kalirsin. Kimisi de neden yakin yer oldugu halde ev tutuyorsun bosa masraf diyor. Ozellikle annem korkuyor yalniz kalmamdan :) Bende de biraz kendi ayaklarimin ustunde durup, yeni bir hayata baslama istegi de var acikcasi.
Bu arada belki soran olur 25 yasindayim. Ve ilceden ilceye git-gel yapmaktan bahsediyorum.
Siz olsaniz ne yapardiniz, su kardesinize bir yardim :110:

Esyasiz, kaloriferli evlerin kirasi 350-400 tl olan bir yerde ise baslayacagim. Burasi benim oturdugum yere 45 dk uzaklikta. Kisi da biraz sert geciyor(rakimi 1300 sanirim)
Kimisi diyor o soguklarda cok zor olur gidip gelmesi, yolda falan kalirsin. Kimisi de neden yakin yer oldugu halde ev tutuyorsun bosa masraf diyor. Ozellikle annem korkuyor yalniz kalmamdan :) Bende de biraz kendi ayaklarimin ustunde durup, yeni bir hayata baslama istegi de var acikcasi.
Bu arada belki soran olur 25 yasindayim. Ve ilceden ilceye git-gel yapmaktan bahsediyorum.
Siz olsaniz ne yapardiniz, su kardesinize bir yardim :110:
Yerinizde olsam kendime ev tutardım çok güzel bisey aileden ayrı yaşamak bu yaştan sonra zor aile ile

Büyük şehirde yaşayanlar için günlük süre 50 60 dk ortalamadır.
Keza çalıştığım dönemde 1 buçuk saat trafiği çekmişliğim de vardır.
İstanbul için daha vahim durum.
Yani ben ev tutacak bir uzaklık göremedim, 70 km yi aşıyor mu mesafe?
45 dk çok kısa bir mesafe bence
Bende günlük aynı sürede yol yapıyorum ama mecburiyet büyükşehirde. Arkadaşın mecburiyeti yok. Keşke benim de böyle bir seçeneğim olsaydı.

Bende günlük aynı sürede yol yapıyorum ama mecburiyet büyükşehirde. Arkadaşın mecburiyeti yok. Keşke benim de böyle bir seçeneğim olsaydı.
Mecburiyet benim için 70 80 km mesafeden sonra başlar.
Tek yaşamak masraftır, aynı zamanda ev apart vs tutulursa işi gücü de ekstra.
Maddi olarak karşılaştırma yapmalı, kendi için hangisi fayda sağlıyorsa öyle uygulamalı.
Yoksa 45 dk için ev tutmak ya da her gün yol çekmek önemli değil ki.

Büyük şehirde yaşayanlar için günlük süre 50 60 dk ortalamadır.
Keza çalıştığım dönemde 1 buçuk saat trafiği çekmişliğim de vardır.
İstanbul için daha vahim durum.
Yani ben ev tutacak bir uzaklık göremedim, 70 km yi aşıyor mu mesafe?

Yok asmiyor. 50-55 km gibi.

Back
X