• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Giderek yok olan hafızam..

Aklınıza takılan başka şeyler olabilir
Bilinçaltında unutmak istediğiniz yada çözmeye çalıştığınız bişeyler...Takılı kaldığınız problemler
Çünkü benimde bi ara öyleydi..aklınıza gelen şeyi o an önemseyin
Yürüyüş yapma fırsatınız varsa yapın çok iyi gelmişti bana

Aklınıza takılan başka şeyler olabilir
Bilinçaltında unutmak istediğiniz yada çözmeye çalıştığınız bişeyler...Takılı kaldığınız problemler
Çünkü benimde bi ara öyleydi..aklınıza gelen şeyi o an önemseyin
Yürüyüş yapma fırsatınız varsa yapın çok iyi gelmişti bana
Her gün olmasa da sık sık yapıyorum bebeğimle. Evet arka plana attığım o kadar çok şey var ki , unutmak istediğim , yokmuş gibi davranmaya çalıştığım. O kişileri hayatımdan çıkardım ama aklımdan çıkmıyor 😏

muhtemelen b12 eksikliği. bir tahlil yaptırsanız ? sigorta karşılamayabilir ama çok büyük bir para da değil .

yanınızda not defteri taşıyın. hormonlarla alakalı bir şey de olabilir ama ben de bir ara aşırı derecede unutkanlıkla boğuşuyordum gideceğim yerin yollarını unutuyordum günlerce çalıştığım sınavın saatini unutuyordum kaç kere ocakta yemek unuttum kaç tencereyi kömür gibi attım bilmiyorum bile. not defteri taşımaya başladım ufak gün boyu yarım saat aralıkla telefon alarmı kuruyordum deftere de yaptığım yapacağım şeyleri hep not alıyordum saatiyle çamaşır attım ya da pilav koydum 14.20 falan gibi basit şeyleri bile yazıyordum daha dikkatli olmaya başladım. çok basit ya da komik görünse bile yazın her şeyi ufak ufak notlar alın saatli tarihli her gün zamanla daha odaklanıyorsunuz. şimdi bile istemsiz her yeni bir şey yaptığımda saate bakarım derse başladım 19.30 lavaboya kalkarım 20.03 falan alışkanlık oldu.

Hamilelikte kullandığınız vitamin ilaçlarını,doktora danışarak emzirme döneminde de kullanmalısınız.

Doğumdan sonra bütün kan değerleri demir,b12, d vitamini vs taban yapar aşırı düşer.Kesinlikle takviye almanız gerekir.

narkozun etkisi nasil 1 yil gecmez ne sacma. neyse b12 d vit demir gibi temel kan sayimlarinizi yaptirin lutfen

Ben de hafıza zayıflığından şikayetçiyim. Geçtiğimiz kış 3 gün hastanede yatmam gerekti (zatüre geçirdim) O 3 gün kolumda sürekli serum vardı ve aklınıza gelebilecek her türlü vitamin, mineral vs takviyesi almış oldum. Hastaneden çıktıktan sonra hem kendimi enerji olarak çok iyi hissettim hem de hafızamın ciddi şekilde daha iyi olduğunu gördüm. Demem o ki, ciddi bir kan testi yaptırın. Sadece vitaminlere değil demir, magnezyum gibi minerallere de baksınlar. Belli ki bir şey eksik vücudunuzda. Bunun dışında zihninizi çalıştıracak egzersizler yapın. Mesela gazetelerin bulmacalarını çözün, telefondan Kelimelik oynayın.

ayni sorun bende de var ve 1 yildan fazladir suruyor 20 ayĺik kizim var benimde onunla birlikte basladi. mesela kinusuyorum ne kinustugumu bile unutuyorum. bazen cunleyi tamamlayamiyorum. yapacagim isleri unutuyorum vs kan degerlerimde hic bi sorun yok fakat beyin cerrahisine falan gitmeye korkuyorum altindan bisey ciksin istemiyorum.

Merhaba K.K'nın güzel kadınları.
Nereden başlayacağımı inanın bilmiyorum çok uzatmak da istemiyorum sorun şu ki ; artık hiçbir şeyi hatırlayamıyorum, sürekli bir unutkanlık var üzerimde ve bu durum giderek canımı sıkmaya başladı.
Eskiden hafızam o kadar iyiydi ki hatta annemler dalga geçerlerdi bir olayı en ufak ayrıntısına kadar anlatırdım. Şimdi ne oldu bilmiyorum . Üç aylık bir bebeğim var hamileliğimde ve öncesinde de çok fazla unutuyordum ama bu doğumdan sonra hat safhaya ulaştı.
Bebeğimin biberon emziğini kaynatmak için ocağa koymuştum saat 10~11 gibi , unutmuşum. Fark ettiğimde saat gece 1 'di, yine aklıma gelmedi tesadüfen gördüm. Kaynaya kaynaya su bitmiş, biberon emziği yanmış, cezve deseniz zaten simsiyah. Bu bardağı taşıran son damla oldu . Bunun gibi daha neler neler. Mesela anahtarımı yanıma alayım diyorum , yanına gidiyorum başka şeyi koyuyorum çantama sonra onu da aldım sanıyorum. Eşimin söylediği şeylere tamam diyormuşum sonra hatırlatınca yada sorunca yo bana demedin diyorum. inanın hiç hatırlamıyorum adam söyledim ya diyor ama bende sıfır. Bunun gibi daha bir sürü şeyler.
Ne yapacağımı bilmiyorum kendi kendine geçecek gibi değil , doktora mi gitsem ki? Bunun sebebi ne olabilir ? Doğumu sezeryan ile yaptım bazı arkadaşlar narkozun etkisi 1 yıl geçmiyor ondandır diyor, açıkçası pek tatmin olmadım bu sebebe.
Ne yapmalıyım bana bir şey söyleyin ? O cezveden yangın da çıkabilirdi , o kadar üzüldüm ki anlatamam . Ne olacak böyle ?
Bende de dogumdan sonra aynilari oldu,degerlerim düsmüstü,vitamin kullaninca daha iyi oldu..Bazen ama uykusuzluk,birsen fazla sey düsünme ve stres gibi durumlarda olabiliyor..Bence yine de doktora gidin

Merhaba K.K'nın güzel kadınları.
Nereden başlayacağımı inanın bilmiyorum çok uzatmak da istemiyorum sorun şu ki ; artık hiçbir şeyi hatırlayamıyorum, sürekli bir unutkanlık var üzerimde ve bu durum giderek canımı sıkmaya başladı.
Eskiden hafızam o kadar iyiydi ki hatta annemler dalga geçerlerdi bir olayı en ufak ayrıntısına kadar anlatırdım. Şimdi ne oldu bilmiyorum . Üç aylık bir bebeğim var hamileliğimde ve öncesinde de çok fazla unutuyordum ama bu doğumdan sonra hat safhaya ulaştı.
Bebeğimin biberon emziğini kaynatmak için ocağa koymuştum saat 10~11 gibi , unutmuşum. Fark ettiğimde saat gece 1 'di, yine aklıma gelmedi tesadüfen gördüm. Kaynaya kaynaya su bitmiş, biberon emziği yanmış, cezve deseniz zaten simsiyah. Bu bardağı taşıran son damla oldu . Bunun gibi daha neler neler. Mesela anahtarımı yanıma alayım diyorum , yanına gidiyorum başka şeyi koyuyorum çantama sonra onu da aldım sanıyorum. Eşimin söylediği şeylere tamam diyormuşum sonra hatırlatınca yada sorunca yo bana demedin diyorum. inanın hiç hatırlamıyorum adam söyledim ya diyor ama bende sıfır. Bunun gibi daha bir sürü şeyler.
Ne yapacağımı bilmiyorum kendi kendine geçecek gibi değil , doktora mi gitsem ki? Bunun sebebi ne olabilir ? Doğumu sezeryan ile yaptım bazı arkadaşlar narkozun etkisi 1 yıl geçmiyor ondandır diyor, açıkçası pek tatmin olmadım bu sebebe.
Ne yapmalıyım bana bir şey söyleyin ? O cezveden yangın da çıkabilirdi , o kadar üzüldüm ki anlatamam . Ne olacak böyle ?
Benimde 3,5 aylık bebeğim var ve aynı senin gibiyim Bende hamilelikten beri B12 eksikliği var Geçen bende cezveye su koydum tamamen unutmuşum bişey için mutfağa girdim öyle gördüm...

O bendede var ama sizinki birkac tik daha fazla.. bende b12eksikligi ve demir eksikligi kansizlik vardi doktor kan hapi ve igne vermisti daha iyi olmustum ozellikle bas agrisi ve carpintida varsa belirtisi olabilir.. ben bazen aklima bisi yapicam diye gelen seyleri 5 6 saniye sonra unutuyorm dusun dusun ancak aklima geliyo ve cok sık oluyo

Back