• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Giderek yok olan hafızam..

bazen esimle muhabbet ediyoruz bisey soruyo mesela benim cevap vermemi beklerken ben o ara boslukta konustugumuzu unutup kalkip baska seyler yapmaya basliyorum
Peki bir çözüm aradınız mı ? Sizin de mi değerleriniz düşük ?

Belki de normaldir ama iş tehlikeli bir boyut alacak diye korkuyorum.
Alzheimer olmaktan korkuyorum mesela . Genç yaşta çok fazla var . Belki de sıradan bir unutkanlık , dalgınlıktır. Ama kan değerlerime tekrar baktıracağım.
Sıradan olmadığına emin olabilirsiniz.
Ayrıca narkozun böyle bir etkisi kalsa dünyada çok farklı bir kaos ortamı oluşurdu.
Lütfen doktora gidin

Canim vitaminlerle alalali bi sorun. bende bi kere ayni gun icinde avm ye gidip anahtari arabada calisir vaziyette unutup ciktim saatlerce gezdim o sirada tel caldi eve yetkili servis gelicekti yardimci abla aradi geldiler diye ama kadini eve kitleyip cikmisim..... ve bi suru sey b12 aliyorum bende bi süredir

Bende senin gibiyim. Önceden hafızan kuvvetliydi şimdi çok unutuyorum. B12 m çok iyi bu arada. Adet Doğum gibi depresif durumlar kadınların hafızasını yıpratıyor diye okumuştum. Ondan olabilir.

Evet kan değerlerim düşük ilaç kullanıyorum ama henüz fayda göstermedi, besin takviyesi de yapamıyorum pekmez , üzüm gibi içemiyorum çünkü

Önce kan değerlerinize tekrar bakılsın, özellikle B12, D , folik asit ve tiroid değerlerine, bu kadar ciddi unutkanlığı tiroid sorunları da yapabiliyor. İlaveten doğumdan sonra değişen düzeniniz ve psikolojiniz de bu durumda etkili olabilir
Besin takviyesi istiyorsanız Solgar'ın balık yağını öneririm

Emziriyor musunuz?
Emziriyorsaniz kesinlikle vitamin ve mineral eksikliği yaşarsınız.
B12 d vitamini bu ikisi önemli hafızada...
Baktirin bi.
Bir de troid hormonunuza baktirin. O da hafıza sorunları yapar

Bebeğiniz üç aylık,muhtemelen uyku düzeniniz berbat halde.eğer böyleyse sebep bu da olabilir çünkü beyniniz kısıtlı enerjiyi hafızadan daha önemli hayati fonksiyonlara naklediyor.uyku beynin tedavisidir.
Birilerinden biraz yardım alın işlerinizi onlar azaltsın ve bebek uyurken iş yapmayın uyuyun.bir de psikiyatriye görünmekten zarar gelmez

Fizyolojik bir sebep bulunmuyorsa, değerleriniz ve hatta nörolojik muayeneniz normal ise biz bunu psikolojik olarak değerlendirmeye alırız. Lütfen fizyolojik tüm tetkiklerden geçtiğinize emin olun sonrasında psikiyatr ya da psikolog ile görüşme yapmanızı öneririm.

Canim vitaminlerle alalali bi sorun. bende bi kere ayni gun icinde avm ye gidip anahtari arabada calisir vaziyette unutup ciktim saatlerce gezdim o sirada tel caldi eve yetkili servis gelicekti yardimci abla aradi geldiler diye ama kadini eve kitleyip cikmisim..... ve bi suru sey b12 aliyorum bende bi süredir
🤣🤣 kadını eve kitlemek de iyiymiş

Bende senin gibiyim. Önceden hafızan kuvvetliydi şimdi çok unutuyorum. B12 m çok iyi bu arada. Adet Doğum gibi depresif durumlar kadınların hafızasını yıpratıyor diye okumuştum. Ondan olabilir.
Haklisiniz belki de bu yüzden bu aralar her şeye kafamı takıyorum, bunalıyorum..

Hamilelige, logusaliga sebep B vitamini eksikligi yasiyor olabilirsiniz.
Sabahlari ekmek yer misiniz mesela? Yogurt,cevizle araniz nasil?

Emziriyor musunuz?
Emziriyorsaniz kesinlikle vitamin ve mineral eksikliği yaşarsınız.
B12 d vitamini bu ikisi önemli hafızada...
Baktirin bi.
Bir de troid hormonunuza baktirin. O da hafıza sorunları yapar
Evet emziriyorum , sanırım vitamin depolarım iyice dibe indi , kafam da dağınık olunca ...

Bebeğiniz üç aylık,muhtemelen uyku düzeniniz berbat halde.eğer böyleyse sebep bu da olabilir çünkü beyniniz kısıtlı enerjiyi hafızadan daha önemli hayati fonksiyonlara naklediyor.uyku beynin tedavisidir.
Birilerinden biraz yardım alın işlerinizi onlar azaltsın ve bebek uyurken iş yapmayın uyuyun.bir de psikiyatriye görünmekten zarar gelmez
Aslında bebeğim çok uyuyan bir bebek bende onunla bol bol uyuyorum uykudan yana bişey olduğunu sanmıyorum. Öyle yapacağım önce doktor ve hala sıkıntı yoksa psikiyatr..

Aynen anlattiginiz gibiydim.
En ince detaylari hatirlardim eskiye donuk, arkadaslarim sasirirdi.

Dr gidince D vitamini eksikligi cikti, ilac kullaniyorum.
genel bir tahlil yaptirin.

Back