- 28 Haziran 2018
- 292
- 420
- 103
Gelmedi , evimiz çatı katı ve çok sıcak tüm camlar açıktı sanırım kokuyu dağıttı. Yangın çıkmadığına şükrediyorum..Peki yanık kokusu falandamı gelmedi ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Gelmedi , evimiz çatı katı ve çok sıcak tüm camlar açıktı sanırım kokuyu dağıttı. Yangın çıkmadığına şükrediyorum..Peki yanık kokusu falandamı gelmedi ?
Mesele içememek değil içiyorum ama geri çıkarıyorum maalesef işe yaramıyor yani , üzüm de aynı şekilde . Meyve olarak yiyebiliyorum. Keçi boynuzu özünü de denedim aynı şekilde çıkardım.İnsan sağlığı için her şeyi yapar, yapmalı. Yiyemiyorum, içemiyorum olayı çok yanlış geliyor bana. Rahatsızlığım için altı ay sabah akşam hastane kokulu bir sıvı içtim ben koca koca bardaklarla. Kusmamak için burnumu tutardım. Ama içmem gerekiyordu içtim. Sizinde takviye almanız gerekiyorsa tutup burnunuzu içeceksiniz. Hem annesiniz artık, kendi sağlığınızı bebeğiniz için de düşünmelisiniz.
Balık da yememişsiniz hamileliğinizden beri. Hamile, emziren olmadığı halde her insanın haftada 2 kez balık tüketmesi gerekir. Sizin özel durumunuz var çok daha fazlasını tüketmelisiniz.
Nasıl güzel anlatmışsınız teşekkür ederim. Bu alarm işini bi arkadaş daha tavsiye etmiş deneyeceğimKan değerlerini yükseltmek için internetten araştırma yapıp yemek planı hazırlayabilirsin. Büyük ihtimalle bebek temposu, uykusuzluk ve emzirmeden dolayı oluyor.
Hatırlayamadığın şeyleri hatırlamak için beynini zorlamak hafıza için iyi değil. Hatırlayamayınca konuyu kapat. Arkada işlem devam ediyor zaten. Bunun yerine hatırlatma notlu alarmlar kur. Emziği ocağa koyduysan 10 dakika sonrasına alarm çalsın mesela “ocaktan emziği al” diye.
Arada vakit buldukça daha önce hiç yapmadığın bir şey yapıp beynini şaşırtabilirsin. Örneğin daha önce hiç sudoku çözmediysen birden sudokuya başla. Biraz ilerleyince bırak satranç öğren gibi... Beyni bu şekilde şaşırtmak devamlı çalışır halde tutuyor.
Beyni şaşırtırken bir taraftan da bazı işleri rutine oturt. Mesela hep cepli eşofman, pijama giy telefon hep sağ cebinde olsun gibi... Bu şekilde düşünmeden telefonu cebine atacaksın. Günlük hayatta yaşadığın bazı sorunları kafana oturttuğun rutinlerle düşünmeden yapabilirsin.
Uyumadan önce dişimi fırçaladıktan sonra diş ipi kullanmaya çok üşeniyordum ben. Diş fırçasını hep aynı yere bırakıp sonra diş ipini her gün aynı uzunlukta koparıp hep aynı sırayla dişleri temizliyorum. Bu şekilde benim için aşırı üşendirici bu eylemi farkında olmadan her akşam yapıyorum
Psikolojik olarak bilemiyorum gidip geliyorum. Sürekli sıkıntılar üst üste geliyor. Kafamın takıldığı şeyler var yok diyemem. Belki de .Bu kış her zaman unutkan olan ben için artık bu durum had safhaya ulaşmıştı. B12 eksikliği nedeniyle iğne oldum uzun süre. Ama bence bir sebebi de depresyondu. B12 nin faydası kesinlikle oldu ama depresyonum da ortadan kalkınca daha da düzeldi. Yine mükemmel bir hafizam var diyemem çünkü kendimi bildim bileli boyleydim ben. Et yemem pek çünkü. Baliksa hiç yemedim. Ama daha iyiyim. En azindan çayı demleyince demliği tekrar üste oturtmayı hatırlıyorum artık. Yani demem o ki, psikolojiniz iyi değilse bu çok etkiliyor.
Benim de 6 aylık bebeğim var ikiz de kızlarim sanırım koşturmaktan yorgunluktan senin durumundayım dün ütüyü fiste unutmuşum Allah dan eşim t shirt ütülemeye ütüyü eline almış fark etmiş ama ben eğilip fişi çektiğime eminim o anı hatırlıyorum hatta nasıl olduysa cekmemisimDolaptan çıkardığım kıymayı açılsın diye beklettigime eminken tekrar dolaba koyduğumu hiç hatırlamıyorum.Esyalari resmen evde nereye koydum oturup düşünüyorum ki ben fazlasiyla her şeyi hatırlayan biriydim 3 4 yaşlarımı dahi.Galiba yorgunluktan diyorum bilmiyorumMerhaba K.K'nın güzel kadınları.
Nereden başlayacağımı inanın bilmiyorum çok uzatmak da istemiyorum sorun şu ki ; artık hiçbir şeyi hatırlayamıyorum, sürekli bir unutkanlık var üzerimde ve bu durum giderek canımı sıkmaya başladı.
Eskiden hafızam o kadar iyiydi ki hatta annemler dalga geçerlerdi bir olayı en ufak ayrıntısına kadar anlatırdım. Şimdi ne oldu bilmiyorum . Üç aylık bir bebeğim var hamileliğimde ve öncesinde de çok fazla unutuyordum ama bu doğumdan sonra hat safhaya ulaştı.
Bebeğimin biberon emziğini kaynatmak için ocağa koymuştum saat 10~11 gibi , unutmuşum. Fark ettiğimde saat gece 1 'di, yine aklıma gelmedi tesadüfen gördüm. Kaynaya kaynaya su bitmiş, biberon emziği yanmış, cezve deseniz zaten simsiyah. Bu bardağı taşıran son damla oldu . Bunun gibi daha neler neler. Mesela anahtarımı yanıma alayım diyorum , yanına gidiyorum başka şeyi koyuyorum çantama sonra onu da aldım sanıyorum. Eşimin söylediği şeylere tamam diyormuşum sonra hatırlatınca yada sorunca yo bana demedin diyorum. inanın hiç hatırlamıyorum adam söyledim ya diyor ama bende sıfır. Bunun gibi daha bir sürü şeyler.
Ne yapacağımı bilmiyorum kendi kendine geçecek gibi değil , doktora mi gitsem ki? Bunun sebebi ne olabilir ? Doğumu sezeryan ile yaptım bazı arkadaşlar narkozun etkisi 1 yıl geçmiyor ondandır diyor, açıkçası pek tatmin olmadım bu sebebe.
Ne yapmalıyım bana bir şey söyleyin ? O cezveden yangın da çıkabilirdi , o kadar üzüldüm ki anlatamam . Ne olacak böyle ?
Bende bi kere yumurtasız menemen yapmıştım ama bana sorsanız 3 yumurta kırdım . Belki de aniden artan sorumluluklar etkiliyor olabilir. Kendimi çoğu zaman evde bişeyler yetişmek için koşarken buluyorum.Benim de 6 aylık bebeğim var ikiz de kızlarim sanırım koşturmaktan yorgunluktan senin durumundayım dün ütüyü fiste unutmuşum Allah dan eşim t shirt ütülemeye ütüyü eline almış fark etmiş ama ben eğilip fişi çektiğime eminim o anı hatırlıyorum hatta nasıl olduysa cekmemisimDolaptan çıkardığım kıymayı açılsın diye beklettigime eminken tekrar dolaba koyduğumu hiç hatırlamıyorum.Esyalari resmen evde nereye koydum oturup düşünüyorum ki ben fazlasiyla her şeyi hatırlayan biriydim 3 4 yaşlarımı dahi.Galiba yorgunluktan diyorum bilmiyorum
Bende, artık unutmak da değil bu farklı bi alemde yaşıyorum sanırım bu unutkanlığım yüzünden bebeğime zarar vermekten korkar oldumBende maalesef, Allah korusun ama, bu gidisle alzheimer olmaktan korkuyorum. Sanki hafizamin üstünde bir örtü var ve hafıza kullanımımı engelliyor. Geçen tuvalette mum yaktım olan kokuyu alsın diye. Mumu unuttum sonuç tuvalet yandı. Unutmamı geçtim artık fark etmeden bilinçsiz hareket ediyorum. Kendimden umudu kestim, hatırlatıcılar olmadan -mesela Telefonda kurulmuş alarmlar- kendime güvenemiyorum.. bende de kan değerlerim normal çıktı. Umarım sizin unutkanlığınız düzelir.
Bir şey soracam.Olmayan şeylerde görüyor musun?Göz yanilmasi tarzındaBende bi kere yumurtasız menemen yapmıştım ama bana sorsanız 3 yumurta kırdım . Belki de aniden artan sorumluluklar etkiliyor olabilir. Kendimi çoğu zaman evde bişeyler yetişmek için koşarken buluyorum.
Yardım almadım. Eşimin sayesinde diyebilirim. Çok destek oldu. Yeni evlendim farkli bir şehirdeyim, mesleğimi yapamıyorum. Zaten bunlardi benim sorunum. Ama şimdi iyiyim şükür. Fırsatınız varsa kesinlikle yardım alın. Fırsatınız yoksa da İyi Hissetmek diye bir kitap var. Onu okuyabilirsiniz. Onun da faydası oldu bana biraz.Psikolojik olarak bilemiyorum gidip geliyorum. Sürekli sıkıntılar üst üste geliyor. Kafamın takıldığı şeyler var yok diyemem. Belki de .
Psikolojinizi nasıl düzelttiniz? Yardim aldınız mı?
Ya nasıl da uzun uzun yazmışsınız , gerçekten teşekkür ederim . Hepsini yapmaya çalışacağımB12 seviyeniz kan tahlillerinize göre normal seviyede olabilir ama bu seviye sizin için yetersiz gelebilir. Örneğin b12 ideal değerleri 100-550 arasıdır sizin sonucunuz 130 çıktığı için normal denmiştir ama size gerekli olan vücudunuza göre örneğin 220 birimdir. Teste göre bir yetersizlik görünmese de vücudunuzun işleyişine göre eksik olabilir.
Aynı zamanda sadece b12 değil folat, çinko parametreleri de hafızayı etkileyebilir.
Diğer en önemli unsurlardan biri ise yoğun stres, ani ruhsal değişim, sinir krizleri, anksiyete gibi etmenler de ciddi manada unutkanlık yapıyor.
Bir sağlıkçı ve daimi b12 eksikliği yaşayan birisi olarak size tavsiyem hergün sabah ile öğlen arasında(B ve c vitaminleri vücuttan günlük atıldığı için mümkün mertebe öğleden önce tüketin)
¶ 4-5 ceviz
¶4-5 fındık
¶4-5 badem
¶ 4-5 çekirdekli kuru üzüm tüketin.
Öncesinde ve sonrasında en az yarım saat, bir saat başka birşey yememeye çalışın( emilimi engellememek adına).
et, köfte türevi yemeye çalışın.. Et ürünün yanında zeytinyağlı, limonlu salata tüketin. Süt Ürünleri ve asitli içecekler kesinlikle tüketmeyin( B 12 emilimini azaltıyor). Yemek ile çay arasını 1 1:30 saat tutmaya çalışın :)
Mercimek çorbası ve kuru bakliyatların içine azcık zerdeçal atmayı alışkanlık haline getirin alerji yoksa
Umarım tavsiyelerim faydalı olur ortalama 2 3 haftaya hafızanızın daha iyi olduğunu farkedebilirsiniz.
Yok olmuyor, henüz o kadar delirmedim sanırımBir şey soracam.Olmayan şeylerde görüyor musun?Göz yanilmasi tarzında
Anladım, kitabi deneyeceğim inşallah .Yardım almadım. Eşimin sayesinde diyebilirim. Çok destek oldu. Yeni evlendim farkli bir şehirdeyim, mesleğimi yapamıyorum. Zaten bunlardi benim sorunum. Ama şimdi iyiyim şükür. Fırsatınız varsa kesinlikle yardım alın. Fırsatınız yoksa da İyi Hissetmek diye bir kitap var. Onu okuyabilirsiniz. Onun da faydası oldu bana biraz.
Belki de normaldir ama iş tehlikeli bir boyut alacak diye korkuyorum.Cok normal değil mi? 3 aylık bebekle uykusuz geçen geceler, doğum surecinizde eksilen vitaminler..
Ben doğumdan sonra çay koysam alarm kuruyordum çünkü unutuyordum. Kaldı ki çocuğun yemeğini yakmalar neler neler.. En güzel çözümü 10 dk da bir alarm kurarak buldum.