• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Giderek yok olan hafızam..

Hoooneyy

Mutlu bir kalp büyütüyorum 💙
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2018
292
420
103
Merhaba K.K'nın güzel kadınları.
Nereden başlayacağımı inanın bilmiyorum çok uzatmak da istemiyorum sorun şu ki ; artık hiçbir şeyi hatırlayamıyorum, sürekli bir unutkanlık var üzerimde ve bu durum giderek canımı sıkmaya başladı.
Eskiden hafızam o kadar iyiydi ki hatta annemler dalga geçerlerdi bir olayı en ufak ayrıntısına kadar anlatırdım. Şimdi ne oldu bilmiyorum . Üç aylık bir bebeğim var hamileliğimde ve öncesinde de çok fazla unutuyordum ama bu doğumdan sonra hat safhaya ulaştı.
Bebeğimin biberon emziğini kaynatmak için ocağa koymuştum saat 10~11 gibi , unutmuşum. Fark ettiğimde saat gece 1 'di, yine aklıma gelmedi tesadüfen gördüm. Kaynaya kaynaya su bitmiş, biberon emziği yanmış, cezve deseniz zaten simsiyah. Bu bardağı taşıran son damla oldu . Bunun gibi daha neler neler. Mesela anahtarımı yanıma alayım diyorum , yanına gidiyorum başka şeyi koyuyorum çantama sonra onu da aldım sanıyorum. Eşimin söylediği şeylere tamam diyormuşum sonra hatırlatınca yada sorunca yo bana demedin diyorum. inanın hiç hatırlamıyorum adam söyledim ya diyor ama bende sıfır. Bunun gibi daha bir sürü şeyler.
Ne yapacağımı bilmiyorum kendi kendine geçecek gibi değil , doktora mi gitsem ki? Bunun sebebi ne olabilir ? Doğumu sezeryan ile yaptım bazı arkadaşlar narkozun etkisi 1 yıl geçmiyor ondandır diyor, açıkçası pek tatmin olmadım bu sebebe.
Ne yapmalıyım bana bir şey söyleyin ? O cezveden yangın da çıkabilirdi , o kadar üzüldüm ki anlatamam . Ne olacak böyle ?

Anlattiginiza gore ciddi anlamda unutkanliklariniz var kan değerlerinize baktırdınız mi hic?kansızlık demir eksikligi özellikle b 12 vitamin eksikliklerinde bu soyledikleriniz çok yasanir.muhakkak doktora gorunmeniz gerekir.tadaviyle geçiyor.Ha unutmadan anestezinin etkisi 1 yıl devam edermiş diye birşey yok.(saglikciyim)

Narkoz etkisi olduğunu sanmıyorum, doktora gidin. Gebelikte kaybettiğimiz vitaminler ve doğumdan sonraki ani yüklenen sorumluluk unutkanlık yapıyor olabilir. Doktora gidip kan değerlerine baktırın ve sık sık balık tüketin. Mümkünse haftada 2-3 kez

bende bu derece unutkanım
b12 eksiliği var denildi
iğneleri vurdurdum ama geçmedi
doktor psikiyatri bölümüne yönlendirdi

yoğun bi iş tempom var o etkiliyor

Anlattiginiza gore ciddi anlamda unutkanliklariniz var kan değerlerinize baktırdınız mi hic?kansızlık demir eksikligi özellikle b 12 vitamin eksikliklerinde bu soyledikleriniz çok yasanir.muhakkak doktora gorunmeniz gerekir.tadaviyle geçiyor.Ha unutmadan anestezinin etkisi 1 yıl devam edermiş diye birşey yok.(saglikciyim)
B12im normal en son iki ay önce bakıldı ama kan değerlerim düşük , ilaç kullanıyorum henüz bir faydasını görmedim.
Bana da çok saçma geldi zaten 1 yıl devam eden narkoz etkisi .

Narkoz etkisi olduğunu sanmıyorum, doktora gidin. Gebelikte kaybettiğimiz vitaminler ve doğumdan sonraki ani yüklenen sorumluluk unutkanlık yapıyor olabilir. Doktora gidip kan değerlerine baktırın ve sık sık balık tüketin. Mümkünse haftada 2-3 kez
Balık 👌 doğru söylüyorsunuz aklıma hiç gelmedi. En son hamileyken yemiştim .. teşekkürler

bende bu derece unutkanım
b12 eksiliği var denildi
iğneleri vurdurdum ama geçmedi
doktor psikiyatri bölümüne yönlendirdi

yoğun bi iş tempom var o etkiliyor
Şu anda yoğun bir iş tempom yok , evde bebeğime zaman geçiriyorum. Beni aşırı yoran bir bebek de değil. Aklım çok dağınık gibi hissediyorum ..

Kan değerlerinize baktırın. Doğum yapmışsınız muhtemelen düşmüştür bazı değerler. Vitamin takviyesiyle halledilir.

Sürekli alarminiz kurulu kalsın. Devamı olan bir iş yaptığınızda alarm kurun. Yine devamı olacaksa erteleme yapın. Özellikle unutmamaniz gereken seyle mutlaka yazın. Sonra ara ara o notlara bakın. Ve bu arada mutlaka doktora gidin. Geçmiş olsun.

Kan değerlerinize baktırın. Doğum yapmışsınız muhtemelen düşmüştür bazı değerler. Vitamin takviyesiyle halledilir.
Evet kan değerlerim düşük ilaç kullanıyorum ama henüz fayda göstermedi, besin takviyesi de yapamıyorum pekmez , üzüm gibi içemiyorum çünkü

Sürekli alarminiz kurulu kalsın. Devamı olan bir iş yaptığınızda alarm kurun. Yine devamı olacaksa erteleme yapın. Özellikle unutmamaniz gereken seyle mutlaka yazın. Sonra ara ara o notlara bakın. Ve bu arada mutlaka doktora gidin. Geçmiş olsun.
Çoğu zaman telefonumu koyduğum yeri bile bulamıyorum desem ?😅

Biberon emziğini ocağa koyup unutuyorsunuz, Allah muhafaza emzik değil yemek olur, yangına zemin bunlar. Buraya sorana kadar bir dr. Randevusu almanız daha sağlıklı ve mantıklı değil mi?

Evet kan değerlerim düşük ilaç kullanıyorum ama henüz fayda göstermedi, besin takviyesi de yapamıyorum pekmez , üzüm gibi içemiyorum çünkü

İnsan sağlığı için her şeyi yapar, yapmalı. Yiyemiyorum, içemiyorum olayı çok yanlış geliyor bana. Rahatsızlığım için altı ay sabah akşam hastane kokulu bir sıvı içtim ben koca koca bardaklarla. Kusmamak için burnumu tutardım. Ama içmem gerekiyordu içtim. Sizinde takviye almanız gerekiyorsa tutup burnunuzu içeceksiniz. Hem annesiniz artık, kendi sağlığınızı bebeğiniz için de düşünmelisiniz.

Balık da yememişsiniz hamileliğinizden beri. Hamile, emziren olmadığı halde her insanın haftada 2 kez balık tüketmesi gerekir. Sizin özel durumunuz var çok daha fazlasını tüketmelisiniz.

Back