Çok eşlilik kısmı banada çok ağır geldi vallahi.
Konu sahibi birşey demedikçe ya da bir üye tarafından hadsiz bir yorum yapılmadıkca bu konuda birşey yazmayı düşünmüyorum.
Ancak bazı insanlar bir kişiye baglanmaktan kaçınırlar. Bu hormonol ve/veya psikolojik nedenlerden kaynaklanabilir.
Bazıları ise seçimini aynen sizin gibi yapsa da korkularından ötürü yanaşamaz, ona ulaşamadıkça başkalarında onu arar...
Konu sahibinin durumu tam olarak hangisi bilemem. Belki de aradıgını da çoktan bulmuştur. Fakat şu an mutsuz oldugunu düşünüyorum.
Bence rüyalarını ya da herşeyden uzaklaşmak istegini anlamlandırmaya çalışarak bunların pişmanlıgını yaşamak yerine bu hissiyatın kendisi için bir alarm oldugunu düşünerek "nedenleri" üzerine düşünmeli. Belki o zaman çözüm sandıgı kadar uzak da degildir...
Ancak tek eşliligin de bagımlılıkla karıştırıldıgını, sadakat konusunda anlam kayması oldugunu düşünüyorum.
Mesela hep söylerim bu konuda muhafazakar bir insanım diye.
Fakat aramızdaki tutkuyu yitirdigimize inanıyorsam o kişiyle sonsuza dek beraber olmak üzere bir söz veremem, ya da bu sözü tutamam. İhanet etmemek için bitiririm.
Tutku derken illa cinsel birleşme yaşanması gerekmez.
Dedemin anneanneme baktıgı gibi bakamazsam yaşlandıgımda daha da huysuz nemrut bir insan olacagımı biliyorum mesela.
Sadece kendi mutsuzlugum degil, başkalarını da bu sekilde mutsuz edecegimi biliyorum.
Tutkuyla baglı oldugum degerlerden bazı önceliklerim nedeniyle fedakarlık yaptım zaten.
Bir de ömrümü gecirmeyi planladıgım kişide o tutkuyu hissetmeden devam etmekte ısrarcı olursam zamanla agresifleşirim, karşımdaki kişiye ve kendime saygıyı kaybederim, sevgimize dostlugumuza zarar veririm. Sonuç yine aynı olacaksa neden zorlayayım ki?..
Kimisi karar vermek icin o son ana kadar yaşanacakları bekler, kimisi de ilk farkettigi an kendine yeni bir yol çizmek ister.
Yani tek eşli olmak demek, aralarında her ne yaşanırsa yaşansın ömür boyu yalnızca bir insana baglı kalmak anlamına gelmiyor. Aksi taktirde kimsenin benzer hisleri bir başkasına hissedememesi, 2. evliligi yapamaması beklenirdi.