Gezsemde sıkılıyorum hep bunalımda gibiyim

1mirac

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2016
5.079
4.167
Kızlar ben ne kadar gezsemde eve donup 2 çocukla başbaşa kalınca bunalıyorum benim gibi olan var mı merak ettim. Kafam hiç dağılmıyor yani cocuklarda kücük sürekli gezilmiyor tabi ve çıkmakta sıkıntı oluyo cünkü küçükler.mecbur heryere eşimle gitmek zorundaym onunda işi oluyor sık çıkamıyoruz
ama arada bi cıksamda gelince aynı sekılde bunalım takılmaya devam ediyorum hele ki buaralar 3-4 gündür surekli uykum var kafam ağır ve boğuluyor gibiyim evin içinde. Sürekli boş bakıyorum geçmişi/geleceği düşünüyorum bazen gereksiz yere eşime sarıyorum.yani tam da anlatamadığım bi his var. Yemek yapmak yemek su içmek hiçbişey içimden gelmiyor cocuklar icin zoraki kalkıyorum. Ne önerirsiniz bana... nası aşabilirim bu durumu.

oğlum 1 kızım 3 yaşında.

Son düzenleme:
Kızlar ben ne kadar gezsemde eve donup 2 çocukla başbaşa kalınca bunalıyorum benim gibi olan var mı merak ettim. Kafam hiç dağılmıyor yani cocuklarda kücük sürekli gezilmiyor tabi ve çıkmakta sıkıntı oluyo cünkü küçükler.mecbur heryere eşimle gitmek zorundaym onunda işi oluyor sık çıkamıyoruz
ama arada bi cıksamda gelince aynı sekılde bunalım takılmaya devam ediyorum hele ki buaralar 3-4 gündür surekli uykum var kafam ağır ve boğuluyor gibiyim evin içinde. Sürekli boş bakıyorum geçmişi/geleceği düşünüyorum bazen gereksiz yere eşime sarıyorum.yani tam da anlatamadığım bi his var. Yemek yapmak yemek su içmek hiçbişey içimden gelmiyor cocuklar icin zoraki kalkıyorum. Ne önerirsiniz bana... nası aşabilirim bu durumu.

oğlum 1 kızım 3 yaşında.
Tipik depresyon belirtilerini saydınız.Yerinizde olsam spora yazılırdım.Egzersiz mutluluk hormonu salgılatıyor ve tatlı bir yorgunluk güzel bir uyku sağlıyor

oğlum 1 kızım 3 yaşında.
Çocuklar küçük olunca dur yapma koşma atlama düşersin açıktılar susadılar tuvalet nerde altını nerde değiştirsem imdatttttttt yani gezme otur daha iyi sizi anlıyorum

Biraz çocuklardan uzaklasmalisiniz sanirim yok mu emanet edebileceginiz birileri.

Çıkın bir gün esinizle sabahtan- akşama kadar vapura binin simit atın martılara, oturun bir yerde çay için falan illa lüks bir yere gitmenize gerek yok. Çocukların yaşları birbirine çok yakın ikisinede bakmak çok yorucu olsa gerek.

Kendinizi rahatlatamiyorsaniz bir psikologa danişin

Bende konuyu takipteyim bazen içimden hiç bir şey yapmak gelmiyor, çocuk falan zaten benim için imkansız. O sorumluluğu alamam, ben kendime bakamıyorum ben kendimi huzurlu edemedim çocuğa ne verebilirim istemem asla.
Kesnlikle beni çocuklar cok etkiledi en cokta kücük olan. Zaten yapı olarak zaman zaman böyle olurdum çocukta tuz biber oluyo maalesef :KK43: zaten birşey yapasım yok ama yapmaya mecburum bi yandan ağlayan paçama yapışan iki dk yemek yapmaya calıssam feryat fıgan aglayan cocugum var. Duş filan hak getire 🤦‍♀️ Büyük gene kendi halinde ama küçük mafediyor beni.

Çocuklar küçük olunca dur yapma koşma atlama düşersin açıktılar susadılar tuvalet nerde altını nerde değiştirsem imdatttttttt yani gezme otur daha iyi sizi anlıyorum
Kesinlikle öyle , arkadasa oturmaya gitmek bile imkansz cocuklar biraraya geldimi insan oturdugundan bişey anlamıyor

oğlum 1 kızım 3 yaşında.

Döndüğün yer kayın ailesinin alt katı olduğu için olabilir ayıcım,bu arada nasıl bi nick bu yaa 😀

Nasil sikilmaya vakit buluyorsunuz, bos bos bakmaya?
Cok titiz biri degilim oyle saatlerce temizlik yapmam, yemek de pratik seyler tercih ederim.
Ona ragmen gun boyu oturacak 2saati zar zor buluyorum.

oğlum 1 kızım 3 yaşında.
aynı durumdaydım. iş hayatına geri döndüm. düzeldi. şimdi iş stresi ile boğuşmaktan fırsat kalmıyor :KK45: :KK45:

İşte bu yüzden cocuk yapmadan her şeye doymalı insan. Birinci cocuktan tecrübeli olup 2.icin beklemeliydiniz. Bir de siz tek neden cikmiyorsaniz onu anlamsdim cocuklari esinize bırakın ya da anne/kv ye siz cikin gezin. Rutinden kurtulun. Ev islerininde tamamı sizdeyse esiniz yardim etsin. Büyüğün kreş yaşı gelmiş onu önümüzdeki sene kreşe yazdirip siz de bir ise girin bakici tutun. Calismak sosyalleşmektir. Oğlunuzun yaşı küçükmüş ama dikkatini dagitacak şeylerle meşgul edemez misiniz ? Mesela şarkı açın beraber el cirpin iki cocukla. Mirildanirlar en azindan sakinlesirler. Sesli kitap okuyun ya da dinleyin beraber.

Son düzenleme:
İşte bu yüzden cocuk yapmadan her şeye doymalı insan. Birinci cocuktan tecrübeli olup 2.icin beklemeliydiniz. Bir de siz tek neden cikmiyorsaniz onu anlamsdim cocuklari esinize bırakın ya da anne/kv ye siz cikin gezin. Rutinden kurtulun. Ev islerininde tamamı sizdeyse esiniz yardim etsin. Büyüğün kreş yaşı gelmiş onu önümüzdeki sene kreşe yazdirip siz de bir ise girin bakici tutun. Calismak sosyalleşmektir. Oğlunuzun yaşı küçükmüş ama dikkatini dagitacak şeylerle meşgul edemez misiniz ? Mesela şarkı açın beraber el cirpin iki cocukla. Mirildanirlar en azindan sakinlesirler. Sesli kitap okuyun ya da dinleyin beraber.
Çok teşekkür ederm önerileriniz için🤗

Neler yapıyorsunuz mesela bizde faydalanmak isteriz
Sabah 9 da uyanıyoruz, cocuklarin ustlerini degistirip, dia fircalama, yuz yikama, odalari toplama saat 10 oluyor
Yarim saat onlar oyun oynuyor,
Ben kahvalti hazırlıyorum.
11 e kadar kahvalti fasli suruyor, sonra onlara yarim saat cizgi film, ben o sirada mutfağı topluyorum, makinaya camasir atıyorum vs..
Cizgi film bitince onlar da pesimde dolanıyor..
12 den 2 ye kadar, etkinlik oyun.
O sirada ara ara mutfakta ogle yemegi pisiyor git-gel.
2 den 3 e kadar yine yemek fasli, cocuklarin ihtiyaçları..
3 Te en kucuk oglen uykusuna.
O oglen uykusunda iken, 1 numara 2 numaraya kitap okuyor. Ben de ya ev supuruyorum ya camasir ya bir kahve iciyorum.
1 saat kendileri oynuyor.
4 te kiz da uyanmis oluyor
Yarim Saat kadar yine cizgi film aciyorum.
O sirada aksam yemeğine biraz hazirlik yapıyorum.
5 te ara meyve saati kek saati Vs bir ara ogun piknigi yapıyoruz terasta. 1 saat kadar orada vakit geçiriyoruz. Genelde oyun hamuru yada futbol.
Aralarda dans edip delirmece zamanlari yapıyoruz 5-10 dakikalik.
6 dan 7 ye ben yemek yapıyorum, mutfagi toparliyorum, onlar oyun oynuyor.
Babalari 7-7.30 arasi geliyor.
Aksam Yemegi, babayla muhabbet, banyo ve kapanis.
Onlar 9 da uyuduktan sonra utu yapıyorum.
Cunku fazla hareketliler uyanikken olmuyor
Yatmadan once de genelde bir sonraki gunun etkinliklerini falan hazırlıyorum.
Esim de yatmadan once evi toparlıyor, aksam bulasigini kaldırıyor.
3 cocukla bizde her sey ucu ucuna yetisiyor.
Ama 2 cocukla da fazladan 1 saatiniz olur, dunya oynamaz.
Elim yavas degil bence. ama mutfakta her gun ocak silinir, yada tezgah temizlenir vs..
2 en gec 3 gunde bir evde nevresim/carsaf degistirilir herkesin.

Cocuklar hareketli oyunlari seviyor, dolayısıyla her yer her yerde.
Ama 5 yas ve 3 yasın duzenli olarak takip ettigi kitaplari var, her gun bir el atıyoruz.
Yada 5 yas okumayi ogrendiginden beri her gun 1 kitap okuyor.
Cocuklar uyuduktan sonra moduma gore, biraz milletle muhabbet, biraz diz-film, biraz yazma cizme, biraz esle vakit geçirme, biraz buralar :)

Simdi ben merak ettim, nerede yanlis yapıyorum, neden bos vaktim yok?

öncelikle iki çocuk annesisin bir hava alayım diye çıktığın zaman kısıtlı ,eve geldin yine sorumluluk e sende insansın yani oluyor hepimize böyle çünkü hayatta hepimizin yaptığı şeyler belirli bir rutin de ilerliyor ve bazen daha da bunaltıcı olabiliyor ,terapi gibi şeyler var mesela sana sıradan gelebilir ama sokağında kedi kuş vs vardır onlara biraz yemek su bırakabilir mümkünse bunu izleyebilirsin

dini yorum yasak ama şu kadarını söyleyeyim manevi anlamda kendini besle, ruha yönel onuda beslemek lazım

ayrıca eşine gereksiz sarılmıyorsun hatta mümkünse oda sana sarılsın şu dönemde

X