ahahahahah bence sakincasi yok da, Med ne der bu duruma bilemem:))
ben şu anda çok güvenilir bir aile buldum. babaları 1 yıl önce vafet etti. 4 çocuk 4üde okuyor anne çalışmıyor küçük çocuklar var evleri kira. vicdanım rahat.
Benden iyi yoldaş olur
Zaten parkilerin eküri ne diyordu? "kutumda büyük hissediyorum"
Tam olarak bu hissi yaşıyorum şu an
Avrupa da özellikle Almanya da yaşam şartlarını Türkiye ile kıyaslamış arkadaşlar.
Şimdi özenti damgası yerim ama ben yine de yazmadan geçemeyeceğim.
Ben bu ülkedeki siyasilerle,ekonomiyle falan pek ilgilenmem.
Önce eğitim benim için.Eğitimi düzelteceksniz ki geleceğiniz için endişelenmeyeceksiniz.
Almanya ve Türkiyenin eğitim politikalarını karşılaştıralım.
PISA -Uluslararası Öğrenci Başarısını Belirleme Programı
PISA araştırmaları Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) üyesi olan 31 ülkede ve OECD ortağı gelişmekte olan ülkelerde uygulanan eğitim sistemlerinin durumu hakkında karşılaştırmalı bilgi vermek amacıyla her üç yılda bir yapılıyor. PISA Programı, üye ülkelerdeki 15 yaş grubundaki öğrencilerin zorunlu eğitim sonunda, katılacakları bilgi toplumunda karşılaşabilecekleri durumlara ne ölçüde hazırlıklı yetiştirildiklerini belirlemek amacıyla geliştirilmiştir. Ölçülmeye çalışılan nitelik, öğrencilerin okulda müfredat kapsamında ele alınan konuları ne dereceye kadar öğrendikleri değil; gerçek hayatta karşılaşabilecekleri durumlarda sahip oldukları bilgi ve becerileri kullanabilme yeteneği, öğrencilerin düşüncelerini analiz edebilme, akıl yürütme ve okulda öğrendikleri fen ve matematik kavramlarını kullanarak etkin bir iletişim kurma becerisine sahip olup olmadıklarıdır.
2003 2006 2009
1. Finlandiya 1. Güney Kore 1. Güney Kore
2. Güney Kore 2. Finlandiya 2. Finlandiya
3. Kanada 3. Kanada 3. Kanada
4. Avustralya 4. Yeni Zellanda 4. Yeni Zellanda
5. Lichtenstein 5. İrlanda 5. Japonya
6. Yeni Zellanda 6. Avusturalya 6. Avusturalya
7. İrlanda 7. Polonya 7. Hollanda
8. İsveç 8. İsveç 8. Belçika
9. Hollanda 9. Hollanda 9. Norveç
10. Hongkong (Çin) 10. Belçika 10. Estonya
11. Belçika 11. İsviçre 11. İsviçre
12. Norveç 12. Japonya 12. Polonya
13. İsviçre 13. İngiltere 13. İzlanda
14. Japonya 14. Almanya 14. ABD
15. Macau (Çin) 15. Danimarka 15. İsveç
16. Polonya 16. Avusturya 16. Almanya
17. Fransa 17. Fransa 17. İrlanda
18. ABD 18. İzlanda 18. Fransa
19. Danimarka 19. Norveç 19. Danimarka
20. İsland 20. Çekoslovakya 20. İngiltere
21. Almanya 21. Macaristan 21. Macaristan
22. Avusturya 22. Lüksenburg 22. Portekiz
23. Letonya 23. Portekiz 23. İtalya
24. Çekoslovakya 24. İtalya 24. Slovenya
25. Macaristan 25. Slovakya 25. Yunanistan
26. İspanya 26. İspanya 26. İspanya
27. Lüxemburg 27. Yunanistan 27. Çekoslovakya
28. Portekiz 28. Türkiye 28. Slovakya
29. İtalya 29. Meksika 29. İsrail
30. Yunanistan 30. ABD 30. Lüksenburg
31. Slovakya 31. Avusturya
32. Rusya 32. Türkiye
33. Türkiye 33. Şili
34. Uruguay 34. Meksika
35. Tayland
36. Sırbistan
37. Brezilya
38. Meksika
39. Endonezya
40. Tunus
Malesef Türkiye Hep sonlarda bu başarı değerlendirmesinde.
Almanya nın durumuda pek parlak değilmiş 2000 yılında.
Türkiye de bu araştırma sonuçları malesef hiç yankı bulmazken Almanya da ilk 5 ülke nin eğitimi gözden geçirilip eğitime yeni bir yön verilmiş.
PISA 2000 ve 2003 sonuçlarının açıklanmasından sonra Almanyada yapılanlar:
Okullarda öğretmenler kurulları bu konuyu değerlendirdi. Her okul kendi içinde yapabileceklerini konuştu, tartıştı, yeni yöntemler araştırdı. Bütün düşünceler tutanaklara geçti. Öneriler ilgililere sunuldu. Okullar arasında bilgi akışı hızlandırıldı. Örneğin okuma becerisi ve okuma alışkanlığını geliştirmek için araştırmalar yapıldı. Bulunan yenilikler internet ortamında diğer okulların bilgisine sunuldu.
* Eğitim bakanlıkları sorunu araştırmak için bilim kurulları oluşturdu. Eğitim fakülteleri ve diğer bilimsel kurullar Finlandiya gibi ülkelerin eğitim sistemlerinden öğrenmeye gitti.
* Öğretmenlere meslek içi geliştirme kursları sunuldu.
* PISA araştırma sonuçları ve alınacak önlemler hakkında makaleler, kitaplar, raporlar, konferans sonuçları yayınlandı. Almanyanın ciddi bilimsel araştırma enstitüleri sorunu didik didik ettiler. Onlarca bilimsel araştırma yayınlandı. Bu bilimsel araştırmalar değerlendirildi; varılan sonuçlara göre federal ve eyaletler düzeyinde eğitimle ilgili bakanlıklar, kurumlar, Eğitim Bilim Sendikası önlemler, yeni öğretim metotları geliştirmeye ve uygulamaya başladı.
* Kimse eğitim gibi önemli bir işi basit, günlük parti çıkarlarına indirgemedi. İndirgeyenleri de kimse ciddiye almadı. Bütün bunlar yapılırken kimse düşüncesinden dolayı kınanmadı. Düşüncesinden dolayı hiçbir öğretmen ceza almadı. Özgür, demokratik, barışçı ve çözümleyici bir ortamda mesele ele alındı. Bu konuda konuşan, yazan, düşünce üreten, araştıran öğretmenler desteklendi, teşvik edildi. Konuşan değil; susan, bana ne?ci tembel öğretmenler, sendikacılar, dernekçiler, politikacılar yadırgandı.
* Öğretmen yetiştiren pedagoji enstitüleri, eğitim fakülteleri sonuçlardan kendilerine görev çıkardılar. Ders programları, eğitim yöntemleri geliştirildi ve yenilendi.
* PISA 2000, 2003 sonucunda ilkokullarda kademeli olarak hızla tamgün eğitim uygulamasına başlandı.
Hiç bir ülkenin özentisi olmamak konusunda hemfikiriz sanırım,ama hangi ülke olursa olsun doğru yapılanları örnek almaktada fayda var diye düşünüyorum.
ahahahahahahahah. Gellll cok güzel mapusluk oucakkk:))
Soralım turizmci arkadaşlara Türkiye'ye gelen turistler
bunlardan hangi statüsü Türkiye'ye tatile geliyor ve 5 yıldızlı ultra lüks otellerde kalıyor ?
ben biliyorum bakalım gelen cevap ne olacak ?
Yine gülüyor yahu, senin ceza puanın kaçtıbebeni diyorum mapus damında doğuracaksın diyorum kardeş
Birde arkasından adam sürüklüyor
ahahahahahahahah. Gellll cok güzel mapusluk oucakkk:))
Kazen Maldivler Miami Havai İbiza gibi yerlere gidiyorlar ben sana söyliyim
bizim ülkemize gelen turistlerde en alt sınıfta var orta sınıfta
ama en üst sınıf gelmiyor
anlamadımki neyin tartısması bu
Türkiye vatandaslığından banlanıcam diye düşünmeye basladım
sizin gözünüzle ülkemiz mükemmelden de öte olabilr ama gelgelim öyle değil
ülkemi sevmem baska eleştirmem baska
ben ikisini de yapabiliyorum
yürürken sakız da çiğneyebiliyorum
ergen genclerin ıphone almasını elestirdim diye vatan haini ilan edilicem nerdeyse
siz doğru buluyor olabilirsiniz ama ben maasının bir iki katı olan bir telefonu altı üstü bir telefonu bu kadar cılgınca alınmasını doğru bulmuyorum
Yok mapıslık güzel olmuyor hiç
Şimdi planı açıkıyorum, sen muneyi lafa tutuyosun, ben arkadan çok özlemiş gibi sarılırken mapıs anahtarlarını çaktırmadan çalıyorum
Mapusa düşenler mi olacak yine don yollanır sarma sarılır cigara isteyene kartonla yollarızaman dikkat hanımlar mapısa düşmeyin orada klimada yok havasız bir yer zaten
Mapusa don gönderecek yardımsever arkadaşlar, miamore'nin doğacak kızına da minik don gönderin şöyle dantelli fırfırlı şipşirin bir don olsun
Hatun kararlı kızı mapusta doğuracak, o içerdeyken birkaç kişiyi daha yollayalım bebenin doğumuna yardım ederler
Yok mapıslık güzel olmuyor hiç
Şimdi planı açıkıyorum, sen muneyi lafa tutuyosun, ben arkadan çok özlemiş gibi sarılırken mapıs anahtarlarını çaktırmadan çalıyorum
Bunda ne kötülük var anlayamadim,Gelismenin nesi kötü,bunu avrupadan ve ya baska bir yerden örnek alabilirsin.Sizin sorununuz avrupadan örnek alinmasimi sadece.Yani arap ülkelerinden örnek alinirsa sorun kalkiyormu anlayamadim...yaşadığımız ülkenin gelişmesi için avrupaya bakıcakmışız onların iyilerini görüp onlardan örnek alıp kendimizi geliştirecekmişiz canım
Hanım abla 9-18 vapurunda gördüm götürmüşsün rakıları, çaktırmadan yolla bize de, ayyaşlığımızın hakkını verelim
Mapusa don gönderecek yardımsever arkadaşlar, miamore'nin doğacak kızına da minik don gönderin şöyle dantelli fırfırlı şipşirin bir don olsun
Hatun kararlı kızı mapusta doğuracak, o içerdeyken birkaç kişiyi daha yollayalım bebenin doğumuna yardım ederler
Bende belgelerle fotoraflarım bu anı
cigara ciss...kadin hamile yanliz,süt falan götürsekMapusa düşenler mi olacak yine don yollanır sarma sarılır cigara isteyene kartonla yollarızaman dikkat hanımlar mapısa düşmeyin orada klimada yok havasız bir yer zaten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?