Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Ben tek sınav diye biliyorum ayrı olduğunu okumuş muydun sen parkon? Hoş tek olsun ayrı olsun yine de yanlış.

aynen öyle...Kim ne yapmak istiyorsa denesin basabiliyorsa basarsin okusun, yetistirsin kendini...Bu ne yaa.. Havalimanindaki gümrük polislerinin issiz üniversitelilerin son caresi oldugunu biliyor musunuz? kpss de basarili olamayan, ama 4 yil egitim görmüs bransli ögretmenler, mühendisler vs....Ne kadar aci. ( asla meslek kücümsemiyorum, sadece dört yil egitim gören bir tarih ögretmenligi mezunu bir gencin, mecburiyetten okul yerine 3-4 aylik formasyon ile mesleginin yapamamasia dikkat cekmek istiyorum)

:44::26:???? Şaşkınlığımı ifade edecek kelime bulamadımda.
Yok artık daha neler, kamera şakası mı? Nereye el sallayacağım

Ne oldu müdürüm:26:
Haksızmıyım ama, Teknik Öğretmenlere Mühendis ünvanı verilmesinin mantığı nedir ki?
Sanki ülkede mühendis açığımız var gibi.
Binlerce işsiz mühendis varken niyedir şimdi bu?

ben bu haksizlik konularinda hep bir paradoksa kapilir giderim zaten...Birincisi bu haksizlik neden yapilir, bunu yapan yaptirimlar bu konuda otorite sahibi akli basinda insanlar olmalilar. Konuyu enine boyuna, her acidan, her anlamda vs kavramalari lazim degil midir? Yani sonuc itibari ile yapilan muhasebe sonucunda haksizlik güm gibi defterde cikar. Yani su mu demek oluyor..Aman canim dönem bizim dönemimiz canim böyle istiyor, cikarim da bu böyle bir uygulama getireyim midir???

Bu uygulamalara uyan bizlere ne demeli. Uni sinavlari tek tiiki oldu, teke düstü, ikiye cikti...Puanlar degisti, geri degisti, yükseldi, düstü vs... Ama biz de ne derlerse uyguluyoruz, bir maratondayiz zaten. Bu sene sinav degismis hemen yeni sinav hakkinda bilg i alayim, geri kalmayim, hata yapmayim... Bu kosturmaca da asla ama asla gecekleri göremeyiz...

bu sadece kücük bir örnek, bunun gibi neler var neler...Bu paradoks bizi bitirir...

Yok zaten hak verdiğim için şaşırdım, bir sınavla pat diye mühendis mi olacak insanlar?
Peki 4 yıl mühendislik okumuş insanlara ne olacak?
Öğretmenlik okuyan biriyle mühendislik okuyan birinin eğitimi bir mi?
Benim kızım liseli çocuk gelişimi okuyor, bir sınavla psikiyatr, psikolog olması gibi birşey bu.
Kaldı ki bu ülkede senelerce mesleğini yapamayan mühendisler var, bizim bir tanıdığımız kız mühendisti bir şirkette sekreter olarak çalışmak zorunda kaldı çünkü iş yoktu, hala mesleğini yapamıyor, turizm sektörüne yöneldi, peki insanlar üniversitede niye okuyor yıllarca, niye okullarda bölümler var diye sorası geliyor insanın

Alayli mühendis onlar:)) Mankenlerin en cok söyledigi sey degil miydi? " alayli oyuncuyum" Konservatuarlilarda bi kasik suda bogmak icin tetikte:))

İşte onlardan biriyim bende.
Sen lisede yırtın üniversite de yırtın sonra pat bi sınavla bi bakmışsın bir sürü mühendis oluvermiş.

Benim esim Elektrik-elektronik müh. Bir araba fabrikasinda calisiyor. Arabalarin boyanmasini artik robotlar yapiyor, cünkü boya kansorejen..Benim esim de o robotlar ariza yaptiginda robotlar ile ilgileniyor.. Ben de cok merak ederim bazen soru yagmuruna tutarim, " arabalarin motorlari, kapilari, vs..." Bilmiyorum diyor. Bir fikrim yok! Onun mühendisleri ayri, nasil calistiklarini bilmiyorum diyor..

önceleri kiziyordum, yaa ne meraksiz adamsin. Gir bi bak sor ögren.. Ama olay su, herkes kendi egitim aldigi konuda isini yapiyor. Yani issizlik, haksizlik yok!!! Kimse kimsenin isini almaya calismiyor, ne kazandiysa hak ediyor...

Kesinlikle öyle. RTE ne dedi "Ayaklar baş oldu".

Baştakiler kafalarına göre değiştirsinler herşeyi, ayaklar çeker zaten.
Hayır anlamıyorum "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir." diyen bir Atamız var bizim.

20 Temmuz'da sanırım sınav yapılacakmış(tarihi tam hatırlamıyorum) arkasından 2 dönem eğitim alıp Mühendis ünvanı kazanacaklarmış.
Bencede şaka gibi,bende çok üzülüyorum işsiz mühendislerimiz bu kadar çokken nerden çıktı anlamadım.
Tüm mühendis odaları itirazda bulundu bakalım, umarım bir sonuca ulaşılır Gezi parkındaki gibi .

Geranio ben sınavı incelemedim canım ama tek sınav mümkün değildir heralde.
Bilgisayar öğretmeniyle tekstil öğretmenine aynı soruları soramazlar heralde.
Gerçi hiç bir önemi yok ne sorduklarının, bakalım neler olacak.

o zamandan bu zamana cokkk yol gelindi..Unutuldu... ama hatirlamak bizim elimizde.. ayrica sadece son 10 yilda yapilan acaip uygulamalar degil yanlis olan, öncesi d evar. Zaten egitim sistemini bir oturtabilen yönetim olmadi daha Ata dan beri...

Yok sorun sadece akp değil ki zaten. Kim gelirse gelsin milletin her kesimine hitap etmeli önce. %50, %50 diye ayırmamak lazım.

bakın bu yazdıklarınız İHL'liler için kötü bir ayrımcılık değil, sadece ihl'yi kapsayan bir şeyde değil. Tüm meslek liseliler için aynı şey mevcut, bunun içinde turizm otelcilikten, radyo sinemaya kadar var.

bundan çok rahatsızsanız tüm eğitim sistemini eleştirir bir dil kullanmanız lazım, işin içine dini eğitimi ve imamlığı katarak değil. Çünkü zaten eğitim sistemimiz kötü, bu çok bilinen bir gerçek.

Sırf meslek liseleri için de geçerli değil, normal liselerde de böyle. Ben anadolu lisesi mezunuyum, lise 2'de bölümlere ayrılırken 4 seçenecek vardı. matematik fen ağırlıklı, tarih, eşit ağırlık ve yabancı dil bölümü.. Ben de ingilizce eğitim almak istiyordum, ona ilgim vardı, ama baktım onu seçersem öss sınavında sadece tercüman veya herhangi bir dilin edebiyatı bölümlerini seçebilecektim. sonra ne oldu, eşit ağıtlık seçtim.. en basit örnek. Yani bu insanlara istediklerini vermeme durumu İHL için geçerli değil, genel bir durum.

Tek sınav bile yapsalar hiç şaşırmam.

Eğitim sisteminin Milletvekili çocuklarına göre düzenlendiğini düşünüyorum.
Aynı şekilde paralı askerliğin de Milletvekili oğullarına göre belirlendiğini.
Yaa çok fesadım biliyorum lakin hiç güvenim kalmadı.

Saat olmus 12... Ben artik yatayim, yoks babam face den bagirmaya baslayacak:)) "Bebek uyumak istiyor, bencillik etme" diye..:))

herkese iyi geceler, Allah rahatlik versinnnnn....

Eğitim demeyin bana çok dertliyim ben
Çocuklarım deneme tahtasına dönecekler, 2 yıl sonra liseye geçicek oğlum Anadolu Liseleri kalktı.
SBS kalktı, ama dönem içinde sınav olacaklarmış? Nasıldır bilen yok?
Kafam karmakarışık, yapılan açıklamalar yetersiz.
Offffff, offfff....

:)) seni fesad seni...Ama öyle zaten, maalesef her yönetimde ayni sorunlar vardi..Ama bu yönetimde daha bi belirgin, daha bi göze batiyor..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…