Muhakkak ayrı sınav olacaktır.
Zamanında mühendislerin sınıf öğretmenliği yapmasına da karşıydım, şimdide bu uygulamaya sonuna kadar karşıyım.
Mühendis olmak isteyen girsin üniversite sınavına 4 yıllık mühendislik eğitimi alsın , yapsın bu mesleği.
Muhakkak ayrı sınav olacaktır.
Zamanında mühendislerin sınıf öğretmenliği yapmasına da karşıydım, şimdide bu uygulamaya sonuna kadar karşıyım.
Mühendis olmak isteyen girsin üniversite sınavına 4 yıllık mühendislik eğitimi alsın , yapsın bu mesleği.
:44::26:???? Şaşkınlığımı ifade edecek kelime bulamadımda.
Yok artık daha neler, kamera şakası mı? Nereye el sallayacağım
Burda size katılıyorum aynı saftayız zaten :) Bende yenilen bir hak göremiyorum onların tarafından.
Herkesin kendini ilgilendiren sorunları sıkıntıları var elbet. Ki ben haksızlık bana olsun olmasın karşısında olurum elimden geldiğince ve onu farkettiğim sürece. Ama benim yanımda da olunmasını beklerim onu ilgilendirmese bile. Ne yazık ki bunu yapmayanlar çok fazla.
Ne oldu müdürüm:26:
Haksızmıyım ama, Teknik Öğretmenlere Mühendis ünvanı verilmesinin mantığı nedir ki?
Sanki ülkede mühendis açığımız var gibi.
Binlerce işsiz mühendis varken niyedir şimdi bu?
Haksızmıyım ama, Teknik Öğretmenlere Mühendis ünvanı verilmesinin mantığı nedir ki?
Yok zaten hak verdiğim için şaşırdım, bir sınavla pat diye mühendis mi olacak insanlar?
Peki 4 yıl mühendislik okumuş insanlara ne olacak?
Öğretmenlik okuyan biriyle mühendislik okuyan birinin eğitimi bir mi?
Benim kızım liseli çocuk gelişimi okuyor, bir sınavla psikiyatr, psikolog olması gibi birşey bu.
Kaldı ki bu ülkede senelerce mesleğini yapamayan mühendisler var, bizim bir tanıdığımız kız mühendisti bir şirkette sekreter olarak çalışmak zorunda kaldı çünkü iş yoktu, hala mesleğini yapamıyor, turizm sektörüne yöneldi, peki insanlar üniversitede niye okuyor yıllarca, niye okullarda bölümler var diye sorası geliyor insanın
Yok zaten hak verdiğim için şaşırdım, bir sınavla pat diye mühendis mi olacak insanlar?
Benim kızım liseli çocuk gelişimi okuyor, bir sınavla psikiyatr, psikolog olması gibi birşey bu.
Kaldı ki bu ülkede senelerce mesleğini yapamayan mühendisler var, bizim bir tanıdığımız kız mühendisti bir şirkette sekreter olarak çalışmak zorunda kaldı çünkü iş yoktu, hala mesleğini yapamıyor, turizm sektörüne yöneldi, peki insanlar üniversitede niye okuyor yıllarca, niye okullarda bölümler var diye sorası geliyor insanın
ben bu haksizlik konularinda hep bir paradoksa kapilir giderim zaten...Birincisi bu haksizlik neden yapilir, bunu yapan yaptirimlar bu konuda otorite sahibi akli basinda insanlar olmalilar. Konuyu enine boyuna, her acidan, her anlamda vs kavramalari lazim degil midir? Yani sonuc itibari ile yapilan muhasebe sonucunda haksizlik güm gibi defterde cikar. Yani su mu demek oluyor..Aman canim dönem bizim dönemimiz canim böyle istiyor, cikarim da bu böyle bir uygulama getireyim midir???
Bu uygulamalara uyan bizlere ne demeli. Uni sinavlari tek tiiki oldu, teke düstü, ikiye cikti...Puanlar degisti, geri degisti, yükseldi, düstü vs... Ama biz de ne derlerse uyguluyoruz, bir maratondayiz zaten. Bu sene sinav degismis hemen yeni sinav hakkinda bilg i alayim, geri kalmayim, hata yapmayim... Bu kosturmaca da asla ama asla gecekleri göremeyiz...
bu sadece kücük bir örnek, bunun gibi neler var neler...Bu paradoks bizi bitirir...
Kesinlikle öyle. RTE ne dedi "Ayaklar baş oldu".
Baştakiler kafalarına göre değiştirsinler herşeyi, ayaklar çeker zaten.
Hayır anlamıyorum "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir." diyen bir Atamız var bizim.
o zamandan bu zamana cokkk yol gelindi..Unutuldu... ama hatirlamak bizim elimizde.. ayrica sadece son 10 yilda yapilan acaip uygulamalar degil yanlis olan, öncesi d evar. Zaten egitim sistemini bir oturtabilen yönetim olmadi daha Ata dan beri...
İHL li arkadaşlar merak etmeyin sokaklara dökülüp ağlamadılar şükür,
emin olun çoğu malesef kendi haklarının mesleklerini yapamasalar bile iyi yerdeler şükür.
İHL li arkadaşlar neden bir başka lisede okuyan kişiden daha çok çalışmak zorunda,
dini eğitimde aldı diye mi :)
Hangi lisede okursa okusun herkes kendi tercih ettiği okulda okuyabilmeli bence.
O kadar özgürlüğü savunuyorsunuz madem, insanların seçme özgürlüğünü niye kısıtlıyorsunuz.
Pekala liseye kadar dini eğitim yoğunlukta olan bir okulda okumayı tercih edip,
sonrasında gönlümde yatan mesleği okuyabilirim, sorun ne anlayamadım, buna neden engel olunur anlamadım.
Sırf dini yoğunluklu eğitim aldı diye puanı kırılan kişiler kendini niye daha fazla zorlayacak Allah aşkına, bir zahmet diğerleri zorlasın
kendini de meydanı İHL lilere bırakmasınlar, böylece İHL mezunları doktor, mühendis olamamış olur !
Kimseye el altından bedava vermiyorlarsa, o zaman insanların haklarını versinler bir zahmet.
Bu kişilerin hakları yenirken, puanları kırılırken, onların yerine geçip okuyanlara, bedava el altından veriliyor o zaman !
Geranio ben sınavı incelemedim canım ama tek sınav mümkün değildir heralde.
Bilgisayar öğretmeniyle tekstil öğretmenine aynı soruları soramazlar heralde.
Gerçi hiç bir önemi yok ne sorduklarının, bakalım neler olacak.
o zamandan bu zamana cokkk yol gelindi..Unutuldu... ama hatirlamak bizim elimizde.. ayrica sadece son 10 yilda yapilan acaip uygulamalar degil yanlis olan, öncesi d evar. Zaten egitim sistemini bir oturtabilen yönetim olmadi daha Ata dan beri...
Eğitim sisteminin Milletvekili çocuklarına göre düzenlendiğini düşünüyorum.
Aynı şekilde paralı askerliğin de Milletvekili oğullarına göre belirlendiğini.
Yaa çok fesadım biliyorum lakin hiç güvenim kalmadı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?