Temmuz ayında sınav yapılacakmış, sınavı geçen teknik öğretmenler 2 dönemlik eğitim sonunda mühendis ünvanı alacaklarmış.
Mühendislik kazanmak içinde okumak içinde yırtılmaya gerek yokmuş yani.
ama simdi sadece ünvan almak para etmiyor ki... Artik ise alirlarken hangi universite vs. diye bakiyorlar.. Su an mezun olup is bulamayan kac genc var biliyor musunuz??? Asil konumuz bunlar olmali, yok ihl yok meslek lisesi.. Issizlik son on yilda tavan yapti, son on yilda bin tane degisik sistem geldi gitti, yeniden geldi vs... Bu tutarsizligi tartismaliyiz.. Bence yani:))
arkaddaslar hıc anlamış degılım yaşanan bı olumsuzlu olduğunda neden kapalıyım dıye ınsanlar bunu dusunuyorkı
sankı kafası acık ınsanlar hıc sorunla karşılaşmıyor mu gel kardesım sen acıksın otur sen kapalısın hıh sana yer yokmu oluyo
toplu taşımaya bınıldıgınde acık bayanlar hep oturuyorda kapalılar ayaktamı
8 senedır kapalıyım hıc bu konu ıle sıkıntı yasamadım ne arkadaşlarımı seçerken bu ayrımı yaptım nede bana yapıldı
önceden de yazmıştım benım kapalı ıken ınsanlardan aldığım yadırgandığım tek konu kapalı olup neden hukumetın partısıne oy vermedıgım herkez sen kapalısın bu partıı tutuyorsun dıye dusuncelere sahıp hernedense
Aynrn cnm kimin ne olacagi hic belli olmaaz ben kapaliyim ama garanti olan neki hayatta
Hem dinimiZde tesvik vardir insanlari yadirgamak hosgorusuz davranmak dinimize uygun degildir
Cok haklisin canim herkez kendine bakmalo kendi eksigini duzeltme yoluna gitmeli
ama simdi sadece ünvan almak para etmiyor ki... Artik ise alirlarken hangi universite vs. diye bakiyorlar.. Su an mezun olup is bulamayan kac genc var biliyor musunuz??? Asil konumuz bunlar olmali, yok ihl yok meslek lisesi.. Issizlik son on yilda tavan yapti, son on yilda bin tane degisik sistem geldi gitti, yeniden geldi vs... Bu tutarsizligi tartismaliyiz.. Bence yani:))
Dediğiniz şurda doğru evet artık üniversite okumakta pek işe yaramıyor. İş yok çünkü. Ancak ünvan olarak küçümsediğiniz şey için ben lisede yırtındım da girdim. Okulu bitirmek için de hala yırtınıyorum. Ben bu kadar emek veriyor iken onlar bir sınavla alamazlar benim ünvanımı.
Bu ünvan meselelerinde direk aklıma KPSS geliyor nedense.
Kamuya girmek için çalışan binlerce mühendis beklerken, yenilerini eklemenin anlamı var mı?
Hemde bu kadar şaibeli bir sınavda
oarada zaten ayrimin olucak. Direkt hak olan senin ki, digerinin sonradan edindigi olucak!!! Ama bu beni sakinlestirir, avuturmuydu hayir!!! Ayrica ben ünvani kücümsemem, emin ol bende cok yirtindim, tuvaletlerde uyuyakaldim..
sinavin icerigine bakan var mi? Gercekten yeterlilik belirleyebiliyor mu?
Nasıl ayrım olacak anlamadım?
Küçümsediğiniz derken bunları konuşmak yerine işsizliği konuşalım demiştiniz o yüzden söyledim. Sonuçta şu an teknik öğretmen olarak çalışan ve sınavla mühendislik ünvanı alıp işe girin birisi de beni işsiz bırakacak. Ayrıca ortada emek var, şu an mühendis olmak için çaba sarfeden insanların emeğini para ile ölçemezler o emekler de boşa gidecek benim sabahladığım kadar sabahlamadan aynı mevkide olucaz.
Kitapçıkta şu yazıyor. "Sınavda adaylara, lisans öğrenimindeki başarıda etkili olan sayısal içerikli akıl yürütme (muhakeme)
becerilerinin ölçülmesini amaçlayan bir test uygulanacaktır."
Ancak girenlerin alanları şunlar;
BİLGİSAYAR ÖĞRETMENLİĞİ
3126 BİLGİSAYAR SİSTEMLERİ ÖĞRETMENLİĞİ
3128 BİLGİSAYAR VE KONTROL ÖĞRETMENLİĞİ
3154 DÖKÜM ÖĞRETMENLİĞİ
3161 ELEKTRİK ÖĞRETMENLİĞİ
3164 ELEKTRONİK ÖĞRETMENLİĞİ
6165 ELEKTRONİK VE BİLGİSAYAR ÖĞRETMENLİĞİ
3167 ELEKTRONİK VE HABERLEŞME ÖĞRETMENLİĞİ
3172 ENERJİ ÖĞRETMENLİĞİ
3236 KALIPÇILIK ÖĞRETMENLİĞİ
8347 KONTROL ÖĞRETMENLİĞİ
5117 MAKİNE ÖĞRETMENLİĞİ
3253 MAKİNE RESMİ VE KONSTRÜKSİYONU ÖĞRETMENLİĞİ
5120 MEKATRONİK ÖĞRETMENLİĞİ
3260 METAL ÖĞRETMENLİĞİ6
3264 MOBİLYA VE DEKORASYON ÖĞRETMENLİĞİ
3278 OTOMOTİV ÖĞRETMENLİĞİ
3323 TALAŞLI ÜRETİM ÖĞRETMENLİĞİ
3326 TASARIM VE KONSTRÜKSİYON ÖĞRETMENLİĞİ
3329 TEKSTİL ÖĞRETMENLİĞİ
3330 TEKSTİL TERBİYE ÖĞRETMENLİĞİ
8350 TELEKOMÜNİKASYON ÖĞRETMENLİĞİ
3333 TESİSAT ÖĞRETMENLİĞİ
3359 YAPI ÖĞRETMENLİĞİ
Bunca farklı alanlar tek bir sınavla ölçülecek yeterli mi değil mi
ihl meslek düz liseydi kast ettigim ama olsun... Mühendis degilim, ama bu söylediginiz tejnik ögretmenlerin mühendislige terfi etmeleri konusunuda bilmiyorum. Ama okudugum kadari ile sadece bu isin egitimi icin egitim gören birisi ile ayni ünvanin verilmesini elbette dogru bulmuyorum. bizim zamanimizda mezun olduktan sonra is bulamazsan formasyon ile sinif ögretmeni olabiliyordun. Ona benzemis...
evet enteresan... Yani bilemedim simdi. Tekstil terbiye ögretmenligi ile bilgisayar ögretmenligi ayni sorularla mi mühendis oluyorlar??? yoksa her alan icin ayri sinav mi var???
Türkiye'nin nüfusunun yarısı yüzde (49,8 i) kadın.mecliste kadın sayısı meclisin yüzde 14'ü.baş örtülü kadınlar üniversiteye gidemedi ama erkekler için böyle bir şey olmadı.onlar inansalar da inanmasalar da her zaman eğitim hakkına kavuştu.üç çocuk meselesi gündeme geldi ama üreme zorluğu çeken kadınlara bedava fon vermek, tüp bebeği teşvik etmek erkeklerin aklına gelmedi.aksine bin türlü evrak isteniyor tüp bebek çok masraflı.kürtaj konusu gündeme geldi ama korunmak sadece kadının göreviymiş gibi davranıldı.adam evde karısını dövüp tecavüz edip gidiyor o kadın nereden bulsun parayı da gidip doğum kontrol hapı alsın.eğer yanlış bilmiyorsam sağlık ocağı hapı artık ücretsiz vermiyormuş.bu konuda bilgi sahibi olan kızlar belirtsin buraya.kadınlar şiddet görüyor çözüm yok,doğuda çocuk gelinler var çözüm yok,kız çocukları işçi oluyor çözüm yok.evlilik zamanı sen bu adamı seviyor musun diye sorulmayan bir sürü şehir var.bıktım.erkeklerin kadınları siyasette kullanmasını istemiyorum.kadın siyasetçilerin,milletvekillerinin,bakanların artmasını istiyorum.
Evet orada da öğretmenlik okuyanların hakkı yeniyordu ve buna da karşıyım. Şu an formasyon kalmadı pek benim bildiğim çoğunu kaldırdılar. Konu zaten sadece mühendis, ihl, öğretmen değil ki. İnsanların emeklerini gasp ediyolar resmen hemde iş alanımı işgal ediyor.
ihl konusunu da ben pek bilmiyorum açıkçası ama ihl olmayan meslek liseleriyle aynı katsayıya ve haklara sahiptiler diye biliyorum emin olmadığım için yorum yapamıcam.
evet enteresan... Yani bilemedim simdi. Tekstil terbiye ögretmenligi ile bilgisayar ögretmenligi ayni sorularla mi mühendis oluyorlar??? yoksa her alan icin ayri sinav mi var???
arkaddaslar hıc anlamış degılım yaşanan bı olumsuzlu olduğunda neden kapalıyım dıye ınsanlar bunu dusunuyorkı
sankı kafası acık ınsanlar hıc sorunla karşılaşmıyor mu gel kardesım sen acıksın otur sen kapalısın hıh sana yer yokmu oluyo
toplu taşımaya bınıldıgınde acık bayanlar hep oturuyorda kapalılar ayaktamı
8 senedır kapalıyım hıc bu konu ıle sıkıntı yasamadım ne arkadaşlarımı seçerken bu ayrımı yaptım nede bana yapıldı
önceden de yazmıştım benım kapalı ıken ınsanlardan aldığım yadırgandığım tek konu kapalı olup neden hukumetın partısıne oy vermedıgım herkez sen kapalısın bu partıı tutuyorsun dıye dusuncelere sahıp hernedense
Aynrn cnm kimin ne olacagi hic belli olmaaz ben kapaliyim ama garanti olan neki hayatta
Hem dinimiZde tesvik vardir insanlari yadirgamak hosgorusuz davranmak dinimize uygun degildir
Cok haklisin canim herkez kendine bakmalo kendi eksigini duzeltme yoluna gitmeli
Helal olsun, alnından öperim senin
Baş örtüsüyle ilgili açılmış bir topikte benzer bir yorumum var. Kadınlarla ilgili tüm yasakları çıkaran erkekler ama burada giyim tartışmasına girenler birbirini suçlayanlar kadın.
Erkeklere ne giyimimizden, gebeliğimizden, yaşam şeklimizden, doğur, otur, sus, okuma, çalışma, dayak ye ama şikayetçi olma, aldatıl, kocanın sırtı sıvazlansın ama sen koca evinden kefenle çıkarsın diye bastırıl, ayıp sana, günah sana, namus sana yapıştırılsın, erkekler ne yapar sadece yasaklar.
Milletvekili seçmemek için bile uğraşıyorlar, sürekli bir önyargı, herşeyi yalnız erkekler anlar, kadın saçı uzun aklı kısa, elinin hamuruyla erkek işine karışma denerek susturulmuş.
Nedir erkek işi Allah aşkına?
Kadın muhtarlar, kadın milletvekilleri, kadın bakanlar kadın çalışanlar çoğalmalı, kadın okumalı, kadın okutulmalı, küçük kızlar kaşı oynadı o zaman tecavüzü hak etti denerek acımasızca yaftalanıp, tecavüzcüler hafifletici sebepler var denerek serbest bırakılmamalı, nikahlı kocanın zorlaması tecavüz sayılmaz denmemeli, kocandır döverde severde denerek kadınlar o gözü dönmüş kocayla eve yollanmamalı.
öyleydiler cünkü meslek egitimi aliyorlardi hepsi...Yani yenilen bir hak görmüyorum ben..
evet ögretmenlerin haklari yendi. Su an yok en son 98 deydi sanirim. Evet insanlarin emekleri gasp ediliyor, haksizlik en üst safhada zaten... Algida secicilk nedeniyle sadece burnumuzun dibindekileri fark edebiliyoruz.. Hepsine birden dur demeliyizz....
Muhakkak ayrı sınav olacaktır.
Zamanında mühendislerin sınıf öğretmenliği yapmasına da karşıydım, şimdide bu uygulamaya sonuna kadar karşıyım.
Mühendis olmak isteyen girsin üniversite sınavına 4 yıllık mühendislik eğitimi alsın , yapsın bu mesleği.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?