Eğitim demeyin bana çok dertliyim ben
Çocuklarım deneme tahtasına dönecekler, 2 yıl sonra liseye geçicek oğlum Anadolu Liseleri kalktı.
SBS kalktı, ama dönem içinde sınav olacaklarmış? Nasıldır bilen yok?
Kafam karmakarışık, yapılan açıklamalar yetersiz.
Offffff, offfff....
ve daha da berbatı muayene ücretleri
emekli amcaların 3 kurusluk ilaçları için maaslarından kesilen muayene ücretlerini görseniz sinirinizden catlarsınız
maastan kesilince kimsenin haberi olmuyor ya bedava sanıyorlar
ama öyle paralar kesiliyor ki aklınıız şaşar
ne diyelim durmak yok yola devam
melekyavrum sana tamamen katılıyorum
4 yıllık bağkurluyum 3-4 ay önce rahatsızlandım devlet hastanesinin aciline gittim serum taktılar iğne yaptılar 3 saat kaldım hastanede ecvaneden ilacımı alırken muayene ücretini de istediler verdik
1 hafta önce eve tebligat geldi devlet hastanesinden 134 tl muayene borcunuz var 15 gün içinde ödeme yapılmazsa icra takibi başlatılacak diye
bu ne şimdi ya bilen varmı
24 milyon sürücü ehliyeti değişiyor. Değişiklik sırasında harç alınmayacak ancak değerli kağıt bedeli tahsil edilecek. Her sürücü, 101 lira ödeyecek.
Evet zaten ona buna yüklemek yanlış olur, toptan bir hata vardır, hatalar devam ettiriliyoro zamandan bu zamana cokkk yol gelindi..Unutuldu... ama hatirlamak bizim elimizde.. ayrica sadece son 10 yilda yapilan acaip uygulamalar degil yanlis olan, öncesi d evar. Zaten egitim sistemini bir oturtabilen yönetim olmadi daha Ata dan beri...
Aman parkon eğitim sistemi deme, susmam sabaha kadar, eskiden hiç yardımcı kitaba ona buna ihtiyaç duymadan okurduk biz, şimdi kitaplarda bilgi yok, misal bir okul kitabında şuna benzer yazılar vardır: dağ nedir? Yayla ile ova arasındaki farkı açıklayınız, bilgi yok soru var, sebep : efendim çocuklar ezbercilikten kurtulacak araştıracakmış, çocuk köyde tek derslikte, internet yok, kütüphane yok, yardımcı kitap yok nasıl araştıracakEğitim demeyin bana çok dertliyim ben
Çocuklarım deneme tahtasına dönecekler, 2 yıl sonra liseye geçicek oğlum Anadolu Liseleri kalktı.
SBS kalktı, ama dönem içinde sınav olacaklarmış? Nasıldır bilen yok?
Kafam karmakarışık, yapılan açıklamalar yetersiz.
Offffff, offfff....
bir arkadas sormus cevap vereyim konuda bilgisi olan biri olarak
eskiden sağlık ocağında tetanoz asısı, hepatit asısı herkese dagıtılır ve yapılırdı
gene eskiden doğum kontrol ilaçları biz eczanelerde 2.8 lira iken(bundan sadece 4-5 sene önce) sağlık ocakları tarafından herkese verilirdi
gene eskiden bebeklere 15 günlükken baslanp 1 yasına kadar devam edilmesi zorunlu dvit 3 damlalar ve kan damlaları verilirdi
çok begenilen hükümetimiz sağolsun bunların hepsini pat diye kaldırdı sebep sağlıkta tasarruf
sağlıkta tasarruf böyle olmaz
ha ayrıntı vereyim devlet dagıtırken 2.8 lira olan microgynon, eczanelerce satılmaya baslanınca hızlı bir zam yasadık,suan 9.5 tl
ve eczaneme gelip aylık 9.5 liralık ilacı alamayıp hamile kalan o kadar insan varki bu ülkede inanamazsınız
gene bebeklerine bu damlaları alıp kullandırtmayan insanlar
hamileliğinde tetanoz asısı olamayanlar
ayagına çivi batınca tetanoz asısı yaptıramayanlar o kadar cokki
emekli amcaların 3 kurusluk ilaçları için maaslarından kesilen muayene ücretlerini görseniz sinirinizden catlarsınız
yakında 9.5tl lik doğum kontrol ilacını yazdırmadan alamayacaksınız çok yakında
ilaç ödenmiyor ama devlet muayenelerden para kazanmak istiyor
yani 9.5+8tl(muayene parası)- 17.5 tl vereceksiniz
bir arkadas sormus cevap vereyim konuda bilgisi olan biri olarak
eskiden sağlık ocağında tetanoz asısı, hepatit asısı herkese dagıtılır ve yapılırdı
gene eskiden doğum kontrol ilaçları biz eczanelerde 2.8 lira iken(bundan sadece 4-5 sene önce) sağlık ocakları tarafından herkese verilirdi
gene eskiden bebeklere 15 günlükken baslanp 1 yasına kadar devam edilmesi zorunlu dvit 3 damlalar ve kan damlaları verilirdi
çok begenilen hükümetimiz sağolsun bunların hepsini pat diye kaldırdı sebep sağlıkta tasarruf
sağlıkta tasarruf böyle olmaz
ha ayrıntı vereyim devlet dagıtırken 2.8 lira olan microgynon, eczanelerce satılmaya baslanınca hızlı bir zam yasadık,suan 9.5 tl
ve eczaneme gelip aylık 9.5 liralık ilacı alamayıp hamile kalan o kadar insan varki bu ülkede inanamazsınız
gene bebeklerine bu damlaları alıp kullandırtmayan insanlar
hamileliğinde tetanoz asısı olamayanlar
ayagına çivi batınca tetanoz asısı yaptıramayanlar o kadar cokki
yakında 9.5tl lik doğum kontrol ilacını yazdırmadan alamayacaksınız çok yakında
ilaç ödenmiyor ama devlet muayenelerden para kazanmak istiyor
yani 9.5+8tl(muayene parası)- 17.5 tl vereceksiniz
bu yazdığına inan çok sinirliyim, artık herkes herşeyi bedava sanıyor. sağlık ocağında aile doktoruna muayene oluyoruz, emekli maaşından kesiliyor. eczaneler komisyon almaya başladı - nasıl bir şeydir, yanlış bilgi mi veriyorum emin değilim ama, bedava sanılan reçeteli ilaçların bir bölümünü eczaneye veriyoruz. devlet hastanelerinde de muayene ücreti maaştan kesiliyor.
bu hükumet sağlık konusunda çok büyük adımlar atmış-mış, herşey bedava olmuş-muş, herkes artık rahatmış-mış... tamamen yalan..
yapılan tek şey, hastanelerde sıra kuyruklarında beklenmiyor artık. online randevu ıdı vıdısı oldukça düzene girdi, sağlık ocaklarında da aynı şey geçerli. e ama bu da olsun bir zahmet, sene olmuş 2013, evin içinde otururken telefonla otoparktaki arabamızı kitliyoruz, açıyoruz. artık hastanelerde de sıra beklenmesin.. gelişen şey teknoloji aslında, devletimizin sağlık reformu değil.
evet aile hekimine muayene olunuyor ne önemli
aile hekimliği uzmanlığı vardır onlar tusa girer ve 4 sene daha uzmanlasmak için okumaya devam ederler
ama aile hekimi denilen yeni dal yani sağlık ocağındakiler kısa bir seminerin ardından sertifika alan pratisyenler
ve aile hekiminiz ahmet beyse o gün ahmet bey yoksa diğer doktor mehmet bey size bakmıyor bile
eskiden böyle değildi
sağlık ocağında bir doktor var burda inanın sağlık ocağına ugramıyor bütün gün bir eczacıyla gezmelerde
ve dünyanın maasını alıyorlar
iki uzman doktor kardeşim var ikisi de hala üniversitede çalısıyor ve bir aile hekiminden daha az maas alıyorlar
adalet nerede bilmiyorum
dediğiniz gibi bende cok sinirleniyorum
herkes kendi işinden bakıyor olaya ben sağlık acısından bakınca cidden Aziz Nesinin verdiği yüzdeyi anımsıyorum
melekyavrum sana tamamen katılıyorum
4 yıllık bağkurluyum 3-4 ay önce rahatsızlandım devlet hastanesinin aciline gittim serum taktılar iğne yaptılar 3 saat kaldım hastanede ecvaneden ilacımı alırken muayene ücretini de istediler verdik
1 hafta önce eve tebligat geldi devlet hastanesinden 134 tl muayene borcunuz var 15 gün içinde ödeme yapılmazsa icra takibi başlatılacak diye
bu ne şimdi ya bilen varmı
aynen cnm bende anlamış degılım
ben oğlumu her ay rutın kontrole ozele goturuyorum
kızımda gece hastalanırsa devlet acıle
ama ne zaman eczanete gıtsem hep borçluyuz anlamadım gııt hıc daha gıdıp ılac aldığımı bılmem
gecen yengem dıyodı gebe kendısı her ay devlete muayney gıdıyo
ılac yazdrmam lazım ama dıyo alasım yok cunku aczanede 45 tl borcu cıkmıs dusun ee bu ınsan devlete gebelik kontrolüne gıdoyo ssk ı odenıyo neyın ucretını oduyo
esımın eczacı arkadaşı var meslegımden soğudum dıyo ınsanlara anlatmaktan bezmıs adam çıkan borçların sebebını
hapolauına gelınce gecen gun başbakanımızdan duydum
doğum kontrol yontemlerını yayarak senelerce ınsanları kısırlaştırdılar dedı
adam verırmı hapı
3 4 5 gıdın dıyo pekala hangı sartlarda
cnm bızım aıle hekımlıgımız de aynı durumda
ılk taşındığımızda kızımı goturdum ve 5 yasıdaydı
anne bu sağlı ocagındakı dr cok ıyı bılıyormusun
ben nereden anladın kızım
benı hıc muayne etmeden hastalığımın ne olduğunu anladı hemen anne :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?