Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
bir arkadas sormus cevap vereyim konuda bilgisi olan biri olarak

eskiden sağlık ocağında tetanoz asısı, hepatit asısı herkese dagıtılır ve yapılırdı
gene eskiden doğum kontrol ilaçları biz eczanelerde 2.8 lira iken(bundan sadece 4-5 sene önce) sağlık ocakları tarafından herkese verilirdi
gene eskiden bebeklere 15 günlükken baslanp 1 yasına kadar devam edilmesi zorunlu dvit 3 damlalar ve kan damlaları verilirdi

çok begenilen hükümetimiz sağolsun bunların hepsini pat diye kaldırdı sebep sağlıkta tasarruf
sağlıkta tasarruf böyle olmaz

ha ayrıntı vereyim devlet dagıtırken 2.8 lira olan microgynon, eczanelerce satılmaya baslanınca hızlı bir zam yasadık,suan 9.5 tl
ve eczaneme gelip aylık 9.5 liralık ilacı alamayıp hamile kalan o kadar insan varki bu ülkede inanamazsınız

gene bebeklerine bu damlaları alıp kullandırtmayan insanlar
hamileliğinde tetanoz asısı olamayanlar
ayagına çivi batınca tetanoz asısı yaptıramayanlar o kadar cokki

ve daha da berbatı muayene ücretleri
emekli amcaların 3 kurusluk ilaçları için maaslarından kesilen muayene ücretlerini görseniz sinirinizden catlarsınız
maastan kesilince kimsenin haberi olmuyor ya bedava sanıyorlar
ama öyle paralar kesiliyor ki aklınıız şaşar

yakında 9.5tl lik doğum kontrol ilacını yazdırmadan alamayacaksınız çok yakında
ilaç ödenmiyor ama devlet muayenelerden para kazanmak istiyor
yani 9.5+8tl(muayene parası)- 17.5 tl vereceksiniz

ne diyelim durmak yok yola devam

uzun zamandir egitim sistemini yakindan takip etmiyorum ama haklisin. okuduklarimdan dolayi hep üzülüyorum. Bir ara sanirim tüm liseler anadolu oldu, sonra yillar uzadi kisaldi.. Yaa gercekten gelek nesli bitirme amacli gibi geliyor... Baska bir aciklama olur mu bilemiyorum. Cünkü bunu degistirenler hic mi muhasebe yapamiyorlar ki...

bu yazdığına inan çok sinirliyim, artık herkes herşeyi bedava sanıyor. sağlık ocağında aile doktoruna muayene oluyoruz, emekli maaşından kesiliyor. eczaneler komisyon almaya başladı - nasıl bir şeydir, yanlış bilgi mi veriyorum emin değilim ama, bedava sanılan reçeteli ilaçların bir bölümünü eczaneye veriyoruz. devlet hastanelerinde de muayene ücreti maaştan kesiliyor.

bu hükumet sağlık konusunda çok büyük adımlar atmış-mış, herşey bedava olmuş-muş, herkes artık rahatmış-mış... tamamen yalan..

yapılan tek şey, hastanelerde sıra kuyruklarında beklenmiyor artık. online randevu ıdı vıdısı oldukça düzene girdi, sağlık ocaklarında da aynı şey geçerli. e ama bu da olsun bir zahmet, sene olmuş 2013, evin içinde otururken telefonla otoparktaki arabamızı kitliyoruz, açıyoruz. artık hastanelerde de sıra beklenmesin.. gelişen şey teknoloji aslında, devletimizin sağlık reformu değil.

melekyavrum sana tamamen katılıyorum
4 yıllık bağkurluyum 3-4 ay önce rahatsızlandım devlet hastanesinin aciline gittim serum taktılar iğne yaptılar 3 saat kaldım hastanede ecvaneden ilacımı alırken muayene ücretini de istediler verdik
1 hafta önce eve tebligat geldi devlet hastanesinden 134 tl muayene borcunuz var 15 gün içinde ödeme yapılmazsa icra takibi başlatılacak diye
bu ne şimdi ya bilen varmı

24 milyon sürücü ehliyeti değişiyor. Değişiklik sırasında harç alınmayacak ancak değerli kağıt bedeli tahsil edilecek. Her sürücü, 101 lira ödeyecek.

Yazıp yazıp siliyorum :/ Cumhuriyet bizlere emanet hakkımızı yedirmeyelim artık.

Herkese iyi geceler bende kaçıyorum.

Sağlık sektöründe yaptıları iyileştirmelerle övünenlere sormak lazım. :44:

Son düzenleme:
Evet zaten ona buna yüklemek yanlış olur, toptan bir hata vardır, hatalar devam ettiriliyor(
Aman parkon eğitim sistemi deme, susmam sabaha kadar, eskiden hiç yardımcı kitaba ona buna ihtiyaç duymadan okurduk biz, şimdi kitaplarda bilgi yok, misal bir okul kitabında şuna benzer yazılar vardır: dağ nedir? Yayla ile ova arasındaki farkı açıklayınız, bilgi yok soru var, sebep : efendim çocuklar ezbercilikten kurtulacak araştıracakmış, çocuk köyde tek derslikte, internet yok, kütüphane yok, yardımcı kitap yok nasıl araştıracak
Bir arada kredili sistem vardı, o sistemden mağdur olan çok çocuk oldu, okullara geçiş sınavları tam bir karmaşa, sbs, oks, lys hep bir sınav, hadi zar zor okul kitaplarındaki bol soru işaretli bilgi içermeyen yazıları aştın okulun bitti, eeee sonra iş yok hemşerim, cvnizde makine mühendisi yazıyor ama bizim şirkette çaycı açığı var düşünür müsünüz? Nasıl yani:44:
Memur olmak istiyorum durrr kpssye girmen lazım, al sen şu kitapları bir oku harıl harıl hazırlan bakalım, emeklilik ölmene 5 kala emekli olursun
E güzel, beni uyutun 2113 yılında herşey düzelmişse uyandırırsınız, düzelmemişse uzaya fırlatın((

Sağlık Ocakları denilince kızamık aşısı skandalı, bayat aşı konusu geliyor aklıma buz gibi oluyorum, o skandal 18 yıl sonra yine yaşanıyor, eksik doz sebebiyle aşı olan çocukların tekrar aşı olması gerektiği söylendi tvde, oysa insanlar çocuklarını emanet ediyor sağlık ocaklarına
Sözüm ona ücretsiz hizmet
18 yıl önce para verip özelde yaptırmasaydım kızamık aşısını kızım şu an sspe hastası olabilirdi, hastalığın aşıyla alakası yok deniliyor ama ortalık inledi eksik doz sebebiyle oldu diye

aynen cnm bende anlamış degılım
ben oğlumu her ay rutın kontrole ozele goturuyorum
kızımda gece hastalanırsa devlet acıle
ama ne zaman eczanete gıtsem hep borçluyuz anlamadım gııt hıc daha gıdıp ılac aldığımı bılmem
gecen yengem dıyodı gebe kendısı her ay devlete muayney gıdıyo
ılac yazdrmam lazım ama dıyo alasım yok cunku aczanede 45 tl borcu cıkmıs dusun ee bu ınsan devlete gebelik kontrolüne gıdoyo ssk ı odenıyo neyın ucretını oduyo

esımın eczacı arkadaşı var meslegımden soğudum dıyo ınsanlara anlatmaktan bezmıs adam çıkan borçların sebebını

hapolauına gelınce gecen gun başbakanımızdan duydum
doğum kontrol yontemlerını yayarak senelerce ınsanları kısırlaştırdılar dedı
adam verırmı hapı

3 4 5 gıdın dıyo pekala hangı sartlarda

evet aile hekimine muayene olunuyor ne önemli
aile hekimliği uzmanlığı vardır onlar tusa girer ve 4 sene daha uzmanlasmak için okumaya devam ederler
ama aile hekimi denilen yeni dal yani sağlık ocağındakiler kısa bir seminerin ardından sertifika alan pratisyenler
ve aile hekiminiz ahmet beyse o gün ahmet bey yoksa diğer doktor mehmet bey size bakmıyor bile
eskiden böyle değildi
sağlık ocağında bir doktor var burda inanın sağlık ocağına ugramıyor bütün gün bir eczacıyla gezmelerde
ve dünyanın maasını alıyorlar
iki uzman doktor kardeşim var ikisi de hala üniversitede çalısıyor ve bir aile hekiminden daha az maas alıyorlar
adalet nerede bilmiyorum
dediğiniz gibi bende cok sinirleniyorum
herkes kendi işinden bakıyor olaya ben sağlık acısından bakınca cidden Aziz Nesinin verdiği yüzdeyi anımsıyorum

cnm bızım aıle hekımlıgımız de aynı durumda
ılk taşındığımızda kızımı goturdum ve 5 yasıdaydı

anne bu sağlı ocagındakı dr cok ıyı bılıyormusun
ben nereden anladın kızım
benı hıc muayne etmeden hastalığımın ne olduğunu anladı hemen anne :)

şimdi yeni muayene ücretleri basladı ta 2008lerden bizde hastaya ne diyeceğimizi bilemiyoruz
ufo görmüş masum köylü gibi bakısıyoruz
ne hasta ne biz anlamıyoruz cünkü

aynen canım tüm eczacılar sogudu meslekten
benim işim ilacın nasıl kullanıldığını anlatmak bana ne muayeneden
ben tahsilatcımıyım
bedava işci gibi kullanıyor bizi devlet yıllardır
hakkımı helal etmiyorum
hastayla yüzyüze gelmekten bıktık
ama hastalarda artık bilincli seviyorum bu durumu
kızılıcak tarafın kim olduğunu herkes ögrendi

arkadaşlar emperyalist bir dünyada yaşıyoruz ve yine emperyalist bir ülkede vatandaşız
tahsil ve sağlık konusundaki ayıpları eksikleri sadece hükümete yükleyemeyiz çünkü şöyle bi durum var
emperyalist sistemin gerisindeki zihniyet şudur;
ortalama ve düşük gelire sahip insanlar belini doğrultamasın okuyamasın tedavi olamasın
zaten zenginin parası var gider istediği yerde tedavide olur istediği ilacı da alır canın istediği yerdede okur tahsil görür
tabiri caizse fakir ölse bile çok bişey kaybedilmez
fakir rahatça okur bi yerlere gelirse yada para derdi olmadan tedavi olur sıhhatine kavuşursa olmaz çünkü etrafında olup bitenleri iyice çözmeye başlar ve bu soyguna dur demeye başlar
emparyalist sistem ve onun savunucusu hükümetler hep halkı yoksulluğun içinde debelendirirler çünkü halk birlik olursa sonları gelir
ama evine ekmek götürmeöhastasına ilaç alma okuyan çocuğuna para gönderme derdinin peşindeki insan bunlarla uğraşamaz
ha ben hükümete niye kızarım
benim karşıma geçipte haktan hukuktan helalden haramdam eşitlikten kardeşlikten bahsedip nutuk atıp sonrada o emperyalist zincirinin en sağlam halkası olma yolunda azimle ilerlemesine kızarım hemde çook haklı olarak

Bu arada Turk medyasina Tahrir'in Taksim'den daha yakin mesafede olduğunu öğrendim!!!!!!!!!

Herkese merhaba Sayfa sayısı 2000'e ulaşmak üzere ve çok az kalmış.

Hepimiz adına çok güzel bir gelişme.

Paylaşımlar da eminim ki hepimiz adına çok ama çok faydalı oldu - olmakta diye düşündüren son sayfaları hızlıca geçtim, bu başlığı tam olarak bir kitap gibi düşünerek dikkatlice okumak istiyorum bütün yorumları inşallah ve pek çok şey öğreneceğimi biliyorum.

Bu 2000 bana, aynı hani yıl olarak 2000 li yılların çağ atlamak gibi düşündüren farklılığını hatırlattı.

Gidişata bakılırsa inşallah biz kadınlar olarak artık özellikle Sağlık ve Eğitim konularının ehemmiyetini ve bu konuda karşılıklı paylaşımlar yapıp, sorunların çözümünde nasıl katkılarımız olabilir acaba? yı ciddi bir şekilde ele almaya başlayacağız gibi çok memnun edici bir sonucun göstergelerini bu sayfalarda fark etmek, umut yeşertici ve çok mutluluk verici.

Bu anlamda katkıları olan tüm arkadaşlarıma kendi adıma çok ama çok teşekkür ediyor, konularla ilgili bilgilerini, görüşlerini ve önerilerini paylaşmaya devam ederlerse, başta kendim olmak üzere (haddim olmayarak) daha pek çok arkadaşımızın da faydalanacağını ve hep beraber çözümlerde fonksiyonel olabileceğimizi düşünüyorum.

Burada kalabalık etsin istemediğim için, kendimce ara ara bir şeyler eklediğim başlığımda "Kadınların temsildeki yerini ve önemini" göz önüne alarak eklediğim verilerin yer aldığı sayfanın linkini de belirtebilir miyim?

Çok daha detaylı verileri dilersek pek çok kaynaktan inceleyebiliriz zaten.

Bir arkadaşımızın yorumunda gözüme ilişti, şu an o arkadaşımızı hatırlayamadığım için kendisinden özür diliyorum, çünkü tek tek daha sonra yeniden detaylı olarak okumak niyetiyle hızlıca göz atabildim sadece, ancak konusu ne olursa olsun, kadın duyarlılığı ve sorunların çözümündeki yerini düşününce, bu katkıyı yapabilecek düzeye gelmiş olsak bile en önemli bir başka husus ve engel de "Temsildeki oranımız" aslında. Ele alınması gereken başlıca bir başka meselemiz de bu olmalı gibi görünüyor vaziyet.

http://www.kadinlarkulubu.com/hicbir-basliga-uymayan-yazilar/593992-satir-arasi-kahve-molasi-9.html

bakın bu taksim gezi olaylarına
halk birlik olup ayaklandı omuz omuza verdi ve tarafsızlarında desteğini almaya başladı
ama hükümet ne yaptı
yok türk lirası düştü enflasyon faiz artıyor dolar artıyor bu direnişlerin ülkeye kaç milyar dolar zararı oldu vsvs dediler halkı yoksullukla açlıkla korkutup direnişcileri vatan haini servet düşmanı kılıfına soktu ve dir+nişe destek veren tarafsız kesim tam tersi köstek olmaya yuh demey başladı ve böylecede bunu da atlattılar puihh demişlerdir eminim

Sanırım sıralama - Kadın ın temsildeki yeri - Sağlık - Eğitim - ve tabi ki her şey dört dörtlük olsa bile, yaşamamız ona bağlı olan doğa ve çevre olmalı belki de. Tüm bunlardaki düzenlemeler ve gelişmeler beraberinde ekonomiyi de olması gerektiği gibi düzeltmemizde faydalı olunca, inşallah o konuda da daha iyi noktalara gelebilir, en azından yeni nesillere çok daha güzel şeyler bırakabiliriz.

<font size="2">[video=youtube;HN6ljdq4xeI]http://www.youtube.com/watch?v=HN6ljdq4xeI[/video]

:)))) güleyim ağlanacak halimize, gözler ultraviyole olduğundan muayneye gerek yok, bakmak yeterli olmuş

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…