Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bende gördüklerimi yazdım.Hayat gezi parkından ibaret değil dediğinize göre sizde 3-5 ağaçta kaldınız anladığım kadarı ile.
Adı üstünde gençlik.Deli akar kanları hareketlidir.Yaş itibarıyle emir kiplerini kaldıramazlar.Tehditlere hiç boyun eğmezler.Yaşlarını yaşamaları kadar doğal bir şeyde yok üstelik.

Gençliğin hangi konularda duyarlı olmasını isterdiniz.?

Göstericilere biz sizin polisiniz değiliz Ermeniler diyen polislere ben ne diyeyim yok yok ben gerildim yine iyice kaçıyorum herkese iyi yazışmalar

İşte bu yüzden diyorum gençlik çok iyi yetişmişler kanları deli akacak yaşta coplanırken gazlanırken tek dertleri dayatmaya hayırdı

polisi savunanlara şunu söylemek istiyorum facedeki polisin aleyhine yazdıklarım (ki kesinlikle bel altı yazmadım son derece usturuplu cümlelerimdi) için bi kaç kendini bilmez polis (!) beni arkadaş olarak eklemek istedi...kimiside taaaa sülalemiiii çokkk sevdiğiniii ifade etti msjla.... beni de nasıl ama nasıl sevdiklerini (!) anlatmak imkansız buraya..yazılanları okumanız lazımdı!!!!

tşk edeyim burdan ömrümde duymadığım küfürler..küfür literatürüm genişledi yawww...

bu psikopat polisciklerrr varyaaaaa benim kabak gibi ''evli''yazısını gördükleri haldeee bunları yapıyor birde....

güyaaaa akl-ı selim efendi poliscikler!!!!

1 hafta olmuştu ben faceye girmeyeli..az önce baktım yine temizledim ne var ne yok..

ahh ahh sanıyorlar ki devlet hep bunların arkasında kalacak!! ondan bu efelenmeler bizeee....

şimdi polisi savunanlara diyorumki hatalarınızıda kabul edin... kazenin fotosu mahvetti beni yaa... hiç bi insan başka bi insanı bu hale sokamaz... hiç kimseden korkmuyorsa Allah korkusuda mı yok????!!!

işine gelince Allah işine gelmeyince emir böyleydi oldu başka !

Siyaset bilimi egitimi insanlari tek tip düsünceye sevk etmek icin acilmis bir bölüm degil hanimefendi. Insanlar farkli görüsleri, farkli teorileri, farkli sistemleri ögrensinler, mantik süzgecinden gecirip kendi kafalarina yatani ifade etsinler, aciklasinlar, tartissinlar diye var. Hatta bir yil önce ögrendiklerini ve savunduklarini bir yil sonra gördükleri yeni bir derste cürütsünler diye de var. Mesela uluslararasi teoriler diye bir ders var, önce realizmi okursunuz, sonra onun elestirisi gelir. Arkasindan idealizm gelir, elestirisi gelir, ardindan liberalizm gelir, üzerine neoliberalizm eklenir, simdi adlarini say say bitmeyecek kadar filozof, düsünür birbirlerinin tezlerini elestirip durmuslar en basit ifadesiyle. Okurken " aaa bu mantikliymis dersiniz ", elestirisini okuyunca " gercekten yaa ben bunu niye düsünmedim" dersiniz vs. Sonra elestiriyi elestirmeye basladiginizi fark edersiniz, iste elestirenleri de elestirir düzeye geldiginizde kendi görüslerinizi olusturmaya basliyorsunuz demektir.

Cok faydali bir bilim dali bence. Düsünsenize siyaset bilimleri okuyan herkesin ayni düsündügünü, ya da insanlara "nasil ders görüyorlar bunlar?" sorusunu sordurmayacak sekilde normal ve ögretilmisi sürekli ifade ettiklerini, bence asil o zaman sorun olurdu.
Aykiri görüslerin nice buluslara sebebiyet verdigini de unutmamak lazim diye düsünüyorum ben.

Son düzenleme:

Yasalmış ne yasalından bahsediyorsunuz.Orda yasalsızlığa tepki vardı zaten.Devlet yasal olmayan bir şey başlattı.Halk buna tepki verdi.
İzin almaları gerekirdi biz size ve yaptıklarınıza karşı eylem yapacağız onlarda buyur yap diyeceklerdi.Siz düşünceden yatanları bilmiyorsunuz herhalde.Bu ülkede düşünmek yasak,hele icraate geçirmek külliyen yasak.

Bu arada yeteri kadar süre dediğiniz 10 dk.3000-4000 kişi toplanıp konuşur bir karara varırdı on dk içinde yapmayın lütfen.

Son düzenleme:
Delikanlilik taslamak sagi solu yakmak dagitmak saldirmak ve nihayetinde kufur etmeyi mesrulastirmamali.
Ayrica ben 25 yasindayim eylemde bulunanlarin ortalama yasi. Ben neden ayni dusunmuyorum yaptiklarini tasvip etmiyorum?
Biraz fazla okumamdan yada arastirmayi sevmemden olabilir mi?
Her duyduguma dogru demem mesela.

jelesec gitmeee.herkesin fikri kendine özgü.aslında mutlu da oluyorum her kafadan bir ses çıkmasından.böyle böyle en doğruyu bulacağız.kimse kırılmadan 1800 sayfa tartıştık ve eğer yanlış bilmiyorsam en uzun sayfa olmuş.gitmeee(((

Güzel arkadaşım , herkes burada kişisel facebook , twitter hesabında duyduğu küfürleri , hakaretleri paylaşarak karşı tarafı yorumlamaya kalksa..Ooooo ooo oooo...

Bu tür konularda bireysel örneklemelerden gitmek bizi yanılgıya düşürür , bende derim ki yeni emekli polis eniştem ve eşinin facesinde bir küfürler yazıyordu , hepsi şahsa patentli.

Şimdi bütün eylemciler küfürbaz savına ulaşabilir miyim ben buradan yola çıkarak?

O sebele genellemelerden ne kadar uzak durmayı başarırsak o kadar kutuplaşmayız .

Polisin ermenisiniz biz sizin polisiniz değiliz demesi , otoparkta 3 genci dövmesi , yukarıda bahsi geçen fotoda şahsa yapılanlar ...Hepsi o polis memurlarının cezasını gerektirir ama bir meslek grubunu topyekun karalamaz ya da polisin eylemdeki genel tavrını olmaması gereken bir hal miş gibi göstermez.

Son düzenleme:

Çok samimi yazıyorum o polislerin gözü dönmüş vaziyette saldırmalarına karşı sağ duyulu gençlik börek dağıtıp çiçek veriyordu...

Ben hepsinin değil ama çoğunun davranışın taktir ettim ediyorum

çok beğendim bu yazıyı ellerine düşüncene sağlık mune hanım

bütün şehitlerimizin ruhu şaad olsun.. Ailelerine sabır versin.. Gerçekten çok acı helede böyle bir zamanda yürekleri kim bilir ne kadar yanıyordur. Biz bile dışardan bu kadar üzülebiliyorsak, onları düşünemiyorum..

Bezmi Alem Camisi'ndeki öpüşme görüntüleri

"İçki içildi" tartışmalarının odağındaki camiden yeni görüntüler yayınlandı.

Yeni Şafak'ın internet sitesi, Dolmabahçe'de bulunan Bezmi Alem Camisi'ndeki güvenlik kameralarından yeni görüntüleri yayınladı. Görüntülerde doktorların bir bölümü yaralıları tedavi ederken uzun süre öpüşen genç çift de dikkat çekiyor. Polis müdahalesi karşısında camiye sığınan gençlerden ikisi, önce caminin duvarına yaslanarak sonra ise ayakta uzun süre öpüşüyor.

[video=youtube;tneVL0c0VH4]http://www.youtube.com/watch?v=tneVL0c0VH4[/video]

her duyduguna dogru deme Basbakan ne diyorsa o dogrudur sadece.Yahu bende gittim eyleme polis resmen insanlara hayvan gibi davraniyor kufur etmesen tas atmasan sakin sakin dursanda her sekilde orada polis tarafindan eziliyorsun.Kitap okumakla alakasi yok gel taksime gor :)

gençliğimizin;
1)hayatın sadece cep telefonu markasından ibaret olmadığını...
2)ne kadar çok kız arkadaşın/erkek arkadaşın olursa o kadar popüler olunmayacağının bilincinde olmalarını...
3)hayatın nike/adidas/puma vs vs markaları kullanarak bir imaj oluşturmak olmadığının farkına varmalarını...
4)ellerindekilere her zaman şükür edip kendilerinden kötü durumda olanları düşünmelerini...
5)aile kavramına biraz daha dikkat edip anne/baba değerini daha iyi anlamalarını...
6)maddiyatın hayatta herşey olmadığını ve birazda maneviyatın gerektiğini bilmelerini...
7)hazırcılığa alışıp armut piş ağzıma düş mantığına bürünmemelerini...
Isteyebilirim veya dileyebilirim...
Bu yorumumdan şunu çıkarmayınız lütfen
bunu kendimi içinde ve tüm gençlik içinde dilkiyorum sadece belli bir kesim için değil

Herkesin aynı düşünmesini bekleyemezsiniz zaten beklemiyordum da.Özgürlük istiyorlar,diktatörlük istemiyorlar.Benim aklım var bana karışma diyor.Dayatma yapma diyor gençlerimiz.
Siz bunların tersini isteyebilirsiniz doğaldır.Niye böyle düşünüyorsun deme hakkım yok.
Fazla okuduysan bilirsin iyi ve kötü vardır.Birkaç kötü örnekle tüm iyileri yok edemeyiz.
Kötü olan tek şey orantısız güçtü bunuda sağolsun meşrulaştırdılar.

benim yaptığım genelleme ise sizin yaptığınız nedir gezi parkındaki direnişçilere hitaben yazdıklarınızda?

valiz hazırlamam lazım ben girdimi çıkamıyorum buraya tabi herkes fikrini düşüncesini yazıyor yazmalı da ne kadar yazarsak tartışırsak boş bence başımızdakiler bildiğini okuyor okumaya da devam edecek

haberin kaynagi yeni safak? Gercekten bunlar musluman falan degil hayir icki icildiyse noldu? Hoca bile icilmedi dedi daha ne? ama icildiyse noldu tum gunahi Eylemcilerin boynunami? 2 kisi molotof atiyor diye (ki atanlarda polisti) tum herkesi terorist ilan eden basbakana imanimiz tam ama..
Neyse daha fazla sinirlenmek istemiyorum Ethem Sarisuluku dahi DHKPC Militani diye karalamaya calisti bu yenisafak vb muslumanlikla dinle alakasi olmayan provakotor yayin organlari..

siyaset biliminin faydalı olup olmadığını tartışmadım ben farkında iseniz,
her bölüm mutlaka faydalı olduğu için açılıyordur üniversitelerde
ben sadece siyaset okuyan bir gencin birgün vali olursam;
1)polisi kaldırıcam
2)devlet diye birşey yoktur
3)millet ve vatan diye birşey yoktur
4)devlet hiçbir şekilde özgürlüklere karışamaz
5)demokraside polis müdahelesi olamaz gibi söylemleri üzerine dedim nasıl ders görüyorlar diye?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…