ben delikanlının anlattıklarını yazdım ve yorumda yapmadım farkında iseniz...
Siz takdir edersiniz ben etmem veya terside olabilir...sonuçta bu düşünce meselesidir...
Ben eğer bu kadar taşkınlıklar yapılmamış olsa idi desteklerdim fakat;araya bu kadar çirkin görüntüler girince(açmayacağım tekrar konuları vs) maalesef yeri geldi bakmaya bile dayanamadım...
Gençliğimiz keşke başka konulardada biraz duyarsız kalmasa değil mi?
Hayat gezi parkından ibaret değil...
Bende gördüklerimi yazdım.Hayat gezi parkından ibaret değil dediğinize göre sizde 3-5 ağaçta kaldınız anladığım kadarı ile.
Adı üstünde gençlik.Deli akar kanları hareketlidir.Yaş itibarıyle emir kiplerini kaldıramazlar.Tehditlere hiç boyun eğmezler.Yaşlarını yaşamaları kadar doğal bir şeyde yok üstelik.
Gençliğin hangi konularda duyarlı olmasını isterdiniz.?
ben zaten bütün gün cebelleşiyorum onunla
bana hemen faşistsiniz,ümmetsiniz,tayyipçisiniz diyor...
Millet diye birşey yokmuş
vatan diye birşey yokmuş
polis diye bir kurum olmamalı imiş
birde siyaset biliminde okuyır bu ilk 2.000 ile girmiş bu üniversiteye düşün
diyorum ki sen vali vs olursan ne yapacaksın diyorki
birimimdeki silahlı güçleri hemen afaroz ederim
Nasıl ders görüyor bunlar anlamıyorum:44:[/b]
Bence de döndük yine en başa.
Polis ilk gün yasal olmayan bir eyleme devlet tarafından yeteri kadar ''imtiyaz'' dahilinde süre verildikten sonra , gelip anansonu yapmış ve çadırları toplamıştır .Çadırlar toplanırken , direnmeler başlamış bu da bastırılmıştır.
Polisin eylemcilere dağılın artık demesi son derece ORANTILI idi .Ama sonuç vermedi . Ne yapacaklardı , geri mi döneceklerdi ?
polisi savunanlara şunu söylemek istiyorum facedeki polisin aleyhine yazdıklarım (ki kesinlikle bel altı yazmadım son derece usturuplu cümlelerimdi) için bi kaç kendini bilmez polis (!) beni arkadaş olarak eklemek istedi...kimiside taaaa sülalemiiii çokkk sevdiğiniii ifade etti msjla.... beni de nasıl ama nasıl sevdiklerini (!) anlatmak imkansız buraya..yazılanları okumanız lazımdı!!!!
tşk edeyim burdan ömrümde duymadığım küfürler..küfür literatürüm genişledi yawww...
bu psikopat polisciklerrr varyaaaaa benim kabak gibi ''evli''yazısını gördükleri haldeee bunları yapıyor birde....
güyaaaa akl-ı selim efendi poliscikler!!!!
1 hafta olmuştu ben faceye girmeyeli..az önce baktım yine temizledim ne var ne yok..
ahh ahh sanıyorlar ki devlet hep bunların arkasında kalacak!! ondan bu efelenmeler bizeee....
şimdi polisi savunanlara diyorumki hatalarınızıda kabul edin... kazenin fotosu mahvetti beni yaa... hiç bi insan başka bi insanı bu hale sokamaz... hiç kimseden korkmuyorsa Allah korkusuda mı yok????!!!
işine gelince Allah işine gelmeyince emir böyleydi oldu başka !
Delikanlilik taslamak sagi solu yakmak dagitmak saldirmak ve nihayetinde kufur etmeyi mesrulastirmamali.
Ayrica ben 25 yasindayim eylemde bulunanlarin ortalama yasi. Ben neden ayni dusunmuyorum yaptiklarini tasvip etmiyorum?
Biraz fazla okumamdan yada arastirmayi sevmemden olabilir mi?
Her duyduguma dogru demem mesela.
Ausencia,
konuyu takip eden biri olarak benim herhangi bir parti sempatizanı olmadığımı bilirsin, arada yapılan hataları kendimce yorumlarım o kadar, bence gezi parkı eylemini iyi yönetemedi hükümet, bak sende yazmışsın baştan çapulcular demek yerine gençler evlatlar denseydi farklı olur muydu? Olurdu, bırak sonradan olanları taa en başa parkta çadır kurulduğu anlara dönelim beraber, hani daha şafak vakti operasyonu olmadan gazlar tazyikli sulardan öncesine dönelim, o gençler amaçları saftı veya değildi hangisine inanmak isterseniz, işte o gençler çadır kurup eylem yaptıklarında başbakanda değil, hükümet kanadından bir yetkili tatlı bir açıklama yapsaydı, başbakan hah gezi parkında 3-5 çapulcu eylem yapıyormuş gibi bir söylem yerine evlatlar gençler hassasiyetini anlıyorum deseydi farklı olur muydu? Emin ol olurdu, çünkü daha o gençler gazın tadını almamıştı, çadırları yakılmamış, tazyikli suyun altında sırılsıklam olmamıştı, sabaha karşı panikle çıkmamışlardı çadırlarından, park duvarı üstlerine yıkılmamıştı, evet bdpli milletvekili dozer önüne siper oldu, denildi ki destekleyen belli, emin ol akıllıca atılan bir adımla herşey leyhe dönerdi.
Devlet yönetmek ev yönetmeye benzemez belki, belki ben siyasetçi mantığına zekasına sahip değilim, belki olanları göremiyorum, bilmiyorum ama gençlere hitabı iyi bilirim, tek bir kelime yumuşacık yapar kalpleri, tek bir sözcük ikna eder, gençler devlete ana gibi bakar Ausencia, göğsüne başını dayadığı, saçlarını okşayan anası gibidir, ben ergen anasıyım Ausencia, ergen bir gence parmak sallarsan zıtlaşır, kucak açarsan sevgisini sonuna kadar göstermek için çabalar, tek bir sözle o çocuklar ortalıktan çekilirdi, provoke edenler, dış güçler, bu eylemden nemalanmak isteyenler dıpdızlak ortada kalırdı.
O zaman tutuklayacak mısın, yargılayacak mısın gereken hukuki prosedürü yapardın, dedim ya ben devlet yönetmekten anlamam ev yönetimi üzerine ihtisasım ama o çocuklar evin içindeki çocuklardı, dış güç değillerdi, soba kenarına sıralanmış kestane kebap bekleyen çocuklardı, evin dışına çıktıklarında onları eve sokmayı becerebilirdik.
Mayın patlaması sonucu şehit olan 6 evladımızdan birisidir Görkem Taş, ailesinin yaşadığı sokağa şehidimizin ismi verildi, olay yeni değil ama acı hep aynı tazelikteo yavrucağın baba ocağına naaşı geldiğinde yer gök kırmızı beyaza boyanmış, mahşeri bir kalabalıkla uğurlanmıştı
Bugün programı seyredeceğim tuttu ama ağlamaktan ne yapıldı ne yapılmadı görmedim bileAllah tüm şehit ailelerine sabır versin, dayanma gücü versin.
her duyduguna dogru deme Basbakan ne diyorsa o dogrudur sadece.Yahu bende gittim eyleme polis resmen insanlara hayvan gibi davraniyor kufur etmesen tas atmasan sakin sakin dursanda her sekilde orada polis tarafindan eziliyorsun.Kitap okumakla alakasi yok gel taksime gor :)Delikanlilik taslamak sagi solu yakmak dagitmak saldirmak ve nihayetinde kufur etmeyi mesrulastirmamali.
Ayrica ben 25 yasindayim eylemde bulunanlarin ortalama yasi. Ben neden ayni dusunmuyorum yaptiklarini tasvip etmiyorum?
bende gördüklerimi yazdım.hayat gezi parkından ibaret değil dediğinize göre sizde 3-5 ağaçta kaldınız anladığım kadarı ile.
Adı üstünde gençlik.deli akar kanları hareketlidir.yaş itibarıyle emir kiplerini kaldıramazlar.tehditlere hiç boyun eğmezler.yaşlarını yaşamaları kadar doğal bir şeyde yok üstelik.
Gençliğin hangi konularda duyarlı olmasını isterdiniz.?
Delikanlilik taslamak sagi solu yakmak dagitmak saldirmak ve nihayetinde kufur etmeyi mesrulastirmamali.
Güzel arkadaşım , herkes burada kişisel facebook , twitter hesabında duyduğu küfürleri , hakaretleri paylaşarak karşı tarafı yorumlamaya kalksa..Ooooo ooo oooo...
Bu tür konularda bireysel örneklemelerden gitmek bizi yanılgıya düşürür , bende derim ki yeni emekli polis eniştem ve eşinin facesinde bir küfürler yazıyordu , hepsi şahsa patentli.
Şimdi bütün eylemciler küfürbaz savına ulaşabilir miyim ben buradan yola çıkarak?
O sebele genellemelerden ne kadar uzak durmayı başarırsak o kadar kutuplaşmayız .
Polisin ermenisiniz biz sizin polisiniz değiliz demesi , otoparkta 3 genci dövmesi , yukarıda bahsi geçen fotoda şahsa yapılanlar ...Hepsi o polis memurlarının cezasını gerektirir ama bir meslek grubunu topyekun karalamaz ya da polisin eylemdeki genel tavrını olmaması gereken bir hal miş gibi göstermez.
jelesec gitmeee.herkesin fikri kendine özgü.aslında mutlu da oluyorum her kafadan bir ses çıkmasından.böyle böyle en doğruyu bulacağız.kimse kırılmadan 1800 sayfa tartıştık ve eğer yanlış bilmiyorsam en uzun sayfa olmuş.gitmeee(((
Bezmi Alem Camisi'ndeki öpüşme görüntüleri
"İçki içildi" tartışmalarının odağındaki camiden yeni görüntüler yayınlandı.
Yeni Şafak'ın internet sitesi, Dolmabahçe'de bulunan Bezmi Alem Camisi'ndeki güvenlik kameralarından yeni görüntüleri yayınladı. Görüntülerde doktorların bir bölümü yaralıları tedavi ederken uzun süre öpüşen genç çift de dikkat çekiyor. Polis müdahalesi karşısında camiye sığınan gençlerden ikisi, önce caminin duvarına yaslanarak sonra ise ayakta uzun süre öpüşüyor.
[video=youtube;tneVL0c0VH4]http://www.youtube.com/watch?v=tneVL0c0VH4[/video]
siyaset bilimi egitimi insanlari tek tip düsünceye sevk etmek icin acilmis bir bölüm degil hanimefendi. ınsanlar farkli görüsleri, farkli teorileri, farkli sistemleri ögrensinler, mantik süzgecinden gecirip kendi kafalarina yatani ifade etsinler, aciklasinlar, tartissinlar diye var. Hatta bir yil önce ögrendiklerini ve savunduklarini bir yil sonra gördükleri yeni bir derste cürütsünler diye de var. Mesela uluslararasi teoriler diye bir ders var, önce mesela realizmi okursunuz, sonra onun elestirisi gelir. Arkasindan idealizm gelir, elestirisi gelir, ardindan liberalizm gelir, üzerine neoliberalizm eklenir, simdi adlarini say say bitmeyecek kadar filozof, düsünür birbirlerinin tezlerini elestirip durmuslar en basit ifadesiyle. Okurken " aaa bu mantikliymis dersiniz ", elestirisini okuyunca " gercekten yaa ben bunu niye düsünmedim" dersiniz vs. Sonra elestiriyi elestirmeye basladiginizi fark edersiniz, iste elestirenleri de elestirir düzeye geldiginizde kendi görüslerinizi olusturmaya basliyorsunuz demektir.
Cok faydali bir bilim dali bence. Düsünsenize siyaset bilimleri okuyan herkesin ayni düsündügünü, ya da insanlara "nasil ders görüyorlar bunlar?" sorusunu sordurmayacak sekilde normal ve ögretilmisi sürekli ifade ettiklerini, bence asil o zaman sorun olurdu.
Aykiri görüslerin nice buluslara sebebiyet verdigini de unutmamak lazim diye düsünüyorum ben.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?