benim oğlumda üniversitede okuyor sigara ben içerim o içmez alkol ben alırım arada o tatilde bile içmez sevmiyor...gezide o parkta arkadaşları ile destek verdi ve sizin yazdıklarınızın hiç birini görmemiş şimdi yanımda yazınızı okuttum ! Yapan vardır 3.5.bilemem ama hepsini böyle bi gurubun içine dahil atmem edemem
hemen hemen her gün bağdat caddesindeydim kadiköye kadar yürünüyordu
şu kadarını söyleyebilirim polise'' müdahale et''diyen olmadığı için karışmadı buralar
belkide polis burda da orantısız güç uygulasaydı burası da karışırdı.
bir tek 15 haziranı bilmiyorum burda yoktum.
hemen hemen her gün bağdat caddesindeydim kadiköye kadar yürünüyordu
şu kadarını söyleyebilirim polise'' müdahale et''diyen olmadığı için karışmadı buralar
belkide polis burda da orantısız güç uygulasaydı burası da karışırdı.
bir tek 15 haziranı bilmiyorum burda yoktum.
Yasalara uygun hareket ettikce polis neden mudahale etsin ki?
Polisin mudahale ettigi bolgeler belli islenen suclar belli.
kac para verdin boyle konusturmak icin
Bir kac video izledim eyleme karsi cikan iki farkli teyze ikisinede ayni soylemler. "kac para aldin" seni kim gonderdi" vs.
Bu konuda aksini iddaa edenler fikirlerini beyan etmeli sanirim.
1. Evet arkadaşım , taş atmadık deseniz abes olurdu zaten , görüntüler ortada.her taş atan örgüt üyesi , militan , provakatör vs.. Değildi , ''masum'' eylemcilerde taş attı. Attılar da , kendileri ile ne kadar çeliştiklerini göremediler.
çevreden bahseden çevreye zarar verdi , diktatörlükten bahseden kendi isteklerini kaba şiddetle kazanmaya çalıştı , haktan hukuktan bahseden hukuksuzluk içinde slogan attı....
2.evet , alkol aldınız , gitarlar şarkılar , sloganlar aynen devam etti . Gezi parkı halkındır derken onu halktan gasp ettiniz !
3.allah rahatlık versin
4.ilgilendirmez bence de . Yemek yemek , su içmek , tuvaletini yapmak gibi temel ihtiyaçlarınızdan biri idi , aranızdan bazıları dayanamamış olabilir , kime ne ? Yapmadık denilmesin , hepsi yaptı denilmesin yeter bana .
5.özgürlük istemenin yollarını sen yaşın itibarıyla kahramanlık destanı devrim hikayelerinden okumuşsundur , bak git bir de sarısülüğün babasını dinle derim sana , adam filazof gibi.devlete karşı slogan atarak işin çözümlenmeyeceğini o anlatsın sana ben değil.
6.apolitik olması çok bir şey ifade etmiyor aslında.bu gezideki insanların sürekli kendilerini partilerden soyutlamasını da anlamış değilim .parti adına orada bulunmuyor olabilirsin ama yaşın seçmen yaşını doldurmuş ise bence ''bir partili '' ol ve git oyunu kullan . Daha demokratik bir yol , sana tavsiyem .
7.daha vahim sonuçlar doğmadan oradan çıktığınız (çıkartıldınız) için üzülmemelisin o zaman arkadaş.
Eflinam , öyle senin patronun oğlu okuyacakmış gibi yazdım arkadaşım kusura bakma
benim yorumun bu vesselam.
geldik yine ilk güne,yani polisin ilk gün uyguladığı orantısız güç
ne zamandır bu topiğe girmedim çünkü banlandım 2 kere
ban yememek için ;
bizim patronun tr'en iyi devlet üniversitesinden okuyan oğlu
gezi parkına destek veren gençlerden birisi idi...kendi ağzından söylediklerini aktarıyorum..
1)evet polise taş attık
2)şişe şişe biralar geldi ve herkes elinde bira ile eyleme destek verdi
3)üniversiteden kızlı erkekli grupla ile çadır içinde yattık-uyuduk...
4)yerlerde prez.pislikleri gördük çünkü yapanlar vardı ve bı kimseyi ilgilendirmez
5)biz özgürlük istiyoruz,faşizm istemiyoruz
6)gerçekten hiç bir parti taraftarı değil biliyorum bunu
7)3-4 gün daha kalsa idik salgın hastalık olabilirdi çünkü;herkes yediklerini,çöplerini,küçük abdestlerini meydanda yapıyordu...
şimdi bu orada bulunan ve 1 hafta çadırda yatıp kalkan bir üniversie öğrencisinin anlattıkları
yorum sizin...ne kendimden ekledim nede çıakrdım tamamen kendi anlattıkları...
Sizler ne diyorsunuz peki
Türkiye'nin en büyük internet araştırma firmalarından biri(IPSOS) buradaki bilgilerin kamuya açık olduğunu hatta hatta izin alınamaz ibaresi olduğu halde bunu hiçe sayarak sitemizde gazlı içecekler hakkında bir araştırma yapmış. 120 sayfalık raporun bir sayfasında
Kadınlar Kulübü üyelerinin düşüncelerine bakılarak Coca Cola firmasına verilen en çarpıcı örneklerden sadece bir tanesi yukarıda yer almaktadır.
Bu rapor dünya devi Coca Cola firmasına verilmiş ve burada sizlerin düşünceleri analiz edilerek. Bu sebeple burada yazılanları hafife almayın lütfen.
Not : adamlara bunu yapamazsınız biz bu bilgileri "2. şahıslar ile paylaşmayacağımız diye taahütümüz" var diyince belgeyi nereden ele geçirdiğimiz sorgusuna gidip birde pişkinlik yaptılar.
Türkiye de işler böyle yürüyor bizde bunu öğrendik...
Jelesec mesele de bu zaten ;
Bir taraf gezi parkını pür-ü pak ilan ederken , diğer taraf her duyduğu olayı hepsine mal ediyor.
Oysa senin oğlun gibi örnekler , bu diğer örneklerden çok daha sayıca fazla olsa idi ; inan bana sokaklar o günkü cehenneme dönmezdi.
Gezi parkının iyi niyetli , masum çocukları azınlıkta kaldılar , bu neden görülmüyor bende bunu anlamıyorum .
Ve yine o iyi niyetli masum çocuklar , her ne kadar bu çirkinliklere karışmamış olsalar bile , eylemin süreci dahilinde yasal olmayan bir konumda bulundular.
geldik yine ilk güne,yani polisin ilk gün uyguladığı orantısız güç
Hani derler ya arkadaşına bak sana kim olduğunu söyliyim.Sanırım özel bir gruptaymış senin patronun oğlu.Ben görmedim çok sık gittiğim halde.Çöpleri çöp poşetlerine toplayıp koyuyorlardı.Herkes mıntıkasını temizliyordu.Poşetlerin ağzını kapatıp belli yerde topluyorlardı.Kedileri kuşları düşünürseniz herkes rıskını arıyordu zaman zaman.
Sonuçta mahallenizde ki çöp kontenyrı boşaltılmaz ise ne olur?Taktir sizin.
Belediyenin onları almasını düşünmüyorsunuz herhalde.Zaten beyoğlu belediyesi diye bir şey yoktu başkanı da, konuşmadan bile acizdi seyrettiyseniz.
Gelelim wc lere.30 tane kadar portetif wc vardı.Kesin mi bilmiyorum söylenilene göre şişli belediyesi göndermiş.
Diğer yazdığınıza gelince dört duvar arası anlayacağınız göremeyiz ve de kimseyi ilgilendirmez.Yapan yaptım diyorsa ne diyebilirim ki.
Bira içmişler vs. geçin bunları.Taşkınlık mı yapmışlar,serhoş olup sapıtmışlar mı.Hoş içeni görmedim görsemde normal bunda anormal bir durum görmüyorum.
Benim gözümle gördüğüm ne biliyormusunuz ne istediğini bilen,kültürlü düzgün,süper dayanışma içinde harika gurur veren bir gençlik.
Özür diledim ve tebrik ettim kendilerini.Bende sanal gençlik,duyarsız gençlik diyordum çoğunluğun söylediği gibi.Öyle olmadıklarını ispatladılar.
hani derler ya arkadaşına bak sana kim olduğunu söyliyim.sanırım özel bir gruptaymış senin patronun oğlu.ben görmedim çok sık gittiğim halde.çöpleri çöp poşetlerine toplayıp koyuyorlardı.herkes mıntıkasını temizliyordu.poşetlerin ağzını kapatıp belli yerde topluyorlardı.kedileri kuşları düşünürseniz herkes rıskını arıyordu zaman zaman.
Sonuçta mahallenizde ki çöp kontenyrı boşaltılmaz ise ne olur?taktir sizin.
Belediyenin onları almasını düşünmüyorsunuz herhalde.zaten beyoğlu belediyesi diye bir şey yoktu başkanı da, konuşmadan bile acizdi seyrettiyseniz.
Gelelim wc lere.30 tane kadar portetif wc vardı.kesin mi bilmiyorum söylenilene göre şişli belediyesi göndermiş.
Diğer yazdığınıza gelince dört duvar arası anlayacağınız göremeyiz ve de kimseyi ilgilendirmez.yapan yaptım diyorsa ne diyebilirim ki.
Bira içmişler vs. Geçin bunları.taşkınlık mı yapmışlar,serhoş olup sapıtmışlar mı.hoş içeni görmedim görsemde normal bunda anormal bir durum görmüyorum.
Benim gözümle gördüğüm ne biliyormusunuz ne istediğini bilen,kültürlü düzgün,süper dayanışma içinde harika gurur veren bir gençlik.
özür diledim ve tebrik ettim kendilerini.bende sanal gençlik,duyarsız gençlik diyordum çoğunluğun söylediği gibi.öyle olmadıklarını ispatladılar.
Bence de döndük yine en başa.
Polis ilk gün yasal olmayan bir eyleme devlet tarafından yeteri kadar ''imtiyaz'' dahilinde süre verildikten sonra , gelip anansonu yapmış ve çadırları toplamıştır .Çadırlar toplanırken , direnmeler başlamış bu da bastırılmıştır.
Polisin eylemcilere dağılın artık demesi son derece ORANTILI idi .Ama sonuç vermedi . Ne yapacaklardı , geri mi döneceklerdi ?
ben delikanlının anlattıklarını yazdım ve yorumda yapmadım farkında iseniz...
Siz takdir edersiniz ben etmem veya terside olabilir...sonuçta bu düşünce meselesidir...
Ben eğer bu kadar taşkınlıklar yapılmamış olsa idi desteklerdim fakat;araya bu kadar çirkin görüntüler girince(açmayacağım tekrar konuları vs) maalesef yeri geldi bakmaya bile dayanamadım...
Gençliğimiz keşke başka konulardada biraz duyarsız kalmasa değil mi?
Hayat gezi parkından ibaret değil...
Kesinlikle yasalara uygun hareket edildikten sonra polis müdahale etmeeeez. Niye etsinki! Geçen gün hepimiz canlı olarak izledik, ellerindeki o karanfilleri polise nasıl atıyorlardı öyle. Ya bi polisin kafası kırılsaydı. Allah korudu polislerin hepsini. Noldu gazı, jopu tazikli suyu yediler, akılları başlarına gelsinde, Birdaha böyle karanfili işlere kalkışmasınlar
Hadi bunlar neysede, BDP'liler verilen söz yerine getirilmiyor diye(artık ne söz verildiyse) sokaklara çıkmaya hazırlanıyorlarmış. Onlar çapulcular gibi karanfilde atmazlar. İzleyin siz filmi.....
ben delikanlının anlattıklarını yazdım ve yorumda yapmadım farkında iseniz...
Siz takdir edersiniz ben etmem veya terside olabilir...sonuçta bu düşünce meselesidir...
Ben eğer bu kadar taşkınlıklar yapılmamış olsa idi desteklerdim fakat;araya bu kadar çirkin görüntüler girince(açmayacağım tekrar konuları vs) maalesef yeri geldi bakmaya bile dayanamadım...
Gençliğimiz keşke başka konulardada biraz duyarsız kalmasa değil mi?
Hayat gezi parkından ibaret değil...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?