Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Jelesec mesele de bu zaten ;

Bir taraf gezi parkını pür-ü pak ilan ederken , diğer taraf her duyduğu olayı hepsine mal ediyor.

Oysa senin oğlun gibi örnekler , bu diğer örneklerden çok daha sayıca fazla olsa idi ; inan bana sokaklar o günkü cehenneme dönmezdi.

Gezi parkının iyi niyetli , masum çocukları azınlıkta kaldılar , bu neden görülmüyor bende bunu anlamıyorum .

Ve yine o iyi niyetli masum çocuklar , her ne kadar bu çirkinliklere karışmamış olsalar bile , eylemin süreci dahilinde yasal olmayan bir konumda bulundular.

hemen hemen her gün bağdat caddesindeydim kadiköye kadar yürünüyordu
şu kadarını söyleyebilirim polise'' müdahale et''diyen olmadığı için karışmadı buralar
belkide polis burda da orantısız güç uygulasaydı burası da karışırdı.

bir tek 15 haziranı bilmiyorum burda yoktum.

Yasalara uygun hareket ettikce polis neden mudahale etsin ki?
Polisin mudahale ettigi bolgeler belli islenen suclar belli.

aaaa bak şimdii 15 haziran yazınca aklıma geldi
o gün benim evlilik yıldönümümdü30 yılı doldurduk
hep eylemcilerin yüzünden unutmuşum

Hergün Bağdat Caddesinden Kadıköy e kadar , izinli bir yürüyüş gerçekleşiyorsa , bu yürüyüş eylem, protesto hakları çerçevesinde belirlenen saatte dağılıyorsa polis zaten müdahale de bulunmaz efendim .

Bu o yürüyüş grubuna tanınan özel bir hak ya da Kadıköy polisinin diğer polislere göre daha orantılı olduğu saptanmasını çıkarmaz yani.

Ama diyelim ki izin yok , saat aşımı var yine de müdahale yok ; sabaha kadar devem etseydi olurdu mutlaka .O da iyi niyetle , taşkınlık olmadığı için tanınmış bir hak olmuş.

kac para verdin boyle konusturmak icin
Bir kac video izledim eyleme karsi cikan iki farkli teyze ikisinede ayni soylemler. "kac para aldin" seni kim gonderdi" vs.
Bu konuda aksini iddaa edenler fikirlerini beyan etmeli sanirim.

vallahi para vermedim
yaz tatili olduğu için bütün gün yanıma geliyor
22 yaşında birgün gırtlaklayacağım o olacak
birde siyaset bölümünde okuyor aynen şunu diyor
1)devletin polisi olmazmış
2)devlet müdahalesi diye birşey söz konusu olmazmış
3)devlet halkının hiçbirşeyine karışmamalıymış
bütün gün beni yiyor burda oğlum git diyorum
gidiyor 10 dk sonra küt yine yanımda

ben zaten bütün gün cebelleşiyorum onunla
bana hemen faşistsiniz,ümmetsiniz,tayyipçisiniz diyor...
Millet diye birşey yokmuş
vatan diye birşey yokmuş
polis diye bir kurum olmamalı imiş
birde siyaset biliminde okuyır bu ilk 2.000 ile girmiş bu üniversiteye düşün

diyorum ki sen vali vs olursan ne yapacaksın diyorki
birimimdeki silahlı güçleri hemen afaroz ederim
Nasıl ders görüyor bunlar anlamıyorum:44:

geldik yine ilk güne,yani polisin ilk gün uyguladığı orantısız güç

Siz orantisiz guc dersiniz ben size yasalari gosteririm. Bir ardasim uzun uzun maddeleri paylasmisti. Mobilde olmasaydim hatirlatma yapardim mutlaka.
Orada acik bir sekilde basindan sonuna nasip mudahale yapilmasi gerektigi yaziyor.
Yani sunu demek istiyorum gaz oeantisiz guc degildir. Dagilmayan yasa disi guruba mudahaleyi ne ile yapacaklar?oneriniz var mi?

Kesinlikle yasalara uygun hareket edildikten sonra polis müdahale etmeeeez. Niye etsinki! Geçen gün hepimiz canlı olarak izledik, ellerindeki o karanfilleri polise nasıl atıyorlardı öyle. Ya bi polisin kafası kırılsaydı. Allah korudu polislerin hepsini. Noldu gazı, jopu tazikli suyu yediler, akılları başlarına gelsinde, Birdaha böyle karanfili işlere kalkışmasınlar

Hadi bunlar neysede, BDP'liler verilen söz yerine getirilmiyor diye(artık ne söz verildiyse) sokaklara çıkmaya hazırlanıyorlarmış. Onlar çapulcular gibi karanfilde atmazlar. İzleyin siz filmi.....

Hani derler ya arkadaşına bak sana kim olduğunu söyliyim.Sanırım özel bir gruptaymış senin patronun oğlu.Ben görmedim çok sık gittiğim halde.Çöpleri çöp poşetlerine toplayıp koyuyorlardı.Herkes mıntıkasını temizliyordu.Poşetlerin ağzını kapatıp belli yerde topluyorlardı.Kedileri kuşları düşünürseniz herkes rıskını arıyordu zaman zaman.
Sonuçta mahallenizde ki çöp kontenyrı boşaltılmaz ise ne olur?Taktir sizin.
Belediyenin onları almasını düşünmüyorsunuz herhalde.Zaten beyoğlu belediyesi diye bir şey yoktu başkanı da, konuşmadan bile acizdi seyrettiyseniz.
Gelelim wc lere.30 tane kadar portetif wc vardı.Kesin mi bilmiyorum söylenilene göre şişli belediyesi göndermiş.
Diğer yazdığınıza gelince dört duvar arası anlayacağınız göremeyiz ve de kimseyi ilgilendirmez.Yapan yaptım diyorsa ne diyebilirim ki.
Bira içmişler vs. geçin bunları.Taşkınlık mı yapmışlar,serhoş olup sapıtmışlar mı.Hoş içeni görmedim görsemde normal bunda anormal bir durum görmüyorum.
Benim gözümle gördüğüm ne biliyormusunuz ne istediğini bilen,kültürlü düzgün,süper dayanışma içinde harika gurur veren bir gençlik.
Özür diledim ve tebrik ettim kendilerini.Bende sanal gençlik,duyarsız gençlik diyordum çoğunluğun söylediği gibi.Öyle olmadıklarını ispatladılar.

Son düzenleme:

bu konuda düşünceleriniz nedir?

Arkadaşım bu konuda sana katılamıyorum orada ki halkın gencin çoğu pürü paktı ya ben kusura bakmasın kimse hep diyorum diyeceğim gençlik süper hepsi pırıl pırıl (3.5.10.beni bağlamaz polisin içinde nasıl işini kötüye kullanan varsa gurupların içinde de kötü niyetli çıkabilir ) başbakan benim polisim benim %50.dedikçe halkı 2.ye böldükçe insanların sabrı taştı

Son düzenleme:
geldik yine ilk güne,yani polisin ilk gün uyguladığı orantısız güç

Bence de döndük yine en başa.

Polis ilk gün yasal olmayan bir eyleme devlet tarafından yeteri kadar ''imtiyaz'' dahilinde süre verildikten sonra , gelip anansonu yapmış ve çadırları toplamıştır .Çadırlar toplanırken , direnmeler başlamış bu da bastırılmıştır.

Polisin eylemcilere dağılın artık demesi son derece ORANTILI idi .Ama sonuç vermedi . Ne yapacaklardı , geri mi döneceklerdi ?

aynen oğlumda bunları anlattı bana hatta orada ki esnafın vc.lerini kullanmalarına izin verdiğini söyledi....

süper bi gençlik yetişiyor hepsi ile gurur duyuyorum sağ duyulu (taşkınlık yapanlar hariç)

ben delikanlının anlattıklarını yazdım ve yorumda yapmadım farkında iseniz...
Siz takdir edersiniz ben etmem veya terside olabilir...sonuçta bu düşünce meselesidir...
Ben eğer bu kadar taşkınlıklar yapılmamış olsa idi desteklerdim fakat;araya bu kadar çirkin görüntüler girince(açmayacağım tekrar konuları vs) maalesef yeri geldi bakmaya bile dayanamadım...
Gençliğimiz keşke başka konulardada biraz duyarsız kalmasa değil mi?
Hayat gezi parkından ibaret değil..
.

Karanfil atmalilardi

Bende bu olaylarda polisin orantısız güç kullanmasına yeri geldi bakamadım nasıl olur diye kala kaldım başbakan tarafından ödüllendirilmişler rahat rahat harcarlar aldıkları alacakları paraları ne diyeyim

Gençliğin derdi bizlerin derdi dayatmaya yalana dolana hayır!

Karanfil bırakma eylemini eğer dikkatle izlerseniz , saatlar 21:00 olduğunda ve yasal süreç başladığında polis ''dağılın '' diyor.

Ertesi gün yine gelin efendim ama ısrarla daha burada kalacağım derseniz , olmaz kusura bakmayın .O sokaklar 75.000.000 nun .

Ayrıca aynı eylemde TOMA buradan gidene kadar dağılmayız sloganlarını canlı yayında izledim .

Ahh diyorum ahh , bazen inatlaşma uğruna akli melekeler sekteye uğruyor . Polis ve TOMA o günün şartları içinde oradan çekilebilir mi ?

Eylem sadece kendi etrafında dönüyor sanıyor bazı gruplar , yahu polis sen rahat karanfil koy diye meydanı terketsin , arkasından birileri meydana dalsın provake için yakıp yıksın , bu sefer de nerede bu polis derlerdi ?

BDP bu ülkede öyle bahsi geçtiği gibi izinsiz sokaklara dökülürse , bugünkü tablolar çok aranır bu bir. Bugünkü polisin tavrı bile o zaman az bulunur bu iki .

benim istanbulda okuyan yegenim ayni seyleri anlatti.
Kendisi koyu bir besiktasli olarak arkadaslarinin ve sosyal medyanin gazina gelip Carsi gurubuyla katilmis.

senin saydigin sebeplerden dolayi orayi terk ettigini anlatiyordu..
hatta polise tas attigindan dolayi cok pisman oldugunu söyledi.
benim üzüldügüm aralarinda gercekten saf olanlarin olmasi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…