• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şimdide başbakanımızın evine kadar gelindi...
Başbakanımız Allah yar ve yardımcınız olsun.
Size zarar vermek isteyen marjinal gruplardan sizi korusun. Amin

canım eskı haber mı anlayamadım fakat ıcın rahat olsun Allahın ıznıyle bırsey olmaz...

Ausencia,
konuyu takip eden biri olarak benim herhangi bir parti sempatizanı olmadığımı bilirsin, arada yapılan hataları kendimce yorumlarım o kadar, bence gezi parkı eylemini iyi yönetemedi hükümet, bak sende yazmışsın baştan çapulcular demek yerine gençler evlatlar denseydi farklı olur muydu? Olurdu, bırak sonradan olanları taa en başa parkta çadır kurulduğu anlara dönelim beraber, hani daha şafak vakti operasyonu olmadan gazlar tazyikli sulardan öncesine dönelim, o gençler amaçları saftı veya değildi hangisine inanmak isterseniz, işte o gençler çadır kurup eylem yaptıklarında başbakanda değil, hükümet kanadından bir yetkili tatlı bir açıklama yapsaydı, başbakan hah gezi parkında 3-5 çapulcu eylem yapıyormuş gibi bir söylem yerine evlatlar gençler hassasiyetini anlıyorum deseydi farklı olur muydu? Emin ol olurdu, çünkü daha o gençler gazın tadını almamıştı, çadırları yakılmamış, tazyikli suyun altında sırılsıklam olmamıştı, sabaha karşı panikle çıkmamışlardı çadırlarından, park duvarı üstlerine yıkılmamıştı, evet bdpli milletvekili dozer önüne siper oldu, denildi ki destekleyen belli, emin ol akıllıca atılan bir adımla herşey leyhe dönerdi.

Devlet yönetmek ev yönetmeye benzemez belki, belki ben siyasetçi mantığına zekasına sahip değilim, belki olanları göremiyorum, bilmiyorum ama gençlere hitabı iyi bilirim, tek bir kelime yumuşacık yapar kalpleri, tek bir sözcük ikna eder, gençler devlete ana gibi bakar Ausencia, göğsüne başını dayadığı, saçlarını okşayan anası gibidir, ben ergen anasıyım Ausencia, ergen bir gence parmak sallarsan zıtlaşır, kucak açarsan sevgisini sonuna kadar göstermek için çabalar, tek bir sözle o çocuklar ortalıktan çekilirdi, provoke edenler, dış güçler, bu eylemden nemalanmak isteyenler dıpdızlak ortada kalırdı.

O zaman tutuklayacak mısın, yargılayacak mısın gereken hukuki prosedürü yapardın, dedim ya ben devlet yönetmekten anlamam ev yönetimi üzerine ihtisasım ama o çocuklar evin içindeki çocuklardı, dış güç değillerdi, soba kenarına sıralanmış kestane kebap bekleyen çocuklardı, evin dışına çıktıklarında onları eve sokmayı becerebilirdik.

Mune ben yorumunu yeni gördüm. Böyle icimden bir seyler koptu gitti :43::2::2::2::2:
Son günlerde cok duygusallastim ben zaten..

Bana yepyeni bir bakis acisi kazandirdin biliyor musun?
Bak o kadar okula git, gel, git, gel...Koca koca kitaplari devirmeye calis, ezberlemeye anlamaya calis...ne? sonuc ne?
Insanin farkli tecrubelerinin düsünceye katkisinin önemini bir kez daha hatirlattin bana.

Belki romantik kacabilir disardan bakildiginda ama devlet bence de "baba" degil "ana" kesinlikle.
Yani bunu hic düsünmemistim, senin yazini okuyunca "jeton" misali düsüverdi.
Devlet yönetmek ev yönetmeye benzemez demissin, ama sonra anlattiklarinla öyle bir güzel cürütmüssün ki o teoriyi.
Dogru ya sen kalkip cocuga " hayir ben karar verdim, oraya onu yapamazsin" dediginde, elbet cocuk zitlasir.
Basbakan`in bütün sözlerini belgelerle aciklamaya yaptiklarini kaynak arastirip göstermeye gerek yokmus ki.

"o çocuklar evin içindeki çocuklardı, dış güç değillerdi, soba kenarına sıralanmış kestane kebap bekleyen çocuklardı, evin dışına çıktıklarında onları eve sokmayı becerebilirdik."

bu cümleler yeterli bence herseyi anlatmaya :46::46:

simdi ben bütün gece bunun üzerine düsünürüm, evi yönetemeyene devlet teslim edilir mi? :) ( yanlis anlasilmasin bu bizim politikacilarimizin evlerini yönetip yönetemediklerini sorgulamak degil kesinlikle, kimsenin evini bilemeyiz.) Bu baglanti üzerine düsünecegim.

siyaset konusunda mütevazi konusuyorsun Mune ama ben cok iyi bir anne olduguna eminim. :16:

Son düzenleme:
Bir provokasyonu dile dolamak
“CAMİDE bira içtiler” Başbakan’ın ağzında sakız hale geldi ve bu yolla inanmış insanlar kendileri gibi olmayanlara düşman hale getirilmeye çalışılıyor.
AB Bakanı Egemen Bağış, Gezi Parkı eylemcilerinin ne kadar kötü insanlar olduğunu ispat etmek için AB büyükelçilerine aynı şarkıyı çalmış.
Ayakkabılığın üzerinde ezilmiş bira kutusundan başka bir şey gösterememiş ama!
İnsanın birazcık aklını kullanması, bu iddianın nasıl bir palavra olduğunu ve o ezik teneke kutunun oraya sırf provokasyon için konduğunu bulmasına yeterdi oysa.
Ağır bir gaz saldırısına maruz kalmış, yaralanmış insanlar can havliyle camiye sığınırlarken yanlarında bir de âlem yapmak için bira mı getireceklerdi?
Öyle bir ortamda bunu kim akıl edebilir, akıl eden çıksa orada toplananlardan hangisi bunu hoş görebilir?
Ama bunu düşünmek yerine hassasiyetleri kaşımak Başbakan’ın işine daha çok geliyor, çünkü amacı toplumu ikiye bölmek, iktidarını korumak uğruna topluma nefret tohumları saçmak.
Oysa Türkiye’de AKP döneminde “camiye saygısızlık” olarak niteleyebileceğimiz çok olay oldu, bugüne kadar bunların konuşulduğunu bile duymadık.
Cami yaptırma derneklerinin sahte makbuzlarla para toplaması, cami tuvaletlerindeki uyuşturucu satışı–kullanımı ve tecavüz girişimleri gibi saygısızlıklar ve suçlar üçüncü sayfa haberi olmaktan ileri gidemedi.
Bir camide işlenebilecek en ağır suç sayılması gereken cinayet ve linç, üstelik önemli bir tarikatın camisinde işlendi, üzerinde durulmadı bile.
Bir provokasyon olduğu çok açık ezik bir kutunun camideki ayakkabılığın bırakılmasının en önemli konu haline gelmesi, toplumu bölme çabasından başka neye hizmet eder ki?

Devamı için...

Bir provokasyonu dile dolamak - Mehmet Y. YILMAZ - Hrriyet

Şafak Pavey'in Meclis Genel Kurul konuşması
[video=youtube;QIQ-BlvfH_8]https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QIQ-BlvfH_8[/video]

Geleceğimizi, doğamızı kaybetmemek için yürüyoruz. Yürürken, değiştiriyoruz! 29 Haziran’da saat 15:00 da Kadıköy’de 'İklimi değil, sistemi değiştir' #direngezegen

Türkiye'de demokrasi
$BNnmphaCIAAE1eV.png

canım eskı haber mı anlayamadım fakat ıcın rahat olsun Allahın ıznıyle bırsey olmaz...

Bi kaç saat önce izledim haberi. Tekrar böyle bir teşebbüsde bulunulmuş.
Gerçekten çok üzülüyorum ve Bu durumlardan hoşnut değilim.

İnşAllah Rabbimiz korusun...
Başbakanımızı Rabbimize emanet ediyoruz.
Bu tarz huzursuzluk ve tatsızlık çıkaranları da yine Rabbimize havale ediyoruz.

Son düzenleme:
Geleceğimizi, doğamızı kaybetmemek için yürüyoruz. Yürürken, değiştiriyoruz! 29 Haziran’da saat 15:00 da Kadıköy’de 'İklimi değil, sistemi değiştir' #direngezegen
Aksine eylemlerde doğanın yeterince zarar gördüğünü düşünüyorum ben(Biber gazı, çıasn olaylar,sökülen kaldırım taşları vs)

Son düzenleme:
Aksine eylemlerde doğanın yeterince zarar gördüğünü düşünüyorum ben(Biber gazı, çıksn olaylar,sökülen kaldırım taşları vs)

Polis müdahale etmezse bir şey olmaz diye düşünüyorum bende... Ayrıca yapılan eylem 140 tan fazla ülke de yapılacak dünya genelinde iklim değişikliğinin önlenmesine yönelik bir yürüyüştür...

İstanbul- Edinilen bilgiye göre; İstanbul Üniversitesi Senatosu mezun olan İstanbul Üniversitesi öğrencilerinin yemin törenlerine dair yönergeden, aldığı bir karar ile 'Türkiye Cumhuriyeti yasaları' ve 'Atatürk devrim ve inkılapları' cümlelerini çıkarttığı öğrenildi.

Tepkilerin büyümesi üzerine konu ile ilgili Tweet atan İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, "Ölmüş devlet büyüklerini putlaştıranlara hep üzülerek baktım" dedi.

Bilindiği gibi 1930'larda Üniversite reformu yapıldığında Atatürk, o dönemde Darul Fünun olarak bilinen İstanbul Üniversitesi'ne gelip incelemelerde bulunmuş ve derslere katılmıştı.

AKP'li vekilden köprü isyanı
AKP milletvekili TBMM Tarım Komisyonu Başkanı İbrahim Yiğit katıldığı televizyon programında yaptığı açıklamada; "Alevi toplumunun hassasiyetlerini göz önüne almaları lazımdı. Bilerek ya da bilmeyerek alınmadı. İnanıyorum ki, yakın zamanda o isim değişecektir" dedi

İstanbul- Edinilen bilgiye göre; İstanbul Üniversitesi Senatosu mezun olan İstanbul Üniversitesi öğrencilerinin yemin törenlerine dair yönergeden, aldığı bir karar ile 'Türkiye Cumhuriyeti yasaları' ve 'Atatürk devrim ve inkılapları' cümlelerini çıkarttığı öğrenildi.

Tepkilerin büyümesi üzerine konu ile ilgili Tweet atan İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, "Ölmüş devlet büyüklerini putlaştıranlara hep üzülerek baktım" dedi.

Bilindiği gibi 1930'larda Üniversite reformu yapıldığında Atatürk, o dönemde Darul Fünun olarak bilinen İstanbul Üniversitesi'ne gelip incelemelerde bulunmuş ve derslere katılmıştı.

Sayin Basbakan`in da zaten Hintlilerin ineklere taptigini bizim de ölmüs birine taptigimizi ima ettigi videosu vardi, bu da geldi tam oldu.
Atatürk`ün devrimlerine bagli olmak onu nasil putlastiriyor anlamadim. Atatürk`e tapacagima yemin ederim deniyor sanki.

Devrimlerimizi bir hatirlayalim, göz atalim, korkulacak ne varmis bu kadar tekrar bakalim:
Atatürk'ün Devrimleri - Vikipedi

bana birşey oldu bir kaç gündür ne zaman bu topiğe gelsem sinirlerim bozuluyor ve ağlayasım geliyor okuduklarımdan sanırım birikim var içimde... herşey ortada bugüne kadar teklif edilmesi dahi mümkün olmayanlar normalleştirilmeye çalışılıyor.neymiş efenim şehit ailelerinin %70 i bu açılım sürecine destek veriyorlarmış mış mış...kesin öyledir...açılım sürecine bilmem kaç yüzde ilede halk destek oluyormuş destek olmayanlarda zaten akp yi istemeyenlermiş...bu parti meselesi değil diye bağırdım tv yi izlerken delirecem ya:19::19::19::19:

Son düzenleme:
Sayin Basbakan`in da zaten Hintlilerin ineklere taptigini bizim de ölmüs birine taptigimizi ima ettigi videosu vardi, bu da geldi tam oldu.
Atatürk`ün devrimlerine bagli olmak onu nasil putlastiriyor anlamadim. Atatürk`e tapacagima yemin ederim deniyor sanki.

Devrimlerimizi bir hatirlayalim, göz atalim, korkulacak ne varmis bu kadar tekrar bakalim:
Atatürk'ün Devrimleri - Vikipedi

Ne buldum bak:)
İ.Ü. Rektörü Yunus Söylet: Başbakan'a kıyamıyorum - Habere Dikkat!

:7::7::7::7::7::7:
Simdi anlasildi hersey. Ben üniversitedeyken hukuk hocamiz bu rektör atama konusunda cok dertliydi. Yahu ben anlamiyorum, oraya gidiyoruz, oylarimizi kullaniyoruz, seciyoruz, neredeyse hic oy almamis insanlar Cumhurbaskani sayesinde rektör ataniyorlar. Madem Cumhurbaskani atayacak ne diye oraya gidip oy kullaniyoruz demisti :52::52:

Gezi Parki konusunu bitirelim bir ara "kadrolasmayi" tartisalim:27:

konuyu dagitmayayim sustum :40::40::40::40:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back