Aynen, bende bundan korkuyorum zira eyleme destek veren veya vermeyenlerin dışında, eylemle ilgilenmiyormuş gibi gözüken insanlarda şu an sessizler ama içten içe de kinleniyorlar, daha birkaç gün önce bir komşu, kendisiyle hiç siyaset konuşmadığımız halde laf arasında böyle giderse gün gelir sizi düşman bellerim dedi, sebep mezhep farklılıklarımız
Oysa aramızda hiç din veya siyaset konuşmaları geçmezdi, bizim için insanların yürekleri önemliyken ne hale geldik
Aynen, bende bundan korkuyorum zira eyleme destek veren veya vermeyenlerin dışında, eylemle ilgilenmiyormuş gibi gözüken insanlarda şu an sessizler ama içten içe de kinleniyorlar, daha birkaç gün önce bir komşu, kendisiyle hiç siyaset konuşmadığımız halde laf arasında böyle giderse gün gelir sizi düşman bellerim dedi, sebep mezhep farklılıklarımız
Oysa aramızda hiç din veya siyaset konuşmaları geçmezdi, bizim için insanların yürekleri önemliyken ne hale geldik
Mune ben anlayamadim durumu.
Bu komsu siyasetin hangi tarafinda?
Gün gelip kimi düsman belliyor?
Valla kadiş en çok korktuğum şey halkın silahlanması.
Herkesin atladığı bir şey var.
Tüm bu olanlardan dolayı öfke büyüyor, birikiyor.
Barajlar tonlarca su taşır, ama taşıyamayacak noktaya geldiğinde tek bir damla ile yıkılır.
Türk halkının sınırları yeterince zorlandı.
hayatımda hiç şuncu buncu diye ayırmadım insanları en uçlardan da arkadaşlarım oldu ortalardan da ancak konu pkk ise apo ise benim tahammülüm yok buna..o cani hapisten çıkıp da rahatça dolaşamaz bu ülkede..yazmak istdiğim çok şey varda çok hassasım bu konuda.
siyaset bilimci falan değilim gazeteleri haberleri takip ederim ancak eğer çözüm sürecinin ana konusu öcalanın özgrülüğü ise bu çözüm falan değildir.
Konu aponun özgürlüğüne bile gelmemeliydi.
Terör örgütü temsilcilerinin meclise girmesiyle başladı her şey.
Açılım zımbırtısıyla devam etti.
Şimdi gelinen nokta ortada.
Kimse bana pkknın kürt halkının temsilcisi olduğunu anlatamaz.
Kimse bana pkknın kürt halkının temsilcisi olduğunu anlatamaz.
med senin yazını alıntıladım ama herkese şu soruyu sormak istiyorum; geçen bayramın birinde yaşadığımız şehirde ki şehitliği ziyarete gittik,annemin bir öğrencisi 2 sene önce şehit olmuştu..şehitliğe girdik anlatamam o anki duygularımı..sonra annem öğrencisinin mezarını buldu koştu mezera..kapandı toparağa; mustafam bak öğretmenin geldi elini öpmeyecek misin kalk yavrum diye bağıra bağıra ağladı bunları yazarken ben de ağlıyorum şu anda..sonra oğlumun biri anne bu abiler neden burada yatmış neden çiçekler var diye sorup durdular..ve daha bir sürü boş mezar hazırlanmıştı şehitlikte..çok korkunçtu o boş mezarlıklar..
apo çıkamaz ya bu mümkün değil..o cani o katil çıkarsa mustafalar neden öldü peki? çözümü bu mu o serbest kalınca bitecek mi herşey?
buna kim inanır,kadir inanır..tamam berbat bi espiriydi ama gerçekten arkadaşının şu son cümlesi son derece komik olmuş bence,inanmak mümkün değil...
ben hayal bile edemedim ablacım
med senin yazını alıntıladım ama herkese şu soruyu sormak istiyorum; geçen bayramın birinde yaşadığımız şehirde ki şehitliği ziyarete gittik,annemin bir öğrencisi 2 sene önce şehit olmuştu..şehitliğe girdik anlatamam o anki duygularımı..sonra annem öğrencisinin mezarını buldu koştu mezera..kapandı toparağa; mustafam bak öğretmenin geldi elini öpmeyecek misin kalk yavrum diye bağıra bağıra ağladı bunları yazarken ben de ağlıyorum şu anda..sonra oğlumun biri anne bu abiler neden burada yatmış neden çiçekler var diye sorup durdular..ve daha bir sürü boş mezar hazırlanmıştı şehitlikte..çok korkunçtu o boş mezarlıklar..
apo çıkamaz ya bu mümkün değil..o cani o katil çıkarsa mustafalar neden öldü peki? çözümü bu mu o serbest kalınca bitecek mi herşey?
gezi parkı eylemlerinin sonucu ya hani topic,
bu sefer bir kaç gündür bireysel kaçışımı yazmak istedim ,
tartıştık , anlatamadık bazı şeyleri olur dedim siyasettir inattır ısrar dır vs.vs.
uzak kalmaya çalıştım haber alabileceğim ortamlardan ama olmuyor kafamı nereye çevirsem yalan görüyorum okuyorum ,bin türlü plan mı var , neler oluyor ve neden düşüncesi geçiyor aklımdan ,adam vuran polisi serbest bırakmışlar ,o anne ye ne diyeceğiz, peki polisi tutuksuz yargılamak neden ? yani özelliklemi yapıldı gündem bununla ilgilenirken ortada dönen diğer konular hasır altı mı ediliyor ?
polis bir nevi serbest bırakılarak aslında hedef mi gösterildi ?
ya tecavüz davası ,biz bu dünyada koruyamadığımız çoçuklar varken nasıl yaşayacağız,koruyamıyorken çoçukları (henüz kadınlara bile gelemedim ) nasıl 3 çoçuk yapın diyebilieceğiz ?
kadınlar bu kadar şiddet görüyorken hala açık saçık giyinmesi tecavüze bilmem neye davetiye çıkartır diye düşünebilen başka başka kadınlar var ,ağlayamiyorum
hani her şeyde muhteşem olan sayın başbakanımız var ya bir kısmımıza çapulcu demekle başlayıp olayları devam ettiren !!! ,cizredeki asayiş ekibi için de bir şeyler söylese idi keşke de ,başka ülkenin meselesi gibi uzaktan izlemeseydik olayı , yoksa başka ülkemi gerçekten , (şu sıralar şöyle bircümle var ,İzin var gidelim taksimi ezzelim diyenlerden aynı performansı görmek isteriz )
çok dağınık cümlelerim biliyorum çünkü ne yazık ki aklım almıyor çoğu şeyi ,aklım almadığı içinde düzgün cümleler oluşmuyor bir türlü ,
kısacası bireysel olarak çok ama çok güvensizim çoğu şeye sonuçta ,ve bir o kadar da inatçıyım gelecek için (Hak verilmez,ALINIR )
Offff offff düğüm düğüm oldu boğazım, yutkunamıyorum
Sorularına cevap vermeye utanıyorumRabbim vatanımızı düşmanlardan korusun, fırsatçılara ülkemizi bölmeleri için izin vermesin İnşaallah.
Mezhep farklılığı dedin aklıma geldi Mune.
"Reyhanlıda benim 53 SÜNNİ vatandaşım öldü"
Açıklamasının altında bir mesaj yok mudur?
Nerden bilmiş sayın başbakan ölen vatandaşlarımızın"sünni" olduğunu veya niye bunu belirtme gereği duymuştur?
Hemde Hatay gibi Alevi, sünni ayrımı yapılmaya çalışılan bir şehirde.
O yüzden diyoruz ya, Hatay, Tunceli gibi şehirler bu anlamda bıçak sırtıdır. Provakasyonlara gelmeyelim diye örgütleniyoruz, birleşiyoruz.
Provakatörlere, ayrıştıranlara inat.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?