Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Mune ben anlayamadim durumu.
Bu komsu siyasetin hangi tarafinda?
Gün gelip kimi düsman belliyor?

facebookta profil fotomu kocaman bir ağaç resmi yaptım bir iki tane komik resim paylaşmışlar onu beğen tuşuna bastım.iki arkadaşım beni silmiş. ne slogan ne hakaret ne de başka bir şey.mesaj at neden diye sor dedim içimden sonra dedim boşver.bugüne kadar kalbini kırmamışım o dostlarımın onlar da beni kırmamışlar.neden diyorum neden ama cevapsız sorular.

Ben Türkiye Cumhuriyeti tarihinde, hiç bu kadar bölünüp ayrıştırıldığımızı hatırlamıyorum, sizden hatırlayan var mı?

Siyaset hiç bu kadar çirkinleşmemiş, Türk halkı hiç bu denli çaresiz bırakılmamıştı.

Bugün şu cizre olayı yüzünden hasta gibiyim.
Adamlar kendi içinde özerklik ilan ettiler.

Deli olmak, çıldırmak işten değil.
Allah sonumuzu hayretsin.

Devlet te hala duran, oturan, toplanan insanların üzerine salsın polisi, askeri.

hayatımda hiç şuncu buncu diye ayırmadım insanları en uçlardan da arkadaşlarım oldu ortalardan da ancak konu pkk ise apo ise benim tahammülüm yok buna..o cani hapisten çıkıp da rahatça dolaşamaz bu ülkede..yazmak istdiğim çok şey varda çok hassasım bu konuda.

siyaset bilimci falan değilim gazeteleri haberleri takip ederim ancak eğer çözüm sürecinin ana konusu öcalanın özgrülüğü ise bu çözüm falan değildir.

gezi parkı eylemlerinin sonucu ya hani topic,
bu sefer bir kaç gündür bireysel kaçışımı yazmak istedim ,
tartıştık , anlatamadık bazı şeyleri olur dedim siyasettir inattır ısrar dır vs.vs.
uzak kalmaya çalıştım haber alabileceğim ortamlardan ama olmuyor kafamı nereye çevirsem yalan görüyorum okuyorum ,bin türlü plan mı var , neler oluyor ve neden düşüncesi geçiyor aklımdan ,adam vuran polisi serbest bırakmışlar ,o anne ye ne diyeceğiz, peki polisi tutuksuz yargılamak neden ? yani özelliklemi yapıldı gündem bununla ilgilenirken ortada dönen diğer konular hasır altı mı ediliyor ?
polis bir nevi serbest bırakılarak aslında hedef mi gösterildi ?
ya tecavüz davası ,biz bu dünyada koruyamadığımız çoçuklar varken nasıl yaşayacağız,koruyamıyorken çoçukları (henüz kadınlara bile gelemedim ) nasıl 3 çoçuk yapın diyebilieceğiz ?
kadınlar bu kadar şiddet görüyorken hala açık saçık giyinmesi tecavüze bilmem neye davetiye çıkartır diye düşünebilen başka başka kadınlar var ,ağlayamiyorum
hani her şeyde muhteşem olan sayın başbakanımız var ya bir kısmımıza çapulcu demekle başlayıp olayları devam ettiren !!! ,cizredeki asayiş ekibi için de bir şeyler söylese idi keşke de , başka ülkenin meselesi gibi uzaktan izlemeseydik olayı , yoksa başka ülkemi gerçekten , (şu sıralar şöyle bircümle var ,İzin var gidelim taksimi ezzelim diyenlerden aynı performansı görmek isteriz )
çok dağınık cümlelerim biliyorum çünkü ne yazık ki aklım almıyor çoğu şeyi ,aklım almadığı içinde düzgün cümleler oluşmuyor bir türlü ,

kısacası bireysel olarak çok ama çok güvensizim çoğu şeye sonuçta ,ve bir o kadar da inatçıyım gelecek için (Hak verilmez,ALINIR )

Poliisinin kendi halkına karşı zafer kazandığını iddia eden bir zihniyet varken, misakı milli sınırlarında daha çok özerlik çalışması yapılır.

Konu aponun özgürlüğüne bile gelmemeliydi.
Terör örgütü temsilcilerinin meclise girmesiyle başladı her şey.
Açılım zımbırtısıyla devam etti.
Şimdi gelinen nokta ortada.

Kimse bana pkknın kürt halkının temsilcisi olduğunu anlatamaz.

korkuyorum ülkem için geleceğim için
ne hale geldi bu ülke? nasıl bi adam bu ya nasıl bi insan, destekleyenler nasıl bu kadar kör
Allah yardımcımız olsun!!! bunların eline bırakmasın bizi....

med senin yazını alıntıladım ama herkese şu soruyu sormak istiyorum; geçen bayramın birinde yaşadığımız şehirde ki şehitliği ziyarete gittik,annemin bir öğrencisi 2 sene önce şehit olmuştu..şehitliğe girdik anlatamam o anki duygularımı..sonra annem öğrencisinin mezarını buldu koştu mezera..kapandı toparağa; mustafam bak öğretmenin geldi elini öpmeyecek misin kalk yavrum diye bağıra bağıra ağladı bunları yazarken ben de ağlıyorum şu anda..sonra oğlumun biri anne bu abiler neden burada yatmış neden çiçekler var diye sorup durdular..ve daha bir sürü boş mezar hazırlanmıştı şehitlikte..çok korkunçtu o boş mezarlıklar..

apo çıkamaz ya bu mümkün değil..o cani o katil çıkarsa mustafalar neden öldü peki? çözümü bu mu o serbest kalınca bitecek mi herşey?

Son düzenleme:

Mezhep farklılığı dedin aklıma geldi Mune.
"Reyhanlıda benim 53 SÜNNİ vatandaşım öldü"
Açıklamasının altında bir mesaj yok mudur?
Nerden bilmiş sayın başbakan ölen vatandaşlarımızın"sünni" olduğunu veya niye bunu belirtme gereği duymuştur?
Hemde Hatay gibi Alevi, sünni ayrımı yapılmaya çalışılan bir şehirde.

Offff offff düğüm düğüm oldu boğazım, yutkunamıyorum
Sorularına cevap vermeye utanıyorum Rabbim vatanımızı düşmanlardan korusun, fırsatçılara ülkemizi bölmeleri için izin vermesin İnşaallah.

buna kim inanır,kadir inanır ..tamam berbat bi espiriydi ama gerçekten arkadaşının şu son cümlesi son derece komik olmuş bence,inanmak mümkün değil...

ben hayal bile edemedim ablacım

bende inanmiyorum tabiii ama adamin yüzünede dalga gecemedim.. Ahmet Vural in bir yazisini paylasayimm

Bütün konuşmalarında iktidarın karşısında…
Bütün oylamalarda iktidarın yanında…
*
Hem kızıyor…
Hem onaylıyor…
*
Saydık:
AKP 27 kez çuvallamış…
MHP 27 kez kurtarmış…
*
28’inci:
Bahçeli kızdı:
“Kandil’e bir saatte gitmeyi ağızlarına alamayan acizler, Şam’a 3 saatte gitmenin müjdesini vermeye başlamışlardır… Türk milleti Şam’a değil, Kandil’in kalbine Türk bayrağının dikilmesini istemektedir… AKP tüm demagoji sınırlarını aşmış, dipsiz bir kuyuya gömülmüştür…”
Ve Şam’a gitme tezkeresi geldi…
Destek MHP’den…
*
“Yedek lastik” diyen de var…
“Koltuk değneği” diyen de…
Ya da “AKP’nin çekme kurtarma aracı”diyen…
*
Tüm bu olanlar büyük bir operasyondu aslında:
Plana göre “milliyetçilik” yerini “din” eksenine bırakacaktı…
Ve operasyon başladı…
Milliyetçiliğin tüm bağları bir bir koparıldı, ulusal kurumlar etkisiz hale getirilirken, onları besleyen milli varlıklar satıldı…
MHP onayladı…
*
Milli kavramları kaldırıp attılar…
Milliyetçi sloganlar silindi…
“Dağa taşa ne mutlu Türk’üm yazmaya” kızan“dindar” cumhurbaşkanı seçilmesinde sandalye az geldi…
MHP yapıştı…
*
Cumhuriyet değerlerini savunan kim varsa ortadan kaldırıldı…
Milli eğitimi, ulusal kültürü, modern sanatı, çağdaş yaşamı silmeye başladılar…
Simge türbandı…
Sandalye sayısı azdı…
MHP koştu…
*
Cumhuriyetin en büyük ideali Batı uygarlığı yerine Arap dünyasına döndü Türkiye… Kendini bataklığın içinde buldu…
Ülkesinde zerresi yokken “Demokrasi getiriyoruz” diye Mısır, Libya, Tunus’a sarktı…
Şimdi de Suriye’ye demokrasi getirecek ya…
Tezkere?..
MHP yetişti…
*
Yurtseverler özgürlük, bağımsızlık, uygarlık istediğinde, ayağa kalkıp “Vatan elden gidiyor” diye kurşun sıkan “milliyetçilerin”alkışları ile oldu tüm bunlar…
*
Şimdi soracaksınız:
“Devlet Bahçeli hangi partili?..”

İşte diyorum ya, konu apoya bile gelmemeliydi.
Ne münasebet yahu?

Teröristle masaya oturmak, teröristle çözüm yolları aramak ta neyin nesidir?

Bu ülke T.C vatandaşlarına ait olup sınırları bellidir.

Emperyalistlerin desteğiyle bu ülkenin sınırlarına dokunmaya kalkan, devlete, halka kurşun sıkan, çoluğun çocuğun, ananın babanın kaynadığı kalabalıkları bombalayan katillerle masaya oturmak nasıl bir ihanettir? Nasıl bir sabır yoklamadır?

Off neyse. Geriliyorum.

Bu arada dikmen kötü durumda şu an yine.

Özelliklemi yapıldı gündem bununla ilgilenirken ortada dönen diğer konular hasır altı mı ediliyor ?
Böyle olduğu kanaati taşıyorum canım. AKP politikalarının altı iyice kaynamışken gezi parkı eylemlerini,
yanlış politikalarının sorumluluğunu yükleyecekleri günah keçisi olarak görüyorlar sanki.

amin..ben de hep şunu diyorum; öyle bir günü Allah bizlere göstermesin..o cani serbest kalırsa biz millet olarak bu utançla nasıl yaşayacağız?

Son düzenleme:

Neden olabilir?
Mezhep ayrılıkları köken ayrılıklarına benzemez.
Bir kıvılcım kocaman yangına döner, söndüremezsin.

O yüzden diyoruz ya, Hatay, Tunceli gibi şehirler bu anlamda bıçak sırtıdır. Provakasyonlara gelmeyelim diye örgütleniyoruz, birleşiyoruz.
Provakatörlere, ayrıştıranlara inat.

lütfen ya günlerden beri ağızlarında başbakanın her dediğini düşürmeyen ,gezi eylemlerinde FANATİKÇESİNE yapılan hataları kabul etmeyen kişiler,
konuşun lütfen cizre deki asayiş ekibi içinde konuşun ?????????????????

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…