Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Ben alevi-sünni-laz-ayirmiyorumm...Ölen can, candir... Bu olaylarda öldür emrini veren dini bütün biridir belkide...

suçu ne imiş neden kurban edilmiş Ethem anlatsınlar da dinleyelim..tamam taraf olursun ama bu kadar değil..ölen biri var ortada bir katil var..o insanı polis olarak değil katil olarak görüyorum ben..hayatını kaybeden polise de direnişçilere de ciğerim yandı benim,gencecik insanlar..yazdıkça gerildim..vicdan,merhamet..nerede bunlar,nereye kayboldu? Ethem öldü,arkasından masum değildi diye konuşmak neye sığıyor?yapmayın artık.

Son düzenleme:
Vali mesaj yazmis; genclerin gözlerinden öpüyorum

gencler cevap yazmis: bazilarimizin tek gözü kaldi, sorun olur mu?

ve bu kisiler hala nefes alip eslerinin, cocuklarinin yüzüne bakabiliyorlar mi?

"otoparkta dovulen genclerden biri silahli olsaydi ve silahini kullansaydi devletliler "ama vucuduna 37 jop isabet etmis" diyecekler miydi?"

Çok sinirliyim, öfkeliyim, kaygılıyım, ilk defa ama bunca yaşantımda ilk defa gelevekten kaygı duyuyorum arkadaş..

Sayın başbakanın dediği bu sözler ayrıştırma, ötekeleştirme, tehditkar konuşma, benim halkım, bana oy veren halkım sözleri nereye kadar gidecek. Mehmet Ali Alabora'nın sırf bu bir park olayı değildir konmu bunu aşmıştır dedi diye mitinglerde küçültülmesi, alçaltılması bu insan boğaza karşı viski içmektedir gibi bir tabir nedir ya. Herkesin günahı sevabı kendine. Allah ile kul arasında. Buradan yola çıkarak karşısındaki insanların dini duyguları nereye kadar sömürülecek! Mübarek kandil günü bile insanların gözlerinin içine baka baka yalanlar söyleniyor. Müftü yalanladı ki hiçbir mecburiyetiyok tam tersine menfaatine olmasına rağmen içki içilmedi cami de çocuklar sığındı dedi hala diline dolamış içki içildi diye, başörtülü bir bayana şiddet uygulanmış uygunsuz birşeyler yapılmış peki nerede bu görüntüler.O kadar zulüm eden polisi bu kadar övmek neden? Hep kendileri zarar gördü, araçları yakıldı yıkıldı dimi peki yaralanan, gözü çıkan, kolu bacağı kırılan ölenler ne olacak işte polis elini kolunu sallaya sallaya dışarıda. Karanfil dağıtan gençlere bile mnüdahele eden bir zihniyete ne denir ki. Kamu alanıymış. Kamu alamı ile halka açık alanı ayırt edebiliyoruz o parka insanlar giremeyecekse yıksınlar o zaman cezalandırmaktan başka nedir bu. O gece piyonı çalan piyanist bile gözaltına alındı. Şu anda tutuklananlar var ve örgüt bağlantısı kurmaya çalışıyorlar örgütle üyeliğini var diyorlar ama örgütün adı yok ortada. Başbakan sinirleri tepesinde çocuk azarlar gibi sürekli sayıyor döküyor. Oan oy veren halkı göklere çıkarıyor, vermeyenleri, veripte eylemlere katılanları dışlıyor. 3 hilal amblemi olan bayrak sallanabilirmiş hala anlamıyor mu Osmanlı geride kaldı onun kuralları da. Resmen göz göre göre şeriata gidiyoruz. Meydanlarda artık rahatça bunlar bikiniyle geziyorlar, boğaza karşı viski içiyorlar deyip insnaların özgürlüklerine müdahale ediliyor. Her konuşmada ayar, volüm daha da artıyor. Kim dur diyecek bu duruma. Herkesi sandığı çağırıp benim oyumla ne değişecek demeden oy vermeye çağırıyorum yerel seçimlerde.

Sanki ölenin hemen dibindelerdi masum değilmiş Oraya giden ,bu direnişe katılan hiç kimse masum değil ki Etem olsun(Allah rahmet eylesin ailesine sabır versin ne acı bu haberle bir kez daha yıkıldılar((

direnişe katılan yazmışım ekliyorum hatta destekleyen herkese TERORİST yaftası yapıştırdılar

Son düzenleme:

bu yazı manalı olmus arkadasın yazdığımı manasız olmus
ahhhh ahhhh
evlat acısı ne demek bilmediğiniz öyle belli ki
yoksa o anneden utanır yazamazdınız bunları
ben 9ay tasıdığım bebegimi kaybettim 1 senedir eski ben değilim
o anne ne acı yasıyor kimbilir
diyelimki masum değildi ölümü mü haketti şimdi

elbette değerlerinizi savunun bizleri iknaya calısın
ama bu sırada vicdanlara dokunmayın
o zaman işin rengi çirkinleşir
orda bir anne ve bir baba var asla eskisi gibi olamayacak

bende bazen ne yorumlar yapmak istiyorum
ama susuyorum
çünkü tartısma bile vicdanlı olunca güzel oluyor

birilerinin sırf kendi görüşlerinin karşıtı olduğu için,ölen birine nerdeyse ölümü haketmiş diyebilecek kadar ileri gitmesi nasıl bir dünyada yaşıyorum sorusunu bana tekrar sordurdu. hele bunu canlı olarak burada yaşayınca.

Son düzenleme:

ben avazim ciktigi kadar bagirasimmmm varrrrrrr, omuzlarindan tutup silkeleyesim, arkadasimmmmmm kardesiz bizzz uyan arkadasim uyan diyesim var...

"otoparkta dovulen genclerden biri silahli olsaydi ve silahini kullansaydi devletliler "ama vucuduna 37 jop isabet etmis" diyecekler miydi?"

Polisin cobunun vurduğu yerde gül biter diyeceklerdi canım.
Bunu bile beklerim artık.
Sanki ölenin hemen dibindelerdi masum değilmiş Oraya giden bu direnişe katılan hiç kimse masum değil ki Etem olsun(Allah rahmet eylesin ailesine sabır versin ne acı bu haberle bir kez daha yıkıldılar((

1000 küsür sayfada yapılan en talihsiz yorum olmuş ''masum değildir yorumu.
Üzüldüm.

Allah gani gani rahmet eylesin Etem.
Sen bembeyaz süt gibi saf,katıksız,temiz ve masumsun.
Yattığın yer nur olsun.

Samimi duygularla yazıyorum yazını okurken salla sümük ağladım Allahım evlat acısı yaşatmasın kimseye yaşattığına da sabır versin. Başın sağolsun yavrun seni cennetin kapısında karşılayacak Allahım sabırlar versin sana da...

Benim yavrularımın
babası biraz teline dokunsa hemen atmaca oluyorum polislerin gençleri coplaması dövmesi kanıma dokunuyor hepsinin annesi benim sanki hiç fark etmiyor illa doğurmuş olmam gerekmiyor o gençleri, insani duygular taşıyan herkes benim gibi oluyordur eminim o görüntüleri izleyince.

Son düzenleme:
yazıyorum siliyorum.sonra tekrar yazıp tekrar siliyorum.merhamet istiyorum tüm insanlar için.bizim dinimizde ölünün arkasından konuşulmaz,Allah rahmet eylesin denir.biraz vicdan ya çok değil biraz vicdan.

bizim dinimiz de,örfümüz de,kültürümüz de ölen kişinin arkasından bilmeden etmeden tanımadan kötü yorum yapmak yerine Allah rahmet eylesin denilir..

çarşı grubuna örgüt deyip iki günde içeri atan, gece yarısı baskınlarıyla gençleri f tiplerine gönderen devlet Ethem'in katilini neredeyse alnından öpmüş, destan yazdın deyip serbest bırakmıştır.. arkadaşlar yıllardır bu devlet terörü pek çok şehirde yaşanmakta, nice Ethem'ler ölmüştür ve katilleri aramızdadır. katil olan sadece devlet ve polis değil, bu iktidarın başa gelmesi için oy veren insanlardır..

bu paylaşacağım yazı hepimize gelsin,çok beğendiğim bir kesittir bu;

Lütfen cebinizden insanlığı çıkartın, lütfen insanlık dağıtın, lütfen merhamet dağıtın. Lütfen hırsı bırakın, lütfen birbirinizi anlayın, aynı memeden süt içmedik ama hepimiz şefkatli annelerden doğduk. Şefkatli olduğunuzu hatırlayın.

Değil avrupanın en büyük adalet sarayını inşa etmek, dünyanın en büyük ve kalabalık adalet sarayını yapsalar bile, asıl önemli nokta olan adaletten o kadar uzaklar ki..

ethem'in katilinin de birden fazla olduğunu bir kez daha anlamış olduk..

inanın sizinle aynı hayatta nefes alıyor olmak bile acı veriyor.. keşke içinizde bir gram vicdan olsa, biraz at gözlüklerinizi atabilseniz.. Allah'ım siz ve sizin gibi düşünenlere yardımcı olsun

sağol ablacım insallah kavusucaz kızımla insallah
bu arada insanı duygu malesef sadece iyi duygular olmuyor abla
insan bu işte iyisi de var kötüsü de
keske herkes senin gibi masum düşünse

İlahi adalet ne şaşar ne de gecikir.

Tüm bu olanların sorumluları elbet bir gün yargılanacak.
Hem bunların sorumluları, hem de vicdanını bir kenara bırakıp ölümüne onların savunucuları.

Elbet hepimiz hesap vereceğiz bir gün.

İnanın kulaklarım patlayacak şekilde uğulduyor ve midem bulanıyor.
Bu olaylar çok üzüyor beni.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…