Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

hani hümanistce hükümet düsmesin, adalet uygulansin, özgürlükler kisitlanmasin diye düsünüyordum ya...

................................

CHP'li gençlerden Başbakan Erdoğan'a suç duyurusu

CHP Zonguldak İl Gençlik Kolları üyeleri, Taksim Gezi Parkı olaylarıyla ilgili açıklamaları nedeniyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında, ‘halkın bir kısmını suç işlemeye tahrik etmek’, ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek’ iddialarıyla suç duyurusuda bulundu.

Zonguldak Adliyesi önünde toplanan CHP’li gençler, suç duyurusu ile ilgili hazırladıkları 2 sayfalık dilekçeyi Cumhuriyet Başsavcılığı’na teslim etti. Adliye önünde basın açıklaması yapan İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Ateş, Başbakan’ın yetki ve görevlerini yerine getirirken hukaka uygun davranmak, seçilirken kendisine oy versin vermesin tüm yurttaşlar arasında ;ayrım yapmadan, eşit muamele etmekle yükümlü olduğunu belirtti. Ateş, bu yükümlülüğün Başbakan Erdoğan’ın anayasal görevi olduğu gibi tüm siyasetçilerin de ortak sorumluluğu olduğunu vurguladı. Ateş, Başbakan Erdoğan’ın, Gezi Parkı olaylarının başladığı tarihten itibaren kamuoyuna yaptığı açıklamalarda yurttaşlar arasında ayrımcılık yaparak, karşı karşıya gösterdiğini, halkın bir kısmını suç işlemeye tahrik ettiği gibi, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama suçlarını işlediğini ileri sürdü. Ateş, “Bizler halkın omuzlarından yükselen adalete ve kurumlarına güvenmek istiyoruz. Suçlu ortadır. Şikayet ortadadır. Başbakan’ın yargılanmasını talep ediyoruz” dedi.
kaynak:Sözcü gazetesi

Bsbakan Erdoğan'ın 'polise emri ben verdim' açıklamasının ardından İzmir Barosu, İzmir'de yaşanan dehşeti gözler önüne serdi.

İzmir’de yapılan Gezi Parkı eylemleri sırasında göstericilere sopayla saldıran kişilere ait görüntüler İzmir Barosu tarafından yayınlandı.İzmir Barosu tarafından hazırlanan dosyada yer alan görüntülerde eli sopalı kişilerin eylemcileri sopalarla dövdükleri görülüyor.

İzmir Barosu Başkanı Sema Pekdaş, sopayla gerçekleşen saldırılara tanık olduklarını belirterek yaşananları şöyle anlatmıştı: “Biz başından itibaren olanları kendi gözümüzle de gördük. Bu kişiler Alsancak’ta Baro’nun bulunduğu bina civarına da geldi. İnsanları bağırta bağırta dövdüklerini gözlerimizle gördük. Cumartesiyi pazara bağlayan gece 03.02’de Özel Yetkili Başsavcı Vekili’ni telefonla arayıp uykusundan uyandırdım. Bu eli sopalı kişileri söyleyip, Baro’nun önüne de geldiklerini anlattım. Geçen pazartesi günü TMMOB, Tabipler Odası, Türk-İş, KESK ve DİSK yetkilileriyle ziyaretimizde Vali Mustafa Toprak’a da durumu aktardık. O da böyle polis olamayacağını, yelek giyip şapka takmaları konusunda talimat verildiğini aktardı. Kesinlikle polis olmadıklarını söyledi. Daha sonra Emniyet Müdürü Ali Bilkay’ın açıklamasıyla sivil polis olduklarını öğrendik. İçişleri Bakanlığı’ndan müfettişler de geldi. Ancak tüm bu sözlü şikayetlerimiz sonrası bir hafta geçmesine rağmen bizi arayan soran olmadı” dedi.

kaynak-: Sözcü gazetesi

http://www.gercekgundem.com/?p=552700

O anneyi daha kere öldüreceksiniz? Daha kaç kez babayı öldürüp öldürüp dirilteceksiniz ya. Vicdansızlar ahlaksızlar. Polisin videoda nereye NİŞAN aldığı apaçık ortada. Katil, elleri kanlı katil. Rabbim büyük ama. Böyle bırakır mı yanına vicdansız? Allahım sana buna denk bi acı yaşatsın, tek dileğim. Böyleleri hemen ölmesin ya, sürüm sürüm sürünsün, canım çıksın diye yalvarsın Rabbime.

Son düzenleme:
kızlar ben genelde sakin,duygularını kontrol edebilen bir insanımdır ama bu gece sakin kalamayacak gibiyim.hiç yazmak istemediğim şeyleri yazasım var şu anda! başbakanı dinledim şok oldum şok!! çok öfkeliyim..

en iyisi biraz buralarda takılmayayım zaten tüp bebek hikayelerini de derleyip kazene yollamam lazım ona bakayım biraz.. yoksa öfke patlaması yaşıycam!!!

yalnız katıl vurup kacıyor denmesı cok manasız olmuss..100kısı tek basına olan polıse tas atıyor..polıs uyarı atesı acıyor...ve kacmak zorunda zaten sız gormussunuzdur mutlaka ölduresıye kuvvetle yakın mesafeden atılan tasları...yanı o toplulugun aslaaaaaaaaaa masum vatandas olduguna ınanmıyorumm...

seni var ise vicdanin ile basbasa birakiyorum arkadasim...Allah yardimcin olsun, bizimde yardimcimiz olsun....

ceza almıcam dediğimde her seferinde alıyorum ya sürgün yiyorum valla ama bunada susamam masum değildi de neydi? teröristmiydi? katilmiydi?tecavüzcümüydü neydi yahu? hakkını arayan gencecik bi arkadaşımızdı hadi onuda geçtim her ne şartla olursa olsun bu ülkede polis bir sivile silah sıkamaz! polis karşıtı değilim düşmanı hiç değilim ama buda söylenmez !

zamanında 17 yaşında bir çocuğuda aynı şekilde asıp sonradan pişman olduklarını açıkladılar ne değişti vicdanlarımı rahatladı yoksa siz(!) görüşlü insanların gözünde tirajlarımı arttı ! bence vicdanları rahatlamadı çünkü hiç yoktu ve maalesefki halada yok!

Bu kafa yapisindaki insanlarin iyi kalpli bireyler olduklarini dusunmem mumkun degil, cok uzgunum.
Ayrıca aynı videoyu izledik değil mi? Yinede link vereyim: https://www.youtube.com/watch?v=0daS16bs6jY
Baştan faul zaten. Polisin şiddet hakkı YOKTUR. İnsanlık SUÇUDUR. Tekme atmak ne demek? Polis ne amaçla orada olduğunun farkında değill ki. Amacını öldürmekti, gerçekleştirdi de. Yemin ediyorum laflarımı toparlayamıyorum, elim ayağım titriyor. Nasıl bunu diyebilirsiniz nasıl ya?

Polisin uyarı amacıyla ATEŞ açamaz. Bilirsiniz ki maganda kurşunu denen bir şey var! O halde bunu yapan polisler magandadır! aksi de mümkün değildir.
ethem masum değildi. O polis masumdu öyle mi? Katil masumdu öyle mi? elleri kanlı haysiyetsiz. bana tekme atılacak orada bırakın taş atmayı adamın sırtına binerim be. Benim anayasal hakkımı nasıl engelleyebilirler. Öncelikle haklarınızın farkında olun.

Yazılana cevap yazmayacağım çünkü yazacağım cevap biliyorum ki beni 15.gün yasaklayacak evden sesli söylüyorum

Son düzenleme:

yorma kendini, gözleri degil tek vicdanlari da örtülmüs...Rabbim yardim etsin cok kötü günler bizi bekliyor olabilir. Müsliman ve sucsuz bir kardeslerinin ölmesinden pirim saglayip sevinebilen bir kisim var ise, cok kötü günler bizi bekliyor demektir...

ölen bir insanın arkasından masum değildi demek,birde sadece suçu orada olmakken,nasıl bir vicdandır .anlayamıyorum
şurada sokakta ezilen bir kedi gördüğümde ağlamaktan ölürken bir insan için bunun denmesi beni şoklara soktu.

Son düzenleme:

o çocuğa okuduğum yorumların çoğunda karşıt görüşlü insanlardam müslümanlığına kadar yorum okudum neden? cenaze cem evinden kaldırılmış offf offf bu konuya girersem zaten canım burnumda iyice cinnet geçircem sanırım!

Asıl din ve adalet, vicdanda başlar oky.

Son düzenleme:

Evet kafasında kaskı olan polise tas atılmış ölmemek için o da ateş açmış. Vay beeee. Ben demiştim ama.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…