• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu arada halkı bir araya getirmek güzel bir şey... Elbette yönetimden memnun değilsek göstereceğiz ama her duyduğumuz habere inanarak değil...
Alın size 17 fake haber...

1) Bülent Arınç'ın oğlu gezi parkına açılacak olan AVM'ye ortak: Bu iftira çıktıktan sonra açıklamalar geldi bu olayın aslı yok.

2) Sosyal medyalara erişim engellendi: Bu bugün çıkan bir yalandı. Hatta en ufak bir facebook twitter kesintisinde herkes galeyana geldi. Türkiye daha o kadar düşmedi merak etmeyin. Belirtmek gerekir ki ufak bir yavaşlama söz konusu. Ayrıca Taksim'de 3G bağlantısının kesildiği doğru.

3) Panzerle ezilen genç resmi: En çok tepki çeken fotoğraflardan. Olayın aslı yabancı bir ülkede bot motorundan yaralanan bir kişi.

4) Binlerce polis istifa etti: Gelen sayılar abartıydı. Gerçek sayılar en fazla 3-5.

5) İstanbul Emniyet Müdürü görevden alındı: Ntv_sondakika adıyla açılmış bir fake hesabın uydurmasıydı.

6) Polisin gerçek mermi kullanması: Böyle bir durum olursa ismi katliam diye adlandırılır ki mümkün değildir. Fakat plastik mermi kullanıldığı gerçektir.

7) Videodaki Kerem Can Karakaş'ın ölmesi: Videodaki cesaretli eylemci yaşıyor. İsmi Kerem Can Karakaş değil. Kerem Can daha önce trafik kazasında ölen bir kişi. Kayıtlara bakabilirsiniz.

8) Köpeğe biber gazı sıkan polis: Bu foto daha öncede vardı şu günlerde çok paylaşıldı. Fotoğraftaki kişiler italyan polisi. Provakatörlerimiz tarafından fotomontajlanmış.

9) Çarşı grubunun bir tomayı ele geçirmesi: Habere göre çarşı grubu tomayı ele geçirip polisleri kovalamış. Bu da yalan haberlerden biriydi.

10) Polislerin ilaçlı suyla göstericileri bayıltması: Bu gerçekten gülünecek bir haberdi. Fakat paylaşım sayısı on binleri geçti.

11) Haber kanallarının fake hesabı: Birçok haber kanalının fake hesabı açıldı. Pravöke edici söylemleri anında yayıldı. Takipçileri 300'ü geçmezken rt sayıları 10 binlere ulaştı.

12) Eylem 48 saat daha devam ederse Anayasa Mahkemesi hükümeti düşürülebilir: Hiç bir ülkede böyle bir yasa mümkün değildir. Eylemin daha uzun sürmesi için uydurulmuştur.

13) Eylemlerde Portakal Gazı Kullanıldı: Portakal gazı birleşmiş milletler tarafından yasaklanmış zararları büyük bir kimyasal silahtır. Topluma müdahale için böyle bir gazı kullanmak intihardır, kimse göze alamaz. Cnn tarafından doğrulandı diyenler vardı. Ireport olarak CNN'in sitesinde yayınlandı fakat. Ireport'lar normal kişiler tarafından yayınlanır.

CNN PRODUCER NOTE u okumanızı tavsiye ederim. Beşiktaş'ta kullanılan biber gazından farklı görülen turuncu gaz biber gazının ağırlaştırılmış halidir.

14) Beyaz Show: Beyaz eyleme gittiği için kanal tarafından sözleşmesi iptal edilerek tümden yayından kaldırıldı. Beyaz show sadece bu haftalığına iptal edilmiştir. Millet kan ağlarken programı yapması düşünülemezdi zaten.

15) Eylemcilerin köprüden geçiş fotoğrafı yerine 2012 maraton fotoğrafının paylaşılması.

16) Cnn International'ın; Cnn Türk'ün duyarsız alıp direniş haberlerini vermediği için isim hakkını fesh etmesi: Resmi hiç bir yerde böyle bir açıklama yok. Cnn Türk'te çalışan tanıdıklarımda böyle bir şeyin olmadığını söylediler.

17)Eylemciler Başörtülü Bayanlara Saldırdı: Bu da yayılan haberler arasındaydı. Fakat provakatörler her iki tarafıda karıştırmaya çalışıyor. Hükümet yanlılarının da arasındalar. Kaldı ki; direnişçiler arasında azımsanamayacak kadar başörtülü kişi vardı, bugün hiç bir sorun yaşanmadı. Not:İşin siyaset tarafıyla ilgilenmiyorum. Benim bilgim olan konu sosyal medya. Bu nedenle bir tarafı desteklediğim düşünülmesin. Bunlar sadece doğrular. Yorum yazarak eleştirilerinizi de iletebilirsiniz.
(Gazetevatan'dan alıntıdır...)

evet bu face haberler internette dün tüm gün yayınlandı. Ama köprü geçişi gerçekten oldu ulusal kanal canlı verdi sayı belki abartılmış olabilir hatta o grup beşiktaşa geldiğinde durduruldu taksime çıkışa izin verilmedi vatandaşın elinden türk bayrağı zorla alındı hiçbir direniş yokken ve su skılıp püskürtüldü.

Sosyal medya engellenmedi evet ama eylemin yapıldığı taksim Beşiktaş ve civarlarında 3 g ve mobeseler kapatıldı erişim sağlanamadı işyerleri kendi wifi şifrelerini paylaştılar o şekilde erişim sağlandı.

panzer gencin üzerinden geçmedi evet tamamen göz yanılması ancak son anda kurtulduğu da bir gerçek kalabalığa o panzerin öyle dalması ve bir kazanın şans eseri yaşanmamış olması o panzeri haklı yapmaz olabilirdi de.

Portakal gazı kullanıldı mı bilmiyorum ama normal bir gaz bombası kapsülünden çok farklı bir kapsülü heryerde paylaştılar bu neyin kapsülüdür. Oraya özellikle dün gidenler normal biber gazından çok farklı bir şey soluduklarını ve öleceklerini sandıklarını ifade ettirler peki bu farklı gaz nedir ne çeşittir.

Neyse.

KK da bile birbirimizi anlamaktan yoksunuz.

Çok fazla bilgi kirliliği var.

Dün meydanlarda bile, herşey süt limanken twitterda kan gölü vs yazıyorlardı.

En güzeli bireysel çaba, bir olamayacağımız aşikar.

bu konu hala kapanmamis bi suru yalan haber yazip ortaligi karistirmaya calisiyorlar guya doga icinmis savaslari o kadar zarar verdilerki her yere gezi parkindaki kulubeyi bile yaktilar agac agac derke az kalsin kendileri yakiyordu bunlarin niyeti agac falan degil secimlerde bulamadiiklarini simdi agactan umar oldular teroristler:47:

sen kime terorist diyosun ya ağzından çıkanı kulağın duysun sende ezberden konuşma at gözlüğüyle bakıyorsunuz olaylara.yazık

elmayram napıyosun Allah aşkına istediklerini verme ve kib yap sadece..

arkadaşlar cevap vermek yerine kib yapalım lütfen.konumuz kapanmasın.

bu arada diğer yerleri bilmiyorum ama İstanbulda kışlalar, ordu evleri sit alanlarında olsalar dahi! şu bu sebeple yıkılıyor. çalışanları başka yerlere gönderiliyor. güya yenileri, daha iyileri yapılacakmış. kimse inanmıyor ama unutulur nede olsa değilmi amcaa:31:

Bizde senin gibi güzel insanlarla guru duyuyoruz canım benim elimizden böyle destek vermek geliyor sonuna kadar da bura da olacağız sanırım kızlar da aynı görüştedir...oralarda durumlar nasıl sende haber aldıkça yaz olur mu....

Ne olursa olsun ben yine iç savaş v.s.çıkmasını istemem
bu adamı istemeyenler sandıkda versin cevabını.
Hak aramak başka bişey ülkede isyan çıkması ayrı bişey.

" bizde bir söz vardır kurt dumanlı günü sever derler" birilerinin ekmeğie yağ sürülürse o zaman üzülürüm yoksa
kimseyi savunduğum yok.

Bizde senin gibi güzel insanlarla guru duyuyoruz canım benim elimizden böyle destek vermek geliyor sonuna kadar da bura da olacağız sanırım kızlar da aynı görüştedir...oralarda durumlar nasıl sende haber aldıkça yaz olur mu....

Üsküdarda böyle bir kalabalık olmasına kimse ihtimal vermezdi herhalde. sanırım 30 bin kişi vardık. ayrıca pencerelerde tencere tava çalanlar ayrı. olay yoktu, kimsenin bir yeri yaktığı, zarar verdiği, vandallık yaptığı yoktu bazılarının iddia ettiği gibi. zaten ajan provokatör diye bir şeyin varlığından haberdar olmayanlar tabi ki her olumsuzluğu aslında çöpünü bile toplayan eylemciye fatura edecektir. onların kafa güzel kafa güle güle kullansınlar.

elmayram napıyosun Allah aşkına istediklerini verme ve kib yap sadece..

arkadaşlar cevap vermek yerine kib yapalım lütfen.konumuz kapanmasın.

Haklısın cnm ama ne demek gerizekalı ya.

Savunduğumuz ilkeler var fakat bilgi kirliliğini de önlemeliyiz. İcimizde bir sürü provakatör var, onların önüne de gecebilmeliyiz.

evet bu face haberler internette dün tüm gün yayınlandı. Ama köprü geçişi gerçekten oldu ulusal kanal canlı verdi sayı belki abartılmış olabilir hatta o grup beşiktaşa geldiğinde durduruldu taksime çıkışa izin verilmedi vatandaşın elinden türk bayrağı zorla alındı hiçbir direniş yokken ve su skılıp püskürtüldü.

Sosyal medya engellenmedi evet ama eylemin yapıldığı taksim Beşiktaş ve civarlarında 3 g ve mobeseler kapatıldı erişim sağlanamadı işyerleri kendi wifi şifrelerini paylaştılar o şekilde erişim sağlandı.

panzer gencin üzerinden geçmedi evet tamamen göz yanılması ancak son anda kurtulduğu da bir gerçek kalabalığa o panzerin öyle dalması ve bir kazanın şans eseri yaşanmamış olması o panzeri haklı yapmaz olabilirdi de.

Portakal gazı kullanıldı mı bilmiyorum ama normal bir gaz bombası kapsülünden çok farklı bir kapsülü heryerde paylaştılar bu neyin kapsülüdür. Oraya özellikle dün gidenler normal biber gazından çok farklı bir şey soluduklarını ve öleceklerini sandıklarını ifade ettirler peki bu farklı gaz nedir ne çeşittir.

Kimildayamadiklarini uyustuklarini adim bile atamadiklarini ifade ettiler ben de okudum

Son düzenleme:
İzmir alsancak, basmane, çankaya hakkında bilgisi olan varmı ? Pasaporttan sürekli ambulans geçiyor :50:

sen kime terorist diyosun ya ağzından çıkanı kulağın duysun sende ezberden konuşma at gözlüğüyle bakıyorsunuz olaylara.yazık

allah allah sendenmı ogrenecegım nasıl konusacagımı at gozuyle bakan sızsınız oyunlara gelmeyın ıs gezı parkından cıkardılar yurt dısı bıle ılgılenır oldu neden acaba oysakı reyhanlıyla kımse ılgılenmemıstı ılgınc

Terbiyesiz! Şüphen olmasın zaten. İyi bilirler, nasıl altettiğimi!

Ben de tıkladım. Neyse, sinirlendim abla.

Görme cevap bile verme sakın

bu arada diğer yerleri bilmiyorum ama İstanbulda kışlalar, ordu evleri sit alanlarında olsalar dahi! şu bu sebeple yıkılıyor. çalışanları başka yerlere gönderiliyor. güya yenileri, daha iyileri yapılacakmış. kimse inanmıyor ama unutulur nede olsa değilmi amcaa:31:

Bir ara haydarpaşa gata nakledilecek diye söyenti çıkmıştı...

Halâ ekonomiden ve milli gelirden bahsediyor:)) güldürüyor artık beni adam gününü yaşıyor açılış maçılış yapıyor Allahım sen akıl ver diycem ama kafasına 30 tane şemsiye açtırmış damlası bile dokunamıyor ki silkelenip kendine gelsin....offf offf kimlere kaldı ülke allahım sen yardımcımız ol (âmin)

Ne olursa olsun ben yine iç savaş v.s.çıkmasını istemem
bu adamı istemeyenler sandıkda versin cevabını.
Hak aramak başka bişey ülkede isyan çıkması ayrı bişey.

" bizde bir söz vardır kurt dumanlı günü sever derler" birilerinin ekmeğie yağ sürülürse o zaman üzülürüm yoksa
kimseyi savunduğum yok.

Meleğim... Şu an iç savaşın alasını yaşıyoruz... Kardeş kardeşe küs...
Arkadaş arkadaşa düşman oldu...
Hem de ne kolaylıkla...
Diyorum ya 80 darbesi zamanından farkımız kalmadı ve bu çok korkutucu...
Taraf ol yoksa bertaraf olursun tarzı bir tutum var hepimizin her birimizin gözlerinde, sözlerinde...
Hani hoşgörü? Hani her şeye rağmen birlik içinde yaşamak?
Nerede nefretten arınmak?

Her yer provokatör kaynıyor :ssz:
Olayların insanları siziiiiii :37:

Duymayın!
Amaca hizmete devam arkadaşlarım.....

Son düzenleme:
Haklısın cnm ama ne demek gerizekalı ya.

Savunduğumuz ilkeler var fakat bilgi kirliliğini de önlemeliyiz. İcimizde bir sürü provakatör var, onların önüne de gecebilmeliyiz.

onlar anca böyle gaza getirip birliği bozmaya çalışırlar..sen de gaza gelme.biz biriz ve birbirimize yeteriz işte o kadar!:34:

Son düzenleme:
Bugünlerde geçecek inş. Hepimiz bir olup bugünlerden geçmeliyiz

lütfen artık siz biz ayrımını bırakın "ne olursan ol yine gel diyebilin"

çözüm demokrasidedir

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X