• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
A haber kanalında canlı konuşması var şu an; hala CHP liler diyor hala dik dik konuşuyor, sağduyu sıfır, bu dik dik konuşmaktan adamları da dediklerini yumuşatmaktan bıkmadı. Çevresinden istifa eden olursa şaşmam; yeter bea biz ortalığı yumuşatmaya çalışıyoruz sen geriyorsun diye...

canım benim zaten başbakan böyle efelenmeseydi lafını sözünü ölçerek bir ülkenin başbakanına yaraşır biçimde konuşsaydı şimdi ne polisin yaptklaırnı ne eylemin provokesini ne direnişçilere edilen eziyetleri konuşuyor olmazdık.bir ülke yöneticisi kendi halkına düşman gibi davranıp ağaçta sallandırmaktan ya da biz de şu kadar kişi toplarızdan bashediyorsa tartışacak şeyler de manasını yitiriyor bir anda..ah güzel ülkem benim,ne zorluklarla kazanıldın sen...ve şimdi ki halimize bak..

üzgünüm beynimi gogle da yada başka yerde harcayamam vaktim çok değerli ve şu anki değerli vaktimi burada harcıyorum.çünkü ne konuşmaya ne tarışmaya müsait değilsiniz.

sen o videoyu bulursan cvp ını da almış olursun.

emin değilim varsayım o yüzden video istiyorum.
sizce belge olmadan konuşmanın bi anlamı var mı?

ara bulursun .

elbette her polis iyi değil bunu kastetmiyorum her meslekte olduğu gibi bu meslekte de birileri olacaktır.sizler bu olayı kaç gündür bu duruma getiren polis başlattı dediniz o yüzden video istiyorum.
bu kadar da çelişki olmaz vallahi yok artık
hem bize bulun deyip hem de ben bulamam vaktim yok demek sizin inandırıcılıgınızı gösterdi
kendi adıma sizinle tartısmam bitmiştir
zira yapılacak pek bir şey yok :ssz:

asıl olay Atatürk'ü sevenin akpyi , akp yi sevenin Atatürk'ü sevmemesi; açığın kapalıyı, kapalının açığı sevmemesi; içenin içmeyeni, içmeyenin içeni sevmemesi. akpden önce nasıl yaşıyormuşuz biz, nasıl anlayışsız bir toplum olmuşuz. ben neden gögsümü gere gere Atatürkçüyüm diyemiyorum bulunduğum semtte. akpyi savunanlar hani demokrası, hani özgürlük, hani dini değerlerimiz. haa siz akpyle müslüman olduysanız ayrı, ben akp yokken de müslümandım...

Ben videoları ve gerçek olduğu kanıtlanabilen görüntüleri buldukça paylaşırım. Lütfen eylemcilerin çevreye,dükkanlara kaldırım taşlarına zarar verdiğini iddia edenler de video ve fotoğraf paylaşırsa sevinirim. :31:

33 yaşıdayım neler yaşadım neler gördüm bu hükümetin çok güzel yaptığı şeyler oldu kabul ediyoruz ama son 12 yıldır bizlere yaşatılan en kötü şey konuşamamaktı
eskiden diğer hükümetlerin benimde oy verdiğim partilerin oluşturduğu hükümetleri yanlışlarında rahatça eleştirebiliyorduk ama bu dönemde en ufak birşeyi eleştirmeye veya yapılan bir işle ilgili yorum yapmaya kalksam hemen azarlanıyor, sesim kestiriliyordu
hatta en yakın arkadaşlarımdan birisi bunu bana çok defa yaptı kendisi benim görüşüme istediği gibi eleştiri getiribiliyorken ( tabi bunu ben ve benim gibi düşünenlerin anlayışı , fikir söylemenin her vatandaşın siyasi ve insani hakkı olduğu düşünsenin doğruluğu sayesinde yapabildi )işte bu arkadaşım benim düşüncemi sert şekilde eleştirirken kendilerinden kaynaklı hataları bile bizlere yüklerken kendi destekledikleri hükümetin herşeyi görmezdem gelip ört pas edebiliyordu
artık susmaktan haksız yere eleştirilmekten baskıdan sıkıldım bakıyorumki benim gibi milyonlarca insan varmış inş gelecekte ırkımızdan dinimizden utanmadan rahatça fikir alışverişi yapabileceğimiz bir hayata kavuşuruz

Ayrıca polis izlediğim kadarıyla insanları dağıtmadı resmen sıkıştırdı.Gazı yiyenler kaçışmıştı onları sıkıştırıp üstüne bir de copladılar.Amaç yalnızca parkı boşaltmak olsaydı zaten gaz atıldığı zaman park boşalıyordu herkes bi yerlere kaçıştı.

Ben de canlı dinledim, aynen böyle dedi. Hatta o zaman da dinlerken şok olmuştum ne diyor ya bu diye. Ben mi yanlış anlıyorum acaba dinlediğimi? :44:

bilmem? ama halka karşı oldukça ılımlı zaten konuşmasında hatta ne kadar korkmuş gören var mı diyenler de çoktu.

bir arkadaşım şöyle bişey paylaştı " yuhh duydunuz mu??? muhalefet liderine sallandıracaksın dedii"""

bilemiyorum yani ama o kısımda öyle dediğinden eminim :ssz:

bilmem? ama halka karşı oldukça ılımlı zaten konuşmasında hatta ne kadar korkmuş gören var mı diyenler de çoktu.

bir arkadaşım şöyle bişey paylaştı " yuhh duydunuz mu??? muhalefet liderine sallandıracaksın dedii"""

kalsik suçlu davranışı her yanlışı başkasına yıkmak

Tahrik olmadan tazyikli su yada biber gazı ile dağıtacaklarını düşünmüyorsun yani illa bişey olmuştur düşünüyorsun.Bişeyleri tartışabilmek için insanlara şunun videosunu goster bunu göster yerine bilgi eksikliğini gider araştırıp bişeyleri sonra sun.Bunu yapmadan yorum yaptıgın o kadar belli ki.Tamamen farazi konusuyorsun çünkü herşey havada sadece varsayım sadece tahminde bulunuyorsun. Bu şartlarda kimseyle tartışılmaz.

ne dieyebilirim ooh çok güzel olmuş iyi ki yapmış mı?

Yanlışınız var ..
Polis gezi parkına saldırmadan önce şarkılar turkuler calınıyordu , polise yemekler ikram ediliyordu ..
Taşkınlık yoktu ,
Ama baktılar bu güzel tablo devam edıyor, sabah ezanının arkasından polis gaz bombolarıyla saldırya geçti..
İnternette arkadaşlar lınk paylaşmıştı ezan okunmadan önce öylenti var polis saldıracakmış canlı yayınları lutfen yayalım dıye,
Ben 5'te canlı yayını açtığım da polis gercekten de saldırdı , gözlerimle şahit oldum oturdugum yerden..
Hala unutamıyorum o anları '' Abi burda yaralılar var ne olur atmayın '' diye bağırıyorlardı ..
Çığlık atıp ağlayan kadınları kollarından tuttup savurdular amaçları neydi bilemiyorum..
İnsanlar kaçışırken hala üzerlerine gaz bombaları attıyorlardı , bir yandan canlı bağlantıları tutmaya çalısıyordu arkadaşlar..
Bunlar yaşandı ..
Belki benım gb çok az insan canlı yayında tanıklık etti ama yaşandı..
Ellerinizi vicdanınıza koyun artık haklıyı haksızı ayırt edin..
Ülkemde yaşananlardan dolayı çok üzgünüm..
Onlarla birlikte gaz yıyemedıgım için çok daha fazla üzgünüm.
Ama Allah herseyi goruyor ..
O'nun adaleti elbet tecelli edicektir..

saygı duyuyorum.

bu kadar da çelişki olmaz vallahi yok artık
hem bize bulun deyip hem de ben bulamam vaktim yok demek sizin inandırıcılıgınızı gösterdi
kendi adıma sizinle tartısmam bitmiştir
zira yapılacak pek bir şey yok :ssz:

kazen bir şey söylemişti diğer başlığın kapatılması ile ilgili ....

okuduğunu anlamadıkları için kapatıldı diye yanlış hatırlamıyorsam ........

vaktim yok yazmadım yazımı tekrar okuyun.zaten bu şekilde aasla ve asla doğru paylaşımda bulunamicaz.ben düşüncelerinize saygı duymasam kesinlikle burada yazışmam çünkü vaktim değerli....

sizlere iyi yazışmalar.

üzgünüm beynimi gogle da yada başka yerde harcayamam vaktim çok değerli ve şu anki değerli vaktimi burada harcıyorum.çünkü ne konuşmaya ne tarışmaya müsait değilsiniz.

sen o videoyu bulursan cvp ını da almış olursun.

emin değilim varsayım o yüzden video istiyorum.
sizce belge olmadan konuşmanın bi anlamı var mı?

ara bulursun .

elbette her polis iyi değil bunu kastetmiyorum her meslekte olduğu gibi bu meslekte de birileri olacaktır.sizler bu olayı kaç gündür bu duruma getiren polis başlattı dediniz o yüzden video istiyorum.

Tartışmaya müsaitim kaç gündür buradayım ve gayet düzgündür mesajlarım.Harcamayın o değerli vaktinizi efendim gidin atomu falan parçalayın , buluşlar yapın sanki zorla mesaj yazdırıyoruz.

kardeşim ve kuzenlerim de 2 gündür eylemdeydi ve dedikleri şunlar; abla bu biber gazı falan değil başka bişey..ayrıca tüpler içinde garip bişey atıyorlar dokunduğu yeri mahvediyor bu yüzden yaralananlar var..tazikli su çok beter bi şey normal su gibi değil zaten.ara sokakalar çok kötü köpekler falan bile yaralanmış gördük.her yer gaz bombasıyla dolu...

bunları ilk ağızdan orada olanlardan duydum ben...daha bi şey demiyorum ama neyse ki duruldu ortalık.şükür..

ne dieyebilirim ooh çok güzel olmuş iyi ki yapmış mı?

saygı duyuyorum.

kazen bir şey söylemişti diğer başlığın kapatılması ile ilgili ....

okuduğunu anlamadıkları için kapatıldı diye yanlış hatırlamıyorsam ........

vaktim yok yazmadım yazımı tekrar okuyun.zaten bu şekilde aasla ve asla doğru paylaşımda bulunamicaz.ben düşüncelerinize saygı duymasam kesinlikle burada yazışmam çünkü vaktim değerli....

sizlere iyi yazışmalar.
evet evet aynen o yüzden kapatıldı. :9:vaktiniz yok ama cevaplar sıra sıra, aşagıda adınız hep var..bu ne çelişki?
yok yok neyse
cıkacaktm cıkamadım. gerek de yokmuş gerçi kalmaya :ssz:bu sefer gittim

Son düzenleme:
ağzım dilim kurudu yemin ediyorum, mutlu huzurlu olmak için apolitik olmak lazım bu ülkede

ben de tekrar tekrar dinledim ''yalan haberler çıkarttılar , öyleki ağaçlarda sallandıracaksın milleti panzerlerle eziyorlar'' diyerek
duyduğu şeyleri anlatıyormuş gibi geldi ..

Öncelikle olan olaylar için hepimize geçmiş olsun. kkda bunun konuşulabilmesi o kadar hoşuma gitti ki, editörlerin hepsine teşekkür ediyorum. ben de kendi gözümden olayları anlatmak isterim sizlere.

Benim evimde televizyon yok, zaten hayatımı olumsuz etkilediği için haber takip etmeyi de pek tercih etmiyorum. Olaylardan annemin cuma akşamı kardeşimin gezi parkına gideceğini söylemesiyle haberdar oldum. bu arada ben avukatım, kardeşim bir bankanın uluslararası raporlama departmanında müdür yardımcısı. ikimiz de üniversite mezunuyuz, ikimizin de geçmiş dönemlerde akpye oy verdiği oldu, ikimizin de polis akrabaları var, ikimiz de Allah kabul etsin inançlı insanlarız. bunları yazıyorum çünkü bağımsızlığımızla ilgili bir profil çizilsin istiyorum kafanızda. bu haberi alınca olayın aslını araştırmaya başladım. tabi ki birçok farklı haber kaynağı var kolay ya da zor ulaşılabilen. ayrıca sosyal medya (twitter ve facebook) da kişisel bazda haberler veriyor. Olayın fitili çevreciler perşembeyi cumaya bağlayan gece orada nöbet tutarken sabah 5 te çadırlarının yakılması ve biber gazına maruz kalmalarıyla ateşleniyor.

İŞTE BU NOKTADA AYRIM ÇOK ÖNEMLİ. İNSANLAR DEVLETTEN ÇOK MESNETSİZ, ANLAMSIZ ŞEYLER TALEP EDEBİLİRLER (ORADAKİ AĞAÇLARIN KESİLMEMESİ GİBİ). AMA DEVLETİN BU NOKTADA BU İNSANLARA ZARAR VERMEYE HAKKI YOK. DEVLETİN KOLLUK GÜÇLERİ (POLİS-ZABITA) TABİ Kİ VERİLEN EMİRLERİ UYGULAYACAK. AMA KANUNSUZ EMİR DİYE BİR KURUM VARDIR İDARE HUKUKUNDA. HİÇBİR MEMUR AMİRİNİN VERDİĞİ KANUNSUZ EMRİ UYGULAMAK ZORUNDA DEĞİLDİR. İŞTE ZURNANIN ZIRT DEDİĞİ YER TAM DA BURASI. BEN ÇOĞUNLUĞU OLMADIĞINA EMİNİM AMA BAZI POLİSLER AMİRLERİNİN BUYURMADIĞINA EMİN OLDUĞUM ŞEYLER YAPIYOR. AŞAĞIDAKİ RESİMDE ÖRNEĞİNİ GÖREBİLİRSİNİZ.

Eki Görüntüle 726305

ben olayla ilgili hassasiyetleri anlıyorum. eşi ya da akrabası polis olan kimse böyle şeyler kondurmak istemiyor. Ama ortada bazı polislerin uyguladığı ve burada yayınlamaya içimin el vermediği şiddet görüntüleri de var. sosyal medya yüzünden yanlış bilgilendirme ve dezenformasyon da yapılıyor bir sürü. ben de dün akşam acıbadem meydanındaydım. orada yaklaşık 2 saat bulunmamıza rağmen bir tek polis bile gelmedi. gelselerdi eminim bu boyutta bir müdahale de yapmayacaklardı.

Benim sizlerden şahsi olarak ricam oraya bir ağaç kesilmesin ya da başka bir sebeple giden herkesin bu muameleyi haketmediğine inanmanız. çünkü dinen de hukuken de insanların farklı şeyler istemeye hakları var. ve istediği şey sizce ne kadar mesnetsiz olursa olsun haşere gibi böcek ilacıyla kovalanmayı haketmediğine inanıyorum ben.

Taksimde şiddete maruz kalan herkes kanuni haklarını kullanmak isterse baronun sağlayacağı ücretsiz destek için iletişim numaralarını paylaşabilirim. benimle irtibata geçebilirsiniz özel mesajla. hepimize geçmiş olsun, umarım tepeden tırnağa tüm ülke birbirimize biraz daha hoşgörülü davranmayı becerebiliriz bundan sonra.

Alıntı yapma gereği duydum takip ettiğimden beri hatırladığım kadarıyla 3. olarak fikirlerine katıldığım açıklayıcı bir yorum oldu.Keşke benimde elimde olsaydı gidip görme şansım olsaydı bazı şeyleri kendi gözlerimle.

ben de tekrar tekrar dinledim ''yalan haberler çıkarttılar , öyleki ağaçlarda sallandıracaksın milleti panzerlerle eziyorlar'' diyerek
duyduğu şeyleri anlatıyormuş gibi geldi ..

Yok öyle demedi.Bunları aslında o ağaçlarda sallandıracaksın alışkınlar o ağaçlara zaten dedi.Bence muhalefet oradaki direnişçiler hepsini kastetti.Sadece muhalefeti kastetmiş olsa bile skandal bi konuşma.Ve hala dediğim dedik çaldığım düdük.Değişmezse sonu hayırlı olmayacak

amaaaan bırakın ya başınız sıkıştımı hemen dine sarılın. o bildiklerinizi ben de biliyorum, özgür düşüncemle öğrendim hem de. kimsenin kimseye müdahale etmemesini istiyorum ben türbanlılar da buna dahil camiye gidenler de mini etekliler de. ama siz öyle değilsiniz, biliyorum, size göre kadın öyle giyinmemeli değilmi, yoksa kocaların gözleri bunlarda olur.
herşeye de yetişmeyin ya, bi alanı da bize bırakın yeter, insanlar bıkmış demekki deyiverin bi kerecik. ama diyemezsiniz. herkes sizim gibi düşünsün herkes aynı olsun istiyorsunuz.
ama öyle olmadığınız gördünüz, herkes gördü, dünya gördü. bugün benim bayramım, çünkü biz varız. :72:

şimdi benim sorduğum soruyla
sizin verdiğiniz cevap arasında bağlantıyımı kuraramıyorum
kuruyorumda algılayamıyormuyum
ekrana bakmaktan beynmimmi uyuştu
bu soruları sordum kendime önce ........

sen cevap vermemişşin ama ben vereyim sana cevap
kocamın gözü kaymaz
benim için değil kendi için kaymaz
ha kayarsada kendi sorunu kendi günahı :63:
çünkü herşeyi hakkıyla biliyor
ona öğretebileceğim bir şey yok!!!
yani sen soyun çıplak çık istersen
maddeler ortada !!!
yani bakmaz:20:

ha o giyineneler hem kimse baksın siye açık saçık süslü püslü giyinmiyorlaki
tamamen kendileri için :27:

başım sıkıştığında dine sarıldığımı nereden çıkardınız
ki başım sıkıştığındada sıkışmadığındada sarılırım hamdolsun
dinim benim sımsıkı sarılırım:29:

şimdi hangi alanı size bırakmamışız onun cevabını alayım
istediğiniz alan ne alanınıdır söyler misiniz ?

size göre karışılmamalı evet
bana göre de öyle ama sınırlar dahilinde !!!
bu insanlar neden bıkmış !!! onun cevabınıda rica edeyim

ha kendimize benzetmeye çalışıyoruz evet
ama benzemek isteyeni :34:

benzemeyenede saygı duyuyoruz
zorla benzetemeyizya !!!!:42:

siz varmışşınız
siz KİMSİNİZ !!!!!!!!!!

o video hakkında da yorum yapmamışşın
hani karışılmamasını savunuyorsunya !!!
neden küfür etmişler camiye gidenlere bide bunu açıklayıver bi zahmet be

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.