• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
arkadaslar bu arada eyleme katılan katılmayan artık kim varsa sokakları meydanları temizleyelim.
ortalıgı halk mahvetti diyenlere istinaden de olsa bu yapılmalı.

zaten çöpler falan eylemciler tarafından dayanışma içinde toplanmaya başlanmış fotolarını paylaşıyorlar.yani halkın mahvettiği bişey yok tam tersi temizlediği şeyler var.

Neyse arkadaşlar boş verin, en azından bizim artık "1 Haziranda neredeydiniz?" diye sorduklarında verecek bir cevabımız var.

evet ve demokrasiyi öğrenmeye başladığımız için kendimizle gurur duyacağız...

şimdi kimse hükümetin düşmesini, istifa etmesin vsvs beklemiyor zaten...bundan sonra 1 Haziranlar olacaktır...bu bir kıvılcımdır halkın kendine güveni gelmiştir...üstüne basa basa bunun bir halk direnişi olduğunun, hiç bir siyasi otoriteyi içlerine sokmadıklarının mesajını vermişlerdir...başlangıç olarak yeter...

Gerçekten çevreci ve doğa dostu olsaydınız "iki tane ağaç için" ifadesini kullanmazdınız.Neyse zaten bu olaylar da gerçekte "iki tane ağaç" için değil.Bu artık halkın yıllardır gördüğü baskıların haksızlıkların patlaması.Bu olay halkın şimdiye kadar sabrettiği herşeyin isyanıydı.Hatay'da ölenler de buna dahil.Bu yüzden olay İstanbul'dan çıktı tüm ülkeye yayıldı

arkadaşım başlık sahibinin yazsını okumadın sanırım.başlık sahibi o iki ağaç ı savunuyor.artık neyi savunduğunuzu koruduğunuzu iyi ifade edin.
başlık sahibini de hayal kırıklığına uğratıcaksınız.sizin amacınız nefret ettiğiniz kişiyi yere sermek..

aaaa 1 haziran ı hatırlattığınız da yine üzücü birşey olduğunda sizler olmadığınızda da hatırlatanlar olur.iki ağaç diye çıktığınız yolda başka yerlere kayan olayları hatırlattıklarında ne cvp verilecek ....

hala anlayamıyoruz değilmi. taksimden bahsediyoruz. o yaşlı teyzenin dediği gibi orada yeşil alan kalmamış. o yüzden o ağaçlar o kadar önemliki.
bir parkın yok olması söz konusu. şehrin göbeğinde bir kaç yeşil alandan biri bu.
orada yaşayanların gölgesinde dinleneceği doğayı yaşayacağı bir alan.
kitaplarda ağaçtan zaten.o yüzdende kesin gitsin zihniyetini anlamam mümkün değil.çünkü o bölgedeki , tek bir ağaç bile o semt için çok kıymetli. neden mi.
yok çünkü ,
çok az orada ağaç.
o yüzden başladı eylem.
sonra olayın rengi değişti . ama ilk olay buydu. konuyu açtığım zaman bunun olacağını düşünmemiştim. ağaçlar için açtım. taksim için açtım. bir istanbulllu olarak oranın betonlaşmaması için açtım.
sonra bu duruma geldi. o insanlara sıkılan biber gazından sonra başladı.
anayasal hakkını savunanlara yapılan saldırıdan sonra bu hale geldi.
halkın kırılma noktasıydı bu.
sustular sustular. bardak doldu doldu.
ve taştı...

Bu memlekee kim dındar kım vatansever kım devrımcı kım kapıalıs kım halkın yanında kım demokrat bellı degıl...

Her kes konuşmaya gelınce kımseye bırşey bırakmıyor ama içraaa gelınce sıfır......

Eskıden her gordugun sakallıyı deden zanneme derdık..

Şimdi sanalda resım goren gaza gelıyor......

Portakal gazı kullanıyor dıye resımler var...Madem oyle bu ulkede hala sukur adlı mercıler var...

İşine gelınce hukum Avrupaya ulkeyı peskes cekıyor dıye isyanlar var...İşine gelınce yabancı basında alınılar..

Herkes gunu kurtarma derdınde ya gelecegımız.....

Hazıran ayı geldı ulkede şehıt haberlerı yok nasıl karışacak bu ulke..Yabancı mıhraklar ış basında..

Polısımız cok mu masum kac tane ıcınde canavar var bellı degıl...Masum vatandaşa acı veren babam olsa savunmam..

Ama ben demokrasının verdıgı hakkı kulanıyorum..Zulumden baskıdan bıkık dıye..Esnafa halkıma ezıyet cektirenlerede saygım yok..

İşine gelınce demokrası gelmeyınce yakarım yıkarım.....

Sanatcılara bakıyorum...Bankaların camını kıranlarla yuruyorlar...Kendılerı ısmı lazım degıl Unlu bır bankanın reklamında paraları goturuyor..O bankalar faızle kac kısının canını yaktı...İşine gleınce halkımın yanındayım işine gelınce paranın.....

Ortada canı yanan ınsanlar var...Bu sorunun da altından hoşgoruyle cıkabılırız...Önce ınsanız bız....Aynı gokyuzune bakıyoruz aynı havadan soluyoruz....

süper dipnotlar elinize sağlık...

zaten çöpler falan eylemciler tarafından dayanışma içinde toplanmaya başlanmış fotolarını paylaşıyorlar.yani halkın mahvettiği bişey yok tam tersi temizlediği şeyler var.

evet halk mahvetmiyor ama anlatamıyoruz

Zulmün meşru olduğu yerde isyan haktır ! bende 1 milyon adam çıkarırım demek provakasyonun ağababasıdır ! gün gelirde bu olayların sorumluluğu 3 polisin üzerine yıkılırsa onlara da zulm edenlerin yine karşısında olup sesimizi yükselteceğiz.. Bu kavga hak hukuk ve hürriyet kavgasıdır..
Her polis kötü her besmele çeken yobaz her itiraz eden komünist DEĞİLDİR !

ben bu eylemlerden şunu anladım belki yanlış belki doğru; eğer halk isterse şubu bucu demeden bir araya gelip herhangi bir haksızlığa karşı ne siyasi ne dini ne milli kimliği fark etmeksizin çok güzel örgütlenebilir bir araya gelebilir,eğer isterse....bu çok anlamlı bir olay bence.

arkadaslar bu arada eyleme katılan katılmayan artık kim varsa sokakları meydanları temizleyelim.
ortalıgı halk mahvetti diyenlere istinaden de olsa bu yapılmalı.

onuda düşünmüşler saat14 de toplanacakmış ama baya bı kısmı toplanmış çöplerın twıtırda yazdığına göre

3 Ağaç yüzündenmiş..Bakın size görev yaptığım yerden örnek vereyim.
2009 yılının başında atandım çalıştığım yere.Bir dağ köyü.Karadenizde.Ortada daha HES yok.Derelerin şırıl şırıl aktığı zaman...
Sene 2010 HES projesi gündemde.Düzköy halkı ayaklandi.Deremiz kuruyacak,balıklarımız ölecek,yaşları 100e dayanan ağaçlar kesilecek,yeşillikler gidecek..Oğrencileriminde dahil oldugu köy halkı ellerinde HES'e hayır'' kartonlarıyla köyde protesto yürüyüşü yaptılar.Ve HES ilk kazmayı vurdu dinamitleri ormanın kenarında dağların arasında patlatmaya başladı.Yine Düzköy halkıyla taşlı sopalı kavga edildi.Bakıldı köylüye ters gitmekle olmuyor.Olağan,rutin,artık alıştığımız yönteme başvuruldu.Düzköy halkına tekerrr tekerrr ellerine para sayıldı.Sordum abi diye saydığım bir Düzköylüye.Köyün dolmuş şoförinden biri.. ''Kaç para verdiler abi size ''dedim.Valla hocam bin ile binbesyüz lira arasında dedi...
Yıl 2013.Ben hala burdayım.Yürüyüş yapıp,ayaklarımı serinlemek için soktuğum dere artık yok.Yerinde koskocaman borular var.Suyun olmadıgı gibi sadece bu yöreye ait olan ''kırmızı benekli alabalık''ta yok artık.Geçen günlerde o köyden birine denk geldik.İliğimizi kemiğimizi kuruttular dedi veryansın etti.''Suss'' dedim.Tek kelime etme.Bunu onlardan para alıp köyünü teslim etmeden düşünecektin.Daha ağır konusurdum sustum..İşte şimdi size sadece 3 tane gibi görünen ağaç ileride çok daha büyük bir yıkımın habercisi olmasın diye o direniş başladı.

Merak eden olursada Hes öncesi ve Hes sonrası diye fotografları paylaşayım sizlerle.

Bu HES'ten öncesi $hesc4.jpg

Buda köyde kaldığım evin karşısındaki şantiyenin kurulduktan sonraki hali.Tesadüf eseri nette buldum şimdi. $AY303447_detay.jpg

BU YALNIZCA 3 AĞACIN MÜCADESİ DEĞİL !! DÜN DÜZKÖY BUGUN GEZİ PARKI ?? YARIN NERESİ DEMEMENİN MÜCADELESİ.

Ben artik cok endiseliyim

Olaylar cigrindan cikti.
Bu gune kadar ne benim ne esimin tek bir oyu dahi Akpye gitmedi, ancak hukumet istifa diyenlere hayretle bakiyorum.
Hukumet istifa etmeli evet, ancak bu simdi olmamali...

Ic ve dis gucler nemalanacak diye ulkemiz bir kaosa suruklenmemeli...
Kimseye bir sey olmaz acisi yine bizlerden cikar...

Ecevitin bir kelimesiyle yasanan krizi hatirlayin
Ulke kac yil toparlayamadi kendini...
Simdi de bunun olmasi demek ulkemizin 30 yil geriye gitmesi demek...
Bir tarafa kor diyoruz ama gorunen o ki digerlerinin de farki yok...

Bilemiyorum yanlis da dusunuyor olabilirim ama sahsi dusuncem bu yonde....

Ama siz ileriyi görüyorsunuz ve geçmişi de iyi analiz etmişsiniz. Artık böyle yapılmıyor ki fütursuzca insnalar kendi siyasi görüşlerini vermeye çalışıyor. Ülke kimin umrunda olay artık particiliğe döndü. Bana anlatmasınlar vatan elden gidiyor pehhh diye. Herkesin bir küpü var kim dolduracaksa oradalar, onun söylemlerini yapıyorlar.

Bu böyle geldi böyle gidecek ne zaman ki siyasiler bu eylemlere girdi bu iş benim şahsımda anlamını yitirmiştir. Bana hiç biri naval okumasın hepsinin ortak paydası para. Ne din, ne özgürlük, ne de laiklik alayı palavra.

Biri çıkıp bu park kesilecekken kimler oyladı diye sormaz mı ? CHP buna onay vermiş yahu bunun hesabını da bir sorsana ? Soramaz kendi çıkarları menfaatleri vardı.

Dünde demiştim filler çimler....

arkadaşım başlık sahibinin yazsını okumadın sanırım.başlık sahibi o iki ağaç ı savunuyor.artık neyi savunduğunuzu koruduğunuzu iyi ifade edin.
başlık sahibini de hayal kırıklığına uğratıcaksınız.sizin amacınız nefret ettiğiniz kişiyi yere sermek..

aaaa 1 haziran ı hatırlattığınız da yine üzücü birşey olduğunda sizler olmadığınızda da hatırlatanlar olur.iki ağaç diye çıktığınız yolda başka yerlere kayan olayları hatırlattıklarında ne cvp verilecek ....
ben park için başladı olay dedim. sonra bir saldırı oldu ve insanlar patladı.
evet,sebep önce parktı.
ama sonra oradaki direnişçilere saldırıldı.. bu fitili ateşledi.

evet bu haksızlık ,geçmişteki haksızlıkları görüp duyan vatandaşların pimini çekti. her insanın bir sabır kat sayısı vardır. durur durur içine atar ,susar,sonra artık bir olay olur ve patlar.
daha nasıl anlatacağım acaba billemiyorum.
neyse:ssz:.

Bu arada da Facebook listemde epey temizlik yaptım. Amma Vatan Haini Arkadaşım varmış. Bu günlerde belli oldu. CANLARI CEHENNEME.
temizle temizle turk baharı temizliği bu yenilere yer ac:9:

olayın ağaç olmadığının farkındalar ama diyecek savunacak bişey bulamadıkları için ağızlarına dolamışlar 2 agıç için mi diye bunu diyenler siz şehit haberlerinde eylem yaptınızda desteklemedikmi

onuda düşünmüşler saat14 de toplanacakmış ama baya bı kısmı toplanmış çöplerın twıtırda yazdığına göre
Temiz millet temiz toplum temiz taksim dağıttığımız gibi toplamasınıda biliriz yaniii

ben bu eylemlerden şunu anladım belki yanlış belki doğru; eğer halk isterse şubu bucu demeden bir araya gelip herhangi bir haksızlığa karşı ne siyasi ne dini ne milli kimliği fark etmeksizin çok güzel örgütlenebilir bir araya gelebilir,eğer isterse....bu çok anlamlı bir olay bence.

Evet işte o yüzden 1 Haziran bir dönüm noktası bana göre.
Dün biz halkın ayrıştıralamadığını, bilek bileğe direndiğini gördük.
Kürt-TÜrk,Alevi -Sünni,LAz-Çerkez,GS li-FB li elele verdi dün.

Ve en önemliside bu insanları bir araya getiren ne bir ideoloji nede bir çıkardı.
Küçümsenen2-3 tane ağaçtı!!!

Getirmesini bildik indirmesini de biliriz mesajı çok net verildi. Şimdi başlarını alırlar iki ellerinin arasına biz nerede hata yapıyoruz diye düşünürler. Düşünmezler ise de seçimde bu halk verdiğini almasını da bilir.

Lakin istifa cümleleri çok havada kalır. Dün sordum kim gelsin diye bu olmasında diye cevap geldi. Alternatif yoksa verilecek en iyi cevap : Ne demek bu olmasın ?

Evet işte o yüzden 1 Haziran bir dönüm noktası bana göre.
Dün biz halkın ayrıştıralamadığını, bilek bileğe direndiğini gördük.
Kürt-TÜrk,Alevi -Sünni,LAz-Çerkez,GS li-FB li elele verdi dün.

Ve en önemliside bu insanları bir araya getiren ne bir ideoloji nede bir çıkardı.Küçümsenen2-3 tane ağaçtı!!!

evet en önemlisi ve en güzeli de bu ve umarım böyle kalır böyle sonlanır...

Getirmesini bildik indirmesini de biliriz mesajı çok net verildi. Şimdi başlarını alırlar iki ellerinin arasına biz nerede hata yapıyoruz diye düşünürler. Düşünmezler ise de seçimde bu halk verdiğini almasını da bilir.

Lakin istifa cümleleri çok havada kalır. Dün sordum kim gelsin diye bu olmasında diye cevap geldi. Alternatif yoksa verilecek en iyi cevap : Ne demek bu olmasın ?

hiç sanmıyorum
bugün seçim yapılsa yine aynı sonuclar cıkar. ha nasıl cıkar orasını benım kafam almıyor

daha fazla gaza gelmeden (ıkı manadada)eylemler bıtırılmeli ülkenın selametı için verılmek istenen mesajı dunya duydu bundan ilerisi yok dahada devam ederlerse bılınki tamamen eylem pravakötörlerın eline düşmüş

hiç sanmıyorum
bugün seçim yapılsa yine aynı sonuclar cıkar. ha nasıl cıkar orasını benım kafam almıyor

Çok basit cevabı futbol takımı tutar gibi parti tutuluyor.

Bu arada oylar çalınmış yok sandıklar bulunmuş vs gibi saçmalıklara da inanmıyorum yahu adamlar Türkiye'nin %50 sinin mi sandığında oynama yaptı. Bu yaklaşımlar inanın çok komik yaklaşımlar oylarla oynandı. Yahu sandık başında her partiden gözetmen var. Ya bu gözetmenler akpli göz yumdular ya da hepsi satılıktı : )

oylarla filan 3-5 yerde oynandı deseniz de kalan oylar nasıl hortladı yapmayın Allah aşkına....

çok net belkide dün verilen tepki geçmiş seçimde de diğer partilere verilmiş olamaz mı ?

evet ilk paragrafınıza katılıyorum verilen mesaj aynen buydu..ben de öyle algıladım ve bu yüzden 1 haziran günü unutulmayacak bir gün oldu ancak dediğiniz gibi alternatif yoksa peki ne yapılacak? 2.aşamada sorulan soru da bu olmalı..heyecan yerini mantığa bırakmalı artık.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back