• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Taksim Gezi Parkı, geceyarası yeniden açıldı. Polis gözetiminde parka girenler tek tek aranarak alana alındı.

Haberi geçiyor. Doğruluğundan emin değilim.

Şu anda parka giriş serbestmiş, sorun yokmuş.
Ramazan'ı Şerif Hayırlara vesile olur İnşallah.

01:05, Direnişte ölen insanlar için Gezi Parkı'nda saygı duruşu yapıldı, yoklama alındı.

1 ekmek 1 su 1 zeytin imkanlarınız müsade ettikçe getirin ve paylaşmaya devam edelim. gezi ruhunu abbasağa parkında yaşatmaya devam edelim..
$BOp8DAmCMAIvw1F.jpg

ŞAKA GİBİ...
Polis önce Yurttaşları dağıttı sonra 23.45'te
Taksim Gezi Parkı yeniden açıldı. :46: (alıntı)

Şu gazetelerde tarafsız yazan veya tarafsız haber veren bir site yok mu ? Gündem için yeni kaynak arıyorum ama bulamadım...

O değil de o satırlı adamı nasıl yumuşak aldılar yahu? Ben sinirlendim ya hele ki o adamın kadına attığı tekmeyi denk gele

ben orada olsaydın elindeki bakmaz vururdum ya ne sinir hoplatıcı bir şey.

Şu gazetelerde tarafsız yazan veya tarafsız haber veren bir site yok mu ? Gündem için yeni kaynak arıyorum ama bulamadım...

Bulursan bana da haber ver, malesef aynı dertten muzdaribim, gazete ya da siteye rastlamadım ama tv kanallarında objektif yayıncılık ilkesinden ödün vermeyen birkaç kişi var.
En güzeli hepsini oku, hepsini seyret ve kendi mantık süzgecinden geçir ya da benim gibi yapıp kapa tvyi yoksa insanı deli eder bunlar:ssz:

Günümüze dair çarpıcı bir konuşma ve öngörü örneği.. Tabi ki ATAM'dan,Mustafa Kemal ATATÜRK'ten...

BURSA NUTKU;

Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir. Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, “Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır” demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır. Polis gelecek, asıl suçluları bırakıp, suçlu diye onu yakalayacaktır. Genç, “Polis henüz devrim ve cumhuriyetin polisi değildir” diye düşünecek; ama hiçbir zaman yalvarmayacaktır. Mahkeme onu yargılayacaktır. Yine düşünecek, “demek adalet örgütünü de düzeltmek, yönetim biçimine göre düzenlemek gerek” Onu hapse atacaklar. Yasal yollarla karşı çıkışlarda bulunmakla birlikte bana, başbakana ve meclise telgraflar yağdırıp, haklı ve suçsuz olduğu için salıverilmesine çalışılmasını, kayrılmasını istemeyecek. Diyecek ki, “Ben inanç ve kanaatimin gereğini yaptım. Araya girişimde ve eylemimde haklıyım. Eğer buraya haksız olarak gelmişsem, bu haksızlığı ortaya koyan neden ve etkenleri düzeltmek de benim görevimdir.” İşte benim anladığım Türk Genci ve Türk Gençliği!

5 Şubat 1933

sahalara tekrar döndüm. ama henüz yerleşemedim tam.:)
2ple.jpg

Şu sahnedeki kadının türbanlı olduğunu düşünsenize.
Başbakan çoktan çıkmıştı canlı yayınlara, polis gerçek mermi kullanmaya da başlamıştı büyük ihtimalle. Şakası yok çünkü, elinde pala olan bir adam türbanlı bir kadını tekmeliyor, polis gerçek mermiyi şimdi değil de ne zaman kullansın değil mi? İç savaş mı çıksın, elbette müdahale edecek polis. Melih Gökçek 80 tane tweet atmıştı şimdiye kadar.

Çoktan açıklamıştı Tayyip tekmelenen kadının kim olduğunu, "benim türbanlı bacıma.." diye cümleleri çoktan çıkmıştı ağzından.

"Mağduruz da mağduruz." demeye başlamışlardı çoktan.

Başı açık ama arkadaşın.
İnsan değil haliyle, vatandaş değil, birey değil.

Ben türbana düşman bir adam olmadım hiç.
Ben türbanlı arkadaşlarım okula girsinler diye de katıldım eylemlere.
Yanlış anlaşılmasın bu nedenle söylediklerim.

Fakat olmuyor artık.
Türbanlı olan da, hacı olan da, hoca olan da görsün bu durumları. Artık ciddiye alsın şu yaşananları. Polise hep tamam dedik, hep alttan altık polis şiddetini, devlet görevlisi dedik. Fakat bu nedir? Elinde palayla polisin arkasında saf tutan adamın savunmasız bir kadının bacaklarına pala vurması, onu tekmelemesi ne demektir?

Artık farkına varın biraz durumun, bizi nasıl ötekileştirdiklerinin, nasıl kinlendiğimizin farkına varın. En önemlisi bizim haklı olduğumuzun farkına varın. Şu kızın başında türban olsa 6 ay konuşulur bu, halbuki yarın unutulacak şimdi, ciddiye almayacak ne bir bakan - ne bir başkan.

Bizi bölüyorlar.
Çok geç olmadan farkına varın bu durumun, akp yandaşı olan da, Tayyip aşığı olan da düşünsün biraz bu durumu, ne hale geleceğiz bir düşünsün.

Şu kız türbanlı olsa sıkıyönetim ilan etmişlerdi İstanbul'da...
JOHN MİLTON

Son düzenleme:
O kız türbanlı olamaz çünkü elinde satırla dolaşan adam eminimki türbanlı bir annenin oğlu, türbanlı bir kadının eşi...
Ve başbakan eğer hepimizin başbakanı olsaydı çıkıp bu kız içinde konuşurdu.
Tayyip benim Başbakanım değil!

O kız türbanlı olamaz çünkü elinde satırla dolaşan adam eminimki türbanlı bir annenin oğlu, türbanlı bir kadının eşi...
Ve başbakan eğer hepimizin başbakanı olsaydı çıkıp bu kız içinde konuşurdu.
Tayyip benim Başbakanım değil!

Saka yapiyor olmalisin.
Ne demek bu ya?
Tovbee neyse sus ebushhh.

Tayyip çıkın desin Taksim'i dağıtırız!

Başbakan Erdoğan'ın evinde zor tuttuğunu söylediği yüzde 50'nin Tophane bölgesi halkı konuştu.

“Biz Allah’tan korkarız. Bizler karıncayı incitemeyiz. Aynı zamanda biz Allah’a inandığımız gibi bu davaya (AKP’ye) inanıyoruz. Burada kendimizi zor tutuyoruz. Gençleri zor tutuyoruz. Tayyip bir desin ki “çıkın” var ya Taksim’i dağıtırız. Biz ona biat ettik. Tayyip bizim 'emir ül müminin'imiz. O ne derse onu yaparız. Acıyorum o insanlara. Hiçbir şeyin farkında değiller. Tayyip, IMF’ye borcu sıfırladı, para rezervini arttırdı. İşin içinde (Gezi Parkı eylemlerini kast ediyor) oyun var oyun. Memleketin kalkınmasını istemiyorlar. Bunlar tekrardan Osmanlı olmasın, faiz lobileri devam etsin diyor. Bütün dava ekonomik… Ne yaparlarsa yapsınlar, nesilleri 30 yıl sonra tükenecek, bize karşı olanların. Bizim 5-6 çocuğumuz var. Onların 1-2, hatta çocukları yok. Doğum kontrol haplarıyla ve sağlıksız yiyeceklerle nesillerini tüketiyorlar.”

alıntı ve devamı için :
Haber : Tayyip çıkın desin Taksim'i dağıtırız! haberi

İzmir de de yok muydu sanki bunlardan insan avı yapıyorlardı resmen ellerinde pala yoktu ama çivili sopalar vardı polisle birlikte dövüyorlardı insanları ne yapıldı hiç birşey emniyet müdürü çıktı dedi onlar sivil polis vali çıktı dedi öyle polis olmaz polisin taşıyacağı argümanlar bellidir diye sonrasında unutuldu gitti

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back