15 gün uzun bir süre .. iki kişide olsanız o ev kirleniyor gelen giden oluyor falan .. her hafta biri tutulabilir tabi ki ama şuan buna bütçe ayıramayız .. borçlarımız var .. eğer sizin imkanınız olursa iyi olur tabi ki
ama tek uğraş temizlik olmuyor .. çalışmayıp bütün gün evde olsak sorun yok .. akşam işten eve geliyorsun . yemeğin yoksa yemeğini yapıp pişmesi, sofrayı hazırlaman, toplaman vakit alıyor .. annemin evindeki gibi sadece bulaşığı yıkamakla bitmiyor ki mutfak .. ayrıntıları çıkıyor .. onun kabını değiştir, şunu şuraya boşalt, dolabı kontrol et çürüyen bozulan var mı, ocağı lavaboyu iyice temizle falan .. bide sen farketmiyorsun eşin bişeyler içiyor koyuyor bi kenara onları topluyorsun derken rahat 2 saat harcıyorum ben .. bende mi sorun var bilmiyorumsonra bi yere gidilecekse koştur koştur hazırlanıyorum çıkıyoruz .. geldiğimizde de çamaşır varsa onlarla ilgileniyorum .. yoksa anında yatıyorum .. bi yere gitmeyeceksek biri bize geliyor zaten o akşam iptal oluyorum çaydı meyveydi derken .. yalnız evdeysekte temizliği yapıyorum ..
yeni evli olunca evine gelende evine çağıranda çok oluyor .. sen yalnız olacaksan gittiğin şehirde, daha rahat olabilirsin canım ..
tabi ki hiç oturamıyor değilim ama yetmiyor canım şuan için malesefeminim bu gelmeler gitmeler azaldığında biraz daha iyi olacak
Sağolasın canım, geçti gitti. Ama korkusu kaldı diyebilirim.
Bizde öyleydik canım benim, film izleriz, dizi izleriz vs. diye konuşurduk hep.
Fakat durum öyle değil işte, evde birinin iş yapması şart zaten, illaki o yemek yenecek ve illaki o bulaşıklar toparlanacak.
Sonrasında ertesi günü de düşünmek gerek. Evlilikten soğuma, iyi yönleri de çok!
Bende temizlik için (sadece cam ve kapılar için) birini almak istiyorum ama ayda bir sefer yeter diye düşünüyorum.
Bakalım kısmet, eltim annesine gitti 1 haftadır, o dönünce onun tanıdığı bir kadın varmış bayramdan önce alayım diyorum.
Fakat sadece kadın almakla yetmiyor, evi toparlamak silmek süpürmek zorunda kalıyorsun ister istemez
ayyyyyyy bi an düşündümde kendi anacğıma onda birini yapıyor muyum diye:44::44: allah kolaylık versin bizim ev büyük kocaman terası var aslında sadece orada yaşasak ortalık dağılmaz bana az iş çıkarŞimdiden neler planlıyorum aman allahım Sen kolaylık ver ya rabbim ne diyeyim başkaa
Şurada yazn işleri okudum ve iyi bir yutkundum..Sizleri bu işleri başardığınız için tebrik ve takdir ediyorum tüm evli ve evliliğin hakkını veren hatunlar önünde saygıyla eğiliyorum
Kolay gelsin ve hoşgeldiiinnn...
O sorunlar yokmu, bende de binde bir olur.
Bu aralar işler sakin de bari biraz burada sohbet edebiliyorum...
Yoksa bu streslerle çatlardım herhalde...
Canım benimistanbulun hayatı herkesi çileden çıkarmayı müsait.
Ben çok seviyorum yaşadığım şehri o ayrı, İstanbul haricinde bir yerde de yaşamayı düşünebilirdim, sadece olumsuzluklarını yaşamamak adına.
Ama ne kadar özlerdim ve ne kadar sabrederdim orası tartışılır işte.
diyorum ya çalışmak ve evli olmak zormuş. Zamanla oturacak tabii ki herşey, bende işimi pratiğe dökeceğim.
Kolayıma nasıl geliyor bunları hep öğreneceğim. Ama zaman işte, İstanbul'da herkes gibi bende zamanla yarışıyorum.
Bu da beni ziyadesi ile üzüyor ve yıpratıyor...
bizde öğreneceğiz elifcim:)))) zamanla her şeye alışılır..yeyer ki isteyerek ve severek ,huzurla olsun...
Kızlar bir sigara molası verip geliyorum, kendime bir 5 dkka ayırayım bari...
Evde dinlenemediğim kadar iş yerinde dinleniyor olmam da enteresan bir durum yani...
Bak işte buna katılıyorum Eylül'cüm...
Allah kimsenin huzurunu ve ağız tadını bozmasın. Gerisi fasa fiso...
Çok şükür benim huzurum yerinde, o yüzden herşey daha bi güzel oluyor.
Arada atarlansakta, sinirlenip ağlasakta, akşam başını yastığa koyunca o huzur varsa, sıkıntılarda yok oluyor.
ben bu stresle daha fazla yaşayamam ın kararını vermiştim canım önce..erkek arkadaşımı tanımadan önce yani..
şuan bir 8 yıl kadar burdayız..biz olursak tabi..sonrasında Allah kerim diyoruz..
zorunlu görev harici sanırım ege taraflarında yaşarız gibi geliyor..bende ufak bahçeli bir evim olsun diye heves ediyorum.
özledikçe de gelirim diyorum İstanbul a...yoksa bu şartlarda ,bu kalabalıkla,bu trafikle çocuk falan büyütmek
çok zor olacak benim için..
Böyle bir imkanınız varsa hiç durmayın derim zaten canım...
Rabbim gönlüne göre versin, en iyisi olur bence.
Keşke benim de böyle bir imkanım olsa, dediğin gibi İstanbul'da çocuk büyütmek, bu trafik stresin içinde kaldırılacak şey değil.
Çünkü artık İstanbul malesef ki İstanbul'luktan çıktı...
Ben ne kadar üzülsem de ne kadar kendimi strese soksam da bu değişmeyecek.
Ya bu deveyi güdeceksin ya bu diyardan gideceksin hesabı bir durum çıkıyor ortaya.
Şimdilik ben gidemeyeceğim için, mecburen katlanmak durumundayım.
İnşallah gelecekte bizde böyle bir sakin şehire taşınma konusunda fikirler ediniriz.
Şimdilik bize uzak gibi...
Ama inşallah sen yapabilirsin!
Eğer bunu başarırsan zaten, hem seni ayakta alkışlarım, hem de senin adına çok çok sevinirim...
En azından belirli bir hayat kaliten olur, düzenin daha güzel olur...
evet güzel yanları da çok evliliğinsarılıp uyumak, sabah gözünü açtığında onu görmek, mutfakta seninle olmasa da yan odada varlığını bilmek nereye gidilecekse beraber gitmek , birlikte istediğini yapıp istediğinde saatte eve girmek gibi sayamadığım bir çok şey güzel
alben de o kadar...ama şu sigara olayına el atalım yaaa:26:
canım benim elemterefiş,kem gözleri şiş diyelim...
sağolasın canım benim..Allah ım hepimizin gönlüne göre versin...benim içimde vardı İstanbul dan firar fikri..
sonra özümle tanışınca ve işinin belli bir yere sabit olmadığını öğrenince ve aramızdaki durum ciddi bir hal alınca
artık kesinleşti tabi..bakalım hayırlısı..yine de gelin ata binmiş ya kısmet demiş derler...daha gelecek de
tanışma fasılları sonra isteme şu bu olcak da...ölme eşeğim ölme...
Ben bi sefer el attım, vaz geçtim...
Amin canım aminnn....
Allah herkese hayırlı geçim versin...
Bu arada öğlen yine ofisteyim bugün, dışarı çıkasım yok.
Akşama da kısmetse anneme gidince nevresim falan bakıcam.
1 tane tek kişilik nevresime ihtiyacım varmış, onu fark ettim...
bu arada eşim 2 gündür ben mutfaktayken tv izlemek yerine laptopu alıp mutfak masasında oturuyor, benimle sohbet ediyor ben yemek yaparkenben dolaptan şunu verirmisin falan diyorum gidip getiriyor yardımcı oluyor benimle sohbet ediyor bi taraftan
birde son zamanlarda, işten geldiğimizde, ben seni çok özledim deyip kocaman sarılıyor bu da evliliğin başka bir güzel tarafı kızlar
Öyle deme, hemde hiç öyle deme canım...
Bende aynısını diyordum, bak evlendim bile... İnsan zaman nasıl geçiyor anlamıyor.
O zamanlar geçmiyor muhakkak, bekleme süreci can sıkıcı...
Ama evlendikten sonra da "bu muydu yani" dediğin anlar olacak...
O yüzden bu günlerinin biraz olsun tadını çıkart derim...
Veee benden sana tavsiye nişanlılık sürecini çok uzatmayın.
Ona göre söz, nişan, düğün tarihini belirleyin, ben 1,5 sene nişanlı kaldım.
Çok sinir bozucu bir durum çıkıyor ortaya...
Selam kızlar...
Kısmen gördüm yorumlarınızı.. Pek bi dertliyiz bakıyorum da..
Benden küçük bi tavsiye.. Herşeyi dört dörtlük yapmaya uğraşmayın.. Eşleriniz kadar siz de çalışıyorsunuz madem onlarda sizin kadar mutfak / ev işlerinde çalışsın..
Baştan alıştırın ki öyle devam etsin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?