Geyik Muhabbeti / Off-Topic

Şanlısın o zaman

Benim eşimde başak burcu , titiz..

Ve 4 yıl okul gereği ayrı kalmış, evde tüm işleri kendi yaparmış

Kayınvalidem de çalıştığından kendi işini kendi görmeye alışık sağolsun bana da çok yardım ediyor

Hatta benden hamarat Babası da kaynanamdan hamarat Genetik herhalde..

Misafirler olunca da çay servisine yardım eder, o kadar Çaktırmaz pek başkalarının yanında

yatkın olması ne güzel

benimki salata yapar sağolsun bir de şunu çıkarır mısın dolaptan falan dediğimde onları yapar ama adamında elinden gelen bu sonuçta fazlasını bekleyemem

cumarteside çalışıyorum o zor oluyor yaa

kader: bu arada benimde eşim muhasebeci babası mali müşavir bürosu var orda onunla çalışıyor

Tesadüfe bak, benimki de başak burcu...

Sen kayınvalide açısından şanslısın o zaman, benim kayınvalidem hizmet bekler, hem kendisine hem misafirlerine... O yüzden gıcık oluyorum bende. Hem çalışıyorum hem de akşam misal onlara gidecek olsam, oturup önüne çay bekler. Kolayını bulsa yemeklerimi de sen yap der yani. O potansiyel var. Pek halden anlayan bir tip değil.

Bende az değilim son zamanlarda, bir akşam gitmiştik onlara. Misafirleri de vardı, teyzeler kuzenler vs. Saat gece 9:30 oldu hala ben yemek yiyemedim. Mutfağı topla, kaldır et, millete hizmet et... Sonra akıllarına geldi, sen yedin mi falan, dedim bu saatten sonra yediğim yemek bana pek hayır sağlamaz, size afiyet olsun, işlerimi bitireyim ben.
Aman sonra ne özürler, ne davetler sofraya. 1 lokma bile yemedim, boğa inadım tuttu... Çay bile içmeden eve gitmiştim. Sonrada unuttum zaten açlığımı ama yaptığı bir daha o oldu, aynı davranışta bulunmadı bir daha... Çünkü biliyor yine aynı davranışı da benden göreceğini. Biraz rezil oldu ama kendisi düşünecekti, koca gün çalışmışım bir de hizmet, ertesi günde işe gidicem... Kimin umrundaaa...

pek bi özendim :128:

Yapar elinden gelir, fakat evlenince yapacak mı onu bilmiyorum.
Evde kimseye yardım etmez mesela, annesi önlerine koyar herşeyi.
O yüzden öyle alışmış biraz, ama ben onu şimdiden alıştırmaya çalışıyorum.
Öyle herşeyi önüne beklemesin, sonuçta şartlarımız aynı olacak.
Ev hanımı olsam haklı, ama bende sabahın köründe kalkıp işe gidip ek olarak ev işlerini de halletmem gerekicek.
Bir çok çalışan kadın gibi, bende koşturucam. İnşallah anlayışlı davranır.

Desene 3ümüzün de ortak yanı eşlerimiz muhasebeci, + olarak Kader'de muhasebeci...

işe başladım ilk 3 gün sabahları resmen evin içinde koşturuyordum kahvaltı yapıp öyle çıkıyoruz evden tabi şimdilik bu böyle ne zaman uykuyu kahvaltıya tercih edersek artık ama ben memnunum kahvaltı yapıp çıkmaktan .. kahvaltıyı hazırla, çamaşırları topla(varsa), kahvaltı yap, toplarken sağolsun yadım ediyor, ama makineye yerleştir, giyin çık

tam kapıyı kapatıyoruz "eyvah telefonumu unuttum" diyorum "çantana koydum" diyor 10 saniye sonra "eyvah saatimi takmadım" diyorum "o da çantanda" diyor resmen arkamı topluyor sağolsun

Büro daha zor ben daha evvel büroda yoğruldum

Sonra şirket muhasebesine geçtim, daha iyi oldu.. Saatler ve yoğunluğun azalması bakımından..

Aaa bu kadar olur.. Bende boğayım

Evet kayınvalidem şen şakrak biridir.. Tek beni değil herkesi sever.. Ve böyle gün yapar gibi pasta börek salata çeşitleri hazırdır evinde hep çayın yanına her gelene ikram eder.. Sevmediği işleri de kayınpederime yaptırır.. Ramazan gel bakim buraya der tüm tavuğu ayıklatır mesela Bizim işyerimiz onlara uzak, o yüzden biz gidene kadar herşey hazır olur ( Haftasonu gitmeyiz kendimize ayırmak ve temizliğimizi halletmek adına ). Kendide çalıştığı için halimden anladığını düşünüyorum.. Ama ben yine rahat etmem kalkar yardım ederim, sonra da sofrayı toplarız görümcemle.. Bulaşıkları genelde ben sudan geçirip makineye atarım.. Hele bayramda kaç makine doldurdum hatırlamıyorum

Ama seninkiler gibi mecburmuşum gibi davransalar bende bozulurum.. Aynı şekilde davranırım.. Her boğa gibi

Ne güzel maşallah... Hep böyle devam etsin dilerim...

Bizimki dozunu kaçırıyor. Diyorum ya boğa burcu olduğumdan, evcimen bir yapım var, sende bilirsin az çok... Hangi ayın kaçı senin doğum günün bu arada? Sormadan edemedim... Meraklı ben...

Ben de her evine gittiğimde oturmam kalkarım, her işine koşturmaya çalışıyorum.
Fakat karşılığında "düşüncesizlik" gördüğüm için artık yapmak gelmiyor içimden.
Yapmayanlarda var, diğer gelinlerden, kimsenin onlara yüklendiği yok.
Lafta söyleyemiyorlar, bana da yapar mısın değil, bir seferinde "şu tepsiyi tutsana" dedi tepem attı...
Emir kipi ile konuşulduğu zaman ben sinirleniyorum, ben onun uşağı değilim, rica etse sanki ağzı mmı aşınır.
O akşam da erken kalkmıştık

Çok fenayım ben ya...
Ya diyorum ya, daha gelin olmadan yüzlerini gösterdikleri için, burada anlatınca çok anlaşılmıyor olabilir.
Hal ve tavırları beni çileden çıkartabiliyor... Allah yardımcım olur inşallah.. Ne diyeyim...

haklısın böyle emir verir gibi konuşması sinir bozucu gerçekten .. zaten sen normalde farkındasındır ne kadar yardım edeceğinin ..

benimki sen otur ben hallederim diyor hep bulaşığa karıştırmıyor bende o zaman çay servisinde sen otur ben yapayım diyorum ama yine de bana yardım ediyor onda bile gerçi onun mutfağında çok fazla eşya var ve çok dağınık işime geliyor orda fazla vakit geçirememek dağınık mutfaklarda hiç durasım gelmiyor ya ruhum sıkılıyor

17.05.1987 Hiç önemli değil

Yok ya oluyor öyle tipler

Susunca kendilerini birşey sanıyorlar

Eşim ilk torun.. Aynı binada anneannesi var.. O da beni düşman gibi görür.. Sebep torununu elinden almışım

Bir sustum iki sustum anlamadı

Yaşlıdır dedim saygıda kusur etmedim yine anlamadı

İleri gitti, ailemin yanında bile laf vurup durdu.. Dedi ki ay parçamı aldın ( eşime diyor ay parçam diye )

Şok oldum ailem de vardı iyice mahcup oldum

Ben almasam başkası alacaktı , o da benden iyi mi olurdu kötü mü siz karar verin dedim.. Ben yerinizde olsam şükür ederdim dedim..

Hala sayıyordu.. Kaynanam da dedi bak Kader ne diyor.. Haklı kız.. O almasa başkası alacaktı.. Hem benim gelinim saygıda kusur etmez oğlumdan da güzel dedi.. Ama anlamıyor annesi laftan filan..

Biz varmadan da ailemin başını şişirmiş böyle abuk subuk konuşmalardan.. Ben geç öğrendim.. Bi daha da o varken gitmem dedim gitmedim uzunca bir süre..

Allah Allah ay parçasını almışsın öyle mi lafa bak hele

iyi demişsin kv'de destek olmuş ohhh iyi olmuş

Allah Allah ay parçasını almışsın öyle mi lafa bak hele

iyi demişsin kv'de destek olmuş ohhh iyi olmuş

Beni istemeye gelen kendi

Bana bir şey olmadan torunumun sözünü, nişanını, düğününü göreyim diye diye acele ettiren kendi..

Evlendikten sonra da niye ay parçamı aldın dedi

Herkese öyle o muhalefet, şimdi görümcem sevdiği çocukla sözlenme aşamasında.. Sözlenmesin o yakışıklı değil evi de yok.. Ben ona 7 dairesi olan birini buldum diyo

oyyyyyy korkulur iyi ki kızı onu dinlemiyor senin yanında ..

Bende 06.05.1981
Lafını iyi söylemişsin canım, valla vaktinde lafı söylemediğin zaman, sustuğunla kalıyorsun...
Bence de şükretsinler, ne garip insanlar, ne tuhaf gelinler var, biz gene iyi sabır ediyoruz.
Bende şahsen çirkeflik, terbiyesizlik, ahlaksızlık yapmadım kimseye.
Büyüğü büyük, küçüğü küçük saydım ve hepsini de severim ailesinde.
Ama kimse damarıma basmasın, çünkü bende kimsenin tavuğuna kışt demiyorum yani...

Kayınvalidene helal olsun diyorum. Şanslısın canım benim, ama maşallah, Allah daha iyi etsin.
Kayınvaliden akıllı demekki, sen mutlu olursan, seni üzmezse, eşinle de bir o kadar mutlu olursun.
Bir ömür geçim olur böylelikle, keşke bütün kayınvalideler bunu anlasa bilse, işimiz kolaylaşırdı valla...

İyi yapmışsın canım, bende aynı şekilde davranıyorum yeri geldiğinde.
Gitmiyorum uzun süre, sonra onun içinde yakınıyor ya neyse.
Bende nişanlımla hallediyorum durumları, beni alakadar eden nişanlımla aramda olan ilişki..
Gerisi boş..

O olaydan sonra uzunca bir süre oraya gitmedim dedim ya..

Bir süre sonra anneannesi ameliyat oldu, hastaneye ziyarete gideceğim dedi eşim.. Bende geleyim dedim..

İstemiyorsan gelmeyebilirsin dedi.. Yok ya geleyim sağlık bu dedim gittim..

Geçmiş olsun anneanne dedim tip tip baktı..

Dedim yeni çıktı ya ameliyattan ondan konuşamıyor herhalde..

Eşim geçmiş olsun dedi, sağol yavrum dedi şok oldum Kaynanamda eşimde gördü.. Ben orda çaktırmadım..

Çıkışta eşime dedim hasta yatağında 80 yaşında kadının yaptığına bak, ben bana düşeni fazlasıyla yaptım artık kendi bilir..

O olaydan sonra taburcu olup alt kata bile geldiğinde hiç sormadım iyi mi diye

Direk kaynanamın katına çıktım..

Sanırım herkes sen hatalısın demiş ki artık canım cicim gelinim diyor ben girdiğimde herkesi öperken o da gelmişse yukarı mecbur onu da öpüyorum ayıp olmasın diğer misafirlere diye .. O kadar.. Kendi etti kendi buldu..

Eşimde kaynanamda benden yana.. Çünkü o haksız... Herkesi öyle dırdır edip bıktırıyor kendinden..

kayınvalidenin ve eşinin seni anlamış olması çok iyi canım maşallah herşey onların gözü önünde olmuş iyi olmuş ..

önemli olanda onların yanında olması bence ..

Evet zaten ay parçamı aldın, gelmiyosunuz, etmiyosunuz sayar dururdu

Halbuki çalışıyor olmamıza rağmen hafta bir hem anneme hem oraya giderdik..

O olaydan sonra gitmemek öyle değil böyle olur dercesine ve muhatap olmamak adına gitmedim zaten.. Gördü nasıl olduğunu..

Halbuki kayınpederim haftaiçi izinli diye haftaiçi çağırıyordu kaynanam bizi, eşim mızmızlanıyordu orası uzak çok trafik var evimize gidelim diye.. Ben ayıp olur deyipte götürüyordum onu.. Kaynanamda çok kere şahit olmuştur..

Ben girmeyince eşimde gitmedi.. Ve tabi anneannesi bile anladı ki benimle bir ilgisi yok.. torunu kendi umursamıyor onu, ben bile daha çok umursardım önceden..

Şimdi tabi eskidik ve o olay bir isyan oldu Kafamıza esince gidiyoruz.. İkimizin ailesine de..

Önemli olan buluşmak kim kimin evine kaç kere gitti değil ki.. Anneannesi sayıyo haftasonları size geliyolar dimi demiş anneme .. annem yok dmeiş inanamamış.. Ablam ( o da boğa ) iyi bi hafta sonu sen anneme gel bekle bakalım kaderler anneme geliyo mu yoksa inanamıcan sen yine anneanne demiş gülmüş ben gelmeden yaşanmış bunlar

Kafasında kurup kurup inanıyo

Onlar yeni evli zaten çalışıyolar haftasonları dışarı çıkıp geziyorlar, zaten hakları demiş ablam.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…