normalde annem bohça hazırlamıştı içinde hediyeler vardı onları götürecektim ama düğünden bi kaç gün önce imam nikahımız oldu onların evinde annem şimdi götürüverelim dedi o zaman götürdük ..
düğün günü gelinle damadın evine tavuklu pilav ve baklava getirir kız evinden birileri .. bizim yakınlarımız iki tepsi hazırlamış biri eşimle benim içindiğeri kayınvalide için .. onları götürdük biz ertesi gün .. başka bişey yoktu
Estağfurullah
Ben gitsem annemler endişede edebilirdi, soğukkanlı biriyimdir. Acaba neden hemen gelmek istedi diye de düşünürlerdi
Durumlarımız farklıymış bence
yüzsüz gördüm kendimi :82: biz gitmesek annemler bozulurdu :44:
Estağfurullah
Ben gitsem annemler endişede edebilirdi, soğukkanlı biriyimdir. Acaba neden hemen gelmek istedi diye de düşünürlerdi
Durumlarımız farklıymış bence
evet tatlım durumlardan kaynaklanıyor biz akşamüstü 4 gibi gitmiştik, akşam mangal yapcaz gelin dediler eve gittik balayı için valiz hazırladık(m) sonra tekrar annemlere gittik evde tavuklu pilavdan başka yemek yoktu
Evet bizde de o adet var canım.
Gelinle damada tavuk, pilav ve baklava konuluyormuş.
Sebebi de düğün akşamı birşey yiyemezler, eve gittiklerinde aç bilaç kalmasınlar diye...
Bizde bohça hazırlanmıyor, yani hediye babında götürülüyor birşey...
Annem erkeklere çorap, bayanlara da birer iğne oyası namaz başörtüsü ayarladı.
Kuzenlere de davet ederlerse iğne oyalı havlular hazırladık, eşlerine de erkek çorabı..
bizde iyi oldu tavuklu pilav valla insan eve gelince bi acıkıyomikrodalgada ısıttık yedik hatta ertesi gün tekrar yedik düğün cumartesiydi balayına pazartesi gidecektik hiç alışverişte yapmadık bir hafta dolapta boşuna durmasın yiyecekler diye
Bizde çalışıyoruz ya canım, kesin senin dediğin gibi olacak benimde...
Ara ara gidip zor bitiricez, benim nişanlım bi de muhasebeci bazen çok geç çıkıyor işten...
Öyle bir durum olduğu için, biz daha uzun sürede bitiririz sanırım...
Evet bizde de o adet var canım.
Gelinle damada tavuk, pilav ve baklava konuluyormuş.
Sebebi de düğün akşamı birşey yiyemezler, eve gittiklerinde aç bilaç kalmasınlar diye...
Bizde bohça hazırlanmıyor, yani hediye babında götürülüyor birşey...
Annem erkeklere çorap, bayanlara da birer iğne oyası namaz başörtüsü ayarladı.
Kuzenlere de davet ederlerse iğne oyalı havlular hazırladık, eşlerine de erkek çorabı..
Canım birşey daha sorucam, normalde senin dolabını erzak ile kayınvalidenler doldurdu mu?
Bizim adetlere göre (annem anlattı) kayınvalide kuru baklalardan alırmış, pirincini şekerini koyarmış. Sonra et vs. dolaba konulurmuş... Falan filan... Bakalım benim kayınvalide yapacak mı, umutsuzum o konuda (zaten kazanıyoruz kendimiz yaparız alışverişimizi) fakat merak etim, yapan oldu mu sizde?
Ben ve eşim de muhasebeciyizAma özel sektör ( Mali müşavirlik bürosu değil ) , o yüzden çıkış saatlerimiz sabit.. 18:00
Biz de telaştan yemek işi unutulmuş
Dışardan birşeyler söyledik
Bohça bizde de isteğe bağlı , ailesine hazırlanır ama amca dayı teyzeye sana kalmış ister bohça ister hediye tarzı birşey..
yok annesi bişey yapmadı .. biz düğünde takılan nakitlerden yaptık market alışverişimizi tatlım..
Canım birşey daha sorucam, normalde senin dolabını erzak ile kayınvalidenler doldurdu mu?
Bizim adetlere göre (annem anlattı) kayınvalide kuru baklalardan alırmış, pirincini şekerini koyarmış. Sonra et vs. dolaba konulurmuş... Falan filan... Bakalım benim kayınvalide yapacak mı, umutsuzum o konuda (zaten kazanıyoruz kendimiz yaparız alışverişimizi) fakat merak etim, yapan oldu mu sizde?
Bizim yapılmıştı..
Kaynanam düşüncelidir, yapacakmış zaten ama son dönem zaten borç gırtlaktaymış sanırım..
Eşimin dayısının eşi ( aynı binada oturuyorlar kayınvalidemle ) alışverişi ben yaparım demiş, o kadar büyük çaplı olmasa da almışlardır birşeyler sağolsunlar..
Yapılıyomuş yani
Hem çalışıp, hem yemek düzeni, hem de temizlik vs. nasıl kızlar?
En çok zorlandığınız ne oldu mesela?
eve gelip yemek yapmak baya vaktimi alıyor benim şimdilik 2 kere yaptım gerçi ama benim yemeği yapıp yemeği yiyip sonrada mutfağı toplayıp çıkmam en erken 9 oluyortemizlikte çok zorlanmıyorum şimdilik.. salona girmediğimiz için kirlenmiyor ama mutfak ve oturma odası fena oluyor yeni halılar böyle üzerinde beyaz şeyler toplanıyor kırlı gibi görünüyor iki güne bir süpürüyorum
Hem çalışıp, hem yemek düzeni, hem de temizlik vs. nasıl kızlar?
En çok zorlandığınız ne oldu mesela?
Yeni şeylerin de zorluğu o desene.
Ben yemek yapmaktan zevk alan bir insanım, biraz da evcimenim...
Yıllardan beri çalıştığım için, aslında çalışma hayatından da bıkmış vaziyetteyim desem yeridir.
Eğer bilsem ki nişanlım sadece kendisi idare edebilecek, gerçekten evde oturabilirdim...
Ama malesef ki bu mümkün değil...
Belki ilerde diye ümit ediyorum...
Ev hanımları bile zor yetişirken hem çalıştığımız için bizim için daha zor tabi
Hepsi zor dermişim
Bilmiyorum ama karşılıklı yardımlaşma olursa hepsi kolaylaşabilir..
Biri yemek diğeri salata yaparsa daha erken yemek işi çözülür ve bulaşıklar makineye atılınca uzanıp tv izlenebilir beraber
Çocuk filan olmadığı için evimiz pek dağılmıyor, haftasonu da süpürme silme temizlik işini halledince pek sorun olmuyor..
Ama programlı gidilirse güzel, bi bozulunca işin içinden çıkamıyor insan..
evet sürekli evim pismiş gibi geliyor
ben yemek yapmadım hiç annemin evinde yani en az 1 yıldır hiç yapmamıştım .. ondan öncesinde de tek tük sebze yemekleri çorba pilav yaptım .. yeni öğreneceğim hepsini neyse ki eşim geçmişimi de bildiği için ilk zamanlar bir beklentisi yokama merakım artmaya başladı yemek yapmaya karşı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?