• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geyik Muhabbeti / Off-Topic

normalde annem bohça hazırlamıştı içinde hediyeler vardı onları götürecektim ama düğünden bi kaç gün önce imam nikahımız oldu onların evinde annem şimdi götürüverelim dedi o zaman götürdük ..

düğün günü gelinle damadın evine tavuklu pilav ve baklava getirir kız evinden birileri .. bizim yakınlarımız iki tepsi hazırlamış biri eşimle benim için :23: diğeri kayınvalide için .. onları götürdük biz ertesi gün .. başka bişey yoktu :51:

Evet bizde de o adet var canım.
Gelinle damada tavuk, pilav ve baklava konuluyormuş.
Sebebi de düğün akşamı birşey yiyemezler, eve gittiklerinde aç bilaç kalmasınlar diye... :9: :9:

Bizde bohça hazırlanmıyor, yani hediye babında götürülüyor birşey...

Annem erkeklere çorap, bayanlara da birer iğne oyası namaz başörtüsü ayarladı.

Kuzenlere de davet ederlerse iğne oyalı havlular hazırladık, eşlerine de erkek çorabı.. :31:

Estağfurullah

Ben gitsem annemler endişede edebilirdi, soğukkanlı biriyimdir. Acaba neden hemen gelmek istedi diye de düşünürlerdi

Durumlarımız farklıymış bence

evet tatlım durumlardan kaynaklanıyor biz akşamüstü 4 gibi gitmiştik, akşam mangal yapcaz gelin dediler eve gittik balayı için valiz hazırladık(m) sonra tekrar annemlere gittik evde tavuklu pilavdan başka yemek yoktu :9:

yüzsüz gördüm kendimi :82: biz gitmesek annemler bozulurdu :44:

Estağfurullah

Ben gitsem annemler endişede edebilirdi, soğukkanlı biriyimdir. Acaba neden hemen gelmek istedi diye de düşünürlerdi

Durumlarımız farklıymış bence

Evet bu konuda hakikaten ailelere ve durumlara göre değişiyor...
Benimde mecburiyetim olmasa, haftasına giderdim sanırım.
Daha geç gidecek olsam annem gönül koyardı kesin... Ama en başından halledicez biz, bi noktada aradan çıkacak işte... :9:

evet tatlım durumlardan kaynaklanıyor biz akşamüstü 4 gibi gitmiştik, akşam mangal yapcaz gelin dediler eve gittik balayı için valiz hazırladık(m) sonra tekrar annemlere gittik evde tavuklu pilavdan başka yemek yoktu :9:

Canım birşey daha sorucam, normalde senin dolabını erzak ile kayınvalidenler doldurdu mu?

Bizim adetlere göre (annem anlattı) kayınvalide kuru baklalardan alırmış, pirincini şekerini koyarmış. Sonra et vs. dolaba konulurmuş... Falan filan... Bakalım benim kayınvalide yapacak mı, umutsuzum o konuda (zaten kazanıyoruz kendimiz yaparız alışverişimizi) fakat merak etim, yapan oldu mu sizde? :31:

Sebebi de düğün akşamı birşey yiyemezler, eve gittiklerinde aç bilaç kalmasınlar diye... :9: :9:

Kuzenlere de davet ederlerse iğne oyalı havlular hazırladık, eşlerine de erkek çorabı.. :31:

bizde iyi oldu tavuklu pilav valla insan eve gelince bi acıkıyo :9: mikrodalgada ısıttık yedik hatta ertesi gün tekrar yedik :9: düğün cumartesiydi balayına pazartesi gidecektik hiç alışverişte yapmadık bir hafta dolapta boşuna durmasın yiyecekler diye :34:

bizde iyi oldu tavuklu pilav valla insan eve gelince bi acıkıyo :9: mikrodalgada ısıttık yedik hatta ertesi gün tekrar yedik :9: düğün cumartesiydi balayına pazartesi gidecektik hiç alışverişte yapmadık bir hafta dolapta boşuna durmasın yiyecekler diye :34:

Muhtemelen bizde de aynı durum olacak, dediğin gibi düğün cumartesi, balayına pazartesi gidicez sabah erkenden... Hayırlısı bakalıım... :34:

Bizde çalışıyoruz ya canım, kesin senin dediğin gibi olacak benimde...
Ara ara gidip zor bitiricez, benim nişanlım bi de muhasebeci bazen çok geç çıkıyor işten...
Öyle bir durum olduğu için, biz daha uzun sürede bitiririz sanırım... :31:

Ben ve eşim de muhasebeciyiz :9: Ama özel sektör ( Mali müşavirlik bürosu değil ) , o yüzden çıkış saatlerimiz sabit.. 18:00

Biz de telaştan yemek işi unutulmuş

Dışardan birşeyler söyledik :9:

Bohça bizde de isteğe bağlı , ailesine hazırlanır ama amca dayı teyzeye sana kalmış ister bohça ister hediye tarzı birşey..

Canım birşey daha sorucam, normalde senin dolabını erzak ile kayınvalidenler doldurdu mu?

Bizim adetlere göre (annem anlattı) kayınvalide kuru baklalardan alırmış, pirincini şekerini koyarmış. Sonra et vs. dolaba konulurmuş... Falan filan... Bakalım benim kayınvalide yapacak mı, umutsuzum o konuda (zaten kazanıyoruz kendimiz yaparız alışverişimizi) fakat merak etim, yapan oldu mu sizde? :31:

yok annesi bişey yapmadı .. biz düğünde takılan nakitlerden yaptık market alışverişimizi tatlım..

Ben ve eşim de muhasebeciyiz :9: Ama özel sektör ( Mali müşavirlik bürosu değil ) , o yüzden çıkış saatlerimiz sabit.. 18:00

Biz de telaştan yemek işi unutulmuş

Dışardan birşeyler söyledik :9:

Bohça bizde de isteğe bağlı , ailesine hazırlanır ama amca dayı teyzeye sana kalmış ister bohça ister hediye tarzı birşey..

Ay deme, benim akrabamda öyle.
Eşi de kendisi de muhasebeci.
Bazen eşi onunda geç çıkıyor, özel sektörde ikisi de fakat belli olmuyor saatleri.
Zor zanaat bana sorarsan, ben kesinlikle muhasebeci olamazdım, matematikten nefret ediyorum... :9: :9:

Evet canım aynen öyle, sanırım adetler isteğe ve gereğe göre değişiyor...
:34:

yok annesi bişey yapmadı .. biz düğünde takılan nakitlerden yaptık market alışverişimizi tatlım..

Benim kayınvalidem lafa geldi mi "bizde adet böyle" der, yeri geldi mi de "biz adet pek bilmeyiz" der...
Yanar döner biraz, o yüzden onlarda böle bi adet yoktur kanımca, biz eşimle alışverişimizi yapıcaz gibime geliyor... :9: :9:

Bizim yapılmıştı..

Kaynanam düşüncelidir, yapacakmış zaten ama son dönem zaten borç gırtlaktaymış sanırım..

Eşimin dayısının eşi ( aynı binada oturuyorlar kayınvalidemle ) alışverişi ben yaparım demiş, o kadar büyük çaplı olmasa da almışlardır birşeyler sağolsunlar..

Yapılıyomuş yani

Hem çalışıp, hem yemek düzeni, hem de temizlik vs. nasıl kızlar?
En çok zorlandığınız ne oldu mesela?

Bizim yapılmıştı..

Kaynanam düşüncelidir, yapacakmış zaten ama son dönem zaten borç gırtlaktaymış sanırım..

Eşimin dayısının eşi ( aynı binada oturuyorlar kayınvalidemle ) alışverişi ben yaparım demiş, o kadar büyük çaplı olmasa da almışlardır birşeyler sağolsunlar..

Yapılıyomuş yani

Ya öyle tabii ki canım, büyük çapta o kadar önemli değil.
Maksat ilk günler dahi olsa, elini attığında bir kaç birşey olsun...
Zaten ev alışverişi de nankör, yemek dediğin hemen bitiyor, illa erzak alışverişi yapmak gerekiyor.
Temel ihtiyaçlar belli sonuçta... Sevindim senin adına, adet yerini bulsun tarzı da olsa, insanın hoşuna gider tabii düşünmüş olmaları... :34:

eve gelip yemek yapmak baya vaktimi alıyor benim şimdilik 2 kere yaptım gerçi ama benim yemeği yapıp yemeği yiyip sonrada mutfağı toplayıp çıkmam en erken 9 oluyor :27: temizlikte çok zorlanmıyorum şimdilik.. salona girmediğimiz için kirlenmiyor ama mutfak ve oturma odası fena oluyor yeni halılar böyle üzerinde beyaz şeyler toplanıyor kırlı gibi görünüyor iki güne bir süpürüyorum :9:

eve gelip yemek yapmak baya vaktimi alıyor benim şimdilik 2 kere yaptım gerçi ama benim yemeği yapıp yemeği yiyip sonrada mutfağı toplayıp çıkmam en erken 9 oluyor :27: temizlikte çok zorlanmıyorum şimdilik.. salona girmediğimiz için kirlenmiyor ama mutfak ve oturma odası fena oluyor yeni halılar böyle üzerinde beyaz şeyler toplanıyor kırlı gibi görünüyor iki güne bir süpürüyorum :9:

Yeni şeylerin de zorluğu o desene.
Ben yemek yapmaktan zevk alan bir insanım, biraz da evcimenim...
Yıllardan beri çalıştığım için, aslında çalışma hayatından da bıkmış vaziyetteyim desem yeridir.
Eğer bilsem ki nişanlım sadece kendisi idare edebilecek, gerçekten evde oturabilirdim...
Ama malesef ki bu mümkün değil... :50:

Belki ilerde diye ümit ediyorum... :9:

Ev hanımları bile zor yetişirken hem çalıştığımız için bizim için daha zor tabi

Hepsi zor dermişim :27:

Bilmiyorum ama karşılıklı yardımlaşma olursa hepsi kolaylaşabilir..

Biri yemek diğeri salata yaparsa daha erken yemek işi çözülür ve bulaşıklar makineye atılınca uzanıp tv izlenebilir beraber :34:

Çocuk filan olmadığı için evimiz pek dağılmıyor, haftasonu da süpürme silme temizlik işini halledince pek sorun olmuyor..

Ama programlı gidilirse güzel, bi bozulunca işin içinden çıkamıyor insan..

5:30 da çıkıcam, saat yaklaşmaya başladı...
Ay artık şu işyerindeki son günler hakkaten daraltmaya başladı...
Bir an önce tatil olsa... :9::9:

Yeni şeylerin de zorluğu o desene.
Ben yemek yapmaktan zevk alan bir insanım, biraz da evcimenim...
Yıllardan beri çalıştığım için, aslında çalışma hayatından da bıkmış vaziyetteyim desem yeridir.
Eğer bilsem ki nişanlım sadece kendisi idare edebilecek, gerçekten evde oturabilirdim...
Ama malesef ki bu mümkün değil... :50:

Belki ilerde diye ümit ediyorum... :9:

evet sürekli evim pismiş gibi geliyor :27:

ben yemek yapmadım hiç annemin evinde yani en az 1 yıldır hiç yapmamıştım .. ondan öncesinde de tek tük sebze yemekleri çorba pilav yaptım .. yeni öğreneceğim hepsini neyse ki eşim geçmişimi de bildiği için ilk zamanlar bir beklentisi yok :9: ama merakım artmaya başladı yemek yapmaya karşı :34:

Ev hanımları bile zor yetişirken hem çalıştığımız için bizim için daha zor tabi

Hepsi zor dermişim :27:

Bilmiyorum ama karşılıklı yardımlaşma olursa hepsi kolaylaşabilir..

Biri yemek diğeri salata yaparsa daha erken yemek işi çözülür ve bulaşıklar makineye atılınca uzanıp tv izlenebilir beraber :34:

Çocuk filan olmadığı için evimiz pek dağılmıyor, haftasonu da süpürme silme temizlik işini halledince pek sorun olmuyor..

Ama programlı gidilirse güzel, bi bozulunca işin içinden çıkamıyor insan..

Haklısın canım, doğru söylüyorsun.
Benim nişanlım bekar yaşadığı için, yemekten temizliğe eli yatkındır.
Birazda titiz kendisi sağolsun, bakalım inşallah yardım eder.
İnsanların yanında (akrabalar ve arkadaşlar) pek kılını kıpırdatmaz.
Ama yalnızken yardımcı olacağını biliyorum... Erkek işte, yiğitliğe sürdüremiyor :9::9:

evet sürekli evim pismiş gibi geliyor :27:

ben yemek yapmadım hiç annemin evinde yani en az 1 yıldır hiç yapmamıştım .. ondan öncesinde de tek tük sebze yemekleri çorba pilav yaptım .. yeni öğreneceğim hepsini neyse ki eşim geçmişimi de bildiği için ilk zamanlar bir beklentisi yok :9: ama merakım artmaya başladı yemek yapmaya karşı :34:

Yemek yapmak zevkli birşey (bana göre) hele bir de elindeki malzemelerle birşeyler yaratmak ve sonradan da "ohhh ne güzelde yapmışım" demek ayrı birşey... Ben yemek yaparken doyanlardanım, doyurmayı seviyorum.. Tam bir boğa burcu (gırtlağıma da düşkünümdür, soslu şeylere bayılırım) ama yemek yaparken doyuyorum resmen...

İnşallah bakalım ümit ettiğim gibi bende güzel yemekler yaparım... Bu aralar pilavım kötü, bi türlü düzgün yapamıyorum sinir oluyorum.. Ama annemin pilav tenceresi biraz düzgün değil, ondan da kaynaklı sanırım... :44:

Back