Benim iş durumları belli oldu kızlar sonunda...
Baktım müdür ağzını açmıyor, ben gittim sordum "ne olacak benim durumum" diye...
Mart ayı sonunda bordrodan çıkıyorum, yani şirket kapanıyor.
Fakat olağanüstü genel kurul toplantısı yapılacağı için Nisan 15'e kadar ofise geleceğim mecburi.
Sonrasında ihbar + kıdem tazminatı + 3 aylık maaş veriyorlar.
Sebebi ise, yeni bir yere yönlendirmeleri Haziran ayını bulabilirmiş.
Bende işsizlik maaşına başvuracağım...
Yani bir müddet ev hanımı olacağım kızlar... Sevinsem mi üzülsem mi bilemedim...
Bilmiyorum ki
Ben her hangi bi cemaate mensup ta değilimyandaşı olduğum bi grup ta yok açıkçası , tartışmalarını bile gördüğümde çözemiyorum kim kime ne diyo neden diyo şeklinde..
Bilmem, gidebilmem henüz zor gibi.. Tek çalıştığımdan bahsetmiştim, biraz kafa dağıtmak için tek uğradığım yer burası çünkü.. Ama soğumuyor da değilim tabi bu gibi durumlar sebebiyle..
Ben bir kişiyi şikayet ettim, onu da hemen hepiniz tahmin edersiniz.. İcabına bakıldı mı ? Hayır.. IP ban yapılmadı demek ki defalarca nick alıp adam keklemeye çalıştığı halde.. Kendi gitmek istediğinde siliyolar üyeliğini o kadar..
Şimdi bu da üye bende üyeyim, cezayı kim hak ediyo siz karar verin..
Ben dile getirdiğim için burda yazmakta da bi sakınca görmedim, neyse kızlar bu konuları konuştum diye de gümleyebilirim.. Sıkıldım ben..
hayırlısı olsun canım hakkında , aslında bence sevin biraz dinlenmiş olucaksın , nasıl olsa seni yerleştirecekler bir yere değil mi o zamana kadar kendine zaman ayırırsın bence
hayırlısı olsun canım.en azından maddi açıdan sarsılmayacaksın.kurumsal ve iyi bir şirkette çalışıyor olmanın avantajı..
bir müddet evde olmak güzel olabilir hem de bahar dönemindebiraz tadını çıkar bence.hem belli mi olur kafan dingilleşir
bebiş gelir
en azından belirsizlikten kurtuldun artık
Valla canım bir yere yerleştirip yerleştirmeyecekleri kesin değil.
Ama bir ihtimal, yani çok muallakta bir durum.
Eşim ile konuştuk akşam, Nisan 15'inden itibaren işsiz olacağım.
Zaten Mart ayı sonunda bordrom biteceği için, işsizlik maaşına başvuracağım.
Kısmetse Nisan'ın 2. haftasında başvurumu yaparım diye düşünüyorum.
En azından kirama işsizlik maaşı yeter, eşimin maaşı ile de geçiniriz diye düşünüyorum.
Şimdilik düşüncemiz bu yönde, bende dinlenmek istiyordum ne zamandır zaten.
Hem evlendik evleneli harıl harıl hem iş hem ev koşturmacası zor oluyordu hakikaten.
Dediğin gibi hakkımızda hayırlısı olur inşallah, herşey nasip kısmet.
Bu süreç içerisinde (1 - 3 ay aralığında) bir iş konusunda haber çıkmazsa, kendim iş bakacağım.
Çünkü çok uzun yıllardır çalışıyorum ben, hiç evde oturma gibi bir lüksüm olmadı.
Bir deniyeyim diyorum nasıl birşey ev hanımlığı, hem merak ediyorum hem de kendi açımdan
bir soluklanma dönemi olur, belki bir daha böyle elime fırsat geçmez.
Hem hazır çocuğumuz da yokken, böyle bir fırsat iyi olabilir benim için diye düşündüm kendimce.
Hamilelik durumu şimdilik yok canım, bende test yaptım 8 gün gecikmeden sonra negatif çıktı.
Ertesi gün de regli oldum zaten, yani 1 gün daha bekleseymişim zaten regli olacakmışım.
Ama insan işte meraktan duramıyor...
Rabbim hayırlısını versin, ben bir dönem doğum kontrol iğnesi kullandığım için,
zaten hemen hamile kalamayacağımı tahmin ediyordum, bir bakıma da iyi oluyor.
Eşimle evliliğimizi bir yaşıyoruz bu süreçte, en hayırlı zamanda gelsin inşallah...
Hoş buldum Souvvenir sağ ol
Bence herşey de vardır bi hayır
Hem belirsizlikten kurtulsun
Hem birazcık tatil yapar dinlenirsin
Hem de iş arama kaygın olmayacak
Sağolasın canım benim, tekrardan geçmiş olsun...
Evet canım, ben en azından bir süre iş konusunu açmak istemiyorum.
Çok bunaldım 1,5 senedir, ve iş bakma kaygısı hakikaten zor.
Yıllar önce yaşamıştım bunu, insan strese giriyor.
Şu anda öyle bir gereksinim yok gibi, eşim düşünsün birazda...
işsizlik maaşı baya iyi geliyor bu durumlarda gerçekten , evet fırsatın varken dene dinlen bak sende diyorsun evlendiğimizden beri koşturdum hep diye , eğer iş ayaralayamazlarsada uzun süreli tecrüben var bulmakta zorlanacağını sanmıyorum ben içini ferah tut canım sen
demek sende hasta oldunbende hap kullanmaya başlayacağım ama korkuyorum ilerde zorlar beni diye :26:
Hakkımızda hayırlısı canım , sende çok sıkma kendini en azından önündeki bir kaç aylık süreçte enler olacağını biliyorsun şuan ona göre plan yapabilirsin
Zaten belki de bu boşluk sana iyi gelir
Birden bi misafir girer hayatınızabelli mi olur
Evet canım, en azından önümü görüyorum şimdilik...
Ama işte ben ev hanımlığına dönersem, buradan da kopabilme ihtimalim var.
Neyse Nisan 15'e kadar öyle böyle görüşürüz zaten...
Benden bir tavsiye istiyorsan canım, doğum kontrol kullanma, en azından ilk çocuğun olana kadar.
İlk çocuktan sonra kullan, bir daha çocuk isterseniz o zaman bırakırsın kullanmayı.
Senin yaşın kaçtı canım?
Sorma sebebim, yaş ile orantılı olarakta bu ilaçlar etki gösteriyor.
Hazır kullanmamışsın, hiç bozma bünyeni.
Benim ilacı bıraktıktan sonra bünyemin kendine gelmesi 2-3 ay aldı.
Aynı zamanda felaket kilo alımım oldu, şu anda kendimi çok afedersiniz sığır gibi hissediyorum...
Ev hanımı olursam, kendime vaktim olacak, spor yaparım birşeyler yaparım zayıflarım ümidindeyim.
İş maratonunda bir de eve koştururken insanın hakikaten kendine vakti kalmıyor...
Bu arada akşam yaprak sarması yaptım kızlar, güzel oldu gibi
aaa evde internet yokmu:26: sen kopmazsın kopmazsın bizi bırakmazsınnnnn
26 yaşındayım canım daha hiç kullanmadım dediğim gibi , ama 2 sene de çocuk düşünmüyoruz yinede kullanmayayım değil mi bende pek istekli değilim ama
Ellerine sağlık canım olmuştur kesin afiyetle yiyin
Misafir konusunda da kararsız kaldık canım.
Sabit bir işte çalışırken gelse o misafir, sıkıntı yok.
Hamilelik iznimi kullanırım, belli bir dönemden sonra işe dönerim.
Fakat böyle bir dönemde gelirse, iş bulmam, işe girmem zor.
Hamile kadınların iş bulması büyük sıkıntı, onun haricinde de doğumdan sonra tekrar iş aramak zor olacak.
Yani bu dönemde hamile kalırsam, iş hayatım biter...
Bir noktada benim için iyi olur, yıllarca çalışmaktan sonra kendi hayatıma adapte olurum.
Ev hanımlığı da fena değil, zaten yaş gelmiş 32'ye... Bu saatten sonra daha ne için ne kadar çalışıcam.
Onu da düşünüyorum...
Nasip kısmet, artık Rabbim hayırlısını versin demekten başka birşey diyemiyorum...
Yaşayıp göreceğiz...
souvvenir canım hakkında hayırlısı olsun inşaallah
allah mutlaka bir yola koymuştur
işsizlik,kıdem,ihbar derken hemde para sıkıntısı çekmemiş olursun en azından
baharda geliyor biraz dinlenirsin
güzel haberlerini alırız inş canım
kader hoşgeldin tekrardan
neden ban yedin bilmiyorum ama senin yorumlarını görüyorum genelde ve özenle takip ediyorum kuzu
diğer hatunlar herkese hayırlı cumalar olsun
günümüzde hepimize kutlu olsun
kader hoşgeldin tekrardan
neden ban yedin bilmiyorum ama senin yorumlarını görüyorum genelde ve özenle takip ediyorum kuzu
Biz de biraz konuştuk te eşimle dün
Şafak karanlık gibi
Bebekten önce araba olmalı, çünkü annem de kayınvalidem de bize uzak.. Bebeğe annem bakacak nasip olursa tabi..
Hava şartları vs. sebebiyle de minnacık bebek ancak araba ile evden çıkarılabilir diye düşündük
Hatta ben hamile olursam, metrobüste itiş tepiş yapar beni ezerlerse Allah muhafaza o izdiham da bebek olsa düşer yani
Ben hamileyken bile arabamız olmalı yani
Şu an çalışmaya devam, araba parası birikene kadar2014 yaza doğru olabilir belki uygun bi araba..
Sonrasında da 6 ay doğum izni var biliyorsunuz
6 aya kadar da hem bebek hem ben kendimi toparlamış olurum inşallah ta, işime geri dönerim ben evde duramam hemde malum ev kredisi ödüyoruz ve bebek te başlı başına bi masraf..
Daha yaşın müsait, fakat çokta geçe bırakmayın çocuk mevzusunu.
Yaş ilerleyince herşeyin daha farklı zorlukları oluyor...
Rabbim en hayırlısını versin hakkınızda...
Yok canım kullanma, ne gerek var bünyeni bozacaksın, ben kullandım oradan biliyorum.
Hiç gerek yokmuş, ilk çocuğun olduktan sonra spiral taktırırsın olur biter.
Ben de aynı şekilde yapmayı düşünüyorum... Haplar, iğneler hormonlu tüm ilaçlar bana göre zararlı.
Tamam kolaylık orası muhakkak, ama bünyeyi bozuyor...
Karar tabii ki senin ve eşinin...
Bu akşam yiyeceğiz bakalım. İnşallah olmuştur... İlk kez sardım da...
Tek başıma bir tencere sarma sardım, hayret ettim kendime...
Düşüncelerinizde haklısınız canım, gerçekten toplu taşımada hamile iken dolaşmak zor.
Hele ki iş saatlerinde hiç düşünemiyorum, risk olur yani.
Araba olması o yüzden mantıklı... İnşallah hayallerinize bir an önce kavuşun canım.
Dilerim tüm istekleriniz olur...
Evet senin ev kredisi vardı değil mi, haklısın o konuda.
Ben artık kafamı fazla yormak istemiyorum ne olacak nasıl olacak diye.
Bazen beynim kafa tasımı sıkıştırıyor gibi geliyor, bunalıyorum.
Sanırım çok fazla "ne olacak, ne yapıcam, işler nasıl gidecek" diye düşündüm.
Çok üzdüm kendimi herhalde diye düşünüyorum....
ya benim eşim eczacı bende diyorum çok zararlı okuyorum kullananlarda söylüyor , bıraktıktan sonra 2 ayda normale dönüyor vucud dedi ama inanmıyorum ben kandırıyobende zaten migren var onun için bi ilaca başladım 6 ay önce 12 kg aldırdı bana birde bununla alırsam bu halimi gören hamilemisin diyecek
Evet , bir de metrobüs diğer toplu aşımalardan daha beter
Sağ salim adamın bile pestilini çıkarıyorlarhamile birini düşünemiyorum bile
İnsanlıktan çıkıyo millet metrobüsün kapısı açıldı mı hurraaa
Araba her anlamda şart yani
Annem bizden 30 dk uzak, araçla hemde.. Onlardan işyerime gitmek te ters ama idare edeceğiz artık, napalım hayat şartları..
Eşime de dedim, annem zaten torun bakmayı sever
Sizinkiler de beni istemeye geldiğiniz de zaten öyle demişti dedim. Ne demişllerdi ? dedi
Anneannen dönüp anneme dedi ki ' benim kızım ( kayınvalidem ) çalışıyo, artık torun olursa sen bakarsın ' demişti
Biz şok olmuştuk daha sözlenmedik ne torunu diyededim, eşim de güldü..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?