Kızlar eşimin terbiyesiz erkek kuzeni vardı ya...
Salı akşamı bir kıza evlenme teklif etmişti hani anlatmıştım size...
Çarşamba akşamı da eşimin bir diğer kuzeninin doğum günüydü.
Oraya gitmiştik. Bu evlenme teklif eden çocuk o akşam benim için herkesin içinde demiş ki "afferin adam oldu bu kız"...
Ben bunu bir duydum nevrim döndü resmen... Eşime de kızdım beni savunamadığı için, gerçi o ortamda o yokmuş.
Yani o duymamış bu lafını, fakat ben duydum...
Akşam eve vardıktan sonra telefon açtım "nedir senin derdin, neden benimle uğraşıyorsun, hem sen kimsin ki bana adam olmuş diyorsun, sen mi doğurdun beni" diye... Bana demez mi "ben seni tanımam, sen kapat kocan arasın" eşimde yanımdaydı... Sinirlendi bu hareketine...
Kendisi aradı ve açtı ağzını yumdu gözünü... Ne istiyorsunuz bu kızdan, size ne yaptı, herkes ile iyisinizde biz mi fazla geldik size, bitmek bilmedi bu hal ve hareketleriniz. Varsa bir problemin yüzümüze söyle, ne saygısızlık, ne terbiyesizlik gördün Souvvenir'den de böyle davranıyorsun sen, o senin samimiyetine inanıp seni aradı, kendi hakkını arayabilen bir insan olarak, ki bende yanındaydım, sen diyorsun "sen kapat eşin arasın" bu nasıl laf oğlum...
Baya bir tartıştılar aralarında...
Şimdi sanırım herkes haddini bilir artık. Evlendik evleneli üstüme geliyorlar.
Ortada birşey yokken problem çıkartmaya çalışıyorlar.
Bende dedim onlara "arkamdan konuşmayın, bir diyeceğin varsa yüzüme söyle veririm ben cevabımı delikanlı gibi, gerekirse bende zaten lafımı yüzüne söylerim... ama karı gibi laf yapmayın insanın arkasından" dedim...
Sonra özür diledi hem benden hem eşimden...