Cok arkadasi yoktu, her yonuyle yalniz bir adamdi. Aile iliskileri bile sıkı degildi. Yalniz yasiyordu. Alismisti buna artik. Ozgurlugune duskun oldugunu soylerdi devamli. Cevresindeki evlilikleri ornek gostererek tum kadinlarin ayni oldugunu, evliligin ozgurlugu kisitladigini dusunuyordu. Belki de daha once hos olmayan deneyimler yasamisti. Sebep her neyse, buyuk bir onyargiyla baslamisti iliskiye.
Evlilik niyetiyle tanistirilmisti benimle. Ilk gorusmede benden hoslandigini belirtmisti. Ben de begenmistim onu. Olgundu, gozleri guzeldi, konusmalari duzgundu ama konuskan degildi. Devamli aile dostumuz onu konusturmaya calisiyordu. Gorusmeden once yazistigimizda da konuskan olmayisini bir eksiklik olarak nitelendiriyordu zaten. Sanki bu daha once sorun olmus gibiydi.
Soyle bir artimiz vardi: Bir aile dostumuz tanistirmisti. Bu nedenle bazi arkadaslarin one surdugu "evli olabilir" gibi bir durum mumkun olamazdi.
Ilk zamanlar ben ilgi gostermezken uzerime dusmus, ilgi gostermeye basladigim an ilgisini taktiksel olarak geri cekmisti.
Whatsapp uzerinden konusmaya baslamistik, oyle de devam etti bu. Telefonla beni hic aramadi. Telefondan nefret ettigini soyluyordu hep. Antika iki telefonu vardi zaten: biri sahsi, digeri sirket telefonu. Whatsapp'i bile yeni yuklemis falan. Evdeki interneti bile belirli araliklarla aciyordu.
Flort sitelerine takilmasina cok kizmistim. Yalniz ve cekingen bir adamdi. Acaba o sekilde mi egosunu tatmin ediyordu? Bu da bir yasam tarzi iste. Benden onceki yasantisini sorgulamak ne kadar mantikli olabilir diye dusunuyorum. Bana gore hata olan sey, ona gore hata olmayabilir.
Hala uzuluyorum bayanlar. Kizdiginizi biliyorum ama durum boyle. Cok etkilendim, gidim ilgisi bile hosuma gitti. Olgun, akilli ve guclu bir adamdi. Ha bir de, gozleri de cok guzeldi. Fevri davranmamaliydim diye dusunuyorum. Tanisaydim biraz daha. Ne kaybederdim ki? Beni tanidikca eski yasam tarzindan uzaklasabilirdi belki.
Guzel gözler kolay unutulmuyor bayanlar...