- 3 Şubat 2022
- 1.171
- 2.336
- 37
Güvenliğin %98-99 üzerinde olması için hap, spiral ve prezervatiften başka yöntem akla gelmemelidir. Hiçbir yöntem %100 güvenilir değildir. Geri çekmeyi öneren jinekolog yoktur varsa da söyledikleri anlamsızdır, geçersizdir. Konuyu anlatan jinekolog tarihsel nedenlerden dolayı geri çekmeden bahsedebilirler ama çok büyük bür kısmı asla önermezler. Geri çekme diye doğum kontrol yöntemi yok diye ne kadar çırpınırsak çırpınalım birileri buna devam edecek, kendi tercihleri.Jinekologların böyle bir söylemi olamaz. Çünkü geri çekilme bir korunma yöntemi olarak geçer sadece güvenilir bir korunma yöntemi değildir.
Biz geri çekilmeyle de korunuyoruz zaman zaman, hiç istemsiz gebelik yaşamadım. Test de negatif çıktıysa bence gecikmenizin kullandığınız ilaçlarla ilişkisi vardır. Telaşlanmanız gerektiğini düşünmüyorum, kekik çayı yapıp içebilirsiniz, adet söktürücü özelliği var.Merhaba kızlar ben 10 gündür falan çok hastaydım durmadan ilaç kullandım doktorun yazdığı alerji öksürük ve grip ilaçlarını ve ilk defa hayatımda adetim 5 gün gecikti dün gebelik testi yaptım tek çizgi negatif . Eşimle geri çekilme ile birçok kez beraber olduk aranızda bu şekilde hamile kalan varmı ve ilaçlar adet duzenini bozuyormu . Hala çok hastayım ve eşim işte olduğu için hastaneye gidemedim ancak birkaç gün sonra gidebilirim
Çok teşekkür ederim sabah regl oldum şükürler olsun artık daha dikkatli olucam amaBiz geri çekilmeyle de korunuyoruz zaman zaman, hiç istemsiz gebelik yaşamadım. Test de negatif çıktıysa bence gecikmenizin kullandığınız ilaçlarla ilişkisi vardır. Telaşlanmanız gerektiğini düşünmüyorum, kekik çayı yapıp içebilirsiniz, adet söktürücü özelliği var.
Yani bana da tuhaf geldi bilakis bangır bangır geri çekilmeyi önermediklerini söylerler korunma için. Bi an acaba jinekolog yerine endokrin doktorundan mı bahsediyoruz diye düşündümGüvenliğin %98-99 üzerinde olması için hap, spiral ve prezervatiften başka yöntem akla gelmemelidir. Hiçbir yöntem %100 güvenilir değildir. Geri çekmeyi öneren jinekolog yoktur varsa da söyledikleri anlamsızdır, geçersizdir. Konuyu anlatan jinekolog tarihsel nedenlerden dolayı geri çekmeden bahsedebilirler ama çok büyük bür kısmı asla önermezler. Geri çekme diye doğum kontrol yöntemi yok diye ne kadar çırpınırsak çırpınalım birileri buna devam edecek, kendi tercihleri.
Ben geri çekilmeyi öneren bir jinekolog olduğunu yazmadım ki yazılanları doğru anlayın lütfen. Hatta tam tersi güvenilir bir yöntem olmadığını bu sebeple tercih edilmemesi gerektiğini yazdım. Ancak tüm bunlar geri çekilmenin bir korunma yöntemi olduğu gerçeğini değiştirmez. Buradaki konumuzu birileri yapsın önerisi değil, gerçi çekilmenin korunma yöntemi kabul edilmediğini iddia edenlere bir cevap. Tarihsel bir süreçten falan bahsetmiyorlar ya da insanların eskiden bu şekilde korunduğunu anlatan yazılar değil bunlar. Net bir şekilde doğum kontrol yöntemi arasında sayılır hatta hiç geçmiş dönemde kalmadığını yazılarından da anlayabilirsiniz çünkü hala dünyada en çok tercih edilen korunma yöntemidir diye de eklerler.Güvenliğin %98-99 üzerinde olması için hap, spiral ve prezervatiften başka yöntem akla gelmemelidir. Hiçbir yöntem %100 güvenilir değildir. Geri çekmeyi öneren jinekolog yoktur varsa da söyledikleri anlamsızdır, geçersizdir. Konuyu anlatan jinekolog tarihsel nedenlerden dolayı geri çekmeden bahsedebilirler ama çok büyük bür kısmı asla önermezler. Geri çekme diye doğum kontrol yöntemi yok diye ne kadar çırpınırsak çırpınalım birileri buna devam edecek, kendi tercihleri.
Hayali jinekolog mu?? İstediğiniz kadar siz de bakabilirsiniz YouTubedaki doktorların başlıkları bile gerçi çekilme yöntemi diye yazar. Öyle olmasa geri çekilme bir yöntem midir yazarlar. Bu ayrıca benim korunma yöntemim değil ben bir gerçeklikten bahsediyorum. Bunun güvenilir olmaması bir yöntem olmadığı anlamını taşımaz. Instagramı referans almadım ayrıca ben daha ziyade daha araştırılma bazlı yazıları referans alıyorum. Ama siz instagramı referans alıyorsanız orada çok meşhur olan dr. Banu Çiftçinin yazılarını okuduğunuzda takvim yönteminin bile korunma olarak kabul edildiğini görürsünüz. Kendisi açık açık yumurtlamanın olacağı güne yakın 4 gün haricinde içe boşalma dahi olsa gebe kalınmayacağını belirtir. Ben yumurtlama dışında hamile kaldım diye bir gerçeklik de olamaz. O ancak adeti düzensiz doğal olarak da yumurtlaması da düzensiz bu sebeple yanlış hesap yapan kadınlarda söz konusu olur.Jinekologların sözünü referans alıyorum derken hayali jinekologlardan bahsetmiyorum söylemiyorlarsa bunu ben nerden duydum? uydurdum mu? youtube ve instagramdan jinekolog videolarına bakabilirsiniz. Son cümlenize gelecek olursak adete birkaç gün kala veya adet bittiği gün hamile kalan kadınların konularını bulabilirsiniz. Geriye dönük bakacak vaktim olsaydı ben bulur linkini koyardım.
Güvenilir olmayan korunma yontemi(?) neden tercih edilir peki %99 koruma saglayan yöntemler varken?Jinekologların böyle bir söylemi olamaz. Çünkü geri çekilme bir korunma yöntemi olarak geçer sadece güvenilir bir korunma yöntemi değildir. Buna itiraz edenler arama motorundan aratıp uzmanların yazılarını okuyabilirler. Güvenilir bir yöntem olmaması onun bir korunma yöntemi olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Tercih etmemekte fayda var çünkü bunun için yumurtlama dönemi takibi yapılmalıdır ve bunu da ancak adeti çok düzenli bir kadın yapabilir. Genel olarak da adet bitiminden sonraki 1-2 gün ve adete yakın günler risksiz kabul edilir bu yöntem için.
Ben tıp okuyorum hocalarım korunma yöntemi olarak anlatıyor. Güvenilirlik boyutuna girmeyeceğim sonuçta karşı tarafın iradesine güvenip girilen bir ilişki yöntemi ama bu bir korunma yöntemi olduğu gerçeğini de değiştirmiyor.Jinekologlar tam aksini söylüyor dolayısıyla uzmanların sözünü referans alıyorum.
Hayali jinekolog mu?? İstediğiniz kadar siz de bakabilirsiniz YouTubedaki doktorların başlıkları bile gerçi çekilme yöntemi diye yazar. Öyle olmasa geri çekilme bir yöntem midir yazarlar. Bu ayrıca benim korunma yöntemim değil ben bir gerçeklikten bahsediyorum. Bunun güvenilir olmaması bir yöntem olmadığı anlamını taşımaz. Instagramı referans almadım ayrıca ben daha ziyade daha araştırılma bazlı yazıları referans alıyorum. Ama siz instagramı referans alıyorsanız orada çok meşhur olan dr. Banu Çiftçinin yazılarını okuduğunuzda takvim yönteminin bile korunma olarak kabul edildiğini görürsünüz. Kendisi açık açık yumurtlamanın olacağı güne yakın 4 gün haricinde içe boşalma dahi olsa gebe kalınmayacağını belirtir. Ben yumurtlama dışında hamile kaldım diye bir gerçeklik de olamaz. O ancak adeti düzensiz doğal olarak da yumurtlaması da düzensiz bu sebeple yanlış hesap yapan kadınlarda söz konusu olur.
Benim ya da sizin bunu tercih etmiyor olması bu gerçekliği değiştirmiyor.
Anladığım kadarıyla hekimler kendi aralarında bu mevzu hakkında mutabakata varamamış kimisi öyle kimisi değil diyor. Şahsi fikrim bence tehlikeli çünkü böyle hamile kalan çok duydum.Ben tıp okuyorum hocalarım korunma yöntemi olarak anlatıyor. Güvenilirlik boyutuna girmeyeceğim sonuçta karşı tarafın iradesine güvenip girilen bir ilişki yöntemi ama bu bir korunma yöntemi olduğu gerçeğini de değiştirmiyor.
Size katılıyorum güvenilir değil ancak bir korunma yöntemi.Jinekologların böyle bir söylemi olamaz. Çünkü geri çekilme bir korunma yöntemi olarak geçer sadece güvenilir bir korunma yöntemi değildir. Buna itiraz edenler arama motorundan aratıp uzmanların yazılarını okuyabilirler. Güvenilir bir yöntem olmaması onun bir korunma yöntemi olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Tercih etmemekte fayda var çünkü bunun için yumurtlama dönemi takibi yapılmalıdır ve bunu da ancak adeti çok düzenli bir kadın yapabilir. Genel olarak da adet bitiminden sonraki 1-2 gün ve adete yakın günler risksiz kabul edilir bu yöntem için.
Evet tehlikeli çünkü adamın iradesi söz konusu. çok daha güvenilir yöntemler varken bunu kullanmak akıl karı değil.Anladığım kadarıyla hekimler kendi aralarında bu mevzu hakkında mutabakata varamamış kimisi öyle kimisi değil diyor. Şahsi fikrim bence tehlikeli çünkü böyle hamile kalan çok duydum.
Sadece irade meselesi oldugunu düşünmüyorum.Evet tehlikeli çünkü adamın iradesi söz konusu. çok daha güvenilir yöntemler varken bunu kullanmak akıl karı değil.
Yine de korunma yöntemi tıp müfredatı bu şekilde anlatıyor. Güvenilir ya da değil orası tartışılır ama korunma yöntemi değil demek çok da anlamlı değil.Sadece irade meselesi oldugunu düşünmüyorum.
Evet bosalma olmayabilir. Ama zevk suyunda sperm oldugu gercegi de değişmiyor bununla.
Şu an en güvenli olanı yapıp kordon bağlattım ama öncesinde spralle bile hamile kaldımMerhaba kızlar ben 10 gündür falan çok hastaydım durmadan ilaç kullandım doktorun yazdığı alerji öksürük ve grip ilaçlarını ve ilk defa hayatımda adetim 5 gün gecikti dün gebelik testi yaptım tek çizgi negatif . Eşimle geri çekilme ile birçok kez beraber olduk aranızda bu şekilde hamile kalan varmı ve ilaçlar adet duzenini bozuyormu . Hala çok hastayım ve eşim işte olduğu için hastaneye gidemedim ancak birkaç gün sonra gidebilirim
Güncelleme: Sabah regl oldum kızlar çok şükür ama siz benim düştüğüm hataya düşmeyin bebek istemiyorsanız daha güvenli yollar deneyin . Sevgiler
Bu kadar riskli seye yontem demek de bana gore degil.Yine de korunma yöntemi tıp müfredatı bu şekilde anlatıyor. Güvenilir ya da değil orası tartışılır ama korunma yöntemi değil demek çok da anlamlı değil.
Ben tıp okuyorum hocalarım korunma yöntemi olarak anlatıyor. Güvenilirlik boyutuna girmeyeceğim sonuçta karşı tarafın iradesine güvenip girilen bir ilişki yöntemi ama bu bir korunma yöntemi olduğu gerçeğini de değiştirmiyor.
Geri çekme diye bir doğum kontrol yöntemi yok. Evet spermlerin çoğu vajinanızın dışına boşalır ama ilk gelen berrak zevk sıvısında az da olsa sperm olabilir, artı vajinaya git gel sırasında bir miktar sperm kaçabilir. Eşinizin boşalmasını ayarlaması her zaman mümkün olmayabilir. Kadınlar açısından daha sıkıntılı bence, sizi orgazma ulaştıracak en yoğun git gel olayı birden sonlanıyor. Psikolojiniz bozulur. Çocuk istiyorsanız eşiniz içinize boşalsın, istemiyorsanız düzgün bir doğum kontrol yöntemi kullanın.
Aynı konu o kadar çok yazıldı ki, artık şunu kafamıza oturtmamız lazım. Korunmasız cinsel ilişki diye bir şey yok. KK'nün en temel konularından biri sürtünme ilişkisinden hamile kalır mıyım ve geri çekme konusu. Penisten gelen ilk berrak sıvı (zevk suyu) sperm içerebilir. Teorik olarak tek bir tane sperm bile zor ama sizi dölleyebilir. Eğer doğum kontrol hapı kullanmıyorsanız veya spiraliniz yoksa mutlaka prezervatif kullanmalısınız. Geri çekme diye bir doğum kontrol yöntemi de yok. Vajeninize prezervatifsiz olarak asla ve asla penis değmesin.
KORUNMASIZ CİNSEL İLİŞKİ DİYE BİR ŞEY YOK. Defalarca aynı mesajımı alıntılayıp durdum. İnşallah birilerine faydası olur.
B bengumm hamile olduğunuzu sanmıyorum ama yazdıklarımı dikkate alsanız iyi olur. Sürpriz bir hamilelik ile 2 yaşında çocuğunuz varken sizi ciddi sıkıntıya sokabilir.
Kadınlar kendi orgazmlarının önemli olduğunu farketmeliler. Erkek her halukarda boşalıyor. Geri çekme yönteminde kadın kendi orgazmını yaşamayabilir. Niye böyle bir riske girip keyfinizden oluyorsunuz ki? Aslında erkek için de sıkıntılı bir durum, düşünsenize tam boşalacakken çekip vajen önüne, eşinin karnına ya da peçeteye boşalacak. Prezervatife boşalıp sizi de o anda düşünse daha iyi değil mi? Başka bir şey de ilaç kullanırken hamilelik riski niye alasınız ki? Siz zevkinizden, orgazmınızdan ödün verip bunu kabul mü ediyorsunuz?
Güvenliğin %98-99 üzerinde olması için hap, spiral ve prezervatiften başka yöntem akla gelmemelidir. Hiçbir yöntem %100 güvenilir değildir. Geri çekmeyi öneren jinekolog yoktur varsa da söyledikleri anlamsızdır, geçersizdir. Konuyu anlatan jinekolog tarihsel nedenlerden dolayı geri çekmeden bahsedebilirler ama çok büyük bür kısmı asla önermezler. Geri çekme diye doğum kontrol yöntemi yok diye ne kadar çırpınırsak çırpınalım birileri buna devam edecek, kendi tercihleri.