How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

Gereksiz yere aklıma taktığım bir konu...

Louder

Guru
Pro Üye
Anneler Kulübü
3 Ağustos 2012
5.214
15.141
448
Merhabalar. Şimdi sizlere anlatacağım olayı ailem ve erkek arkadaşım dışında hiç kimse bilmiyor. Bu yüzden çok da rahat olamıyorum.

Anlatacağım şey cinsellik konusunda olmalıydı ama oraya konu açamıyorum.

Sorum "kızlık zarı" ile ilgili. Aslında sadece tabu olarak baktığım bir şey bu. Fakat toplumca önemsediğimiz için ister istemez önemsiyorum.

Küçükken başımdan bir olay geçti. 4-5 yaşlarındaydım. Şu an 18 yaşındayım ve bu konuları öğrendiğim yaştan beri bu soru hep aklımdadır.

Bir gün sokakta oynarken birkaç apartman ileride bir komşumuz vardı. Oğlu vardı 8 yaşındaydı. Hep gider gelirdik annemlerle falan. İsmi Arda'ydı çocuğun. Ben dışarda oynarken "gel bizim evde yastıklardan ev yaptım" falan dedi. Tereddütsüz gittim tabi.

Tam olarak hatırlıyorum olayı. Külodumu indirdiğini, vajinamı incelediğini, dokunduğunu.

Daha sonra anneme anlattım, çok kötü olaylar oldu, onlar taşındı buradan falan ama hala o evin önünden geçerken irkilirim. Minicik çocuktum daha.

Bu esnada kızlık zarım zedelenmiş midir ya da bozulmuş mudur bilmiyorum. Eğer böyle bir ihtimal varsa, 8 yaşındaki bir çocuk bunu yapabilir mi eliyle diye düşünüyorum.

Doktora gitmeye hiç cesaret edemedim. Böyle salak bir olaydan dolayı "bakire değilsiniz" derse doktor, o an neler yaşarım bilemedim. Ama cesaretimi topluyorum ve sanırım gideceğim. Doktora da aynen bu endişemi anlatacağım. Siz ne düşünüyorsunuz? Böyle bir ihtimal var mı sizce? Teşekkür ederim herkese.

sizin psikolojiniz için de olan olay çok çok vahim.
8 yaşındaki çocuğun yaptığı size cinsel taciz değildir fakat, arada yaş farkı olması gerekli çünkü, o da küçük çocuk.
o yaş grubu meraklı oluyor farklı cinsiyet olduğu için ilgisini çekmiş ve bakmıştır.
hymene bir şey yapmamıştır herhalde, o kadar bileceğini ben sanmıyorum.
ama kesin bir şey demek için tabi ki jinekolog muayenesi şart.
ama şöyle bir şey var ki
hymende yırtık olsa bile hiç cinsel ilişkiniz olmadığı için zaten siz bakiresiniz.
yani sonuçta olay sadece hymen mi?
burda da çok görüyoruz nişanlımla sürtünme yaşadık hamile miyim, anal ilişki yaşadım zarım duruyor bilmem ne?
bunlar bakire mi oluyor yani?
ama siz bir şey olmadığı için bakiresiniz.

Son düzenleme:
bırşey olduğunu sanmıyorum

8 yaşında küçük bı çocuk ne kadar zarar verebılır sadece dokundu dıyorsun :44:

zorlamadığı bı cısım gırmedığı sürece ımkansız gıbı

birşey olduğunu sanmıyorum,olsa yani zar yırtılsa kan gelse 5 yaşında olsan bile bunu hiç unutmazdın..düşünsene 5 yaşındasın ve vajinandan kan geliyor..mutlaka kötü bir anı olarak hatırlardın..ama istersen yine de bir doktora görün,endişelerini anlat.

sizin psikolojiniz için de olan olay çok çok vahim.
8 yaşındaki çocuğun yaptığı size cinsel taciz değildir fakat, arada yaş farkı olması gerekli çünkü, o da küçük çocuk.
o yaş grubu meraklı oluyor farklı cinsiyet olduğu için ilgisini çekmiş ve bakmıştır.
hymene bir şey yapmamıştır herhalde, o kadar bileceğini ben sanmıyorum.
ama kesin bir şey demek için tabi ki jinekolog muayenesi şart.
ama şöyle bir şey var ki
hymende yırtık olsa bile hiç cinsel ilişkiniz olmadığı için zaten siz bakiresiniz.
yani sonuçta olay sadece hymen mi?
burda da çok görüyoruz nişanlımla sürtünme yaşadık hamile miyim, anal ilişki yaşadım zarım duruyor bilmem ne?
bunlar bakire mi oluyor yani?
ama siz bir şey olmadığı için bakiresiniz.

Cevabınız için çok teşekkür ederim. Aynı şekilde düşünüyorum. Zaten eğer zarar gelmiş olsa bile, bu konuda bana güvenmeyen, inanmayan biriyle bir ilişki düşünmem bile.
Ama aklıma takıldı işte. Benim için önemli bir durum da değil aslında, ama insan düşünmeden de edemiyor. Bir muayeneye gitmeyi düşünüyorum cesaretimi toplayabilirsem. Annemin yanında bile kıyafetlerimi çıkaramam, biraz utanırım o konuda çünkü. Tekrar teşekkür ediyorum.

bırşey olduğunu sanmıyorum

8 yaşında küçük bı çocuk ne kadar zarar verebılır sadece dokundu dıyorsun :44:

zorlamadığı bı cısım gırmedığı sürece ımkansız gıbı

Açtığını, eliyle biraz zorladığını hatırlıyor gibiyim. Ama emin de değilim, paranoyadan dolayı olabilir. Yani sonuçta o da 8 yaşında bir çocuk. Cinsel ilişkide bile hemen bozulmayan bir şeye eliyle zarar verebileceğini ben de sanmıyorum. Ama düşündürüyor işte. Çok teşekkürler.

birşey olduğunu sanmıyorum,olsa yani zar yırtılsa kan gelse 5 yaşında olsan bile bunu hiç unutmazdın..düşünsene 5 yaşındasın ve vajinandan kan geliyor..mutlaka kötü bir anı olarak hatırlardın..ama istersen yine de bir doktora görün,endişelerini anlat.

Annem de diyor ki, eve gelip anlattığında hiçbir şekilde kan yoktu, ben hatırlıyorum diyor. Ama internette yazılanlar da çok az miktarda bir kan olduğunu gösteriyor bu gelenin.
Yani bu yüzden aklıma taktım. Endişelerimi anlatacağım doktora, umarım buna cesaret toplayabilirim

ya canım şımdı çok üzücü bı olay yaşamışsın hemde çok küçük yaşta

bence bılınçaltı bu zorlama olmadıysa bıle sen öyle hatırlıyorsundur

:34:

O yaştaki çocuk sadece merak edip bakmıştır.
Daha fazlasını yapmamıştır siz de hatırlıyorsunuz.

Evleneceginiz kişi kan gelse de gelmese de
sizin daha önce bir birliktelik yaşayıp yaşamadıgınızı anlar bence.
Kafanıza takıp sorun etmeyin :)

4-5 yaş gibi küçük yaşlarda kazayla birşey olsa bile vücut o bölgeyi kendi kendine onarıyor diye duydum.
bir arkadaşımın kuzeninin başına gelmiş,düşmüş ve kan gelmiş doktora danışmışlar; bu bilgiyi vermiş:26:

cnm en iyisi bi doktora görün..hem için rahat etmiş olur..doktorada aynı bize anlattığı gibi anlatırsın..yani bu yaşadığın olayı..vede içini rahatlatırsın..
ama bede sanmıyorum bişey olduğunu..
sonuçta hemde canın yanması lazımdı..onu hatırlıyo musun?eve geldğindede annen kan vs. bişey görmemişse sorun yoktur bence..ama doktora görün içinde şüphe kalmasın

Korktuğum için canım yanmış mıydı hatırlamıyorum... Ama çok korkmuştum.

Bu kendini onarma olayının yalan olduğunu okudum hep nette. Bilmiyorum ki. Bir an önce doktora gitmem gerek:18:

en iyi açıklamayı anneniz ve kadın doğum uzmanı yapacaktır.endişelenecek bir durum yoktur diye düşünüyorum,yaşadığınız bu kötü tecrübeyi aklınızdan,hayatınızdan silin. bu durumun,daha fazla hayatınıza müdahele etmesine izin vermeyin,üzülmeyin..

birşey olduğunu sanmıyorum ama emin olmak adına cesaretinizi toplayıp doktora gidin.
birşey oldu mu olmadı mı diye düşünüp kendini harap etmektense en iyi yol doktora gitmek.

Kan gelmediyse bozulmamıstır diye düşünüyorum ama bazı kızlık zarlarının yapısı farklı oldugu için bazen bakire oldugu halde kan gelmiyor diye bişey duymustum :S
Sen en iyisi bir doktora git yoksa biz burdan sana ne söylesek tam bir cevap veremeyiz en net cevabı doktor verir...
İnşallah birşey olmamıştır ...

meraba cnmm :) bu konuda cok dikkatliyiz ewt ama sanmıyorum ben zarar verdiğini..ama yinede için rahata edecekse doktora gidersin

Sakın çekinme doktordan onlar vajinaya bizim baktığımızın aksine diğer organlarımızdan farksız bir şekilde bakıyor böyle düşün. Bi'10 dakika cesaretini toplarsan huzur içinde geçirirsin günlerini o yüzden geçiktirmeden doktora git derim. Ama bir şey olmamıştır bence, en fazla dokunmuştur kendisinden farklı yapıda olduğu için... Korkutma kendini öyle, sonucu yaz bize de...:26:

için içini yiyeceğine git doktora.annen de biliyor madem beraber gidin.bir şey olmamıştır bence sen de bir oh çekersin.

Çok teşekkür ederim kızlar. Bu konu hep aklımdaydı ama erkek arkadaşımla evlilik konuşmaları başlayınca telaşlandım. Eğer bir şey olduysa bile problem değil ama ben bilmek istiyorum.

Bayramdan sonra gideceğim doktora. Annemle birlikte tabi ki. Sonucu buraya yazarım...

Back