Bisküvi - Kurabiye Tarifi Gerebiç [resimli]

kumsalll

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2007
1.085
1
deneyebilirsiniz...

yarım kg irmik
yarım kg un
1 bucuk su bardagı zeytınyagı
1 su bardagı su
1 er kasık karbonat ve mahlep
içi için-1 su bardagı ceviz içi
2 kasık tozseker
tarcın ve toz karanfıl karısımı

zeytınyagını kızdır içine birkac parca ekmek at kızartsogumaya bırak yagı.unla irmigi karıstır.ortasını ac.hamuru 4-5 saat dinlendir.cevizleri bıçakla kıy.içine seker tarcın karanfıl karısımını koy.hamurdan parcalar kopar.avuc içinde yuvarla.ortasını içli köfte gibi oyarak hazırlanan içten bir kasık koy.agzını kapat.gerebiç kalıbına yerleştir.kalıbı hafif yere vurarak hamuru çıkar.yaglanmıs tepsıye aralıklarla diz.ısıtılmış 180 derecede 20-25 dk pişir.servis yaparken üzerine gül suyu ve pudra şekeri serp.

bunu ben yapmadım.buradaki suriyeli bir arkadasımın marıfetidir

Son düzenleme:
kerebiç degilmi bunun asıl ismi mersinde cok yaparlar bunu mersinin tatlısı dye biliyorum bn üzerinede köpük yaparlar.köpüğü bitkiden olur.eline saglık

kerebiç degilmi bunun asıl ismi mersinde cok yaparlar bunu mersinin tatlısı dye biliyorum bn üzerinede köpük yaparlar.köpüğü bitkiden olur.eline saglık

evet köpüklü olması gerekmiyor mu:uhm:

inanın köpüklüsünü hiç bilmiyorum bu tarif bana ait degil burada suriyeli bir arkadasım var gecenlerde kızı surıyeden zıyaretlerine geldi ve bundan hazırladı onlara ordan aldım tarıfını ekledım.ben evde pek yapmam bunu hatta hiç yapmadım bu arkadasımın emegi canım...

üniversitede okurken mersinli bi arkadaş getirmişti ama oda köpüğün içindeydi tadınıda çok sevmiştim kaydirigubbakcemile3

mersinli biri olarak hemen yazayım.Bunun adı mamüldür.Kerebiç daha oval olur,bir de çövenotundan yapılan kaymağı bulunur,ama malzemesi aynı olur.Yapanın eline sağlık

Bu kerebiçi Kilisli bir arkadaşım yapmıştı ,yemiştim.Bayramlarda yapıyorlardı.
Güzel tatlı türü bir yiyecek ...Ama köpüklü diye hiç duymadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…