gerçekten bir derdim var

northstar

bAL DURUSU..
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2008
2.912
1.055
373
eşimle 7 yıldır evliyiz.3.5 yaşında kızımız var. eşim 7 yıldır doğru düzgün para kazanamıyor.belli bir geliri yok.ben çalışıyorum gelirim iyi çok şükür.eşimin brde ortağı var.ortağı ile yaşam standartlarımız çok farklı.onlar çok lüks yaşıyorlar.benim eşim çocuğumun kreş parasını ödeyemiyor.7 yıldır hep bu sorun konuşuldu ama onların şirketten para alamayacağını savunuyor sürekli.ve b6 ionu açıldığında kavga çıkıyor.annesi bile bu konuda birşey yapamadı.ben evlendikten sonra çok borç ödedim. ama arabamıda aldım.sonra kayınvalidem oturduğunuz evi satabilirsiniz diyince evi sattırdım arabamı sattım kredi çekip yeni ev aldım.şuanda onu ödüyorum.eşim hep aynıydı.dün adama diyorumki taşı düşen yüzüğümü sattım telefon faturamı ödemek için.adam kaça sattın diyor.benim yüzümden tüh vah demiyor. bunun yanında çocuğuna karşı ilgili ama bana karşı hep ilgisiz.cinsel hayatımızda yok gibi.1 senedir antidepresan kullanıyorum. çok dertliyim.ne yapmam lazım çok ikilemdeyim

Varlığı ile yokluğu bir olan adamları ne diye çekersiniz anlamam. Çocuk da epey sonra olmuş, kocanızı hala tanımamis miydiniz hamile kalmaya karar verdiğinizde?

Kumar falan oynuyor olmasın? En mantıklısı ortağın eşine falan sormak. Ortağı iyi kazanıyorsa onun da kazanması lazım.
Büyük ihtimalle parayı size söylemiyor. Araştırın ve ne olduğunu bir şekilde bulun. Sonra yüzüne çarpar ve ne yapacağınıza karar verirsiniz.

Eşiniz para idaresini bilemiyor olabilir mi??
Yada parayi baska bir yerde harciyor olabilir
Iki ortak var biri lüks icindeyken birinin kres parasini bile odeyememesi kötü

Eger ortak luks yasarken esiniz parasiz takiliyorsa ya ortak cok kurnaz para kaciriyor ya esiniz cok saf .Siz tüm yükü omuzlamissiniz .Kendi basiniza isler başarıyorsunuz. Adamin geçim derdi yok ki karim halleder rahatlığı var .Boyle cok cabuk yıpranırsınız. Gecen yil esim askerdeydi .Tek basima idare ettim evi onun masraflarini da karsiladim kimseye muhtac olmadim şükür. Ama esim kıymetini bilmese cok zoruma giderdi .

sirketin mali verilerini inceleyin , cok basittir anlamak , bilancolari isteyin , muhasabeden faturalari da cikarttirin
bu adamlar ne kazanmis ne harcamis gorursunuz
bunca zamandir yapmamaniza cok sasirdim acikcasi

eşim saf muhasebe defterleri bile yokki. ne çekiyorsam ben çekiyorum.ortqğının lüks yaşadığını göremiyor ortqğı kadın eşi abisi hepsi işin içindeler.vakko çantalar takıyor çocuklarını en pahalı yerden giydiriyor. her haftasonu otellerde kahvaltılara gidiyor.benimkide sigara parasini benden istiyor.çocuk iç7n mi dayanıyorum.boşluğa düşmekten mi korkuyorum bilmiyorum.ailem 1saat uzakta oturuyor oraya gitsem işim burda yök personeliyim 657 li. tayin hakkım yok.yeniden bi düzen kurabilir miyim bilmiyorum.

hayır sen niye bu kadar yükü üstüne aldın onu anlamadım. herşeyi sen yaparsan zaten bu adama yapacak birşey kalmıyor. ayrıca benim gelirim yüksek ne demek evlilikte benim bildiğim tek bir gelir olur o da aile geliriniz. sen zaten zor zamanlar yaşıyorsun birde sana karşı ilgisizlik nedir? bunu eşinle konuştun mu? al karşına ben bu tavırlarına üzülüyorum kırıyor bunlar beni. neden bana karşı böylesin biz seninle karı koca hayatı yaşamıyormuşuz gibi geliyor bazen. ben yanlış birşey mi yapıyorum sana diye sor ona. içine atıp kendine dert etme birşeyi bak çocuğunuzda varmış. bazen konuşmayıp kafamızda içimizde kendi algılamak istediğimiz gibi anlayıp kendi kendimizi dolduruyor. en doğrusu onun ne düşündüğünü ne yaptığını tahmin etmek yerine doğrudan ondan dinlemek.

Hanfendi ortada 2 ortak var defter yok defter yoksa iş de yok şirket de yok ne ortağı bu allahaskina? Ne üzerine iş yapıyorlar da şirket açıp ortak olmuşlar? Belki öteki %99 ortak kocanız %1 ne bilelim biz? Diğer ortak vakko çanta takip sizin kocanız sigara parasını sizden istiyorsa ortada safliktan da öte bir enayilik olurdu. Bence siz eşinizin yaptığı işe hiç hakim değilsiniz gibi geliyor. Önce iyice bir öğrenin, elimizde veri yok neyinize cevap verelim anlamadım ki. Belki de elalemin adamlarının günahını aliyorsunuzdur

Kres parasi odeyemiyor mesela hangi masraflari ustlenmis durumda? Onun eve getirdigi paraya x diyelim,sizinki kac x? Nelere kim ne kadar harciyor orneklerseniz ona gore yazalim. Bir tarafin geliri yuksektir tamam,ama digeri issiz gucsuz faydasiz sekilde evde oturmuyorsa laf soylemek de olmaz

İhtiyacınız olan tek şey biraz cesaret sadece. Değişimden bu kadar korkmayın, tek bir hayatınız var ve bunu farketmek için yaşlılığınızı beklemenize gerek yok.

EV ALMADAN ÖNCE FATURALARIDA BEN ÖDÜYORDUM O SADECE DOĞALGAZ ÖDÜYORDU.şimdi ev borcu var 2000 lira kredi ödüyorum. mutfak masraflarını ve çocuğun ihtiyaçlarını karşılıyorum.faturaları o ödüyor.birde kreşi sen ödeyeceksin benim elimde kalmıyor dedim onuda ödeyemiyor zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…