Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Sanmıyorum şükretmek le ilgili ayetler ve hadisler var. Ve elhamdülillah duaların sonunda söylenmesi faziletlidir.
Allah dilerse demek anlamı evet ama dua ederken net olmak kesin bir dille dua etmek gerekir. O yüzden dua ederken inşallah kelimesini kullanmayın der alimler. Ama mesela 3 saat sonra çarsıya gideceksin sen dersin ki inşallah şu saatte carsıya gidicem. Bu cümlede inşallah uygundur Allah dilerse gideceğim demektir. Ancak dua ederken net olun inşallah kullanmayın der ve hadislerle acıklar alimlerBence yanlış hatırlıyor olabilirsin canım. İnsanlık hali yani seni eleştirmek için yazmıyorum ki haddime değil. Benim ve çevremdeki herkesin bildiği inşallah "Allahın izniyle,Allah izin verirse " demek
Duaların sonunda elhamdülillahi demek yani bu bana yetiyor demek değil mi yani benim kendi fikrim dahasına fazlasına gerek yok Allahın ayeti bana yetiyor gibiSanmıyorum şükretmek le ilgili ayetler ve hadisler var. Ve elhamdülillah duaların sonunda söylenmesi faziletlidir.
Evet bu mantıklı canım Allah razı olsunAllah dilerse demek anlamı evet ama dua ederken net olmak kesin bir dille dua etmek gerekir. O yüzden dua ederken inşallah kelimesini kullanmayın der alimler. Ama mesela 3 saat sonra çarsıya gideceksin sen dersin ki inşallah şu saatte carsıya gidicem. Bu cümlede inşallah uygundur Allah dilerse gideceğim demektir. Ancak dua ederken net olun inşallah kullanmayın der ve hadislerle acıklar alimler
İnşaAllah derse yakaran inşâ etmez mi Yaradan diye bir söz de var hatta katiliyorum sana Morrmeneksee cimBence tam tersı. ALLAHTAN bırsey ummaktır. Onun ıznıyle hersey gerceklesır nasıp ederse ol derse olur.
İnsallah ta o anlama gelır
Bence cok guzel bır Allahtan medet umdugumuzu ifade eden bır kelıme.
Şahsi fıkrım tabi.
Yetip yetmeyeceğini Allah bilmez miDuaların sonunda elhamdülillahi demek yani bu bana yetiyor demek değil mi yani benim kendi fikrim dahasına fazlasına gerek yok Allahın ayeti bana yetiyor gibi
Tamam canım ben kendimi ifade esemeyeceğim anlaşılan Allaha emanet ol inşallahYetip yetmeyeceğini Allah bilmez mi
Özelden değilmiş kusura bakma ama söylediklerimin arkasındayım insanlar seni desteklemek zorunda değil keza benimde isteyen araştırdı hocaya sorar bu benim bildiğim doğru sizinki size doğruBelliki çok takılmışsınız açlığımı arayarak kinlenmiş siniz bunuda belli ettiniz. Evet çok kullanırdım her sözümde inşallah kelimesini muhakkak kullanırdım bende yeni öğrendim hatta bir arkadaş tavsiyesiyle araştırdım arkadaşın dediği gibi alimlerde aynı şeyi diyor. Belliki bir üstünlük kurma probleminiz var özelden atmanızade gerek yoktu herkeze paylaşabilirsiniz utanacak bişeyim yok çok şükür. Sizinde yanlış bildiğiniz ki muhakkak, herşeyi dasdoğru biliyormusunuz ahkam keser gibi özelden mesaj atıyorsunuz. En azından kendimi araştırarak düzeltiyorum çok şükür insanlarda bildiğim doğruları hatta hocalardan öğrendiğim doğruları paylaşmaktan utanmıyorum.
Canım seni sevgiyle kucaklıyorum kesinliklede kin tutmuyorum ki haddime değil. Dikkatlı okursan affına sığınarak soruyorum ben neyi yanlış anlıyorum dedim. Yani demek istedim ki bana yanlışımı düzeltmem için yardım eder misin ama şu mesajın gerçekten çok kırıcı.Profillerimiz herkese açık buda bi açık arama değil.Kaldı ki dua sayfasında mı açık arıcam Allah için birlik beraberlik yaptığımız yerde. Yaradılanı seviyorum yaradandan dolayı ben bu yaşıma kadar zerre üstünlük taslamış biri değilim ben bi hiçimBelliki çok takılmışsınız açlığımı arayarak kinlenmiş siniz bunuda belli ettiniz. Evet çok kullanırdım her sözümde inşallah kelimesini muhakkak kullanırdım bende yeni öğrendim hatta bir arkadaş tavsiyesiyle araştırdım arkadaşın dediği gibi alimlerde aynı şeyi diyor. Belliki bir üstünlük kurma probleminiz var özelden atmanızade gerek yoktu herkeze paylaşabilirsiniz utanacak bişeyim yok çok şükür. Sizinde yanlış bildiğiniz ki muhakkak, herşeyi dasdoğru biliyormusunuz ahkam keser gibi özelden mesaj atıyorsunuz. En azından kendimi araştırarak düzeltiyorum çok şükür insanlarda bildiğim doğruları hatta hocalardan öğrendiğim doğruları paylaşmaktan utanmıyorum.
Kehf süresi, 23-24. İnşallah (Allah dilerse/Allah izin verirse) demeksizin, asla, hiçbir şey için: “Ben yarın bunu mutlaka yaparım.” deme![7] Unuttuğun zaman da (yine inşallah diyerek) Rabbini an ve: “Umarım ki Rabbim beni, bundan daha isabetli (bir) doğruya ulaştırır.” de.Allahdan emin olmamaktır. Büyük hocalar kullanmayın der.
He evet şimdi hatırladım benimmde duyduğum böyle bir şeydi . Alıntıyı görünce hatırladımALINTI
Biz Müslümanlar bazı konularda yanlışlar yapıyoruz. Meselâ, Cenâb-ı Allah’dan gelen bir musîbete, bir hastalığa şükrediyoruz. Hayır! Şükretmeyeceğiz; hamd edeceğiz. Zîra Hadîs-i Şerîf ile sabittir ki, ‘şükür nîmeti arttırır.’ Biz eğer hastalığa şükredersek hastalığımız artar. Bu yanlış.”
Benimm rahmetli anneannem de yarın yapılacak bir iş için ölmezsek derdiKIZLAR BENCE ARKADASIMIZDA YANLIS ANIMSAMIS OLABİLİR BEN ONA HITABEN DEMİYORUM BUNU AMA SONU" ALLAH "İLE BİTEN BİR KELIMENIN BENCE HIC BIR SEKILDE ANILMASINDA SIKINTISI OLMAZ.
İNŞALLAH ELHAMDULİLLAH SÜBHANALLAH HEPSINDE BIR ANMAK SOZ KONUSU
INSALLAH TAM BİR TESLIMEYET KELIMESIDIR
" BEN YARIN SURAYA GIDICEM" DERSEM YANLIS OLUR BEN YARINA CIKABILECEĞİMİ NERDEN BILE BİLİRİM? BUNU SADECE ALLAH BILIR VE O IZIN VERİRSE BENIM YARINA ANCAK O SEKILDE ÇIKABİLİRİM.
İNŞALLAH KELIMESI KULUN ALLAHTAN ISTEDIĞİ, UMDUĞU BIRSEYI DUAYA DOKMEK GİBİ KISA BIR KELIMESI GIBI BIRSEY.
İşte burdaki fark şu deniliyor ki yapacağınız işler için inşallah kelimesini kullanın Allah dilerse demek bu zaten. Ama dua ederken kullanmayın doğrudan isteyin çünkü Allahın gücü her şeye yeter duanızı şarta bağlamayın Kul acizdir fakat Allahın kudretinden şüphe duyulmaz. Bu konuyla ilgili nette cok fazla video var dilerseniz izleyin arkadaslar. Dua ederken inşallah demek yazdıgınızda zaten pek cok kaynağa ulaşıyorsunuz.KIZLAR BENCE ARKADASIMIZDA YANLIS ANIMSAMIS OLABİLİR BEN ONA HITABEN DEMİYORUM BUNU AMA SONU" ALLAH "İLE BİTEN BİR KELIMENIN BENCE HIC BIR SEKILDE ANILMASINDA SIKINTISI OLMAZ.
" BEN YARIN SURAYA GIDICEM" DERSEM YANLIS OLUR BEN YARINA CIKABILECEĞİMİ NERDEN BILE BİLİRİM? BUNU SADECE ALLAH BILIR VE O IZIN VERİRSE BENIM YARINA ANCAK O SEKILDE ÇIKABİLİRİM.
İNŞALLAH KELIMESI KULUN ALLAHTAN ISTEDIĞİ, UMDUĞU BIRSEYI DUAYA DOKMESİ GİBİ KISA BIR KELIMESİ BENCE
Canım yanlıs anlama cıdden sahsı fıkrım bunlar amaİşte burdaki fark şu deniliyor ki yapacağınız işler için inşallah kelimesini kullanın Allah dilerse demek bu zaten. Ama dua ederken kullanmayın doğrudan isteyin çünkü Allahın gücü her şeye yeter duanızı şarta bağlamayın Kul acizdir fakat Allahın kudretinden şüphe duyulmaz. Bu konuyla ilgili nette cok fazla video var dilerseniz izleyin arkadaslar. Dua ederken inşallah demek yazdıgınızda zaten pek cok kaynağa ulaşıyorsunuz.
Bende onu dedim zaten ama Allah razı olsun bunda da bişeyden nasiplendim N noisygirl kardeşimden bişey öğrendim. Duada ısrarcı olmak adına söylediği şey ve yine Allah razı olsun ki 4mevsim4 Kardeşim sayesine öğrendimKIZLAR BENCE ARKADASIMIZDA YANLIS ANIMSAMIS OLABİLİR BEN ONA HITABEN DEMİYORUM BUNU AMA SONU" ALLAH "İLE BİTEN BİR KELIMENIN BENCE HIC BIR SEKILDE ANILMASINDA SIKINTISI OLMAZ.
İNŞALLAH KELIMESI KULUN ALLAHTAN ISTEDIĞİ, UMDUĞU BIRSEYI DUAYA DOKMESİ GİBİ KISA BIR KELIMESİ BENCE