Evet çok haklısınız. Özdeğer özsefkat konularında iyi olduğumu sanıyordum ama değilmişim onu farkettim. Arkadaş olayına evet fazla anlam yüklemişim artık bu konulara bu kadar takılmayacağım. Tavsiyeleriniz için tesekkürlerArkadas olayina fazla mana yuklemişin. İlla hayatına birini alip merkezine koymana gerek yok. Hayatinin merkezinde bizzat sen ol. Birey ol bi silkelen kendi değerini farket
Hayır farklı bakış açılarını görmek için açtım ama konuya gelen mesajlardan anladığım kadarıyla bazı insanlar doğum günü konusuna bu kadar takılmıyor bazıları da takılıyor. Demek ki kişinin kendi bakış açısıyla ilgili bir durum. Kimi için önemlidir kimi için bu kadar büyütmeye gerek yoktur. Kişisel farklılıklar. Herkes aynı düşünmek zorunda değil
Evet haklısınız. Bu konularda bu kadar kırılgan olmaktan vazgeçip yüzeysel düşünücem artık. Arkadaslık konularına fazla anlam yüklediğimi farkettim çünküAma siz de dogum gununu kutlamamissiniz ve arkadasiniz bir sey dememis
Demek ki onemsemiyor kimisi icin dogum gunu cok kutsal degildir ya da evlilik, dogum yapmak vs gibi bir kere olan telafisi olmayan bir sey de degil ve belli ki arkadasiniz bu aralar flortunden oturu cok leyla, olabilir yani, ben olsam boyle bir kalemde silmezdim madem samimi arkadasimsa cunku baska veriniz yok su an ve kirildiginizi anlayinca uste cikip saydirmamis, bahaneler sunmamis, olmayan kusurlarinizi aramaya calismamis.
O yuzden bana masum geldi.
Ama flortune cok ayar oldum.
Nasil cins cins davranmis
Onun yerinde olsam kurabiye murabiye yapmazdim
Hatta sizin yerinizde olsam dogum gunu icin laf sokmaktansa sunu anlattigi an onu en azindan bu kurabiye sevdasindan vazgecirmeye calisirdim adeta benim onurumu kurtariyormusum gibi hissederdim cunku
Gerci bilmiyorum ya artik boyle de yapmam sanirim
Kimisi bunu hayatina mudahale olarak algilayabiliyor
Bazilari buldumcuk oluyor, flortu bile olsa henuz, laf ettirmiyor
Ama arkadasi da boyle zamanlarda taniyoruz zaten galiba
Mesajlara yükselmiyorum bu konudan arkadaşımın flörtünü kıskandıgım sonucuna ulaşanlara durumun öyle olmadığını yazdım.Sizinle farklı düşünen her mesaja neden yükseliyorsunuz o zaman? Herkes aynı düşünmek zorunda değil evet bunun bilincinde olmanız çok güzel. Yani arkadaşınız Doğum günü kavramına sizin kadar önem vermeyebilir. Flörtünün Doğum gününü önemsemesi bu savı çürütmez çünkü ilgisini çeken, odak noktası olan biri söz konusu. Daha detaycı düşünmesi çok normal. Sizin Doğum günü kavramına önem veriyor olmanız sadece sizi bağlar, bir başkasından sizinle aynı oranda önemsemesini bekliyorsunuz ama yazdığınız gibi herkes aynı düşünmek zorunda değil. Bir doğum günü üzerinden arkadaşım bana değer vermiyor çıkarımına yapmanız burda çoğu insana ilginç gelen
Evet haklısınız. Bu konularda bu kadar kırılgan olmaktan vazgeçip yüzeysel düşünücem artık. Arkadaslık konularına fazla anlam yüklediğimi farkettim çünkü
Öyle yapmış beş gün sonra onun doğum günüymüş kutlamamis konu sahibi debence mesafe koymayın ama siz de onunkini kutlamayın. ben olsam ben de alınırdım. yorum yapanlardan birinin dediği gibi yakın arkadaştan normal arkadaş kategorisine düşürün. ben artık sadece benimkini kutlayanlarınkini kutluyorum.
Ahahaha bende bende bende yaşadım .bu arada ben de benzer sayılabilecek bir şey yaşadım. yakın bir arkadaşım kendisine yaptığımız sürpriz doğum gününü bile tam beğenmemişti mekandan dolayı. gayet önemsiyordu kendine gelince. benimkini kutlamadı. ben de onunkini kutlamadım. baya bozuldu, alttan alta hatırlatmaya çalıştı takmadım. sonraki sene doğum günümü baya güzel kutladı. bu arada ben de akrebim biz akrepler takıyoruz heralde bunlarıama ben artık kendimi mutlu etmeyi önemsiyorum sadece, eskiden bi arkadasım kutlamasa moralim bozulurdu
Ayy bu daha da fena bir olaymış. Benim doğum günüm 1 gün önce ya da sonrasında kutlansa sorun yapmam. Yani önemli olan düşünmektir. Laf arasında söylenmesi çok itici oluyor en azından mesaj olmalı bence deAhahaha bende bende bende yaşadım .
Bir yakınım mi diyeyim arkadaş mi diyeyim arkadaşta değil aslında .
Akrabalardan samimiyet bekleyip duran biri, benden
Kendisine yaptığım dogum gunu sürprizini bir gün önceden yaptım o da böyle vaktinde kutlanmayinca hoşlanmadığını söylemişti.
Sonra seneye yine doğum günüydü bu kez gününde gittim sürpriz yaptım
Hanimefendiden beş gün sonra benim doğum günüm... Bana facegrubunda doğum günün kutlu olsun yazdı geçti
Ne vatsabimdan yazmak ne aramak ne elinde pastayla cikagelmek ki ben böyle bişey beklemiyorum zaten ... Vatsaptan yazmaliydi .
Sonra noldu ? Vay efendim karşılık bekledigim için mi kutlamisim ben onun doğum günleriniyazmış ya yetmiyormuymus bababababa .
Ulannnn
Ya bir gün önce kutlama sebebim de eşi sadece birgün evde oluyordu o da pazar günü .Ayy bu daha da fena bir olaymış. Benim doğum günüm 1 gün önce ya da sonrasında kutlansa sorun yapmam. Yani önemli olan düşünmektir. Laf arasında söylenmesi çok itici oluyor en azından mesaj olmalı bence de
Bazı insanlar bu tarz ince düşünceleri anlayamazlar malesefYa bir gün önce kutlama sebebim de eşi sadece birgün evde oluyordu o da pazar günü .
Bende pazar günü doğum günü ve o gün eşiyle beraber kutlamak ister evde bulamam diye birgün önce kocası yokken evine gittim yani
Evet çoğu kişi önemsemiyormus bu kadar. Benim için de artık mesafe koymayı gerektirecek bir durum değil de samimi arkadaştan normal arkadaşa geçiş yapılacak bir durum.bu arada yorumlara bayaa şaşırdım, benim tüm arkadaşlarım mutlaka kutlar doğum günlerini. kiminse ona sürpriz yaparız. bu zamana kadarki tüm arkadaş gruplarımda da kutlandı hepüniversite bitince iş güç tabi kaçabiliyor artık. ama her gün ya da her hafta düzenli konustugum arkadaslarım mutlaka kutluyor ya ve kutlanmasını da bekliyorlar
Ben valla illkokuldaki kankamin doğum gününe kdar hatırlıyorumŞimdi dürüst olalım,eşimiz cocugumuz kardeşimiz dışında,hiç bir yere kaydetmeden kacimiz arkadaş doğum gününü hatirlayip kutluyoruz ? Ee alarm kurup kutlamakta bana samimiyetsiz geliyor.Bir yerden görüp kutlanması ile hiç kutlamamasi eşdeğer benim gözümde.Hatirlanilmis olmuyor ki, görev gibi oluyor."Faturayı öde" gibi kaydedilmiş sıradan bir vazife gibi.
Bu nedenle takılmıyorum kutlanilmamasini,ben de her zaman hatırlayamıyorum çünkü.