- 13 Mart 2021
- 135
- 367
-
- Konu Sahibi hpvlibigirl
Merhaba durumunuza üzüldümkızlar selam, ben de 6 aydır siğillerle uğraşıyorum. devlet hastanesine gitmiştim. 3 defa dondurdular. şubattan beri endovir kullanıyorum bağışıklık için, doktor önerisi.
ama bana hiçbir test yapılmadı. devlette 30 yaş altına yapılmıyormuş. özele gidecek param yok. hep okuyorum smear, cin1, cin2, hpv dna testleri vs vs.
bu ay ahcc almayı düşünüyorum. test yaptırmanın bana ekstra bi faydası olur mu? sonuçta kendimi tedavi etmeye çalışıyorum zaten. test sonucu neyi değiştirecek? test için de ya borç almam ya kredi çekmem gerekicek çünkü 0 para.
siğillerim son 10 günde tekrar artmaya başladı sağlığıma daha çok dikkat etmeme rağmen. ben artık ne yapıcağımı şaşırdım. vajina dudaklarının içinde bile çıkmış bugün gördüm. oturdum ağlıyorum. öncekiler karnabahar gibiyken bunlar sivilce gibi.
psikolojim çok bozuldu, paranoyak oldum başka yerlere bulaşıcak daha da artıcak diye. altıma kıyafetin üstünden bile dokunsam gidip ellerimi yıkıyorum. ilk gittiğim doktor kolay kolay bulaşmaz eline korkma demişti ama dedim ya paranoyak oldum. yüzüme gözüme geçicek diye aklım çıkıyor.
geçmiyor geçmiyor bi türlü.
paran yoksa hasta da olmicaksın bu ülkede şaka gibi. bi test bile yaptıramıyorum. belki kanser var ve başka önlem almam gerekiyor ama yapamıyorum. hiç iyi değilim.
Teşekkürler.. peki smear sonucunda nasıl bi tedavi/yol izliyorsunuz?Merhaba durumunuza üzüldümbu cok zor bi psikolojik savas bence...
Öncellikle özelde 30 yas altona test yapılıyor.. ki evet tipi önemli belki tip 16 veya 18 var ??? Korkutöak için demiyorum belki yok tabii ki ama varsa bilmek gerekşyor mesela ben 3 ayda bi smear vermem gerekşyor tip 18 oldugum için eger düşük risk olsa 6 ayda bir olucaktım yani demem o ki daha sıkı bi takip gerekiyor...
ahcc mutlaka edinmeyr calısın bugun doktor kontrolum vardı kendisi de bugun tekrardan ahccyi mutlaka kullan dedi pahalı ama ne yazıkki bu hastalık para işi ben bunu anladım...
elinize geçmez heraldr ya ilk kez duydum böyle bişi tamam elde de siğil oluyor o da bi çeşit hpv virüsü ama genitalde etkili olan 40 tür var ve genitalde etkili baska bi bölgede degil...
Bir de İzmir'de hangi hastaneye gidiyorsunuz ve test ücreti nedir?Merhaba durumunuza üzüldümbu cok zor bi psikolojik savas bence...
Öncellikle özelde 30 yas altona test yapılıyor.. ki evet tipi önemli belki tip 16 veya 18 var ??? Korkutöak için demiyorum belki yok tabii ki ama varsa bilmek gerekşyor mesela ben 3 ayda bi smear vermem gerekşyor tip 18 oldugum için eger düşük risk olsa 6 ayda bir olucaktım yani demem o ki daha sıkı bi takip gerekiyor...
ahcc mutlaka edinmeyr calısın bugun doktor kontrolum vardı kendisi de bugun tekrardan ahccyi mutlaka kullan dedi pahalı ama ne yazıkki bu hastalık para işi ben bunu anladım...
elinize geçmez heraldr ya ilk kez duydum böyle bişi tamam elde de siğil oluyor o da bi çeşit hpv virüsü ama genitalde etkili olan 40 tür var ve genitalde etkili baska bi bölgede degil...
kızlar selam, ben de 6 aydır siğillerle uğraşıyorum. devlet hastanesine gitmiştim. 3 defa dondurdular. şubattan beri endovir kullanıyorum bağışıklık için, doktor önerisi.
ama bana hiçbir test yapılmadı. devlette 30 yaş altına yapılmıyormuş. özele gidecek param yok. hep okuyorum smear, cin1, cin2, hpv dna testleri vs vs.
bu ay ahcc almayı düşünüyorum. test yaptırmanın bana ekstra bi faydası olur mu? sonuçta kendimi tedavi etmeye çalışıyorum zaten. test sonucu neyi değiştirecek? test için de ya borç almam ya kredi çekmem gerekicek çünkü 0 para.
siğillerim son 10 günde tekrar artmaya başladı sağlığıma daha çok dikkat etmeme rağmen. ben artık ne yapıcağımı şaşırdım. vajina dudaklarının içinde bile çıkmış bugün gördüm. oturdum ağlıyorum. öncekiler karnabahar gibiyken bunlar sivilce gibi.
psikolojim çok bozuldu, paranoyak oldum başka yerlere bulaşıcak daha da artıcak diye. altıma kıyafetin üstünden bile dokunsam gidip ellerimi yıkıyorum. ilk gittiğim doktor kolay kolay bulaşmaz eline korkma demişti ama dedim ya paranoyak oldum. yüzüme gözüme geçicek diye aklım çıkıyor.
geçmiyor geçmiyor bi türlü.
paran yoksa hasta da olmicaksın bu ülkede şaka gibi. bi test bile yaptıramıyorum. belki kanser var ve başka önlem almam gerekiyor ama yapamıyorum. hiç iyi değilim.
maalesef test yaptıramadığım için bilmiyorumBenimkiler de karnabahar gibiydi. Hpv tipini biliyor musunuz?
Aslında düzenli ahcc alıyorum birde 2 aydır imuneks plus kullandım ama bu ay onu kullanmıcam lipozomal glutatyon aldım denicem bi ay hem de sase böbreklerm biraz dinlensin. Bem de bagısıklık sasırtmaca :) doktoruma sordum damar yolu glutatyon o hastanede yapılmıyormhs ama yaptırman güzel olur demişti cok pahalı oldugu için şase form aldım bakalım..Teşekkürler.. peki smear sonucunda nasıl bi tedavi/yol izliyorsunuz?
Şu an test yaptırmaktansa o paraya ahcc almak daha mantıklı geliyor çünkü elime geçen harçlık kısıtlı. İş arıyorum aylardır. Bulursam tedaviye harcicam her kuruşu.
Siz ahcc'yi abay marka kullanıyormuşsunuz, ben de çok kararsız kaldım. Sizce çok fark eder mi markası? Doktorunuz bi yorumda bulundu mu acaba?
Anladım. Bence ahhccden önce hpv testi yaptırmalısın. Tipini öğrenip ona göre yolunu çizersin. Yüksek tipliler varsa vücuttan atmak daha zorlasıyor. Bence hpv testi ver derim zate bu hpv işinin her seyi pahalı. Cok yaygın bir hastalık artık kadınların yuzde 80i bununla karsılasıyormuş ve kimi bilmeden negatif oluyor. Kimi de bizim gibi yıllarca uğrasıyor işte bağısıklık baya önemli.maalesef test yaptıramadığım için bilmiyorum
Aslında düzenli ahcc alıyorum birde 2 aydır imuneks plus kullandım ama bu ay onu kullanmıcam lipozomal glutatyon aldım denicem bi ay hem de sase böbreklerm biraz dinlensin. Bem de bagısıklık sasırtmaca :) doktoruma sordum damar yolu glutatyon o hastanede yapılmıyormhs ama yaptırman güzel olur demişti cok pahalı oldugu için şase form aldım bakalım..
onun dısında cok duzenli olmasa da propolis kullanıyorum sanırım yeşil cay bryaz cay ve ekinezya arasında geçiyor ömrüm :) bu caylar antioksidan ve özellikle ekinezya vajinal enfeksiyonlarda önemliymiş... ben ekinezya cayını tugbada bulabilmiştim izmirde zaten adım bası tugba...
Anladım. Bence ahhccden önce hpv testi yaptırmalısın. Tipini öğrenip ona göre yolunu çizersin. Yüksek tipliler varsa vücuttan atmak daha zorlasıyor. Bence hpv testi ver derim zate bu hpv işinin her seyi pahalı. Cok yaygın bir hastalık artık kadınların yuzde 80i bununla karsılasıyormuş ve kimi bilmeden negatif oluyor. Kimi de bizim gibi yıllarca uğrasıyor işte bağısıklık baya önemli.
Valla ben baktırmadım. Daha doğrusu ozamanlar bunun hpv oldugunu falan bilmiyordum. Doktor test de istememisti. Şimdi içim içimi yiyor keşke tipini bilseydim diye. En son hpv testim negatf geldi. Yani tipini bilmeyerek negatif olan nadir insanlardanım herhalde.anladım, çok teşekkür ederim.
öyle mi diyorsunuz.. tipi ne olursa olsun aynı şey yapılıyor diye direkt tedaviye başlamak daha mantıklı gelmişti bana ama testi de bir hastanelere sorayım olmadı. teşekkürler..
Valla ben baktırmadım. Daha doğrusu ozamanlar bunun hpv oldugunu falan bilmiyordum. Doktor test de istememisti. Şimdi içim içimi yiyor keşke tipini bilseydim diye. En son hpv testim negatf geldi. Yani tipini bilmeyerek negatif olan nadir insanlardanım herhalde.
Tek tavsiyem kafaya takmamak olcak galiba. Cunku tipini ve bu kadar önemli bir sey oldugunu bilseydim kafaya takardım ve kanser olurdum yani. Ben şimdi takıyorum yani negatif olduktan sonra. Acaba testler yanlıs cıkmıs mıdır soruları kafamı kurcalıyor. Smearı temiz gelip kolkoskopisi cin3 gelen var. Her seyi okuyorum belki ondan panik yapıyorum. Cok okumamak lazım. Bir de sigara alkol falan alıskanlıklarım yok. Düzenli spor yaparım. Onların faydası oldu sanırım. Yani ben ne ahcc kullandım ne baska bisey. Öle yesil cay, propolis falan da kullanmadım. Ben mi yanlıs yoldayım onu da bilmiyorumne olacak canım. önemli olan negatif olmak. nasıl kurtuldunuz? tavsiyeleriniz var mı?
ah ne güzel ya. ben de kafama bi takıp bi takmıyorum. dönemsel oluyor. ne kadar sürede negatif oldunuz peki?Tek tavsiyem kafaya takmamak olcak galiba. Cunku tipini ve bu kadar önemli bir sey oldugunu bilseydim kafaya takardım ve kanser olurdum yani. Ben şimdi takıyorum yani negatif olduktan sonra. Acaba testler yanlıs cıkmıs mıdır soruları kafamı kurcalıyor. Smearı temiz gelip kolkoskopisi cin3 gelen var. Her seyi okuyorum belki ondan panik yapıyorum. Cok okumamak lazım. Bir de sigara alkol falan alıskanlıklarım yok. Düzenli spor yaparım. Onların faydası oldu sanırım. Yani ben ne ahcc kullandım ne baska bisey. Öle yesil cay, propolis falan da kullanmadım. Ben mi yanlıs yoldayım onu da bilmiyorum2 ay önce smear verdim o da negatif geldi. 6 ay sonra yine vercem
Valla hic bilmiyorum. Ama virüsü aldıgım yılı biliyorum 2014 yılıydı. 2019da ketemde test verdim negatif geldi. Ne kadar sürede negatif oldum bilmiyorumah ne güzel ya. ben de kafama bi takıp bi takmıyorum. dönemsel oluyor. ne kadar sürede negatif oldunuz peki?
anladım teşekkürler. geçmiş olsun. umarım bi daha hiç uğraşmazsınız.Valla hic bilmiyorum. Ama virüsü aldıgım yılı biliyorum 2014 yılıydı. 2019da ketemde test verdim negatif geldi. Ne kadar sürede negatif oldum bilmiyorumAma uzmanlar 2 veya 3 yıl içinde atar vücut diyor.
bu siğil olayı da kişiden kişiye değişiyor. Vallahi bende 16 vardı karnabahar gibi kondilomlar oldu ama diğer forumlarda ve burada okuduğum gibi sürekli çıkarmadım agresif değillerdi. aldara kremle 10 güne geçti 1 yıldır da hiç çıkmadı. tip 6 ve 11 de siğiller daha ağresif olabiliyor ve bağışıklıpa göre tekrar etme olasılığı daha yüksek sanırım. ay evet hepimiz umarım kurtuluruz. ama psikoloji cidden çok önemliDoktorum kantlanabllrsn dedi yapmak istemedim kolposkopi için anestezi bazı yerleri gostermeyebliyormus sadece lokal yaptı parça alırken hala sonuç çıkmadı merakla bekliormparça alma işleminden önce yapılan boyama işlemi olsn vs cok canim yandi gerçekten insanın başına ilk defa gelince bide tek olunca endişesi daha çok artıyor cok iyi hissetmiyorum kendimi
Geçmiş olsun, hpv olarak temiz olduğunuza yürekten inanıyorumAyrıca hepinizin güzel enerjilerini bekliyorum.geçen hafta test yaptırdım smear ve hpv dna. Ay sonuna çıkar sonuç . Temiz gelirse zaten tüm süreci paylaşacağım sizlerle. Gelmezse yine paylaşacağım tabi ki.
Karnabahar tipli siğili 6 ve 11 yapıyor diye biliyordum benim de o sekildeydi siğilim. Doktora gittim yaktı birdaha da cıkmadı.valla bu siğil herkeste farklı etki bırakıyor galiba. Yazılanlar hic birbirine uymuyor. Siz negatif oldunuz mu peki?bu siğil olayı da kişiden kişiye değişiyor. Vallahi bende 16 vardı karnabahar gibi kondilomlar oldu ama diğer forumlarda ve burada okuduğum gibi sürekli çıkarmadım agresif değillerdi. aldara kremle 10 güne geçti 1 yıldır da hiç çıkmadı. tip 6 ve 11 de siğiller daha ağresif olabiliyor ve bağışıklıpa göre tekrar etme olasılığı daha yüksek sanırım. ay evet hepimiz umarım kurtuluruz. ama psikoloji cidden çok önemli