İntaniye - Bulaşıcı Hastalıklar Genital Herpes Hakkında Sizin için hazırladığım detaylı bilgiler!

Merhaba tekrar.Gecen ekinezya cayını aldım.Bagısıklık sistemini kuvvetlendiriyormus sanırım,ne kadar ise yarar bilmiyorum ama dilerim ise yarar :) Ekinezyayı ne sıklıkta ve ne kadar icmeliyim? ve bizim kullandıgımız bu baskılayıcı haplarla kullanılabilir mi?sakıncası varmı?bilgi verebilirmisiniz
kullandığımız baskılama haplarını alkol bile etkilemiyor. tek etkileyen sanırım kanser ve aids ilaçları onun dısında ekinezya vb takviyelerde sıkıntı olmaz.
açıkcası ben sık sık ekinezya çayı içiyorum :) şuana kadar bir sorun yaşamadım

kullandığımız baskılama haplarını alkol bile etkilemiyor. tek etkileyen sanırım kanser ve aids ilaçları onun dısında ekinezya vb takviyelerde sıkıntı olmaz.
açıkcası ben sık sık ekinezya çayı içiyorum :) şuana kadar bir sorun yaşamadım

Selamlar tekrardan

10 gun once asivirali kestim ( zaten gunde sadece 200 mg alıyordum) ama 3 gun once ucuk cıkan yerde beyaz sivilce gibi bisey cıktı.
Bu ucukmu degilmi bilmiyorum ve hala devam ediyor tabi azaldı.İlginc olan sey,ucuk cıkarkenki belirtileri hissetmedim ve cıkan sey acıtmadı.Bir iltihaplı sivilce nasıl acıtır ve agrırsa yalnızca o kadar...bu ucukmu acaba ve ben artık anlayamıyorum ve sizce ne yapmalıyım?Farketmeden cıkması beni daha cok korkutuyor cunku ilişkim var ve dikkat etmem lazım:KK43:

Selamlar tekrardan

10 gun once asivirali kestim ( zaten gunde sadece 200 mg alıyordum) ama 3 gun once ucuk cıkan yerde beyaz sivilce gibi bisey cıktı.
Bu ucukmu degilmi bilmiyorum ve hala devam ediyor tabi azaldı.İlginc olan sey,ucuk cıkarkenki belirtileri hissetmedim ve cıkan sey acıtmadı.Bir iltihaplı sivilce nasıl acıtır ve agrırsa yalnızca o kadar...bu ucukmu acaba ve ben artık anlayamıyorum ve sizce ne yapmalıyım?Farketmeden cıkması beni daha cok korkutuyor cunku ilişkim var ve dikkat etmem lazım:KK43:

canım yazdım ama göndermemiş anlamadım neyse şunu söyleyebilirm. Eğer ilişkin varsa söylemen gerekiyor! çünkü ucuk aktif olsada olmasa bulasma riski var. Ucuk yokken bulasma riski %8 civarı bu oran kondom ve antiviral ilaçlar ile %1 düşürülüyor fakat hala bulastırma riskin oluyor bu sebeple en sağlıklı sey ilişkine bu durumdan bahsetmek.
dikkat etmen için sunu önerebilirim herhangi bir belirti kasınma, yanma , batma vs olduğunda cinsellikten uzak durun. erkek arkadasın ve sen kesinlikle jiletle epilasyon yapmayın. gerekirse makas ile kısaltabilirsiniz. bunun dısında kondom kullanabilir ve günlük baskılama ilaç kullanabilirsiniz.
son olarak ilk atağından sonra oluşan ataklar daha hafif seyreder hatta bazen hissedilmez bile bu yüzden insanlar birbirlerine bulaştırırlar :KK43:

ortalama 1.5 yıldır çıkmayan uçuk dün tekrar çıktı moralim bozuldu ama daha hafif seyrediyor. hafif bi halsizliğim var onun dışında bişey yok. ilaçlarını ve vitaminlerimi kullanıyorum umarım en kısa zamanda iyileşecek

Herkese merhaba, bende dun ogrendim bu virusu kaptigimi, yedi gundur inanilmaz agrilarim vardi yaralar ortadaydi ve gittigim ucuncu doktor nihayet teshis koyabildi ve dun ilaca basladim. Yasadigim soku atlatmaya calisiyorum, duyunca yikildim, yillardir ayni insanla birlikteyim ve uzakta oldugumuz icinde aktif bir cinsel hayatim olmamasina ragmen, bu hastaliga yakalanmak beni cok uzdu. Sadece iki tane yara varken bugun sabah bir suru yeni aft cikti ve hizla kizarmaya devam ediyorlar. Bactobran ve Bepantene krem verdi doktorum, birde sterilizasyon icin karisik sari renkli bir sivi. Yabanci siteleri dolasirken ' karbonati yaralara surun, hem yatayi kurutur hem de aciyi hafifletir' gibi bir aciklama gordum. Deniyeniniz var mi boyle bir yontemi, bir de ilk yaranin cikmasindan 6 gun sonra teshis koyuldu ve ilaca basladim, sizce bu iyilesme surecimi uzatir mi? Vereceginiz her yanita cok ihtiyacim var

Birde doktor bana dikkat etmem gereken hususlari soylemedo, cok acidigi icin su degdiremiyorum zaten, dusa giriyorum, ilik dus yapiyorum, ozellikle tuvalet konusu cok can sıkıcı

Bugun tam on gun oldu ilk yara ciktigindan bu yana, iyilesme beklerken tam tersine dun bir suru yeni kabarciklar cikti, sayfada 'desitin' kremin etkili oldugunu okumustum. Kulak pamuguyla tek tek aftlarin uzerine surdum, ilk etapta birsey yoktu, hatta rahatlatti ama sonrasinda gece boyunca acidan uyuyamadim. Sabah aftlar hepten kabarmisti, bugun butun gun bepanthene'le rahatlatmaya calistim. İlk atak uzun surer demisti dr, ama boyle birden bire bi suru yeni aftin cikmasi normal mi? Lutfen vereceginiz yanitlara cok ihtiyacim var, etrafimda kimse yok danisabilecegim

Bugun tam on gun oldu ilk yara ciktigindan bu yana, iyilesme beklerken tam tersine dun bir suru yeni kabarciklar cikti, sayfada 'desitin' kremin etkili oldugunu okumustum. Kulak pamuguyla tek tek aftlarin uzerine surdum, ilk etapta birsey yoktu, hatta rahatlatti ama sonrasinda gece boyunca acidan uyuyamadim. Sabah aftlar hepten kabarmisti, bugun butun gun bepanthene'le rahatlatmaya calistim. İlk atak uzun surer demisti dr, ama boyle birden bire bi suru yeni aftin cikmasi normal mi? Lutfen vereceginiz yanitlara cok ihtiyacim var, etrafimda kimse yok danisabilecegim

canım öncelikle geçmiş olsun sana bir kaç öneride bulunabilirim. Öncelikle tuvaletini kesinlikle ılık suyla duş alırken yap üzerinden su geçsin. 2.si doktorun ilaç vermedi mi? Eğer vermediyse hemen valtrex denilen ilaçtan yazdır! farklı bir doktora daha gözük lütfen uçuk diyip geçiyor bir çok doktor :KK43:
3. herpes-coldsores.com sitesine üye ol :) hayatımı kolaylastıran sitelerden birisi ailem gibi oldu herkes (ingilizce malesef)
4. desitin kesinlikle iyi geliyor kullanmaya devam et ama içerisinde çinko olması gerekiyor!.. uçuklar için çay ağacı yağı alıp kulak çöpüyle üzerine sürebilirsin hızlı kurutuyor.! iyileştikten sonra ağrıların olabilir bu sebeple en kısa sürede ilaca başlamanı öneririm. soruların olursa hbrlerini bekliyorum.... birde ilk sayfadaki bilgileri dikkatlice okumanı öneririm

Cok tesekkur ederim, o kadar ihtiyacim vardi ki gelecek cevaba, en yakin arkadasim bile sokaga cikmamam gereken bir hastalik kapmisim gibi davraniyor duydugundan beri, beni anlayan birilerinin varligi cok rahatlatoci gercekten. valtrex'in ikinci kutusunu kullaniyorum, desitini burdan okumustum ve gercekten yaralarimi kuruttu ciddi anlamda, test sonucum hala cikmadi 13 gun olmasina ragmen ama gittigim dr kesinlikle herpes dedi , umarim test sonuclarim temiz cikar. Desitini kulak pamuguyla yaralara surmeme ragmen her yere yayildi ve dusta vs. derimden cikmiyor, bir yan etkisi olur mu sizce, birde bactobran ve bepanthene'i biraktim sadece cok canimi yakiyorlar, yaralari sondurmek bir tarafa, surekli nem yarattiklari icin sanirim birden bire cogalttilar. Yanlis bir karar degildir umarim

Cok tesekkur ederim, o kadar ihtiyacim vardi ki gelecek cevaba, en yakin arkadasim bile sokaga cikmamam gereken bir hastalik kapmisim gibi davraniyor duydugundan beri, beni anlayan birilerinin varligi cok rahatlatoci gercekten. valtrex'in ikinci kutusunu kullaniyorum, desitini burdan okumustum ve gercekten yaralarimi kuruttu ciddi anlamda, test sonucum hala cikmadi 13 gun olmasina ragmen ama gittigim dr kesinlikle herpes dedi , umarim test sonuclarim temiz cikar. Desitini kulak pamuguyla yaralara surmeme ragmen her yere yayildi ve dusta vs. derimden cikmiyor, bir yan etkisi olur mu sizce, birde bactobran ve bepanthene'i biraktim sadece cok canimi yakiyorlar, yaralari sondurmek bir tarafa, surekli nem yarattiklari icin sanirim birden bire cogalttilar. Yanlis bir karar degildir umarim

canım bactroban ve bepanthene kullanmana gerek yok onun yerine çay ağacı yağı al biraz yakar ama hızlı kurutur (antiviral etkisi var)
bunun dışında bünyenin güçlendir b12 vitamini ve c vitamini takviyesi almanı öneririm. Benim 2. atağım yeni iyileşti ve 4 gün sürdü bu süreçte kendime iyi baktım 500 mg x 2 şeklinde günlük valtrex kullandım. Doktorun herpes diyorsa tahminimce öyledir. Ayrıca kan testinde çıkmayabilir çünkü kan tesi vucut bağışıklığını oluşturduktan sonra pozitif çıkar. Bu süreçte ortalama 4 ay sürer en sağlıklısı uçukların üzerinden sürüntü aldırıp, kültüre göndermektir.
İlk çıktığında benimde baya uzun sürmüştü senin kadar büyük değildi fakat 10 gün gibi bi süreçte iyileşti.. ingilizcen var ise daha önce önerdim herpes-coldsores.com sitesine üye ol! yalnız olmadığını unutma, dünyada hemen hemen her sene 500.000 yeni vaka ile karşılaşılıyor unutma :KK66: moralini yüksek tut, stres çok önemli! ayrıca kimseye anlatma insanlar çok yanış değerlendirebilir. Sormak istediğin olursa çekinme bana sorabilirsin. sevgiler

ortalama 1.5 yıldır çıkmayan uçuk dün tekrar çıktı moralim bozuldu ama daha hafif seyrediyor. hafif bi halsizliğim var onun dışında bişey yok. ilaçlarını ve vitaminlerimi kullanıyorum umarım en kısa zamanda iyileşecek

Merhabalar, ben yaklaşık 7 yıl önce genital herpes çıkarmıştım ilk çıktığında araştırmam sonucu hemen herpes olduğunu anladım ama bir kaç doktora gittim ve doktorlar da herpes tanısı koymuştu, o yılllarda bu hastalıkla çok mücadele ettim, çok sık çıkıyordu, hemen hemen her regl bitiminde tekrar ediyordu, çok acı verici idi ama giderek tekrarlamalar azalmaya başladı ve senelerdir hiç tekrar etmemişti, en son ne zaman tekrarladığını hatırlamıyordum bile...3-4 ay önce çıkar gibi olmuştu ama hemen geçmişti... Bugün tekrar çıktı, hiç bir problemim yokken, durup dururken neden çıktı anlamıyorum, üstelik 6 aydır hiç ilişkim bile söz konusu değil :KK43: acayip canım yanıyor, çok şiddetli bu sefer, o yıllardan beri hep valtrex yanımda taşıdığım bir ilaçtı ama kullanmıyordum, atak çıkarsa diye, bugün çıktığını farkettiğim an bir tane valtrex içtim, yara acayip acı veriyor. bunca yıl sonra tekrar etmesi beni acayip bunalıma soktu, hatta hastalık hastası modundayım, bunun tekrar etmesine sebep birşey mi var diye, hatta yarın gidip tüm hastalıklar için test yaptırcam...benim anlamadığım bu uçuğun bir milim bile oynamadan hep aynı noktada çıkmasının sebebi nedir?

Son düzenleme:
Merhabalar, ben yaklaşık 7 yıl önce genital herpes çıkarmıştım ilk çıktığında araştırmam sonucu hemen herpes olduğunu anladım ama bir kaç doktora gittim ve doktorlar da herpes tanısı koymuştu, o yılllarda bu hastalıkla çok mücadele ettim, çok sık çıkıyordu, hemen hemen her regl bitiminde tekrar ediyordu, çok acı verici idi ama giderek tekrarlamalar azalmaya başladı ve senelerdir hiç tekrar etmemişti, en son ne zaman tekrarladığını hatırlamıyordum bile...3-4 ay önce çıkar gibi olmuştu ama hemen geçmişti... Bugün tekrar çıktı, hiç bir problemim yokken, durup dururken neden çıktı anlamıyorum, üstelik 6 aydır hiç ilişkim bile söz konusu değil :KK43: acayip canım yanıyor, çok şiddetli bu sefer, o yıllardan beri hep valtrex yanımda taşıdığım bir ilaçtı ama kullanmıyordum, atak çıkarsa diye, bugün çıktığını farkettiğim an bir tane valtrex içtim, yara acayip acı veriyor. bunca yıl sonra tekrar etmesi beni acayip bunalıma soktu, hatta hastalık hastası modundayım, bunun tekrar etmesine sebep birşey mi var diye, hatta yarın gidip tüm hastalıklar için test yaptırcam...benim anlamadığım bu uçuğun bir milim bile oynamadan hep aynı noktada çıkmasının sebebi nedir?

bu hastalık sinirlere yerleşiyor ve sinir uclarındaki aynı yolu takip ediyor ve aynı yerde gelip cıkıyor. arasıra yolunu sasırıp farklı yerlerde cıksada genellikle aynı yerde cıkıyor. canım kaç yaşındasın? bazen hormonlar tetikliyebiliyor, stresli bir dönemdemisin buda tetikleyebilir? yada hastalık vs atlattınmı? Haber bekliyorum senden belki yardımcı olurum.

bu hastalık sinirlere yerleşiyor ve sinir uclarındaki aynı yolu takip ediyor ve aynı yerde gelip cıkıyor. arasıra yolunu sasırıp farklı yerlerde cıksada genellikle aynı yerde cıkıyor. canım kaç yaşındasın? bazen hormonlar tetikliyebiliyor, stresli bir dönemdemisin buda tetikleyebilir? yada hastalık vs atlattınmı? Haber bekliyorum senden belki yardımcı olurum.

32 yaşındayım, evet biraz sıkıntılı bir akşam geçirmiştim, sabahında çıktı. Düşünüyorum da daha sıkıntılı dönemlerim oldu, hiç çıkmamıştı. Ama valtrex almamın çok ciiddi faydası oldu, ertesi gün acısı geçti, hatta bugün normale dönme aşamasındayım :) acı falan kalmadı, o kızarık, kabaran, acıyan yer sanki yara olmadan normale dönecek...7 yıldır öğrendim bununla mücadele etmeyi sanırım :)) 2 günde normale dönme aşamasına geçtiğim için, bugün moralim çok iyi :)

32 yaşındayım, evet biraz sıkıntılı bir akşam geçirmiştim, sabahında çıktı. Düşünüyorum da daha sıkıntılı dönemlerim oldu, hiç çıkmamıştı. Ama valtrex almamın çok ciiddi faydası oldu, ertesi gün acısı geçti, hatta bugün normale dönme aşamasındayım :) acı falan kalmadı, o kızarık, kabaran, acıyan yer sanki yara olmadan normale dönecek...7 yıldır öğrendim bununla mücadele etmeyi sanırım :)) 2 günde normale dönme aşamasına geçtiğim için, bugün moralim çok iyi :)

canım bu 7 senede hiç birine bulaştırdınmı? Bulaştırmamak için neler yaptın ben 2 senedir uğrasıyorum ve nekadar bilgi edinsemde içimde hep bir korku var :KK43:

canım bu 7 senede hiç birine bulaştırdınmı? Bulaştırmamak için neler yaptın ben 2 senedir uğrasıyorum ve nekadar bilgi edinsemde içimde hep bir korku var :KK43:

Ben bunun varlığını bile unutmuştum :) sonra ilişkimde hiç bulaşmaya dair bir durum ortaya çıkmadı. Ne ben böyle birşeyden bahsettim ne onda böyle birşey çıktı. Ama demek ki her daim varmış. Yani pek partner değiştiren birisi değilim ama bu konuda erkekte pek birşey çıkmıyor sanırım, ben hiç görmedim, bulaşması noktasında da yapabileceğim birşey olmadığını düşündüğüm için hiçbirşey yapmadım. Belki de bu konuyu rafa kaldırıp, vücut direncini yüksek tuttup, her türlü önlem almana rağmen çıkma belirtisi vermişse hemen valtrex içip 2-3 günde durumu atlatmaktan başka yapacak birşey yok ne yazık..ben sürekli ilacı da kullanmıyorum, doktora da sormuştum, sadece çıkma belirtisinde hemen içsem diye, doktor da bu şekilde bir yol izlememin uygun olacağını söyledi. Düşünsene 7 yıldır bu ilacı sürekli içtiğimi, böbrek ve karaciğere vereceği zarar muhakkak olurdu. O sebeple tavsiyem, bu ilaçları sürekli, birşey yokken bile içmemeniz.

6 yıldır bende de var. Ilk ataklar korkunçta tabi. Esimle 5 yıldır birlikteyiz ve esim bilmiyor onada bulaştırmadım zaten. Aktif degıilken bulaşmıyor. Aktifkende ilişki yaşamamak için bir bahanem olmuştur. Gecen yıl doğum yaptım sorunsuzdu ve normal doğumdu. Yine hamileyim ve su anda yoğun yasıyorum acım fazla:KK43: yani ilk 1-2 yıl kötü sonra azalıyor ataklar. Takmayın kafanıza demek için yazdım kızlar.

Tekrar merhaba,yaralar iyileseli bir hafta olmustuki bacagimda cok tuhaf bir yara cikti, genital bolgemde cikanlarla yakindan uzaktan benzerligi yok, romatoloji bolumu ardindan dermatoloji herpes dedi henuz ortada sonuclanan bir tahlil yok- genitalimde cikan yara bundan degildi desemde pek orali olmadilar, su anda anusun ust kisminda birseyler cikiyor, valtrexi sadece bir haftadir kullanmiyordum ama iste nasil olduysa. Bu arada boynumdada kabarciklar bas gosterdi. Vucuda bu kadar yayilir mi sizce bu yaralar?Cildirmak uzereyim, uzuntuden uyuyamiyorum, doktorlarin tavri cok sinir bozucu, erkek arkadasimin yaptirdigi hicbir testte bisey cikmadi. Bugun tesadufen gumus suyu diye bir takviyeye denk geldim. Herpes simplexte dahil yuzlerce hastaligi tedavi ettigi soyleniyor, kullanip hastsligindan kurtulan insanlarin yorumlarini okudum. Aranizda hic kullanan oldu mu?

Birde sadece aktifken bulasiyorsa benim erkek arkadasimda hicbisey yokken ben nasil kapmis olabilirim bu virusu? İlk yara ciktiktan sonra 7 gun boyunca ateslendim. Sizde boyle brlirtiler olmusmuydu ilk atakta, birde benim yaralarimin izleri kaldi, normalmi sizce

Birde sadece aktifken bulasiyorsa benim erkek arkadasimda hicbisey yokken ben nasil kapmis olabilirim bu virusu? İlk yara ciktiktan sonra 7 gun boyunca ateslendim. Sizde boyle brlirtiler olmusmuydu ilk atakta, birde benim yaralarimin izleri kaldi, normalmi sizce

canım çok üzgünüm fakat bu virüs sadece aktifken bulaşmıyor! tıpta asomptamik shedding diye bir olay var virüs aktif değilken bile derinin altında hareket edebiliyor ( buda kendisini kaşıntı, karıncalanma, yanma vb gösteriyor) erkek arkadasından önce ilişkin olduysa bu virüsü öncedende kapmış olabilirsin. Virüs vucuda girer girmez kendisini göstermiyor bazen 10 sene sonra bile çıkabiliyor oyüzden şuan erkek arkadaşında olmayabilir! bunun dışında boyuna vs. sıçramasııı çooooooooooook zor bir ihtimal stresten egzama falan çıkartıyor olabilirsin! benim önerim ilk sayfadaki bilgileri dikkatlice okuman çünkü o bilgiler dünya herpes örgütünde yazan bilgilerdir! en azından kulaktan dolma şeyler değil :KK66: haa buarada aktifken bulaştırmayan arkadaşlar cidden çok şanslılar mış :)

Okudum aciklamalari zaten burda sizin paylastiklariniz sayesinde yaralarim iyilesiyor, doktorlar ilav yazip gonderiyor, ne bir aciklama, ne bir uyari, verdikleri tedavi yuzunden yaralarim o kadar gec iyilestiki. Burasi moral oluyor bana bir nebzede olsa. İmmuneks verdi doktor, ikinci kutuyu kullaniyorum fazla kullanilmasi zararliymis diye duydum. Neden bu kadar sik atak geciriyorum bilmiyorum cok moralim bozuk, Anusumde ne buyuyen ne kuculen bir yara olustu, kalcalarimdada cikmaya basladi.

X