İntaniye - Bulaşıcı Hastalıklar Genital Herpes Hakkında Sizin için hazırladığım detaylı bilgiler!

Tabiki soylerim cnm. Gittikten sonra haberdar ederim ama 1 hafta sonra yaklasik gidecegim cunku regl oldum maalesef

Tabiki soylerim cnm. Gittikten sonra haberdar ederim ama 1 hafta sonra yaklasik gidecegim cunku regl oldum maalesef

aaa regli mi oldun tüh! daha yeni olmadınmı :) regli tetiklemedi değilmi bişeyi? iyi bir doktor var mı istanbuldamısın yoksa baska sehirde mi? İzmirdeysen önerebileceğin iyi bir doktor varsa cok sevinirim. :*

aaa regli mi oldun tüh! daha yeni olmadınmı :) regli tetiklemedi değilmi bişeyi? iyi bir doktor var mı istanbuldamısın yoksa baska sehirde mi? İzmirdeysen önerebileceğin iyi bir doktor varsa cok sevinirim. :*

Yeni olmadim:)cnm tam 1 ay gecmis biz konusali:) zmn cabuk gecio.. Yok istanbuldayim cnm. Buarada ped koyunca obolge kasiniyor, gecen sefer de kasinti olmustu, sadece. Tam yolculuk zamani bir siser gibi oldu ben 5 gun gunde 2 kez aldim... Ilacim bitio napcam sadece2 tane kaldi...recete gerekiooo ...

hemen baskılama yazdır yurtdısında yasıyorum de alamıyorum ordan cok pahalı de 1 yıllık yada 6 aylık yazsın. daha önce yazdırmıstım falan izmirde de salla yoksa yazmıyolar hele devlet hastanesine falan gitme yzmıyolar korkuyorlar daha bilinçli birine git genç olsun gençler daha açık fikirli

Yazdiraamadim daha 2 gundur ilacsiz durumdayim, ama biseyi farkettim, ilac kan degerlerimi etkilemis... Doktorunuzla konusun baska ilac alin dediler.. Ondan haftaya jinekolog bakalim ne diyecek

kan değerlerini ne açıdan etkilemiş ?

Bugun doktora gittim geldim, doktor aynen soyle soyledi, kendisi buyuk,olasilkla ilacin pankreasa etki ettgini soyluyor. Ondan tekrar ilacsiz durumdayken pankreas degerlerine bakilcak, ondan bridahaki sefer icin zovirax onerdi. 3x1 baslayip ,2x1 e dusurup 1 hafta 10 gun lezyon cikarsa verdi. Onun disinda baskilamayi onermedi, stresi azaltmam gerektigini soyledi, ve post donem dedikleri donem, 6 ay suruyormus, ondna bu donemde kasinti ve yanma hissi olmasi dogalmis.
Iste tahliller sonrasi tekrar bi doktorla konusacagiz. Ama suanda aktif bisi olmadigini. Ayrica jilet yerine makasla kesmem gerektigini soyledi.
Ksinlikle makine veya jilet onermiyor.

ben lazer yaptırdım canım çok rahatım sende yaptırabilirsin biraz acıyor ama okadar olucak

sende bu lezyonlar geçtikten sonra herhangi bir his varmı? Bende arasıra bu sinir ağrısı gibi popodeliğinin cevresinde yanma gibi bir his olusuyor sendede oluyormu?
kan testi neden yaptırmadın? yoksa yaptırdınmı? Kan testinde hangi tip olmuşsun anlarsın bak

Lezyonlar gecince ki his cok uzun surdu ve dedigimgibi dogalmis, bazen 4 aya kdr uzayan hisler olurmus. O konu beni rahatlatti. Buarada dudagimda ucuk tekrarlior buara, ve zovirax surunce sismeye baslio, surmeyince gecio gibi, acaba bana bunun icierigi dokunuyormu gercekten?
Fenivir surunce hemen geciriyor, bu ne demek anlayamadim, bana galiba famvir olan yariyor...
Famvir niye daha agir bir ilac deniyor?

famvir daha ağır bi ilaç değil. pro drug yani asiklovirin bir üst ilaçıymış. Her insanda farklı etkiler yapıyor eğer rahatsız etmiyorsa famvir iyi geliyorsa onu kullanmanı öneririm.

Doktorumdan famvir recetesi isteyecegim bir daha bisi olursa diye..
Sen nasilsin buarada

canım ben şu sıralar çok iyiyim maşallah her hangi bir belirti vs yok fakat boğaz ağrım vardı uzun zamandır mide asidiyle alakalı tahriş olmuş onunla uğraşıyordum.
Terkettinmi vatanı? :) yoksa döndünmü Türkiyeye tamamen

merhabalar. bu virusu ben de 2011 kasimda kaptim. ilk atagim beni mahvetti resmen. kabarciklar, agri, yanma, batma mahvetti. isin garip tarafi 4 tane uzman doktor tanimadi herpesi :) 4 ay sonra tekrar cikinca baska bir uzmana gittim, anlattim soyle soyle sikayetim var tekrarladi herpesten supheleniyorum. bakti evet bu herpes dedi, basimdan asagi bir kaynar su dokuldu. neyse ama bununla yasamayi ogreniriz, herkesin yok mu bir derdi. bunun 5 ay sonrasinda 10 gunluk bir atak mahvettti. 5 ay sonrasinda ise amerikada mastirda iken bir hemsireyle bu konuyu konustum. kan testi neden yapmadin dedi. .doktor onermedi dedim. yapalim da hangi tip herpes oldugunu ogren dedi. test yaptik herpes 2 pozitif geldi. mahvoldum. tip 2 en inatci ve saldirgan olani. daha sonra bir detayli aramaya giristim ki ne ogreneyim: ister genital bolgede herpesiniz aktif olsun ister pasif, her zaman bulastiriciliginiz devam ediyor! zaten kapanlarin cogu partnerlerinde acik yara ve belirti yokken kapmis. yani bu hastaligi kaptiysaniz isiniz zor. yeni bir hastalik kapmaya da daha acik hale getiriyor sizi. aids hastalarinin %80inde bu herpes de varmis zaten..BIR BASKA HASTALIK DA BIRINDEN KAPMANIZ AN MESELESI. ben bundan once molluscum diye caresi olan basit bir hastalik aldim, kendimi iyi egitmedim, sonra ayni partnerimden bu herpes belasini aldim. bu cinsel hastaliklarin birkac tanesi genelde bir arada ayni kiside gorulur.

ne edicez buna karsi hic bilmiyorum. kim bizi bu igrenc ultra bulasici, bebekler icin oldurucu, menenjit tehlikesi bulunan, caresi olmayan, bir ise yaramayan ama esek yuku kadar para tutan ilaclari olan, omur boyu yara agri ve ates icinde birakan hastalikla bizi kabul eder? bir arkadas ben bu hastaliga yakalanmadan once demis ki: sevdiginiz yakin oldugunuz insanlari tedbirler konusunda uyarin diye. keske beni de bir uyaran olsaymis. benim hayatimi gocerten bu hastaliga belki o zaman yakalanmazdim.

simdi 6 aydir dinmeyen bir atagim var ve surekli sinir hasari yaratmis. uzerine oturamiyorum, yatamiyorum, hicbir sinir ilaci kar etmiyor. post-herpetik nevralji diye bir hastaliga cevirmis halde. amerikada post-herpetik nevralji agrisini yillarca cekmeye dayanamayip intihar eden bir hayli insan duymustum.

ben bir lisans ve bir yuksek lisans diplomasina sahibim. ama bu diploma yigininin arasinda afedersiniz kicimizin sagligi kadar temel birsey ogretilmemis bize. bu hastaliga yakalanana kadar ben bu hastaligin adini bile duymamistim, bir kisi bile uyarmamisti. insanligin belasi, cozumu olmayan ve salgin halinde boyle bir hastaligin nasil caresi olmaz? ben zannediyordum ki bu tur hastaliklar ancak uyusturucu bagimlilarinda veya fahiselerde olur, beyaz yakali vatandaslarda ne gezsin. nasil bu kadar salak olabildim? bunlar bulasici hastaliklarsa ve birer zincirse nasil marjinal kalabilsin ki? bunu neden akil edemedim hic?

Size sesleniyorum tip camiasi, hayatimiz madem bu kadar ince iplige bagliydi ve bu tur seylere madem her gun sahit oluyordunuz, neden topluma bu ciddi meselelerin alarmini vermediniz hic? bu hastalardan sonra ben yakalandim, benden sonra da eminim surekli baskalari yakalandi. bu vurdumduymazlik niye? insanlarin hayati bu kadar mi bedava?

BU HASTALIGA YAKALANMIS INSANLAR: SEVDIKLERINIZI BU HESPESIN HER YONU HAKKINDA UYARMAYI LUTFEN IHMAL ETMEYINIZ. BU ACIYI NE OLUR BU DERDE HENUZ SAHIP OLMAYAN BIR BASKASI YASAMASIN. VE CINSEL HASTALIKLARIN BIR GRIP NEZLE KADAR YAYGIN OLDUGUNU, SADECE INSANLARIN BUNLARI ULU ORTA KONUSMADIGINI, AMA BUNUN BU HASTALIKLARIN INSANLARIN CANINI YAKMAKTA OLDUGU GERCEGINI ORTADAN KALDIRMADIGINI, BUNDAN DAHA TEHLIKELI OLANLARINA YAKALANMANIN BLE HIC ZOR OLMADIGINI, KENDINIZI DIGER CINSEL HASTALIKLAR VE TEDBIRLER KONUSUNDA NOKTAYA VIRGULE KADAR EGITMENIZ GEREKTIGINI AKLINIZDAN CIKARMAYIN.

famvir daha ağır bi ilaç değil. pro drug yani asiklovirin bir üst ilaçıymış. Her insanda farklı etkiler yapıyor eğer rahatsız etmiyorsa famvir iyi geliyorsa onu kullanmanı öneririm.

Selam , yaklasik 1 aydir hesabim hacklendimi noldu, sifremi kullanamiodum, ve ynei sifre istedigimde gunler sonra emaila yen isifre link gonderiyorlar, girdigimde de kabul etmedi. en sonunda yeni isim aldim...
nasilsin ? hersey iyi umarim, suanda ben istanbuldan geri dondum turkiyeye tasinamadik maalesef daha... son donemde ucuk dudagimda surekli tekrarladi hatta hic gecmedi, ama onun disinda pek bi degisiklik yok. benim dudagimdaki ucuk da cok agresif , hatta bayagi beni halsiz birakip oturtuyor...
sen naptin iyimisin?

canım dönmüş olmayı istiyormuydun istemiyormuydun? Ben maşallah çok iyiyim. Allah nazar değdirmesin. Bayram tatili için Fethiye Ölüdenize gidiyorum erkek arkadasım ve ablası+eşi ile birlikte :) Ama regli olma ihtimalim çook yükseeek

valla ben artik TRde kalmak istiyorum cunku burda daha fazla hastayim , belki de havasi suyu bana yaramiyor
buarada cok sevndm iyi olmana, benim midem buara feci ama onun disindaki otekisi iyi , dedigin gibi nazar degmesin masallah:)
buarada iyi bayramlar ve iyi tatiller
benim icin de kulac at :)

Selam,ben 10 aydır bu illeti cekiyorum maalesef.2.5 aydır baskılama yontemiyle hap kullanıyorum.benim merak ettiğim cok sey var aslında.bu virusu tasıyanların duzenli bir cinsel hayatı olurmu? duzenli cinsel hayat ucugun tekrar cıkmasına sebep olurmu? ya da ne kadar aralıkla cinselliği oneriliyor? Lutfen bu konuda yardımcı olurmusunuz? Ben evlilik arifesinde olan biriyim ve acıkcası cok korkuyorum cinsellik olmayacak diye

Merhaba canim,

Oncelikle soyle soyleyeyim tedbirlerini aldigin surece cinsellige mani olan bi durum degildir. Oncelikle nisanlinda var mi? Eger yok ise onu korumak icin baskilamaya devam edebilirsin eger varsa episodik olarak yani atak gecirdigin zamanlarda hizli iyilesmek icin kullanabilirsin. Dogal yollardan vitamin takviyesi alabilirsin. Eger tercih ederseniz kondomda oneririm fakat tamamen tercih meselesi mesela ben erkek arkadasimla birlikte olurken hem kondom hemde supresif ile onu koruyorum. Boylelikle senede bulasma riski %1 lere dusuyor. Sukurler olsun 1 senedirde kendisinde herhangi bir atak veya belirti yok. Onu gectim yurtdisibdaki forumlarda okudgm kadariyla bir suru cift senelerce birbirlerine bulastirmadan yasamis.
Fakat ucuk ciktiginda cinsellik kesinlikle yasamayan. İyilesme sureci ortalama 7-20 gun olabiliyor. Birde virusu aktif hissettiiniz zamanlarda birlikte olmayin bu zamanlara prodrome deniliyor. Yani herhangi bir yanma batma sizlama kas agrisi hissedersen vucudunu iyi tani ki esine de bulasmasin. Ama ondada varsa sorun yok tekrar tekrar birbirinize bulastiramazsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…