İntaniye - Bulaşıcı Hastalıklar Genital Herpes Hakkında Sizin için hazırladığım detaylı bilgiler!

Merhabalar, yıllardır bu platformu takip ediyorum ancak üye olmamıştım. Herpesle ilgili gerçekten işe yarayan bir şeyleri keşfedince birilerine faydalı olur diye üye olup yazmak istedim. 2001 yılında üniversitedeyken erkek arkadaşımdan kapmıştım herpesi. Yıllar içerisinde gitmediğim doktor, takip etmediğim forum kalmadı. Yok aşısı çıkacak, yok ilaç bulunacak. Yaşadığım hayal kırıklığının tarifi yoktu. Kendimi pis hissediyordum. Aloe veralar, sarı kantaronlar, sarımsaklar... denemediğim şey kalmadı. İmuneks bir süre yardımcı oldu, bir süre sonra ona rağmen çıkmaya başladı. İlaç kullanmazsam üst üste uçuksuz 3 haftam yok denebilecek durumdaydı. Neredeyse 10 seneden fazla asikloviri her gün kullandım. Sırf bu yüzden çocuk doğurmadım, evlenmedim. Benim versiyonum gerçekten kötüydü. Bağışıklık sistemim gerçekten kötüdür. İnsanların hapşırdığı yerde zatürre olurum ben :) Neyse bedenimin durumunu özetledim. Son 1 yıldır ilaçları bırakıp yenmek üzerine çalışıyordum. C vit, B vit, D vit, mürver çiçeği takviyeleri ile uçuksuz bir kaç aya çıkabilmiştim. Uykusuz kalsam ya da aç kalsam tık çıkıyordu yine. Sonra tamamen bambaşka bir konu için kullanmaya başladığım bir şeyin uçuğa iyi geldiğini keşfedince gerçekten dünyam değişti. Ancak emin değildim, yeni uçuk kapmış biri ile tesadüfen yolum kesişti. Yaptığımı onunla da paylaştım. Onda da işe yarayınca paylaşmak istedim. Ben yıllarca dünyanın parasını döktüm. Bir umut internetlerden ilaçlar aldım. Hiçbir işe yaramadı. Umutsuzluğum daha da arttı.Tamamen vücuttan atmıyor ancak ben de 1 yıla yakındır hiç çıkmadı. Dilerim herkese faydalı olur. Yaptığım şey, sabahları uyanır uyanmaz bir bardak suya gerçek çiğ elma sirkesi koyup içiyorum. Her yerden kolayca bulunur. Market markaları olmaz, onlar resmen asit ve içilmiyor. 20 dk sonra 1 tatlı kaşığı çörek otu yağı. Ben eczane markası alıyorum. Diğerleri işe yarar mı emin değilim. Günde 1 bardak ev yapımı kefir içiyorum. Gece yatmadan önce de zerdeçal hapı ve probiyotik içiyorum. Çörek otu yağı 4 aydan fazla kullanılmamalıdır. Ben çok çektim. Çörek otu yağını 4 ay kullandım, 1 yıla yakın çıkmadı. Elma sirkesi, kefir, çörek otu yağı ve zerdeçal arkadaşlar. Kullanım zamanlarını da yazdım. Şifa olur umarım :)

Merhabalar, yıllardır bu platformu takip ediyorum ancak üye olmamıştım. Herpesle ilgili gerçekten işe yarayan bir şeyleri keşfedince birilerine faydalı olur diye üye olup yazmak istedim. 2001 yılında üniversitedeyken erkek arkadaşımdan kapmıştım herpesi. Yıllar içerisinde gitmediğim doktor, takip etmediğim forum kalmadı. Yok aşısı çıkacak, yok ilaç bulunacak. Yaşadığım hayal kırıklığının tarifi yoktu. Kendimi pis hissediyordum. Aloe veralar, sarı kantaronlar, sarımsaklar... denemediğim şey kalmadı. İmuneks bir süre yardımcı oldu, bir süre sonra ona rağmen çıkmaya başladı. İlaç kullanmazsam üst üste uçuksuz 3 haftam yok denebilecek durumdaydı. Neredeyse 10 seneden fazla asikloviri her gün kullandım. Sırf bu yüzden çocuk doğurmadım, evlenmedim. Benim versiyonum gerçekten kötüydü. Bağışıklık sistemim gerçekten kötüdür. İnsanların hapşırdığı yerde zatürre olurum ben :) Neyse bedenimin durumunu özetledim. Son 1 yıldır ilaçları bırakıp yenmek üzerine çalışıyordum. C vit, B vit, D vit, mürver çiçeği takviyeleri ile uçuksuz bir kaç aya çıkabilmiştim. Uykusuz kalsam ya da aç kalsam tık çıkıyordu yine. Sonra tamamen bambaşka bir konu için kullanmaya başladığım bir şeyin uçuğa iyi geldiğini keşfedince gerçekten dünyam değişti. Ancak emin değildim, yeni uçuk kapmış biri ile tesadüfen yolum kesişti. Yaptığımı onunla da paylaştım. Onda da işe yarayınca paylaşmak istedim. Ben yıllarca dünyanın parasını döktüm. Bir umut internetlerden ilaçlar aldım. Hiçbir işe yaramadı. Umutsuzluğum daha da arttı.Tamamen vücuttan atmıyor ancak ben de 1 yıla yakındır hiç çıkmadı. Dilerim herkese faydalı olur. Yaptığım şey, sabahları uyanır uyanmaz bir bardak suya gerçek çiğ elma sirkesi koyup içiyorum. Her yerden kolayca bulunur. Market markaları olmaz, onlar resmen asit ve içilmiyor. 20 dk sonra 1 tatlı kaşığı çörek otu yağı. Ben eczane markası alıyorum. Diğerleri işe yarar mı emin değilim. Günde 1 bardak ev yapımı kefir içiyorum. Gece yatmadan önce de zerdeçal hapı ve probiyotik içiyorum. Çörek otu yağı 4 aydan fazla kullanılmamalıdır. Ben çok çektim. Çörek otu yağını 4 ay kullandım, 1 yıla yakın çıkmadı. Elma sirkesi, kefir, çörek otu yağı ve zerdeçal arkadaşlar. Kullanım zamanlarını da yazdım. Şifa olur umarım :)

Mejdolin cok tesekkurler bu bilgiyi bizimle paylastigin icin soylediklerine aynen katiliyorum ben de zaman zaman oyle hissediyorum cidden benim de atak sayim cok fazla bununla nasil yasanir bilmiyorum bir sekilde devam etmeye kendimi ferahlatmaya calisiyorum sana sunu sormak istiyorum bu karisimi hergun 1 sene yaptin ve cikmadi karisimi yapmayi kestin mi daha sonradan ve cikmamaya devam mi etti yoksa cikmamasi icin surekli bu karisimi yapmaya devam mi etmeliyiz ? bir de bu corek otu yagini 4 ay kullanip sabah sirke aksam kefir,zerdecal hapi(eczanelerde var mi onerebilecegin birsey yoksa zerdecalin kendisi de olur mu toz halinde?) ve prebiyotik(bunu yogurt olarak mi aliyorsun?) mi 1 sene cok tesekkurler atak yasamamana okadar cok sevindim ki umarim bende de ise yarar uygulayacagim bu dediklerini yalniz atladigin olmadi mi hhic bu arada bir iki gun yapamadigin filan yoksa 1 yil harfiyen uydun mu bu programa

Mejdolin cok tesekkurler bu bilgiyi bizimle paylastigin icin soylediklerine aynen katiliyorum ben de zaman zaman oyle hissediyorum cidden benim de atak sayim cok fazla bununla nasil yasanir bilmiyorum bir sekilde devam etmeye kendimi ferahlatmaya calisiyorum sana sunu sormak istiyorum bu karisimi hergun 1 sene yaptinmarkası ve cikmadi karisimi yapmayi kestin mi daha sonradan ve cikmamaya devam mi etti yoksa cikmamasi icin surekli bu karisimi yapmaya devam mi etmeliyiz ? bir de bu corek otu yagini 4 ay kullanip sabah sirke aksam kefir,zerdecal hapi(eczanelerde var mi onerebilecegin birsey yoksa zerdecalin kendisi de olur mu toz halinde?) ve prebiyotik(bunu yogurt olarak mi aliyorsun?) mi 1 sene cok tesekkurler atak yasamamana okadar cok sevindim ki umarim bende de ise yarar uygulayacagim bu dediklerini yalniz atladigin olmadi mi hhic bu arada bir iki gun yapamadigin filan yoksa 1 yil harfiyen uydun mu bu programa

Merhaba, geç dönüşüm için özür dilerim .Merkür retrosunda taşınmaya çalışıyorum :) Kefir ve elma sirkesi dışındakilerin tamamını eczane markası olarak kullanıyorum. Zerdeçalı hap olarak kullanıyorum. Kefiri ben yapıyorum, elma sirkesini internetten doğal ürünler satan bir yerden alıyorum. Bir kaç gün tatile giderken kefir sirke taşımıyorum. ama diğerlerini yanıma alıyorum. Bir yıldır hemen hemen her gün zerdeçal, kefir, elma sirkesi, prebiyotik hap kullanıyorum denebilir. Dediğim gibi tatile giderken kefir ve sirkeyi pas geçiyorum. Çörek otunu yağ olarak normalde kullanıyorum. Tatile gideceksem hapını alıoyrum aynı markanın. 1 yıl içinde 4 ay kullandım. Geçenlerde stresten yeniden atak geçirdim. Bu sebeple çörek otu yağına yeniden başladım. Normal herpes hapını da kullandım iyileşmeyi hızlandırmak için.

Merhaba dert ortaklarım. Bu foruma sırf bu hastalık yüzünden üye oldum ve 6 aylık tecrübelerimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu konu ile ilgili yerli yabancı bir çok forumu okuduğumu söyleyebilirm.
Öncelik verdiğim ve aslında en çok merak ettiğim konu bulaşmaması için neler yapabiliriz. Bununla ilgili net bir tecrübe sizinle paylaşamayacağım ama bu rahatsızlığımdan sonra atakların olmadığı dönemlerde birlikte olduğum erkek arkadaşlarıma bulaştırmadığımı düşünüyorum.
Bulaştırmayı en aza valtrex ile indirebileceğimiz aşikar fakar bu ilacın sürekli kullanımı böbreklerimizi negatif yönde etkiliyor hatta bu ilaca karşı bağışıklık kazananlar dahi var malesef.
Bağışıklığımızı yüksek tutmalıyız. Strese girmemeliyiz ki benim en çok stresli dönemlerimde nüks ediyor. Ve bu 6 aylık süreçte hemen hemen her ay çıktı diye hatırlıyorum. İlk atağım çok ağrılıydı fakat sonrakiler hep sivilce gibi çıktı ve şimdiki son atağım da çok şiddetli geçti (stresten).
Ben dünyadaki hiç bir hastalığın tedavisiz olduğunu düşünmüyorum. Ve ilaç sektörünün gücünden kaynaklı bulunan tedavilerin de saklanıldığını ve yokedildiğinin farkındayım. Afrikadaki bir çok doktor ya da alternatif tıp yöntemi ile kansere çare bulmuş insanlar öldürüldü. Belki bu sebepten kaynaklı kendi ilaç sektörümüzün gelişmesini ve bu hastalığımıza çare bulunmasını isteyen bir maili cumhurbaşkanlığı iletişim merkezine atmalıyız diye düşünüyorum. Link: https://www.cimer.gov.tr/
Bunu hallettikten sonra kendimiz için neler yapabiliriz şimdi ona bakalım.
-Aleo vera hepinizin evinde olsun. çıktığı an sürün hemen kurutup geçiriyor.
-Ankaradan bir aktar ile iletişime geçtim ve ondan bir kaç ürün satın aldım 2 ay boyunca o ürünleri deneyeceğim. Ürünler geldiği zaman size buradan nelerin geldiğini yazarım. Adam bu ilaçlarla siğili geçirdiğini söyledi. Benimki siğil değil uçuk dedim. Farketmez ikisinin de paralel rahatsızlıklar olduğunu ve bu ilaçları kullananların rahatsızlıklarının geçtiğini söyledi. Ve bahsettiği ürünler de araştırmalarımda bir yerlerde hep duyduğum ürünlerdi.
-Benim bu konudaki düşüncem şöyle: Bu rahatsızlığı baskılamak ya da bir şeyler sürüp kurutmak çare değil. Kanımızdan da temizlememiz gerekiyor. Sürülen ilaçlar da en az sinirlere kadar etki edebilmeli çünkü bu virüs sinirlerde saklanıyor.
-Ben Eskişehirde yaşıyorum ve burada bizzat şahit olduğum şöyle bir olay var. Şifalı suyu olan bir hamam var ve buradan çamuru kullanan (çamur dediğim de bildiğiniz kurbağalı yosunlu bir göletin dibinden çıkartılıyor) hamamın havuzunda da bir-iki saat vakit geçiren, bu suyu içen, GENİTAL SİĞİLi olan bir adam 1 ay içerisinde haftada bir kaç defa bu uygulamaları yaparak genital siğilini tamamen geçirmiş. Ben de bu hamama gittim. çamuru sürdüm suyuna girdim ve sudan çıktığımda patlamamakta ısrar eden uçuklarım az bir çaba ile tak tak patladılar. Bu hamamın suyunu içiyorum her gün 1 bardak ve haftada bir iki defa çamuru sürüp bu suya oturmayı planlıyorum. Bu suyun gelişmelerini de sizinle paylaşacağım.
Eskiden yakın bir arkadaşım aktardı ve bir kadında 6 ay boyunca verdiği bitki karışımlarıyla beyin tümörünnü küçülttüklerini hatta doktorların çok şaşırdığını söylemişti. Yani alternatif tıp da bir çaredir arkadaşlar.
-yani kısacası bizim araştırmamız gereken şeyin şu olduğunu düşünüyorum:
1-Lezyonların etki ettiği sinirlere kadar etki eden yüzeyden sürebileceğimiz şeyler neler?
2- Biz bu virüsü kanımızdan tamamen nasıl atabiliriz?
3- Bu süreçte bulaştırmamak için neler yapmalıyız?
4- Su çiçeği aşısını kullanan var mı?
Ben 1. ve 2. sorum için araştırmalarımı ileriki günlerde sizinle tekrar paylaşacağım.
Panik yok bu hastalık herkesin başına gelebilir. Ve atakları azaltmak için bir çok yöntem var. Partnerinize illa ki geçecek diye bir şey yok. Kadınlardan erkeklere geçme olasılığı daha düşük. Ama tabi ki tıpta hiç bir şey %100 değildir.

Kızlar,

Ben de genital herpes mağduruyum. İlk atağımda lezyonlarım uzun sürmedi. Bir gün sivilce benzeri görüntüler oldu içi beyaz dolu, ertesi güne geçmişlerdi. Ağır bir grip şeklinde başladı. İlk kan testimde igg 1.1 , igm 0,5 çıktı. İnanamadım bir türlü. Çünkü 1.1 üstü pozitifti. 1.1 sınır değerdi. Gittim tekrar test yaptırdım. Bu sefer igg 1.4, igm 0,70 olmuştu. Sanırım herpes olduğunu artık kabullenmem gerekiyor.

O kadar mutsuzum ki kendimi mikrop saçan biri gibi hissediyorum. Girdiğim tuvaletlerden insanlara geçmesinden endişeleniyorum.

Hayatıma biri girmek üzereydi. Ona da bu durumu söylemiş bulundum, söylemeden vicdanım rahat etmicekti.

Doktor ilk önce 5 gün valtrex verd. Sabah akşam içtim. Sonra ben doktoru ısrarla arayıp bir 5 günlük daha hap aldım.

Sonrasında da başka bir kadın doğumcuya gittim. Karşı tarafa bulaşmıcağını söylüyor prezervatif varsa ve aktif değilse virüs. Ama internette her zaman ihtimal var yazıyor dedim. Hayır bulaşmaz dedi.

Bu virüs bizim genital bölgemizin her yerinde geziyor mu? Karşı tarafa geçirmemeyi başaran oldu mu? Napmaö gerekir? Lütfen bişiler söyleyin. Karşı tarafı korumak için valtrex alsam sürekli dedim doktorlar hayır gerek yok diyor, napcağımı bilmiyorum. Mesajlarınızı bekliyorum.
bence doktorun doğru söylemiş yani sürekli valtrex kullananlarda gördüğüm kadarıyla belli bir süre sonra vücut bağışıklık kazanıyor ilaca tepki vermiyor. aktif olmadığı dönemlerde cinsel ilişkim oldu ve karşı tarafa bulaşmadı. ama ağzının içini yiyen biriysen ve diş eti kanaman varsa oral seks yaptığında kan yolu ile bulaşır mı bir fikrim yok. prezervatif olarak da virüs öldürücü tipleri var onlardan kullanmak lazım sanırım.

Kızlar uçuk Hsv 1 hepimizin bilgiği dudaktaki Hsv 2 ise cinsel uçuk hpvden farklıdırbazı doktorlar malesef bunu bile bilmiyor ! Hpv bambaşka 140dan fazla türü olan sadece 2-3 tanesi siğil yapan onun dışındaki bazı tiperli hiçbir belirtisi olmadan rahminize yerleşip sinsice siğil yapmadan hücrelerinizi bozarak ilerleyen bir virüstür,tedavi oldugunuz müddetceve kendinize iyi bakarsanız bağışıklık Hpvyi temizler.Ama tedavi olup o bölgeyi imha etmeniz ve bagısıklıgı yükseltmeniz lazım .Bu resimdeki ise cinsel bölge uçuğu dedigimiz cinsel ilişki veya cinsel temastan (sevişme)kapılan HSV yani uçuğun tip 2si.Aynı şekilde bu da hpv gibi gibi çook uzun süre aktifleşmeden kalabilir daha sonra uçuk olarak ortaya cıkabilirveya kapılan ilişkiden Sonra 2 gün -3 hafta içinde çıkabilir veya dedigim gibi yıllar sonra cıkabilir. HSv Tip 2 2 yani cinsel uçuk hpv ailesinden tanamiyle farklı bir virüstür hpvnin kan testi yok kana geçmez ama Hsv yani uçuğun kan testi de vardır.Hsv Tip 2 uçuk virüsünün kan testinde ortaya cıkması için gereken süre minimum 3 aydır.Bu süre 6 aya kadar uzayabilir.Uçuk testlerinin bazıları hem dudaktaki uçuk tipi olan Hsv Tip 1,hem de cinsel uçuk tipi olan Hsv Tip 2ye aynı anda bakar bu test tamamiyle tanı koymadan ultra yanlış bir testtir cünkü dudaktaki ucuk zaten 10 insandan 9unda aktif veya pasif olarak uyudugu için sonuc hep pozitif cıkar.Önemli olan cinsel uçuk için özel bakılan testin yapılmasıdır sadece Hsv tip 2ye özel yalnızca cinsel tipine bakan kan testini yaptırmalısınız.Hsv tip 2 kapıldıgında vücutta ilk önce Igm yükselir yani virüs kapıldıktan sonra ilk haftalarda hsv tip 2 ıgm yükselir ama hsv 2 ıgm dudak uçuğu veya diğer vücuttaki virüslerdende etkilenebildigi için genelde yüksek cıkabildiginden cinsel uçuk tanısını koymada yetersiz kalır Igmden sonra vücutta 3-6 ay sonra Hsv tip 2 IGG yükselir ve hayat boyu kalır .Igg ortaya cıktıktan sonra artık IgM virüsün sadece aktif olarak cıktıgı zamanlarda Yükselir diğer zamanlarda düşer.Bundan dolayı cinsel uçuk kapıldıktan sonra kişinin haberi olmayabilir yıllarca sessiz kalabilir ama vücuda bi zararı yoktur bildiginiz uçuk sadece skıntıya gerek yok yani neyse bunlardan dolayı en son ilişkinizden sonra minimum 3 ay bekleyip (lezyon yani uçuk cıkmasa dahi ki uçuk cıkmıyor bircok kişide kapsa bile) kan testi yaptırıp tip 2 ye özel : HSV TİP 2 IGGye baktırmak istiyorum diceksiniz reçeteye veya doktora gitmenize gerek yok bi tıp merkezinde bu testi yaptırmak istiyorum diyin danışmaya direk sizin kanını alıp tesi yapıyolar.veya özel bir labaratuvara gidin bunu yaptırmak istiyorum diyin yapıyolar test fiyatı (tıp merkezi fiyatı:40 tl,özel labarstuvar fiyatı:90 tl) Bi de cinsel uçuk kan testi hassastır her cihaz yakalayamaz uçuğu bundan dolayı yurtdısında herpes select gibi daha hassas uçuk cihazları kullanılıyor kanda uçuğu yakalamak için türkiyede yok,ama muadilleri ona benzeyen bazı uçuk cihazları var.Mesela herpes selectin Türkiyedeki benzer testi Euroimmun uçuk testidir bunu da Biruni Labaratuvarı yapıyor.Aynı şekilde Siemensin cihazı iyidir uçuğu yakalamada Mavi labaratuvar siemens kullanıyor,yine Vircell ucuk da fena değildir onu da synevo labaratuvar yapıyor ve Trinity Biotech ucuk cihazı da cok basarılıdır İstanbul Üniversitesi Hastanesi bunu kullanıyor .Buralarda 3-6 ay bekledikten sonra kanda Hsv 2 Igg testi yaptırın garanti olsun diye bikac ay sonra gidip tekrarlatmanız yeterli.Kan testinin dısında bi de sürüntüyle teşhis koyma; Diyelim ki siz cinsel uçuk kaptınız uçuğunuz cıktı genitalde cıkar cıkmaz ilk 2 gün içerisinde gidip oradan örnek aldırın oradan sürüntü alıp lezyondan inceliyolar ama sürüntü daha sonraki günlerde alınırsa cıkan kabarcıklardaki (ki bazen sulu kabarcık olmadan kızarıklık iritasyon kesik acısı gibi bi acı çiş yaparken acı bacaklarda ağrı grip benzeri vücutta steş yükselmesi uçuk çıkarken seklinde de gösterebilir kendini.) bu kabarcıklar cıkar cıkmaz alınmazsa oradan sürüntü içindeki uçuk virüsleri pasifleşip geri dönebildikleri için cilt altına bu sürüntü örneginde uçuk kaçabilir ve %50 oranında çıkmayabilir .Uçuk vücutta silinmez latent kalır ama bi zararı yok zaten bircok insanda var uçuk çıkmmıyo bile .Karşı tarafı korumak için baskılana tedavisi alıcaksınız Asiklovir gibi ilacı var günlük 1 tane onu kullanıp + latex içeren Durex Ekstra Koruma gibi bir prezervatif kullanın ve ilişki sonrası duş aldırın karşı tarafa geçmiyor böylelikle.Aldıgınız uçuk ilacının vücuda bi yükü yok ,uçuk ilacı kullanıp kan testi yaptırmayın ama. Cünkü ucuk ilacı kullanıldıgı müddetce virüs kalıyo ama kan testinde yok denecek kadar azaldıgı için cıkmıyor uçuk ilacı kullandıktan sonra test olunursa.En bulasıcı dönemil uçuktan spnraki ilk bir yıldır bu dönem ağır geçer daha sonra nadiren cıkan bagısıklık düşmedikce çıkmaz ama karşı tarafa bulasma ihtimali var ki o ihtimali önlemek içinde evlenene kadar uçuk ilacı +prezervatif işinizi görecektir.Asemptomatik olan yani belirtisi olmayan birçok bayanda uçuk rahmin içinde oldugu için belirti vermez cook yıllar sonra bir tek rahimde yara yapabilir o da ya öyle bırakılır veya yakılır bi zararı yok cünkü o kadar uçuk cıkarda o dönem kuru tutucaksınız hemen uçuk kremi ve ilacı kullanıcaksınız daha rahat geçer böylelikle ama ilk lezyonlar agrılı olur ikk 1 yıl ondan sonra sivilce gibi cıkar geçer veya iç taraftaysa farkına bile varmazsınız geçer gider
sürekli asiklovir kullanak belli bir süre sonra böbreklere zarar vermez mi? ya da vücut sonradan bağışıklık kazanmaz mı? siz ne zamandır bu virüsü taşıyorsunuz?

Kızlar merhaba burada çok faydalı bilgiler buldum açıkçası oyuzden bu bilgiler için öncelikle teşekkür ediyorum, bir yandan da araştırmalarım sürüyor morali bozuk olanlara öncelikle şunu söyliyeceğim bi durun yahu biliyorum çok kötü bir şeymiş gibi geliyor dünyanın sonu geldi gibi geliyor ama öyle değil cidden bakın elimiz ayağımız tutuyor her şeyin bir çaresi vardır öyle düşünmek lazım ne kadar kötü şeyler yaşayan insanlar var yine de hayatı bırakmış değiller.. oyüzden moralleri yüksek tutalım :) size bir de şunu sormak istiyorum su çiçeği aşısı olan var mı aranızda varsa bizimle süreci ve yaşadıklarını paylaşabilir mi işe yarıyor mu acaba ? Bu yöntemi denemeyi düşünüyorum
su çiçeği aşısını deneyince sonuçlarını bizimle de paylaşır mısını?

merhaba arkadaşlar

gen-003 aşısının bilimadamları 12 Eylülde yeni bir update yapmış. İnsan deneklerinde yapılan 3 aşı olumlu sonuclar gösterip yan etki göstermemiş ayrıca bulaşma riskini bayaa düşürmüş.. Bu aşı therapatik aşı aslında vucüttan virusu tamamen atacak bir aşı değil. ama semptomları ve atakları azaltıp bulaşma riskini düşürüyor. Buda bir başlangıç kızlar. aşıda 2. aşamaya geçtiler bunun gibi umut vaadeden 3 aşı daha var 2020ye kadar sonuç alacağımıza gönülden inanıyorum :)
aşılar şu an ne durumda? çok uzak kalmışsınız forumdan en kısa zamanda dönersiniz umarım

6 yıldır bende de var. Ilk ataklar korkunçta tabi. Esimle 5 yıldır birlikteyiz ve esim bilmiyor onada bulaştırmadım zaten. Aktif degıilken bulaşmıyor. Aktifkende ilişki yaşamamak için bir bahanem olmuştur. Gecen yıl doğum yaptım sorunsuzdu ve normal doğumdu. Yine hamileyim ve su anda yoğun yasıyorum acım fazla:KK43: yani ilk 1-2 yıl kötü sonra azalıyor ataklar. Takmayın kafanıza demek için yazdım kızlar.
yaa sen süpersin. işte aradığım cevap bu! Lütfen iletişimde kalalım ve tecrübelerini bizimle paylaş.

En başlarda daha mı çok çıkıyordu şuan baştaki gibi aynı durumda mı? Ben şimdi baskılama tedavisine başladım çünkü her yaptığımızda olmaya devam ediyor. Aynı zamanda red ginseng i araştırdım onu almayı düşünüyorum. Onu hiç denediniz mi? Aloevera da sürmeye devam ediyorum. Doktorlar 3 7 gün içerisinde lezyonlar geçer sonra tekrar nüks ediyorsa baskılamaya başla dedi bu konuda onların da çok bilgili olduğunu düşünmüyorum aslında. Anadolu yakasında bildiğiniz konu ile ilgili bir doktor var mı?
Canım sen iliskide korunuyor musun bide evli misin eşine bulaştı mi?

Maalesef tanidigin doktor yok.Bu konuda çokta bilgili olduklarını sanmıyorum.Sen kendi kendini dinle.Belirtilerini nelerin seni tetikledigini.Normalde ilk atak uzun ve en acilisidir bagisiklik sistemi ucugu henuz tanimadigi icin zamanla kisiye gore ve bagisiklik sistemine gore gore ataklar farklilik gosterir.Bazilarini cikolata veya peynir bile tetikliyormus.Bunlar beni tetiklemedi fakat altta yatan bir hastalik veya en ufak bi demir ekaikligi bile tetikletiyor.Benim altta yatan suphelendigi. Bir hastalik var o yuzden surekli ucuk oncesi belirtiler yasiyorum ama ilginc ki deri ustune her zaman cikmiyor.
Canım bende aynı şeyi yaşıyorum ucugum yok şuan ama yanma batma tarzı hisler oluyor hatta emin olamadim virüs aktif mi yoksa mantar vajinit falanmı oldum diye

Arkadaşlar ne olur yardım edin evliliğe çocuk sahibi olmaya engelmi bu hastalık çok kötüyüm intiharın eşiğindeyim resmen

Arkadaşlar ne olur yardım edin evliliğe çocuk sahibi olmaya engelmi bu hastalık çok kötüyüm intiharın eşiğindeyim resmen
Aman yapma gözünü seveyim. Olur mu öyle şey? İntihar falan??? Sitede birçok arkadaş var evli ve çocuğu olan :) içini ferah tut:) ilk zamanlar kötüdür. Alışacaksın. Yorumları muhakkak oku

Aman yapma gözünü seveyim. Olur mu öyle şey? İntihar falan??? Sitede birçok arkadaş var evli ve çocuğu olan :) içini ferah tut:) ilk zamanlar kötüdür. Alışacaksın. Yorumları muhakkak oku
Ablacım çok kötüyüm kendimi bitirdim üzüntüden bu hastalıkla yaşanırmı bilmiyorum kimseye birşey diyemiyorum bir tek size yazabildim

Ablacım çok kötüyüm kendimi bitirdim üzüntüden bu hastalıkla yaşanırmı bilmiyorum kimseye birşey diyemiyorum bir tek size yazabildim
Kız sacmalama ölümcül birşey değil.. arada tekrar eden ama hayati bi riski olmayan evliliğeve bebeğe engel olmayan birşey.. uçuk virüsü yahu dudağında uçuk çıkanlar evlenemiyor mu ? Öyle düşün

Kız sacmalama ölümcül birşey değil.. arada tekrar eden ama hayati bi riski olmayan evliliğeve bebeğe engel olmayan birşey.. uçuk virüsü yahu dudağında uçuk çıkanlar evlenemiyor mu ? Öyle düşün
Ama evleneceğim kişiyede bulaşacak ilerde daha büyük sorunlar çıkacak diyede çok korkuyorum

Ne olur bir akıl ver abla ben ne yapıcam lütfen çok kötüyüm yardım edin

Ne olur bir akıl ver abla ben ne yapıcam lütfen çok kötüyüm yardım edin
Canım bende evli değilim aynı endişeyi bende taşıyorum bulaştırmak konusunda ama ne yazık ki bulasiciligi tam anlamıyla önleyecek birşey yok. Waltrex baskılama ve prezervatif kullanarak olasılığı azaltabilirsin.. onun disinda 'ya açıklayacaksın ki bu çok zor bişey ben yapabileceğimi sanmıyorum:KK43: yada saklamak zorundasın.. ama forumda eşlerine bulastirmadan yaşayan bir çok kadın var kuzum oku biraz moral bul lütfen. Ve diğer cinsel yolla bulaşan hastalık testlerini yaptır herpes dışında mazallah başka şeylerde kapmış olabilirsin.. kontrol amaclı yaptır hpv testi de oneriyorum

X