İntaniye - Bulaşıcı Hastalıklar Genital Herpes Hakkında Sizin için hazırladığım detaylı bilgiler!

İngiliz epsom tuzu yüksek magnezyum sülfat içerdiği için rahatlatma, dinlendirme ve teskin etme konusunda gerçekten iş gören bir ürün. Yani kullanılacaksa bu konularda kullanılmalı derim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet forumlar da epsom salt da yazıyolardı. Yani yararlı olduğu için bazıları suya bu tuzu koyup üzerine oturuyolarmış diye okumuştum

Merhabalar. Ben de yaklasik 1 senedir bu hastalikla ugrasiyorum. Virusun en aktif yili olmasina ragmen 6-7 aydir atak yasamiyorum. Bir iliskim var ve henüz ona bulasmadi. Sizinle korunma yontemlerimi paylasmak isterim.
-Kesinlikle hekim kontrolunde valtrex baskilama tedavisi olun. 6 aylik-1 yillik-2 yillik seklinde hekiminizin onerdigi sekilde devam edebilirsiniz.Eger kullanmiyorsaniz da öncül belirtilere dikkat edin. Cikacagini hissettiginizde 1000mg sabah 1000mg aksam valtrex kullanin.
-2-3 ayda bir b12 ve d vitamini duzeylerinize baktirin. B12 nin 300 , d vitamininin 30 uzeri olmasi cok kritik. Gerekirse takviye alin.
-Bagisikligin yuksek tutulmasi cok onemli. Ben imunex plus kullaniyorum.
-Sigara iciyorsaniz kesinlikle birakin. Alkol asiri olmamk kaydiyla haftada 1 olabilir.
-Moralinizi yuksek tutun . Bu sadece bir uçuk:)
Yardim edebilecegim birsey olursa destek olmaya hazirim:)sevgiler

Merhabalar. Ben de yaklasik 1 senedir bu hastalikla ugrasiyorum. Virusun en aktif yili olmasina ragmen 6-7 aydir atak yasamiyorum. Bir iliskim var ve henüz ona bulasmadi. Sizinle korunma yontemlerimi paylasmak isterim.
-Kesinlikle hekim kontrolunde valtrex baskilama tedavisi olun. 6 aylik-1 yillik-2 yillik seklinde hekiminizin onerdigi sekilde devam edebilirsiniz.Eger kullanmiyorsaniz da öncül belirtilere dikkat edin. Cikacagini hissettiginizde 1000mg sabah 1000mg aksam valtrex kullanin.
-2-3 ayda bir b12 ve d vitamini duzeylerinize baktirin. B12 nin 300 , d vitamininin 30 uzeri olmasi cok kritik. Gerekirse takviye alin.
-Sigara iciyorsaniz kesinlikle birakin. Alkol asiri olmamk kaydiyla haftada 1 olabilir.
Çok faydalı bilgiler teşekkür ederiz, baskılama dönemi bittikten sonra atak sayısı azalıyor mu acaba? Yoksa yalnızca o dönemi mi kapsıyor?

Çok faydalı bilgiler teşekkür ederiz, baskılama dönemi bittikten sonra atak sayısı azalıyor mu acaba? Yoksa yalnızca o dönemi mi kapsıyor?
Su an baskilamaya devam ediyorum. Hekimim 6 aylik tedavi sonrasinda atak sayisinin oldukca azaldigini ve ataklarin sivilce seklinde olup 1-2 gunde gectigini belirtti." Bu tedaviyi verdigim hicbir hastamdan donus olmadi.Eger tedavi bitiminde ataklarin devam ederse 2 yillik baskilama veririz." dedi. Aslinda 6 aylik tedavim bitti fakat bildigin gibi gunesten gelen uv isinlari da atak sebebi. O yuzden tatilim bittikten sonra tedaviyi birakmayi dusunuyorum. Istersen ozelden hekimimin adini paylasabilirim.

Evet geri dönüş olmaması normal çünkü doktora gidilse bile yapabileceği başka birşey olmayacak. Baskılama tedavisini sürekli uygulamak karaciğerlere zarar verecektir zaten baskılama tedavisinden önce de doktorun karaciğer testi istemiştir. Bana da doktorum verdi ama ben hergün ilaç almak istemiyorum çıktıkça içeceğim eğer ilişkin varsa erkek arkadaşın negatifse onu korumak için baskılama yapman güzel ama hala bulaştırma riskin var lezyonlara dikkat et bazen farketmediğinde oluyor çıktığını yani benim başıma gelmişti

Evet geri dönüş olmaması normal çünkü doktora gidilse bile yapabileceği başka birşey olmayacak. Baskılama tedavisini sürekli uygulamak karaciğerlere zarar verecektir zaten baskılama tedavisinden önce de doktorun karaciğer testi istemiştir. Bana da doktorum verdi ama ben hergün ilaç almak istemiyorum çıktıkça içeceğim eğer ilişkin varsa erkek arkadaşın negatifse onu korumak için baskılama yapman güzel ama hala bulaştırma riskin var lezyonlara dikkat et bazen farketmediğinde oluyor çıktığını yani benim başıma gelmişti
Tabii tabii muhakkak Ast-Alt hatta üre-kreatinin baktiriyorum. Ama herhangi bir bozukluk yok şu anda hersey normal. Tedavinin Hekim kontrolünde olmasi çok kritik.6 aylik tedavi sonrasi zaten çok önermiyorlar. Viral yükte azalmis oluyor. 2 yil sonrasinda ise eger immun sistemle ilgili bir rahatsizlik yoksa (kanser,aids vb) ataklar oldukça seyrekleşiyor.Iliskimde cok hassas davraniyorum. Kendisininde bilgisi var. Herhangi bir akinti veya irritasyonda hicbirsey yapmiyoruz.

bende bir kaç atak uzun süreli aralıklarla yaşadım. bende makatta oluyo hastalık. aloe veranın içinden çıkardığım jeli sürüyorum hastalığı tetikleyen kaşıntıyı hemen kesiyor. kaşımamak lazım zaten gece kaşıntıları kabartıları pörtletiyo. yalnız benim kabızlık ve sindirim sorunlarından dolayı da makatımda yırtıklarım var. bu yırtıklarda hastalığı tetikliyor bence. yırtıklarımda kaşıntıya sebep oluyor. birde stresli zamanlarda bu hastalığı tetikliyor. öyle zamanlarda moralinizi toparlıyamıyorsanız en azından vücut direncinizi yüksek tutacak besinler içecekler tüketin. nar suyu gibi ceviz balık mantar vs gibi.. düzenli beslenin en azından.

Merhabalar ben de bu bir kaç ay önce herpes virüsü olduğunu öğrendim geçen ay 30 kasım tarihinde lezyonlarım oluştu ve doktora gittim test yaptı sonrasında ilaç verdi birkaç ay önce kaptığımı söyledi. Şuanki erkek arkadaşımda da bulunmamakta. İşin kötü tarafı ben yaklaşık 1 aydır lezyonlardan kurtulamıyorum. İlaç olarak Aloevera ve valtrex kullanıyorum b12 vitamini alıyorum. Şimdi imunex e başladım. 11 aralıkta tekrar doktora gittiğimde tamamen geçmiş olduğunu söyledi fakat akşamında erkek arkadaşımla cinsel birlikteliğe girdikten sonra tekrar oluştu. Aloevera ve ilaçlara devam ettim 1 hafta sonrasında tekrar geçmiş olduğunu gördüm ve tekrar ilişkiye girdik fakat yine nüks etti. Ve yine ilaca devam ettim 1 bucuk hafta kadar sonra yine kontrol ettiğimde lekeler gitmiş gibi duruyordu dokunduğumda acımıyordu fakat hafif beyaz birşey vardı sanki kuruyor gibi tekrar birliktelik yaşadığımda yine oldu. Size sorum bu hep böyle mi olacak ben her birliktelik yaşadığımda aynı sorunla mı karşılaşacağım lezyonlar asla geçmeyecekmiş gibi hissediyorum. Psikolojik olarak çok zor durumdayım. Şanslıyım ki erkek arkadaşım bu konuda çok yardımcı oluyor fakat bu şekilde devam edersek zorlanacağız. :KK43:

Ben cinsel hayatıma bildiğiniz ara verdim, çünkü nezaman olsa tetikliyor, sizde bunu yaşıyor5musunuz arkadaşlar? nasıl bi çözüm buldunuz

Merhaba ben de olduğunu öğreneli 1 ay oldu ilk 2 hafta ilaç ve aloevera kullandım geçti gibi oldu doktora gittiğimde o da geçti dedi sonra erkek arkadaşımla ilişkiye girdiğimde yine oldu 1 hafta sonra tekrar geçti sandık yaptık yne oldu ben suan ilişki yaşamaktan korkuyorum sizinki geçti mi şuan ne durumdasınız?

İlişkide sürtünme sebebiyle nüksler oluyor maalesef.Ama bu hep olacağı anlamına gelnez veya herkesde olacağı.Eşimde olmuyor mesela benim.Ama bende genelde oluyor ama belli belirsiz sadece belirtileri oluyor deri üstünde herzaman çıkmıyor.

İlişkide sürtünme sebebiyle nüksler oluyor maalesef.Ama bu hep olacağı anlamına gelnez veya herkesde olacağı.Eşimde olmuyor mesela benim.Ama bende genelde oluyor ama belli belirsiz sadece belirtileri oluyor deri üstünde herzaman çıkmıyor.

En başlarda daha mı çok çıkıyordu şuan baştaki gibi aynı durumda mı? Ben şimdi baskılama tedavisine başladım çünkü her yaptığımızda olmaya devam ediyor. Aynı zamanda red ginseng i araştırdım onu almayı düşünüyorum. Onu hiç denediniz mi? Aloevera da sürmeye devam ediyorum. Doktorlar 3 7 gün içerisinde lezyonlar geçer sonra tekrar nüks ediyorsa baskılamaya başla dedi bu konuda onların da çok bilgili olduğunu düşünmüyorum aslında. Anadolu yakasında bildiğiniz konu ile ilgili bir doktor var mı?

Maalesef tanidigin doktor yok.Bu konuda çokta bilgili olduklarını sanmıyorum.Sen kendi kendini dinle.Belirtilerini nelerin seni tetikledigini.Normalde ilk atak uzun ve en acilisidir bagisiklik sistemi ucugu henuz tanimadigi icin zamanla kisiye gore ve bagisiklik sistemine gore gore ataklar farklilik gosterir.Bazilarini cikolata veya peynir bile tetikliyormus.Bunlar beni tetiklemedi fakat altta yatan bir hastalik veya en ufak bi demir ekaikligi bile tetikletiyor.Benim altta yatan suphelendigi. Bir hastalik var o yuzden surekli ucuk oncesi belirtiler yasiyorum ama ilginc ki deri ustune her zaman cikmiyor.

Genital uçuk ile hpv görüntü olarak bakıldığında karıştırılabilir mi

Kızlar merhaba burada çok faydalı bilgiler buldum açıkçası oyuzden bu bilgiler için öncelikle teşekkür ediyorum, bir yandan da araştırmalarım sürüyor morali bozuk olanlara öncelikle şunu söyliyeceğim bi durun yahu biliyorum çok kötü bir şeymiş gibi geliyor dünyanın sonu geldi gibi geliyor ama öyle değil cidden bakın elimiz ayağımız tutuyor her şeyin bir çaresi vardır öyle düşünmek lazım ne kadar kötü şeyler yaşayan insanlar var yine de hayatı bırakmış değiller.. oyüzden moralleri yüksek tutalım :) size bir de şunu sormak istiyorum su çiçeği aşısı olan var mı aranızda varsa bizimle süreci ve yaşadıklarını paylaşabilir mi işe yarıyor mu acaba ? Bu yöntemi denemeyi düşünüyorum

Kızlar merhaba burada çok faydalı bilgiler buldum açıkçası oyuzden bu bilgiler için öncelikle teşekkür ediyorum, bir yandan da araştırmalarım sürüyor morali bozuk olanlara öncelikle şunu söyliyeceğim bi durun yahu biliyorum çok kötü bir şeymiş gibi geliyor dünyanın sonu geldi gibi geliyor ama öyle değil cidden bakın elimiz ayağımız tutuyor her şeyin bir çaresi vardır öyle düşünmek lazım ne kadar kötü şeyler yaşayan insanlar var yine de hayatı bırakmış değiller.. oyüzden moralleri yüksek tutalım :) size bir de şunu sormak istiyorum su çiçeği aşısı olan var mı aranızda varsa bizimle süreci ve yaşadıklarını paylaşabilir mi işe yarıyor mu acaba ? Bu yöntemi denemeyi düşünüyorum
Vallahi ben de çok merak ediyorum, aramızda cidden hiç doktor yok mu? Önceden olduysak tekrar olmanın mesela ne gibi bir zararı olur, denemeye değer mi, faydasını gören var mı?

Grapegirl merhaba sen valtrex kullanmaya devam ediyormusun günlük mü alıyorsun ? ve temizlik olayını nasıl hallediyorsun ağda olmuyor jilet vurulmuyor makinayla dahi kısaltınca anında çıkarıyor bu durumu halletmenin bir yöntemi olmalı diye düşünüyorum

[/QUO
1 sene kadar valtrex baskilama tedavisi aldim. Bu donemde sadece 2 atak yasadim. 4 aydir kullanmiyorum. Sadece 1 atak yasadim o da hemen gecti zaten. Baskilama yaptigim donemde lazerle tuy olayini hallettim. Eger baskilama tedavisi almak istemiyorsan da onerim yine lazer olacak fakat jiletlemeden once muhakkak 2 valtrex500 mg icmen. Sonrasinda da 2 valtrex icebilirsin 12 saat arayla. Agdayi hic onermem. Direkt virusu aktiflestiriyor ilk yillarda.

X