İntaniye - Bulaşıcı Hastalıklar Genital Herpes Hakkında Sizin için hazırladığım detaylı bilgiler!

Merhaba paylaşımınız da yaptığınız bütün sorunları yaşıyorum evliyim ve 15 gündür mantar enfeksiyonu ile uğraşıyorum sürekli tekrarlayan bi mantar bu herpes ara genital bölgemde tek bi yerde çıkıpolis kayıp oluyordu fakat bu sefer genital bölge mın her yerinde ve makam kısmında da var oturamıyorum yürüyemiyorum tuvalet yapamıyorum çok canım acıyor ve artık psikolojik olarak çok kötüyüm eşimle bu konuda sorunlar yaşıyoruz lütfen biraz bilgilendirme yaparmısınınız

Merhaba paylaşımınız da yaptığınız bütün sorunları yaşıyorum evliyim ve 15 gündür mantar enfeksiyonu ile uğraşıyorum sürekli tekrarlayan bi mantar bu herpes ara genital bölgemde tek bi yerde çıkıpolis kayıp oluyordu fakat bu sefer genital bölge mın her yerinde ve makam kısmında da var oturamıyorum yürüyemiyorum tuvalet yapamıyorum çok canım acıyor ve artık psikolojik olarak çok kötüyüm eşimle bu konuda sorunlar yaşıyoruz lütfen biraz bilgilendirme yaparmısınınız
Candida adı verilen mantar sorunu yaşadığımda da daha önceden de siğil oluşmuştu ve aldara isimli ilaçla çok Şükür kayıp oldu ama eşimde de çıktı oda yaktır dı sivillerini sürekli genital bölge ile sorunlar yaşıyorum çok titiz bir bayanım ve bunların olması benı çok kötü etkiliyor

Merhaba bende genital herpesi ortada hiç bi sebep yokken kaptım :KK43: 1 haftadan fazla oldu yeni yeni hafiflemeye başladı derken birde üstüne regl oldum şimdide onun korkusu sardı iyileşiyorum derken tekrar azmasından korkuyorum ayrıca genital herpesi olupta doğum kontrol hapı kullanan var mı kullanmalımıyım kullanmamalımıyım bilmiyorum???

Merhaba bende genital herpesi ortada hiç bi sebep yokken kaptım :KK43: 1 haftadan fazla oldu yeni yeni hafiflemeye başladı derken birde üstüne regl oldum şimdide onun korkusu sardı iyileşiyorum derken tekrar azmasından korkuyorum ayrıca genital herpesi olupta doğum kontrol hapı kullanan var mı kullanmalımıyım kullanmamalımıyım bilmiyorum???

Regl döneminde malesef herkeste nüksediyo. Doğum kontrol hapının bi alakası olsuğunu sanmıyorum kullanabilirsin yani

Tam iyileşiyordum regl oldum umarım iyileşme devam eder başa dönmeyiz regl döneminin ilk günü başlanıyor hapa ya o yüzden çok kararsızım :110:

pedi sürekli değiştir olmadı eski usul yap valla pamuklu tişört filan kullan. pedlerin içinde lateks var. cildi tahriş ediyor. düzenli kremle antibiyotikli krem verdiyse doktorun..meyve suyu sık iç..

pedi sürekli değiştir olmadı eski usul yap valla pamuklu tişört filan kullan. pedlerin içinde lateks var. cildi tahriş ediyor. düzenli kremle antibiyotikli krem verdiyse doktorun..meyve suyu sık iç..
Valla zaten bu ped yüzünden oldu sanırım o yüzden markayı değiştirdim benim vücudum çok alerjik pedin içindeki sıvı emici partiküllerden olabilir diye düşünüyorum :110:

Kızlar uçuk Hsv 1 hepimizin bilgiği dudaktaki Hsv 2 ise cinsel uçuk hpvden farklıdırbazı doktorlar malesef bunu bile bilmiyor ! Hpv bambaşka 140dan fazla türü olan sadece 2-3 tanesi siğil yapan onun dışındaki bazı tiperli hiçbir belirtisi olmadan rahminize yerleşip sinsice siğil yapmadan hücrelerinizi bozarak ilerleyen bir virüstür,tedavi oldugunuz müddetceve kendinize iyi bakarsanız bağışıklık Hpvyi temizler.Ama tedavi olup o bölgeyi imha etmeniz ve bagısıklıgı yükseltmeniz lazım .Bu resimdeki ise cinsel bölge uçuğu dedigimiz cinsel ilişki veya cinsel temastan (sevişme)kapılan HSV yani uçuğun tip 2si.Aynı şekilde bu da hpv gibi gibi çook uzun süre aktifleşmeden kalabilir daha sonra uçuk olarak ortaya cıkabilirveya kapılan ilişkiden Sonra 2 gün -3 hafta içinde çıkabilir veya dedigim gibi yıllar sonra cıkabilir. HSv Tip 2 2 yani cinsel uçuk hpv ailesinden tanamiyle farklı bir virüstür hpvnin kan testi yok kana geçmez ama Hsv yani uçuğun kan testi de vardır.Hsv Tip 2 uçuk virüsünün kan testinde ortaya cıkması için gereken süre minimum 3 aydır.Bu süre 6 aya kadar uzayabilir.Uçuk testlerinin bazıları hem dudaktaki uçuk tipi olan Hsv Tip 1,hem de cinsel uçuk tipi olan Hsv Tip 2ye aynı anda bakar bu test tamamiyle tanı koymadan ultra yanlış bir testtir cünkü dudaktaki ucuk zaten 10 insandan 9unda aktif veya pasif olarak uyudugu için sonuc hep pozitif cıkar.Önemli olan cinsel uçuk için özel bakılan testin yapılmasıdır sadece Hsv tip 2ye özel yalnızca cinsel tipine bakan kan testini yaptırmalısınız.Hsv tip 2 kapıldıgında vücutta ilk önce Igm yükselir yani virüs kapıldıktan sonra ilk haftalarda hsv tip 2 ıgm yükselir ama hsv 2 ıgm dudak uçuğu veya diğer vücuttaki virüslerdende etkilenebildigi için genelde yüksek cıkabildiginden cinsel uçuk tanısını koymada yetersiz kalır Igmden sonra vücutta 3-6 ay sonra Hsv tip 2 IGG yükselir ve hayat boyu kalır .Igg ortaya cıktıktan sonra artık IgM virüsün sadece aktif olarak cıktıgı zamanlarda Yükselir diğer zamanlarda düşer.Bundan dolayı cinsel uçuk kapıldıktan sonra kişinin haberi olmayabilir yıllarca sessiz kalabilir ama vücuda bi zararı yoktur bildiginiz uçuk sadece skıntıya gerek yok yani neyse bunlardan dolayı en son ilişkinizden sonra minimum 3 ay bekleyip (lezyon yani uçuk cıkmasa dahi ki uçuk cıkmıyor bircok kişide kapsa bile) kan testi yaptırıp tip 2 ye özel : HSV TİP 2 IGGye baktırmak istiyorum diceksiniz reçeteye veya doktora gitmenize gerek yok bi tıp merkezinde bu testi yaptırmak istiyorum diyin danışmaya direk sizin kanını alıp tesi yapıyolar.veya özel bir labaratuvara gidin bunu yaptırmak istiyorum diyin yapıyolar test fiyatı (tıp merkezi fiyatı:40 tl,özel labarstuvar fiyatı:90 tl) Bi de cinsel uçuk kan testi hassastır her cihaz yakalayamaz uçuğu bundan dolayı yurtdısında herpes select gibi daha hassas uçuk cihazları kullanılıyor kanda uçuğu yakalamak için türkiyede yok,ama muadilleri ona benzeyen bazı uçuk cihazları var.Mesela herpes selectin Türkiyedeki benzer testi Euroimmun uçuk testidir bunu da Biruni Labaratuvarı yapıyor.Aynı şekilde Siemensin cihazı iyidir uçuğu yakalamada Mavi labaratuvar siemens kullanıyor,yine Vircell ucuk da fena değildir onu da synevo labaratuvar yapıyor ve Trinity Biotech ucuk cihazı da cok basarılıdır İstanbul Üniversitesi Hastanesi bunu kullanıyor .Buralarda 3-6 ay bekledikten sonra kanda Hsv 2 Igg testi yaptırın garanti olsun diye bikac ay sonra gidip tekrarlatmanız yeterli.Kan testinin dısında bi de sürüntüyle teşhis koyma; Diyelim ki siz cinsel uçuk kaptınız uçuğunuz cıktı genitalde cıkar cıkmaz ilk 2 gün içerisinde gidip oradan örnek aldırın oradan sürüntü alıp lezyondan inceliyolar ama sürüntü daha sonraki günlerde alınırsa cıkan kabarcıklardaki (ki bazen sulu kabarcık olmadan kızarıklık iritasyon kesik acısı gibi bi acı çiş yaparken acı bacaklarda ağrı grip benzeri vücutta steş yükselmesi uçuk çıkarken seklinde de gösterebilir kendini.) bu kabarcıklar cıkar cıkmaz alınmazsa oradan sürüntü içindeki uçuk virüsleri pasifleşip geri dönebildikleri için cilt altına bu sürüntü örneginde uçuk kaçabilir ve %50 oranında çıkmayabilir .Uçuk vücutta silinmez latent kalır ama bi zararı yok zaten bircok insanda var uçuk çıkmmıyo bile .Karşı tarafı korumak için baskılana tedavisi alıcaksınız Asiklovir gibi ilacı var günlük 1 tane onu kullanıp + latex içeren Durex Ekstra Koruma gibi bir prezervatif kullanın ve ilişki sonrası duş aldırın karşı tarafa geçmiyor böylelikle.Aldıgınız uçuk ilacının vücuda bi yükü yok ,uçuk ilacı kullanıp kan testi yaptırmayın ama. Cünkü ucuk ilacı kullanıldıgı müddetce virüs kalıyo ama kan testinde yok denecek kadar azaldıgı için cıkmıyor uçuk ilacı kullandıktan sonra test olunursa.En bulasıcı dönemil uçuktan spnraki ilk bir yıldır bu dönem ağır geçer daha sonra nadiren cıkan bagısıklık düşmedikce çıkmaz ama karşı tarafa bulasma ihtimali var ki o ihtimali önlemek içinde evlenene kadar uçuk ilacı +prezervatif işinizi görecektir.Asemptomatik olan yani belirtisi olmayan birçok bayanda uçuk rahmin içinde oldugu için belirti vermez cook yıllar sonra bir tek rahimde yara yapabilir o da ya öyle bırakılır veya yakılır bi zararı yok cünkü o kadar uçuk cıkarda o dönem kuru tutucaksınız hemen uçuk kremi ve ilacı kullanıcaksınız daha rahat geçer böylelikle ama ilk lezyonlar agrılı olur ikk 1 yıl ondan sonra sivilce gibi cıkar geçer veya iç taraftaysa farkına bile varmazsınız geçer gider

Merhaba kızlar
Agustos 2016 da ilk kez makatimda ucuk cikmisti cok sancili 2 hafta gecirdim yara oldu filan. Sunu belirtmek istiyorum makatimda ciksada sebebi cinsel iliski felan degil. Benim sorunum her reglimde pisik olmam ve surekli kasinti hali. Hunharca kasimaktan tahris ve sonunda yara ucuk olmustu. Birde o donem enfeksiyon geciryordum cok ateslenmistim. Doktorumda tahris ve atesten dolayi olmus demisti. Neyse iyilestikten sonra birdaha hic sorun yasamadim. Atak filan gecirmedim 1 ay sadeve valtreks kullandim birde doktorun vedigi sari su ile kremi bitirmistim o kadar. Gecen hafta regl oldum farkli bir ped almistim pisik oldum yine. Somra kasidim da kasidim ama oyle boyle degil neyse suan makat şiş agriyor ve sanirim ucuk nüksediyor;/ yarin cildiye doktoruna gidicem suan korkuyorum ne yalan diyim;( bagisikligimda iyi duzenli ve vitaminli beslenmeye moralli olmaya calisyorumki cikan sey ucuk ise iyice cozutmasin. Bugunde agda yaptirdim tabi oda biraz kötü yapti ama jilete filanda vuramazdim. Offf nedir bu cilem yaaaa;(

Merhaba kızlar
Agustos 2016 da ilk kez makatimda ucuk cikmisti cok sancili 2 hafta gecirdim yara oldu filan. Sunu belirtmek istiyorum makatimda ciksada sebebi cinsel iliski felan degil. Benim sorunum her reglimde pisik olmam ve surekli kasinti hali. Hunharca kasimaktan tahris ve sonunda yara ucuk olmustu. Birde o donem enfeksiyon geciryordum cok ateslenmistim. Doktorumda tahris ve atesten dolayi olmus demisti. Neyse iyilestikten sonra birdaha hic sorun yasamadim. Atak filan gecirmedim 1 ay sadeve valtreks kullandim birde doktorun vedigi sari su ile kremi bitirmistim o kadar. Gecen hafta regl oldum farkli bir ped almistim pisik oldum yine. Somra kasidim da kasidim ama oyle boyle degil neyse suan makat şiş agriyor ve sanirim ucuk nüksediyor;/ yarin cildiye doktoruna gidicem suan korkuyorum ne yalan diyim;( bagisikligimda iyi duzenli ve vitaminli beslenmeye moralli olmaya calisyorumki cikan sey ucuk ise iyice cozutmasin. Bugunde agda yaptirdim tabi oda biraz kötü yapti ama jilete filanda vuramazdim. Offf nedir bu cilem yaaaa;(

Merhaba, geçmiş olsun öncelikle. Regli döneminde malesef çıkıyor oyüzde regli başlamadan bir iki gün önce günde 2 valtrex alırsan daha rahat atlatırsın. Ayrıca lateks iç çamaşırları ve pedlerde çıkmasına neden oluyo. Kotenin pedini kullan o pamuklu bi ped. Vitaminler dışında uyku düzeni çok önemli. Günde minimum 9-10 saat uyumaya çalış. Biliyorum çok fazla ama bikaç hafta sonra etkisini farkediceksin. Ayrıca ağda yaptırma, onun yerine ağdaya verdiğin parayla lazer epilasyon yaptır bikini bölgene ve uçuk çıkan yere atış yaptırtma. Sigara kullanıyorsan sigarayı bırak, kendini daha sağlıklo hissediceksin ve artık nerdeyse regli döneminde bile çıkmicak. Ben 1.5 yıldır bunu yaşayan bi insan olarak sana verebileceğim tavsiyeler bunlar :) moralini bozma. Geçmiş olsın tekrar

Arkadaslar 2 mayis gunu buraya yazmistim galiba 2.kez ucuk cikiyor diye neyse doktora gittim hayur ucuk degil mantar dedi. Hap ve kortizonlu krem kullandim 20 gun gecti rahatladim. Fakat 1 hafta once regl ile birlikte cozutan kasintilarim mahfetti beni.. Kasidim kanayana kadar resmen. Dun doktora gittim tekrar makatinda egzama olusmus dedi. Sasirdim acikcasi egzama nasil bu kadar sizlatir diye. Bu gun aynada isik tutup makatima baktim bildigin ucuk gibi kabarciklar var ve bazilari patlamisss cok aciyor cokkkkkk. Egzama icin doktoryn verdigu kortizonlu krem anami aglatti desem yeridir bir daha surmedim. Ucuk ilk ciktiginda kullandigim krem ve antibiyotigu kullanyorum malesef valtreks suan elimde yok offf agliycam nerdeyse.. Sabahi sabah edecez artik. Pazartesi baska doktora randevu aldim umarim o zamana kadar dayanabilirim. Bu arada 1 hafta once vucut direncimin dusmeye basladigini fark etmistim aslinda ama umursamadim ucukta aklima hic gelmedi...;(

Arkadaslar 2 mayis gunu buraya yazmistim galiba 2.kez ucuk cikiyor diye neyse doktora gittim hayur ucuk degil mantar dedi. Hap ve kortizonlu krem kullandim 20 gun gecti rahatladim. Fakat 1 hafta once regl ile birlikte cozutan kasintilarim mahfetti beni.. Kasidim kanayana kadar resmen. Dun doktora gittim tekrar makatinda egzama olusmus dedi. Sasirdim acikcasi egzama nasil bu kadar sizlatir diye. Bu gun aynada isik tutup makatima baktim bildigin ucuk gibi kabarciklar var ve bazilari patlamisss cok aciyor cokkkkkk. Egzama icin doktoryn verdigu kortizonlu krem anami aglatti desem yeridir bir daha surmedim. Ucuk ilk ciktiginda kullandigim krem ve antibiyotigu kullanyorum malesef valtreks suan elimde yok offf agliycam nerdeyse.. Sabahi sabah edecez artik. Pazartesi baska doktora randevu aldim umarim o zamana kadar dayanabilirim. Bu arada 1 hafta once vucut direncimin dusmeye basladigini fark etmistim aslinda ama umursamadim ucukta aklima hic gelmedi...;(
Hastaneye git sadece Herpes Tip 2 IGG ye bakılıcak tip 2 cinsel ucuk 1 ve 2 ye aynı anda baktırmıcaksın kanını alıcaklar sadexe herpes tip 2 ıgg isticeksin . Tıp merkezine git danısmaya söyle bu testi hemen kanını alıyolar 2 güne cıkıyo receteye gerek yon test fiyatı 30-40 tl

Ve uçuk cıkmaması için Su Çiçeği Aşısı olun doktor bir tanıdıgımızın hocası söylemiş taa 40 yıl önce hemen su çicegi aşısı vurulmus bir daha ucugu cıkmamıs su cicegi de aynı gruptan oldugu için bagısıklık saglıyomus

Evet yanılmamisim ne egzama nede mantarmis ucuk cikartiyormusum. 1 yil sonra 2.atagi geciriyorum ama ilki gibi cok agrili.. Ilk gittigin doktorun verdigi egzama ilacida makat derisini daha cok tahris etmis. Doktor 1 hafta kullanmak uzere valtrex verdi. Antibiyotikli krem verdi. Antiviral krem yazmadi. Bide agri kesici yazdi. Ilginc olanda egzama teshisini koyan doktor ilk atak gecirdigimde gittigim ucuk tedavisini yapan doktor. Sanirim kabartiler henuz cikmamistu gittigimde yanildi. Neyse bundan sonra kendi kendimin doktoruyum. Cinko ve b vitamini alacagim eczaneden. Doktorum 1 hafta sonra kontrole bekliyor. Bunyeye dikkat et stress yapma dedi. Umarim hemen iyilesir dun acisindan cocuklar gibi 10 dk agladim resmen. Tuvallette o kadar agru cektimki tansiyonum dustu agridan. Doktorum kan sayimi enfeksiyon filan var mi diye baktirdi temiz cikti. Bu virusly yasayacagiz iste:/

Bugun kontrole gittim iyilesmeye baslamis ucuk yaralari.. Insanin rahatca oturup afedersiniz yayila yayila cisini yapabilmesi ne guzel sey oh be.. Bir daha bu lanet hastaligi gecirmek istemiyorum. allah sifasi olmayan dertte vermesin tabi. Alovera bitkisini alip evde ozunu cikartacagim. Bu hastaliga iyi geldigini bir cok ucuk cikartip deneyen kadin soylemis. Beslenme duzenimi yeniledim. Meyve hic yemiyordum artik kahvaltilarimda meyve de tuketiyorum. Spora yazilacagim vucudumun gercekten guclenmeye ihtiyaci var hastalik sirasinda gercekten kiloda kaybettim

Kızlar,

Ben de genital herpes mağduruyum. İlk atağımda lezyonlarım uzun sürmedi. Bir gün sivilce benzeri görüntüler oldu içi beyaz dolu, ertesi güne geçmişlerdi. Ağır bir grip şeklinde başladı. İlk kan testimde igg 1.1 , igm 0,5 çıktı. İnanamadım bir türlü. Çünkü 1.1 üstü pozitifti. 1.1 sınır değerdi. Gittim tekrar test yaptırdım. Bu sefer igg 1.4, igm 0,70 olmuştu. Sanırım herpes olduğunu artık kabullenmem gerekiyor.

O kadar mutsuzum ki kendimi mikrop saçan biri gibi hissediyorum. Girdiğim tuvaletlerden insanlara geçmesinden endişeleniyorum.

Hayatıma biri girmek üzereydi. Ona da bu durumu söylemiş bulundum, söylemeden vicdanım rahat etmicekti.

Doktor ilk önce 5 gün valtrex verd. Sabah akşam içtim. Sonra ben doktoru ısrarla arayıp bir 5 günlük daha hap aldım.

Sonrasında da başka bir kadın doğumcuya gittim. Karşı tarafa bulaşmıcağını söylüyor prezervatif varsa ve aktif değilse virüs. Ama internette her zaman ihtimal var yazıyor dedim. Hayır bulaşmaz dedi.

Bu virüs bizim genital bölgemizin her yerinde geziyor mu? Karşı tarafa geçirmemeyi başaran oldu mu? Napmaö gerekir? Lütfen bişiler söyleyin. Karşı tarafı korumak için valtrex alsam sürekli dedim doktorlar hayır gerek yok diyor, napcağımı bilmiyorum. Mesajlarınızı bekliyorum.

X