Genetik test yaptıranlar

Canım merhaba, senin yazdıklarını okuyunca benim biraz aklım karıştı. Bizim ilk denememiz başarısız, ikincisi de 8 haftalıkken kalp atışı olmadığından kürtaj ile son buldu. Kromozom analizi normal çıktı. Ben de senin gibi pgt düşünüyordum. Hatta dondurulmuş embriyolarımız var hazır, onlara da yapılıyormuş sanırım. Bana da gerek yok dediler pgt'ye ama şimdi sen böyle deyince biz de mi yaptırsak diye düşündüm şimdi.
Offff ya ne bitmez bir çile bu, herşey tamam derken her geçen gün yeni bir şey çıkıyor. Bir sene önce buralarda mesajları okurken bu genetik testleri pgtleri okumadan geçiyordum beni ilgilendirmiyor diye şimdi sıra bunlara geldi demek ki :gitme:

bizim de başarısız tüp bebek denemelerimiz var.kanda kromozom analizi yaptırdık eşimde ben de..normal çıktı..acaba bu faktörlere ve mtfmr ye de bakılmadımı bunda aklım karıştı şimdi..

bizim de başarısız tüp bebek denemelerimiz var.kanda kromozom analizi yaptırdık eşimde ben de..normal çıktı..acaba bu faktörlere ve mtfmr ye de bakılmadımı bunda aklım karıştı şimdi..

Canım bunlar sadece senden alınan kanda bakılıyor. Hepsinin başka açıklaması var. Mesela benimkisi kanda pıhtılaşmanın fazla olduğunu gösteriyor, bu da bebeğin yetersiz beslenmesi sonucu düşüğe sebep oluyor. Size sadece kromozom testi yapılmış anladığım kadarıyla, diğerleri yapılmış olsaydı ve hepsi normal bile olsa verilen sonuçta olurdu.

merhaba arkadaşlar. kromozom analizini nerede yaptırdınız. devlet karşılıyor mu. fiyatı ne kadar. cevap yazarsanız çok sevinirim....

Bende devlet hastanesinde yaptıracağım canım 2 düşükten sonra devlet karşılıyormuş bunu...

diğer tetkikler ne diye isteniyo ki o zaman ya da siz de ne diye istendi..hayır ben bu tetkiki bile zor istettim bizim dr a da o yüzden..sağlıkçı ve de ısrarcı olmasam ,kesinlikle istemezdi eminim..onu da üniversitede 6 ay sonraya gün verilince özel bi labaratuvarda periferik kanda kromozom analizi diye yaptırdık..kromozomların sayı şekil ve yapılarına filan bakılıyomuş bu tetkikte..üniversitede o gün yine benim ısrarımla bi takım tetkikler yapıldı ama bunlar daha çok pıhtılaşma bozuklukları ve bağışıklık sistemi ile ilgiliydi..sizin genetik tetkikinde arananlar neydi merak ettim..zahmet olmazsa bi ara bana yazarsan çok sevinicem.çünkü aklım karıştı şimdi iyiden iyiye belki yaptırdığımız labratuvarı ararım ona göre...şimdiden teşekkürler..

Canım bizede doktorumuz ilk pgt istediğimizde hiç gerek yok demişti sonra %60 sorunlu çıkınca 3.de kesinlikle pgt yaptırmamız gerektiğini söyledi benim tavsiyem imkanınız varsa yaptırmanız sizin sorununuz ne bilmiyorum bizim erkek faktörüydü sperm sayısı ve şekil bozukluğu vardı sonra doktorumuz spermden kaynaklı olabileceğini söyledi herşey gönlünce olsun

Canım benim anladığım kadarıyla aslında aynı şeylerden bahsediyoruz zaten. Birincisi bu genetik testler çok pahalı olduğu için hemen her isteyene yapılmıyor. Bir kaç defa düşük yapıp biraz çile çekmeni bekliyorlar. Tabi bu bizim bakış açımız onlara göre ise daha az masrafla problem çözme yöntemi. Nasılki başı ağrıyan herkese hemen tomografi çekmiyorlarsa bu da onun gibi birşey. Yani senin biraz bilinçli olman ve ikna kabiliyetine göre doktorunla konuşmanla alakalı. Tabii bu demek değil ki bu yazıyı okuyan herkes hemen gitsin bunları yaptırsın.
Neyse şimdi testlere gelecek olursak eşimden ve benden alınan periferik kan örneğinde aynen senin dediğin gibi kromozomları incelediler. Sayısı ve yapısı..
Bunun dışında sadece benden alınan periferik kanda genetik analizi yapıldı. Yani bu da yine senin dediğin gibi pıhtılaşma ve bağışıklıkla alakalı şeyler olabilir ayrıntılarını tam bilmiyorum ve o zaman doktor istek kağıdında neyi işaretlemişti tam hatırlamıyorum ama sana sonuçlarda nelere bakıldığını ve bende ne çıktığını yazıyorum şimdi..
Genler ve mutasyonlar..
Genler:
Faktör v - no:1-2-3
Faktör II- no:4
Mthfr no: 5
Bu genlerin karşısında da mutasyonlar yazıyor harf ve rakamdan oluşan kodlar.
Şimdi problem olmayanlar homozigot normal çıkıyor. Problemli olanlar ise ya heterozigot ya da homozigot oluyor. Bende mthfr geninin C677T bölgesinde ve Faktör v geninin G1691A bölgesinde heterozigot formda mutasyon çıktı.
Bunların da pıhtılaşma ile alakalı olduğunu söyledi doktor.
Canım bildiğim kadarıyla yazmaya çalıştım. Sanırım senden de bunlar istenmiştir. Sonucu aldığında bunlara benzer şeyler göreceksin. Yardımcı olabildim mi bilmiyorum. Görüşmek üzere..

Çok teşekkür ederim, valla bizde net olarak bir sorun bulamadılar ama doktorla tekrar görüşeceğim. İlk söylediğimde gerek yok demişti bakalım ne diyecek..

Kızlar iyiki açmışsınız konuyu, bende yaptıracağım. 1. denemem negatif, erkek infert. Genetik test yaptırsak mı diye geçmişti içimden ama dr. gerek görseydi isterdi diye düşünmüştüm ve aptallık ettiğimi düşünüyorum şimdi. Sanki her dr. çok alakalı da hastalarıyla..
Kızlar yardım ederseniz sevinirim.fisfisfis
PGT li transfer yöntemi her merkezde yapılıyor mu?
Ekstra ücret talep ediyorlar mı?

Diğer konulardan da pgt ye ek ücret alındığını okudum . Her merkezde oluyor mu bu pgt li transfer?

çok sağol ilgin için ..ben de biraz şüphelenip internete bizden istediği tetkikleri girdim..bu genlerde sorun olduğu zaman bizden istediği pıhtılaşma vs tetkikleri yüksek çıkıyomuş anladığım kadarı ile...yani değişik versiyonları yapılmış gibi bişey...yeniden sağol..konu için de teşekkürler gerçekten verimli olacak..kişilerdeki bu tetkikler sorunsuz olsa bile döllenmiş olan embriyolar genetik sorunlu da olabiliyomuş...ben de bu yüzden pgt konusunda ısrarcı olmayı düşünüyorum gideceğim dr a..pgt fiyatı zaten yaklaşık 1000 tl kadar oynatıyo zaten...battı balık yan gider yani...

ezinecim hakkımızda hayırlısı olsun, inşallah bu kadar emeğin karşılığını görürüz hep birlikte.

Bu arada teşekkürler hepinize, bu konuda yazılanlar bir kişinin bile işine yarasa ne mutlu.. Hepimiz bu yolda farklı farklı da olsa çok eziyetler çektik belki ama sonu inşallah hayırlı olacak. Ben bu forum sayesinde gerçekten çok şey öğrendim. Öğrendiğim şeyler sayesinde de olaya daha bilinçli yaklaşmaya başladım. Doktorlarım çok iyi olsa bile yeri geldi bazen benim hatırlatmalarım sayesinde bazı şeyler es geçilmedi. Sonuçta onlarda insan o kadar hastanın herşeyini hatırlamayabilirler.

ışin özü bazılarına göre çok şey bilmek iyi değildir ama bence ne kadar bilirsen o kadar çok yol katedersin.

Son düzenleme:
Arkadaşlar memorial hastanesinde pgt yaptıran var mı? Ya da ücreti konusunda fikri olan?

Arkadaşlar memorial hastanesinde pgt yaptıran var mı? Ya da ücreti konusunda fikri olan?

hastanelerin sitelerine mail atarsan ya da ücretsiz bilgi hatlarını ararsan bizzat hocalar mesai sonrası işlemler fiyatlar vs hakkında arayıp seni bilgilendiriyor hoceecim...

hastanelerin sitelerine mail atarsan ya da ücretsiz bilgi hatlarını ararsan bizzat hocalar mesai sonrası işlemler fiyatlar vs hakkında arayıp seni bilgilendiriyor hoceecim...

Canım saolasın, ben arayıp konuşmuştum Semra hanımla ama bunu sormayı unutmuşum. Sırf bunun için de bir daha aramayayım dedim.mafoldumben

Arkadaşlar genetik testine gidicez yarın sadece bendenmi kan alıcaklar yoksa eşimdendemi alırlar?Birde aç gitmek şart değilmi?Yazarmısınız bana?

arkadasim esinden ve sendende kan alicaklar.ama ben sunu anlamadim.genetik testin bi çok çesiti varmis.konu sahibi arkadastan istenen test farkli sanirim.benim ilk bebegim gelismemisti kürtaj oldum ikincisindede kimyasal gebelik yasadim.ama ilk kayiptan sonra kromozom analizi yaptirdik.sükürler olsun temiz çikti.konuyu açan arkadastan istenen testle bi farki varmi acaba kromozom analizinin.

Protein-S protein-C aktiviteleri;Antıtrombin III,Homosistein,Faktör 8
Faktor 5 leiden(G1691A) faktör 5 R2(H1299R) Protrombn(G20210A)
Faktör 8 (V34L) B-fıbrinojen(455G>A) PAII(4G/5G) HPA 1 MTHFR(C677T)
MTHFR (A1298C) ACE(1/D) Apo-B Apo-E
Bunları istemiş benden yardımcı olcak varmı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…