Merhaba arkadaşlar, 9 haftalık olması gerekirken 6. haftada kaldığı için 14 mayısta kürtaj olmak zorunda kaldım, zaten düşük de başlamıştı. 30 haziranda kürtaj sonrası kontrole gittiğimde doktorum benden Ege üniversitesi tıbbi genetik bölümünden genetik test istedi. O da 3-4 ay sonrasına gün veriyormuşrandevu için yoğunluktan, bir de sonuçlar 2 ay sonra çıkıyormuş yani nerden baksanız bi 6 ay oyalanacağım için gitmek istemedim. "Rahim temizlenmiş bi sorun yok, normalde 2 düşükten sonra bu testi yaptırıyorum ama 2.yi riske atmamak için bunu yaptırmalısın" dedi. Ben başta önemsemedim fakat şimdi hamile kalırsan ben yardımcı olamam 2.yi de kaybedersen daha çok zaman kaybı yaşarsın" deyince ikna oldum. Doktoruma çok güveniyorum çünkü.
Bana şöyle bir sevk kağıdı yazdı:
"Abortus+hipertansiyon öyküsü olan hastanın koagülasyon gen mutasyonları açısından değerlendirilmesi ricasıyla, Ege ünv. tıbbi genetik ana bilim dalı"
Ben de araştırdım aynı sonuç için 6 ay bekleyeceğime daha az sürede sonuç veren bi yer İzmir'de Ege doğum evi varmış Tepecik yakınlarında. Arayıp bilgi alım, hatta sayfası açık internetten online randevu alıcam birazdan, geldiğiniz gibi kan verip 1,5 ay sonra sonuçları alabilirsiniz pek bi yoğunluğumuz yok, dediler.
Sizlere sorum, bu testi daha önceden yaptıran arkadaşlar neler gerekti ve nasıl yapıldı, eşimin de benimle gelmesi gerekiyor mu???