canım
heterozigot o testi bende yaptırdım aileden gelen bir gen var .Gebelik yada östrejen yükseldikçe kanda koyulaşma ve pıhtı atımı oluyor gebelikle de kalınlaşan rahim duvarını sertleştirip bebeğin beslenemiyor ve sertleşmeden dolayı kese düşüyor.Hatta halk arasında anıdan ölen gebe bayanlarda da bu pıhtı atımı , gebeğin ölü doğmasın ve hatta annenin kaybına kadar birçok şey içeriyor.
Fakat tedavisi var.Buda heparin iğneleri deri altına yapılan şeker iğnelerine benzeyen iğneler gebelik öncesi (dr bağlı )veya gebelikle beraber hergün uygulanıyor.doğumdan 2 ay sonra daha.
Şimdi bu heparin iğnelerinden piyasada yok , valla 10 iğne var 10 sonra ne yapıcağız bilmiyorum.
canım bende 2 başarısız microdan sonra genetik test yani perefirik kanda kromozom analizi yaptırdım.daha önce bu konuda hutici bir forum açmıştı.istersen onlarıda oku.bizim sonucta 13 ve 14 kromozamlarda dengeli translokasyon belirdi.univ.hastanesinde yaptırmıştım.ama alman hastanesinde bu hafta görüşmeye gittiğim dr.bu testi tekrar yapmamız gerektiğini bazen hatalar olabildiği söyledi.ücret de almıyacakmış.o test sonuçlanınca tekrar yazarım şu an bizim durumumuz için pgt düşünülüyor.emriyolarda genetik problemi olanlar elenip transfer oluyor yani.bazı merkezler bunu ilk micro denemede yapıyor.HUTİCİ arkadaşımız ilk deneme öncesi yapmış ama emriyoları pgt de elenmiş o yüzden tedavisi iptal edilmişti.bence herkese yapılmalı.çünkü hamile kalmakla bitmiyor eve bebek götürmekde çok önemli.ne olur araştır öyle karar ver.bizim gibi üzülme....sevgiyle...
canım bende 2 başarısız microdan sonra genetik test yani perefirik kanda kromozom analizi yaptırdım.daha önce bu konuda hutici bir forum açmıştı.istersen onlarıda oku.bizim sonucta 13 ve 14 kromozamlarda dengeli translokasyon belirdi.univ.hastanesinde yaptırmıştım....
Bugün 2.bebeğimi kaybettim 9 haftalıktı.Artık genetik testi yaptıracağız 15 gün sonra.Bebeğimde teste gitti.Yaptıran varmı yazarmısınız?
Bugün 2.bebeğimi kaybettim 9 haftalıktı.Artık genetik testi yaptıracağız 15 gün sonra.Bebeğimde teste gitti.Yaptıran varmı yazarmısınız?
pgt ne oluyo canım ben anlamadım anlatırmısın?
Genetik test dediği kromozom testimi arkadaşlar?
Sevgili hoceee
doktorun senden isteği bu testleri liste halinde yazarmısın?
bakayım benim listedekiyle aynımı bakacağım da
bende genetik test yeni yaptırdım benim 1 tüp denemem var vee bebeğim tutup düşmüştüü...daha doğrusu ilk değer pozitif dii fakat sonradan değer az yükseldi ve sonradan düştü.....
kanda pıhtılaşma,faktör ve mthfr bunlara bakılmıştı bendee ama bende bişey çıkmadı....
kızlar merhaba..benim de yaptırmam gereken bir sürü genetik testim var ve bunlar oldukça pahalı testler..
istanbulda bu testleri en uygun nerede yaptırabilirim?devlette oluyormu?
lütfen kızlar bana acil cevap yazabilirmisiniz biliyorsanız..
Allahım hepimizi bir an önce meleklerimize kavuşturur inşallah:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?