Genetik test yaptıranlar

Bende tedaviye başlamadan önce immünolojik testler istemişlerdi onu yaptırdım.Tedaviye başlarken protein-s:119,anti ds DNA :3,18 çıktı.Bebeğin rahime tutunmasını engelleyen bağışıklık sistemiyle ilgili sorun var dediler,rahim vücuda giren yabancı herhangi bir şeye karşı savunmaya geçiyormuş.Tedavi süresi boyunca serum ve 2 günde bir cleaxne iğne vuruldum.Şimdi ise hergün clexane 0,4 iğne kullanıyorum ve 15 günde bir serumum var 21 aralıktaki transferime göre hamileyim.Ama korkuyorum acaba kötü bişey olurmu diye,bu konuda bilgisi olan varmı acaba....

merhabalar bu genetik testler için belli günler var mı acaba ben 3. tüp bebek denememi mayıs gibi yaptırıcam 2. denememde hamile kaldım 7 haftalıkken kalp atımı olmadığı için aldırmak zorunda kaldık
daha öncede normal yoldan hamile kalmıştım ama kimyasal gebelik olmuştu
bir sorun varmı diğe düşünüyorum yaşadığım yer merkeze bayağı uzak her zaman gidilmiyor bilginiz varmı belli bir zamanı varmı özel hastanelerde ne kadar tutuyor ne zaman çıkıyor sonuçlar diğe
cevap verirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler

genetik testler için için zaman önemli değil.nezaman istersen yaptırabilirsin.ankarada özel labaratuvarlarda 108 tl civarında.2-3 hafta sonra sonuç çıkıyo.

Ankara da zekai tahir burak doğum hastanesinde ücretsiz yapılıyor caanım..

hituci filizim sağolun kızlar ben tedaviye trabzona gidicem sanırım ordaki merkezde yaptırırım ama fiyatlar ve zamanı merak ediyordum 2-3 hafta sonuç için bayağı uzun bir zaman en iyisi ben bu ay gidip yaptırayım inşallah bir şey çıkmaz

arkadaslar benımde 1 tup bebek denemem oldu.deger yukselmedı ve gıderek duştugu için bebek duşukle sonlandı şimdi sizden ricam benım durumumda olanlar varsa 2 tup bebekten önce hangı testlerı yaptırdınız sız ve eşiniz ve testlerın ayrıntılı ısmı nedir kromozom testı ve genetık test aynı testmı ve bu test emrıyolar uzerındemı yapılıyor yoksa hamıle kalmadan önce annenın ve babanın kanını alıpmı yapıyorlar.lutfen yardımcı olun

ben ve eşime kromozom sayısı testi yaptırdım.kan alıp bakılıyor.

merhaba uzun zamandır yazan olmamış ama bir şansımı deneyeyim dedim...

Ben 1. gebeliğimi 9. haftasında kaybettim düşük yaptım 13 gün oluyor düşük yapalı ark. genetik test yaptır dedi dr. lar düşüğün sebebini söylemediler normaldir diyip geçiştirdiler. Sizce hangi tetsleri yaptırmalıyım.

canim ilk kez dusuk yaptiysan normaldir
ust uste dusuk yaptigin zaman genetigine bakiliyor
bicok insan ilk haftalarda dusuk yasiyor
bende on haftalik oldum
rabbim herkese kucaginada almayi nasip etsin

ya kızlar bendede 3 düşük oldu 3. den sonra ne gerekiosa tüm testleri yaptırdım...genetik rahimden hiperoskopi filan hepsi normal çıktı...geriye sadce kromozon analizi kaldı... bakalım ne çıkıcak devlet hastanesinde sonuçları 6 aya kadar atıyorlar bu yüzden özelde yaptırmayı düşnüorum bakalım ne çıkıcak

canım bu topik baya sessiz kalmış bende ilk denememde hamile kaldım ama düşükle sonuçlandı ikinci denemeden önce genetik test yapıldı bizimde kan pıhtılaşması çıktı diğer tahliller normal şimdi 3. tüp denicem inşallah busefer alırız kucağımıza bebişlerimizi

özlemcim en sağlıklı sonuç düşük yaptığında bebek yada plasentadan yapılan kromozom testiyle oluyor devlet hastaneleri bunu önemsemedikleri için yapmıyorlar bende 1 düşüğümü doğumevinde yapmıştım meğer parçaların bi solüsyon içersine konulup kromozom analizine gitmesi gereklimiş ama malesef yapılmadı daha sonrasında yine hamile kaldım 21 haftalık kaybettim 1 kimyasal yaşadım ve tekrar hamile kaldım bu sefer düşük materyalleri kromozom analizine gitti ve temiz sonuç geldi bunca kayıptan sonra öğrendikki benim bünyem kabul etmiyormuş bebekleri ve atıyormuş bağışıklık sistemim kendini korumak için yabancı gördüğü bebeği atıyor şimdi bu yolda tedavi göreceğim inşallah 7.denememde sonuç alırım .

Bende ilk tedavide kimyasal oldu drum essegi saglam kaziga baglayan bir drdu genetik test yapildi
Kanda pihtilasma sorunu cikti doguma
Kadar 2 tanefragmin vurdum dogumdada
Kanamadan oluyodum genetik bizde pihtilasma
sorunu beyin kanammasindn olen akrabalarm var

PAI-1 POLİMORFİZIMI 4G/5G kan sonçlarımdaki bu cümle ne anlama geliyor bileniniz varmı? netten baktım düşüğe sebep olabilir diyor kafam karıştı......

mavi benim 2 bebekte gitti patolojiye ama bişi çıkmadı yani anormal bişi çıkmış dien olmadı.. artı eğer senin dediğin farklı ise özel genetik doktoruna gittim dün ben ... öyle bişi olsa demezmiydi bebek araştırılcak diye.. ne özeldeki nede devlet hastanesindeki doktor öyle bişi demedi canım bana....şimdiye kadarki tahlillerin hepsi normal dün kromozom için kan verdim sonu. 15 güne kadar çıkıcakmış işallah.. işallah normal çıkar oda... rabbim korktuğumuza uğratmasın.. aminnnnnnnnnnn

canım patalojiden zaten hep temiz sonuç geliyor anladığım kadarıyla size genetik tanılar yeni yapılıyor sonuç için gittiğinde doktora sor solüsyon içinde kromozom analizine gitmesi gerekmiyormuydu diye yada bunun ne olduğunu sor o detaylı anlatır inşallah senin ve eşinin sonuçları temiz gelir ve sonuç beklerken kendiliğinden gelir bebeğin (amin)

PAI-1 POLİMORFİZIMI 4G/5G kan sonçlarımdaki bu cümle ne anlama geliyor bileniniz varmı? netten baktım düşüğe sebep olabilir diyor kafam karıştı......

canım bu bendede yapıldı paI-1 4G/5G.....bu yapılcak testin adı... ve sonuç bende şöyle çıkmış 5G/5G....DOKTORUMDA NORMAL DEDİ SORUN YOK DEDİ SENDE BAK Bİ SONUÇ NE YAZIO.. ALTINADA AÇIKLAMA YAZMIŞLAR EĞER ANLARSAN YAZAYIM SANA......PAI-1 4G/5G POLİFORMİZMİ::: DOKU PLAZMİNOJEN AKTİVASYON İNHİBİTÖRÜDÜR..PAI-1 AAKTİVİSYONINDAKİ ARTIŞFİBRİNOLİZİSİ İNHİBE EDECEĞİNDEN PIHTILAŞMADA ARTIŞ GÖRÜNÜR..4GALLELİ YÜKSEK PLAZMA PAI-1TRANSKRİPSİYON VE AKTİVASYONU İLE İLİŞKİLİDİR.. ERKEN YAŞ MYOKARD İNFARKTÜSÜ VE PREEKLAMPSİ HASTALARINDA 4G ALLEL SIKLIĞI YÜKSEK BULUNMUŞTUR 4G/5G HETEROZİGOTLUĞUNDA TROMBOZ RİSKİ 4G/4G HOMOZİGOTLUĞUNA GÖRE DAHA DÜŞÜKTÜR......mavi ben azda olsa bişiler anladım ama birde sen oku canım ..dediğim gibi benim sonuç 5G/5G cıkmış ve normalmiş sanırım sayının DÜŞÜK ÇIKMASI RİSKLİYMİŞ BEN ÖYLE ANLADIM VALLA :) UMARIM SENDEDE NORMALDİR..

amin canım işallah isteyen herkeze sağlıklı bebekler nasip etsin rabbim

Merhaba arkadaşlar, 9 haftalık olması gerekirken 6. haftada kaldığı için 14 mayısta kürtaj olmak zorunda kaldım, zaten düşük de başlamıştı. 30 haziranda kürtaj sonrası kontrole gittiğimde doktorum benden Ege üniversitesi tıbbi genetik bölümünden genetik test istedi. O da 3-4 ay sonrasına gün veriyormuşrandevu için yoğunluktan, bir de sonuçlar 2 ay sonra çıkıyormuş yani nerden baksanız bi 6 ay oyalanacağım için gitmek istemedim. "Rahim temizlenmiş bi sorun yok, normalde 2 düşükten sonra bu testi yaptırıyorum ama 2.yi riske atmamak için bunu yaptırmalısın" dedi. Ben başta önemsemedim fakat şimdi hamile kalırsan ben yardımcı olamam 2.yi de kaybedersen daha çok zaman kaybı yaşarsın" deyince ikna oldum. Doktoruma çok güveniyorum çünkü.

Bana şöyle bir sevk kağıdı yazdı:
"Abortus+hipertansiyon öyküsü olan hastanın koagülasyon gen mutasyonları açısından değerlendirilmesi ricasıyla, Ege ünv. tıbbi genetik ana bilim dalı"

Ben de araştırdım aynı sonuç için 6 ay bekleyeceğime daha az sürede sonuç veren bi yer İzmir'de Ege doğum evi varmış Tepecik yakınlarında. Arayıp bilgi alım, hatta sayfası açık internetten online randevu alıcam birazdan, geldiğiniz gibi kan verip 1,5 ay sonra sonuçları alabilirsiniz pek bi yoğunluğumuz yok, dediler.

Sizlere sorum, bu testi daha önceden yaptıran arkadaşlar neler gerekti ve nasıl yapıldı, eşimin de benimle gelmesi gerekiyor mu???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…