arkadaslar benımde 1 tup bebek denemem oldu.deger yukselmedı ve gıderek duştugu için bebek duşukle sonlandı şimdi sizden ricam benım durumumda olanlar varsa 2 tup bebekten önce hangı testlerı yaptırdınız sız ve eşiniz ve testlerın ayrıntılı ısmı nedir kromozom testı ve genetık test aynı testmı ve bu test emrıyolar uzerındemı yapılıyor yoksa hamıle kalmadan önce annenın ve babanın kanını alıpmı yapıyorlar.lutfen yardımcı olun
merhaba uzun zamandır yazan olmamış ama bir şansımı deneyeyim dedim...
Ben 1. gebeliğimi 9. haftasında kaybettim düşük yaptım 13 gün oluyor düşük yapalı ark. genetik test yaptır dedi dr. lar düşüğün sebebini söylemediler normaldir diyip geçiştirdiler. Sizce hangi tetsleri yaptırmalıyım.
canım bu topik baya sessiz kalmış bende ilk denememde hamile kaldım ama düşükle sonuçlandı ikinci denemeden önce genetik test yapıldı bizimde kan pıhtılaşması çıktı diğer tahliller normal şimdi 3. tüp denicem inşallah busefer alırız kucağımıza bebişlerimiziya kızlar bendede 3 düşük oldu 3. den sonra ne gerekiosa tüm testleri yaptırdım...genetik rahimden hiperoskopi filan hepsi normal çıktı...geriye sadce kromozon analizi kaldı... bakalım ne çıkıcak devlet hastanesinde sonuçları 6 aya kadar atıyorlar bu yüzden özelde yaptırmayı düşnüorum bakalım ne çıkıcak
ya kızlar bendede 3 düşük oldu 3. den sonra ne gerekiosa tüm testleri yaptırdım...genetik rahimden hiperoskopi filan hepsi normal çıktı...geriye sadce kromozon analizi kaldı... bakalım ne çıkıcak devlet hastanesinde sonuçları 6 aya kadar atıyorlar bu yüzden özelde yaptırmayı düşnüorum bakalım ne çıkıcak
özlemcim en sağlıklı sonuç düşük yaptığında bebek yada plasentadan yapılan kromozom testiyle oluyor devlet hastaneleri bunu önemsemedikleri için yapmıyorlar bende 1 düşüğümü doğumevinde yapmıştım meğer parçaların bi solüsyon içersine konulup kromozom analizine gitmesi gereklimiş ama malesef yapılmadı daha sonrasında yine hamile kaldım 21 haftalık kaybettim 1 kimyasal yaşadım ve tekrar hamile kaldım bu sefer düşük materyalleri kromozom analizine gitti ve temiz sonuç geldi bunca kayıptan sonra öğrendikki benim bünyem kabul etmiyormuş bebekleri ve atıyormuş bağışıklık sistemim kendini korumak için yabancı gördüğü bebeği atıyor şimdi bu yolda tedavi göreceğim inşallah 7.denememde sonuç alırım .
mavi benim 2 bebekte gitti patolojiye ama bişi çıkmadı yani anormal bişi çıkmış dien olmadı.. artı eğer senin dediğin farklı ise özel genetik doktoruna gittim dün ben ... öyle bişi olsa demezmiydi bebek araştırılcak diye.. ne özeldeki nede devlet hastanesindeki doktor öyle bişi demedi canım bana....şimdiye kadarki tahlillerin hepsi normal dün kromozom için kan verdim sonu. 15 güne kadar çıkıcakmış işallah.. işallah normal çıkar oda... rabbim korktuğumuza uğratmasın.. aminnnnnnnnnnn
PAI-1 POLİMORFİZIMI 4G/5G kan sonçlarımdaki bu cümle ne anlama geliyor bileniniz varmı? netten baktım düşüğe sebep olabilir diyor kafam karıştı......
amin canım işallah isteyen herkeze sağlıklı bebekler nasip etsin rabbimcanım patalojiden zaten hep temiz sonuç geliyor anladığım kadarıyla size genetik tanılar yeni yapılıyor sonuç için gittiğinde doktora sor solüsyon içinde kromozom analizine gitmesi gerekmiyormuydu diye yada bunun ne olduğunu sor o detaylı anlatır inşallah senin ve eşinin sonuçları temiz gelir ve sonuç beklerken kendiliğinden gelir bebeğin (amin)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?