genetik bozukluluğu bakarmısınız😔

sukrannyildirim

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2024
82
18
3
Merhaba öncelikle ben 4 yıldırım evliyim 18 yaşımda evlendim hiç bir şekilde korunmadık çocuğumuz olmadı sonra bazı sorunlar çıktı eşimde genetik kromozom sorunları normalde 46xy olması gerekirken 46 xx gözüküyormuş doktorlar tüp bebek te normal yolla da imkansız denildi asla olmaz çocuk ben şuan 21 yaşındayım kimseye bişey söliyemiyorum napıcam nasıl bi yol izlenmem gerek bilmiyorum çok ağladım bu durumh öğrendikten sonra sperm sayısıda sıfırmış böle şeyler yaşayan varmı yardımcı olabileceğiniz

çok geçmiş olsun bunun adı Klinefelter sendromu..Gebe kalırsanız bebeğinizde down sendromu vb durumların görülme olasılığı yüksek nerede yasıyosunız bılmıyorum ıyı bır tup bebek merkezıyle gorusebılırsınız bu konuyu

allah korusun görüştük iki yolunuz var dedi evlat edinmek yada sperm bnkası ndan benden yumurtalık alıp başka bir kişiden sperm birleştirip o şekilde olur dediler bizde sprm bankası düşünyoruz ama çok maliyetli oda

çok çok zor bi karar eşiniz bunu kabul edecekmi oda var babası o olmuyor çünkü Allah yardımcınız olsun bazı konularda tıkanıyo insan.. Eşinizle ortak kararınız daha iyi olacaktır

tabiki zor onun için ama son çare olunca bişey diyemiyor çevremize tüp bebek demek zprunda kalıcaz
baya maliyetli işte parayı biriktirrsek yapmayı düşünüyorum yoksa ben boşanırım onu böle bırakmak ta istemiyorum çok çocuk istiyo seviyo bende tıkandım gerçekten bugün öğrendim çok ağladım eşimin haberi yok ağladığımdan

çevre insan elalem ne der biz ne diyelm diye dsunmeyi gercekten bırakın kendinize edersiniz her doğuran annede olamıyor malesef oyüzden kafanıza takmayn evlatlık bebekte dusunebılırsınız
evlatlık daha zor ben kabul edemem o şekilde bu sefer daha zor gelir diğer türlü en azından benden çıkıcak olması bile yetiyo çevre ye takılmıyoruz ama sürekli çocuk ne zaman baskısı psikolojik bi baskı içindeyim

Geçmiş olsun canım benim anlamadığım 45 xx kadın kromozom nasıl erkekte oluyor cift cimsiyetli mi eşin? Bizim komşumuzun oğlu vardi 30 yaşlarında oda doğuştan öyle demişlerdi iki organı varmış o kendini kadın gibi hissettiği icin ona yönelmiş ama erkek ti yani.yalnis anlama merak ettiğimden sordum.ayrica hiç üzülme evlat edinebilirsin Kıbrıs tüp Bebek yerine gidip ordan tedavi de olabilir siniz.cunku 45 xx kromozom varsa yumurtalıkları da muhtemelen kadın yumurtası. Ben bebeğimi kaybettim 2 sene olacak karnımda öldü genetik araştırma da oda 45 xx kromozom çıkmıştı ama cinsiyeti kızmış sadece kromozom eksikliği çıkmıştı.

hayır eşim de sadece diğer kromozomu kadın kromozomuymuş ama öle dış görünüşü vs yada konuşması davranışı hiç öle birşey yokmuş gibi gözüküyo 46xx var şuan onda

hayır eşim de sadece diğer kromozomu kadın kromozomuymuş ama öle dış görünüşü vs yada konuşması davranışı hiç öle birşey yokmuş gibi gözüküyo 46xx var şuan onda
Geçmiş olsun canım bizdende alındı pes peşe karnımda ölünce bebekler.kromozomlarimiz temiz çıktı bende pıhtılaşma yatkınlığı çıktı.mesela eşim 46 kromozom ben 46 bebeğimiz hastalıkliymis 45 çıktı.gercekten bebek sahibi olmak bu kadar zorlaşır mi ya sanada üzüldüm okuyunca inşallah bir çözümü bulunur sizin için hakkınızda hayırlısı olsun iyice araştırın artik doktorların bir dediği diğeri tutmuyor bazen.

araştırdım çok üç dört doktora da gittim hepsi aynı şeyleri sölüyor allah yardımcımız olsun sağlıklı bebeklerimiz olsun en kısa zamanda imtihan gerçektenn

S sukrannyildirim eşinin 46xx kromozomu sebebiyle azosperm olmasından dolayı mı tüp bebek bile olmuyor yoksa başka bir nedeni mi var canım.
hayır sadece bu doktor genetik kromozom bpzukluluğu dedi ama kayınlarımda böle bir sorun yok hepsinin çocukları var ikiier tane görümceleriminde var sadece eşimde yok doktor anneden gelmiş olabilir x kromozomu normalde erkekler xy olması gerek anneden y yerine x gelmiş herhalde

Anne olmak sizin icin cok onemliyse esinizden ayrilacaksiniz. Yok esimden vazgecmem diyorsaniz sperm bankasi ya da evlat edinme

Anne olmak sizin icin cok onemliyse esinizden ayrilacaksiniz. Yok esimden vazgecmem diyorsaniz sperm bankasi ya da evlat edinme
yani her kadın bence anne olmak ister önemli mi nedir eşimede üzülüyorum tabiki oda çokk çocuk istiyordu bebeklere aşık bi adam yani son çaremiz o gibi görünüyo sperm bankası bakalım hayırlısı

Eşine denk helmesi şans işte kaynın görümcene denk gelmemiş demekki.
Yani sadece azosperm oldukları için bebek sahibi olamayacaklar diye bi şey yok ameliyat ile sperm bulup tüp bebekyapanlar var.
Ama bu kromozom bozukluğu olan kimselerin çocuğu olamaz dediyse doktorlar o başka bir durum.

Arkadaşım içinde bulunduğun çok zor bir durum. Evlatlık istemem dediğinde kimsenin yargılamaması lazım maalesef herkes evlat edinmek için yeterli psikolojiye sahip olmayabilir. İsteyen her insanın çocuk sahibi olmak hakkıdır. Kim ne derse desin eğer böyle bir isteğin varsa, ben eşimle çocuk sahibi olmadan bir evlilik yürütemem diyorsan bunda da haklısın. İnan kimse için kolay bir şey değil yaşadığın. Boşanmak eğer senin için çözümse boşan. Ben senin yerine olsam evlatlık alırdım diyemiyorum çünkü böyle bir durumda olmanın ne hissettirdiğini bilemem. Bunu söylemek çok kolay ama başına gelince uygulamak ne kadar kolay, bilemem. Umarım bu sorunun çözümünü bulursunuz. Belki ameliyat ile sperm bulunur. Dualarım seninle.

O konuda dikkatli olun. Ben avukatım ve bir boşanma dosyamda çok sorun yaşadım. Sizin ki gibi durumdan dolayı, sperm donasyonu ile erkek çocuk sahibi oluyorlar ama yıllar geçtikçe koca çocuğa sinir olmaya başlıyor. İşte öz babasına benziyor , bana benzemiyor, çocuk yaramazlık yapınca bile ( aşırı yaramazlıklarda değil , yaşına uydun) genetik babasından geldiğini bu özelliklerin söyleyip duruyor.
En sonunda artık boşanmaya karar veriyorlar ama asıl olay orda başlıyor. Mallar hep adamın üzerine , karısına ve çocuğa mal vermek istemiyor. Kadını tehdit etti, gitti başkasından çocuk yaptı derim, boşanma davasında ortaya çıkarırım seni rezil ederim diye. Kadın mecbur duyulmasın diye , mal ve nafaka istemeden boşandı. 10 yıllık evlilkte edinilen mallar( araba , evler , tarlalar , altınlar ) hepsi adama kaldı.
Ben kadının avukatı idim, kadının ailesi geldi benim ağzımı aradı, neden hiçbir şey almadan boşanmayı kabul etti kızımız , nafaka istemedi diye. Ben bir şey diyemedim, kadının ailesinin de durumdan haberi yoktu.
Şimdi müvekkilim babası olmayan bir çocukla hem çalışıp hem çocuğa bakmaya çalışıyor. Oğlan babam niye gelmiyor , beni görmüyor diye ağlıyor.
Boşanmadan sonra öğrendik, adamın başka bir kadınla ilişkisi varmış ve şimdi 2 çocuklu kadınla evlendi ve o kadının kızlarına babalık yapıyor. Malların büyük kısmını da yeğenlerinin üzerine geçirmiş, oğlana mal kalmadın diye .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…