Genel Yetenek- Genel Kültür Soru çözümleri...

çok haklısın canım. gece gece içim geçmiş herhalde:)

soru 12nin işareti > yerine < olma ihtimali var mı? kontrol edebilir misin? ben böyle buldum..

Eklentiler

• $soru 12.png
    23,3 KB · Görüntüleme: 52
Son düzenleme:

bakın bu soruyu iş arkadaşım sizin için çözdü, tebrik ediyorum Eki Görüntüle 356439

canım süpersin yaa çok teşekkür ederim cevapların için
x>-1 olayına gelince yanlış hatırlamıyorsam eşitsizliklerde cevap negatif olunca işaret yer değiştiriyordu.. kural böyleydi diye hatırlıyorum

ah oran orantı gibi basit bir konuyu anlayamayan ben saygılar sunar aşağıdaki sorumun cevabını istirham ederim

bir arazi 2 ve 5 ile doğru, 9 ile ters orantılı üç parçaya ayrılmıştır. buna göre en az kaç mk arazi gereklidir?

cevap 64 mk

yine oran orantı sorum var :26:

aynı nitelikteki altı işçi bir işi kırk günde bitirmektedir. işçi sayısı onikiye çıkarılıp her bir işçinin verimi yüzde yirmibeş artırılırsa bu iş kaç günde biter?

12 işçinin verimleri %25 artırılırsa: 12. 1/4 =3 işçi daha ekleriz
12+3=15

orantı kurarsak

6 işçi 1 işi 40 günde yaparsa

15 işçi 1 işi X günde yapar

6.40 / 15 = 16 buluruz

canım cevap onaltıymış

tamam 16. bir yeri kaçırmışım şöyle açıklıyim.
işçiler yüzden yüz performansla çalışsınlar yüzde yirmibeş artırınca yüzde 125 performansla çalışırlar.burdan gidersek

6 işçi 100 perf ile 40 günde
12işçi 125 perf ile x günde

buradan 6işçi 40 günde bitirirse 12 işçi daha az günde bitirir ve ters orantı olur.yine 100 ile 40 günde bitirirse 125 ile daha az günde bitirirler ve yine ters orantı.
6.40.100 = 125.12.x

buradan da x=16 çıkar.

benim de tarih sorum var.

hangisi II.TBMM dönemi gelişmelerinden biridir?

a)"devletin dini islamdır" maddesinin anayasadan çıkarılması
b)İstiklal marşının kabul edilmesi
c)Türk dil kurumunun kurulması
d)Anakaranın başkent yapılması
e)Hatayın türkiyeye katılması

canım ben Ankaranın 1923te başkent olduğunu biliyoruym. o yüzden d bu sorunun cavabı...

ağustos 1923 te ikinci meclis açılmış, ekim 1923te ise ankara başkentimiz olmuştur...

canım ben Ankaranın 1923te başkent olduğunu biliyoruym. o yüzden d bu sorunun cavabı...

cevabın doğru canım.nasıl düşünmemiz gerekiyor ben hepsinin tarihlerini aklımdan geçirdim a ve b I.tbmm zamanında diğer üçü de II.tbmm değil mi? hatay ve türk dil kurumuna ne diyeceğiz :44:

a sayısı be ile doğru, c ile ters orantılıdır.

a=6
b=5
c=4

olduğuna göre,
a=12
b=20
c=?

cevap 8 olacakmış.

cevabın doğru canım.nasıl düşünmemiz gerekiyor ben hepsinin tarihlerini aklımdan geçirdim a ve b I.tbmm zamanında diğer üçü de II.tbmm değil mi? hatay ve türk dil kurumuna ne diyeceğiz :44:

canım 1. tbmm dönemi 23 nisan 1920 den ağustos 1923e kadar
2. tbmm ağustos 1923 ten 1927 ye kadarki olayları içerir
hatayla TDK 30 lu yıllarda zaten. 1927 de tekrar seçime gidilmiş...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…