çok güzel anlatmışsın ama bir düzeltme yapmak istiyorum. mutlak değerli denklemlerde denklemin iki tarafı da mutlak değerli ise, ikisini de ayrı ayrı bir pozitif bir negatif almaya gerek yok. çünkü iki tarafı da negatif almakla iki tarafı da pozitif almak aynı şeydir aslında. örnek üzerinde gösterirsek,
l4x+1l = l2x-8l ikisini de pozitif açalım : 4x+1=2x-8
4x-2x=-8-1
2x=-9 ise x:-9/2
ikisini de negatif açalım : -(4x+1) = -(2x-8) hatta bu aşamada eşitliklerin yerini değiştirirsek yukarıdaki ifadeyi zaten elde ederiz.
-4x-1=-2x+8
-4x+2x=8+1
-2x=9 ise x= -9/2
aynı şey birinciyi pozitif, ikinciyi negatif ve birinciyi negatif ikinciyi pozitif çıkarırken de oluşacaktır.
bu yüzden böyle sorularda x için 4 değer değil sadece 2 değer çıkacaktır. 4 işlem yapıp soruyu uzatmayın, çözerken önce ikisini de pozitif çıkarın(bulacağınız birinci değer). sonra birini pozitif diğerini negatif çıkarın yeter(bulacağınız ikinci değer).
kolay gelsin.
soru 12nin işareti > yerine < olma ihtimali var mı? kontrol edebilir misin? ben böyle buldum..
soru 17nın cevabıEki Görüntüle 356348
yine oran orantı sorum var :26:
aynı nitelikteki altı işçi bir işi kırk günde bitirmektedir. işçi sayısı onikiye çıkarılıp her bir işçinin verimi yüzde yirmibeş artırılırsa bu iş kaç günde biter?
yine oran orantı sorum var :26:
aynı nitelikteki altı işçi bir işi kırk günde bitirmektedir. işçi sayısı onikiye çıkarılıp her bir işçinin verimi yüzde yirmibeş artırılırsa bu iş kaç günde biter?
canım cevap onaltıymış
benim de tarih sorum var.
hangisi II.TBMM dönemi gelişmelerinden biridir?
a)"devletin dini islamdır" maddesinin anayasadan çıkarılması
b)İstiklal marşının kabul edilmesi
c)Türk dil kurumunun kurulması
d)Anakaranın başkent yapılması
e)Hatayın türkiyeye katılması
canım ben Ankaranın 1923te başkent olduğunu biliyoruym. o yüzden d bu sorunun cavabı...
cevabın doğru canım.nasıl düşünmemiz gerekiyor ben hepsinin tarihlerini aklımdan geçirdim a ve b I.tbmm zamanında diğer üçü de II.tbmm değil mi? hatay ve türk dil kurumuna ne diyeceğiz :44: