Genel Yetenek- Genel Kültür Soru çözümleri...

benim bölümüm kamu yönetimi.benimde 85 üstü almam şart.Rabbim hepimizin yardımcısı olsun inşallah.

merr arkadasimizin yazdigi yoldan yapilacak yine..
3x+1=4y+2=5z+3=A diyelim
hepsine 2 ekleyelim

3x+3 4y+4 5z+5 A+2 olacak

3,4,5 kacta birlesir 60ta..
200 den fazla dedigi icin 60 carpi 4 =240

A+2=240 ise A=238 olur

hayatta her şey senin zor dediğin kadar zor bebeğim o yüzden hiiiiç umutsuzluğa kapılmadan her şeye ben istersem yaparım gözüyle bakıp bir daha allahtan umut kesilmez demeyeceksin yani bence dememelisin :) ben demiyorum ve inan bana demeyenler kazanıyor...

hepinizin hakkinda hayirlisi olsun arkadaslar..kursa gidiyor musunuz bu arada? nasil gidiyo calismalar?

A= 13.000...0 (hepsi işaretlenip n tane denmiş)

sayısının pozitif bölen sayısı 32 olduğuna göre n kaçtır?

cevap 5 miş

konu muhabbete döndü ama bu saatte iyi gidiyor :)
ben gidiyorum dershaneye 4 hafta oldu daha iyi şükürler olsun

doğru bebeğim uğraşmak lazım çok çabalıyorum inan. bir soruyu defalarca sil yeniden yap sil yeniden dene sonucu bulana kadar bulamayınca başka soruya geçiyorum. saatlerce uğraşıyorum. dersaneye yazıldım gidiyorum ama sınıfta beş on soru çözülüyor bir konuyla ilgili o da yeterli gelmiyor bin çeşit soru şekli var. hepsinide soramıyorsun etütte vakit kalmıyor. mesela bu hafta çeyreğini sorabildim. hatta gündüz acayip üzgündüm. ama günün sonu mutlu geçti sizin sayenizde.

merr arkadasimizin yazdigi yoldan yapilacak yine..
3x+1=4y+2=5z+3=A diyelim
hepsine 2 ekleyelim

3x+3 4y+4 5z+5 A+2 olacak

3,4,5 kacta birlesir 60ta..
200 den fazla dedigi icin 60 carpi 4 =240

A+2=240 ise A=238 olur
bebiş bu soruyu anladım ben valla çok sağol meleğim benim nerden uçtun geldin sen o bilgisayarın başına :))

A= 13.000...0 (hepsi işaretlenip n tane denmiş)

sayısının pozitif bölen sayısı 32 olduğuna göre n kaçtır?

cevap 5 miş

yani 13*10 üzeri x tir. A=13 üzeri 1 * 10 üzeri x ten pbs=32 ise
üslerini bir arttırıp çarptığımız formülden yola cıkarak

2*n+1=32 ise n+1=16 dan n 15 bulunur

arkadaşlar imkanınız varsa kursa gidin,evde çalışmakta iyi ama kursa gidip çaçılınca 6-7 puan fark etti bende.
önceki girdiğim sınavlara çalışmamıştım gerçi ondanda olabilir.

anladıııım n tane rakam varmış 13 sayısından 2 rakam giderse 10 üzeri n-2 olur buda şöyle:
13üzeri1*5üzerin-2*2üzerin-2 ise 2*n-1*n-1=32 den n-1*n-1=16 iseee n-1=4 ten n=5 olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…