Genel Yetenek- Genel Kültür Soru çözümleri...

evet yaa oyun gibi,kolay da degil de cook gıcık ama benim matematik tarfim bu :)))) biraz anlarım biraz anlamam :KK53:

isallah canim senin de Allah emeklerini bosa cikarmasin,657li olursun isallahhhhh :KK16:
senin bolumun ne,kac puanla atanabiliyosun?
amin canım amin inşallahhh güzel Allahım benim bölüm önlisans bilgisayarlı muhasebe. sınavla ilgili çok fazla birşey bilmiyorum aslında kaçla atanırım bilmiyorum ama birisine sormuştum 85+ alman lazım demişti. senin gibi yapmam lazım yani.

a ve (b+3) aralarında asaldır.

84.a= 96(b+3) olduğuna göre b kaçtır?

sayilari sayilara,terimleri terimlere bolelim..

84 = b+3
---- -----
96 ......a

sonra sadelestirelim..

7 = b+3
---- ----- burada icler dislar carpimi yapmiyoruz..karsisini esitliyoruz.. yani:
8.......a

7=b+3 b=4
a=8

arkadaslar cevabi da yazarsaniz sevinirim,yanlis bir sonuc bulup sizi yanlis yonlendirmek istemem:KK34: bi de rezil olmiyimmmm:KK37:

Son düzenleme:
aynen bir tadina varsan,cerez gibi yersinn isallah:KK56:
ben cok iyi matematikciyim demiyorum tabiki..zaten matematikci de degilim :KK53:ama seviyorum :KK16:
inşallah canım yok baya biliyorsun maşallah ondan da güzeli temiz yüreğin yardımsever yönün. inşallah ara sıra uğrarsın buraya çok iyi olacak inanki.

sayilari sayilara,terimleri terimlere bolelim..

84 = b+3
---- -----
96 ......a

sonra sadelestirelim..

7 = b+3
---- ----- burada icler dislar carpimi yapmiyoruz..karsisini esitliyoruz.. yani:
8.......a

7=b+3 b=4
a=8

arkadaslar cevabi da yazarsaniz sevinirim,yanlis bir sonuc bulup sizi yanlis yonlendirmek istemem:KK34: bi de rezil olmiyimmmm:KK37:

noktalari koymazsam sayilar kayiyor arkadaslar haberiniz olsun:KK34:

var canım

A=24.5* üssü x

sayısının pozitif bölen sayısı 24 olduğuna göre x kaçtır?

canım 24 ü çarpanlarına ayır
A=2[SUP]3[/SUP].3.5[SUP]x[/SUP]
eder pozitif bölen sayısı üsleri birer artırıp çarparak bulunur.

yani 4.2.(x+1)= 24 burdan x= 2 çıkar

X