Dünyadaki tek iş eczacı kalfaligi, dünyadaki tek eczane da senin çalıştığın yer dimi.:) neye göre temellendiriyormuşum soruya bak, Türkiye'de yasjyoruz ya hani annemiz babamiz holding sahibi değil ya çevremizden görüp bildiklerimize göre temellendiriyoruz tabii ki. Araya bir sokağa çıkıp insanlarla konuşursan, birkaç garsonla, sanayide çalışan birkaç çocuk işçiyle veya onların aileleriyle muhabbet edersen, özel sektore giren yeni mezunlara sorarsan neyi neye göre temellendirdiğimi görürsün. Burda en bilinen gerçekleri kanıtlamaya calismiycam. Mesela sigortayı asgariden yatırıp üstünü elden veren, veya asgari ücret bile vermeyip bordroda görünenin bir kısmını geri alan patronlardan da haberin yoktur. Arada bir kafanı odandan çıkar emin ol sen de öğrenirsin:) hadi onu yapamıyorsun insanlar sosyal medyada da anlatıyor bu işlerin nasıl döndüğünü.
Tüm kalfalar böyle demedim, bir örnek verip Türkiye'deki çalışma şartlarının zorlugundan bahsettim. Ama sen kraldan çok kralcılik yapıp sanki holding sahibi veya ekonomi bakaniymişsin da savunmaya ant icmissin gibi zitlasip durdun. Patronların hepsi öyle değil, ezici çoğunluğu böyle. Tabi 10-15 yıllık tecrübeli işciler ustalar değil yeni mezunlara ve genç yaştaki kişilere mobbing yapılıyor.bakın siz yine tünelden geçiyorsunuz ve sesimiz size ulaşmıyor belli ki. bu dediklerinizi yadsıyan yok zaten. ülkenin durumunu maalesef herkes biliyor ve kimse durumun şahane olduğunu söylemiyor
ama siz buraya bir görsel atıp "işte kalfalar böyle" çalışıyor derseniz alacağınız cevap bellidir
Eki Görüntüle 3471307
kaldı ki deneyimimi anlattım. bir tek eczaneden ibaret olmadığını da açıkladım ama siz inanmak istemediğiniz için yine eğip büküyorsunuz.
sigortayı elden veren ya da yeni mezuna ancak yol parasını karşılayacak kadar maaş teklif eden patronları da biliyorum. ama siz öyle laf ediyorsunuz sanki bütün ülke külliyen aynı şeyi yapıyor. bu yanlış bir tutum ve düşünce şeması olduğu gibi siz de hem düşünce yapısı olarak hem de iletişim tarzı olarak maalesef son derece sorunlu durumdasınız.
ben pes ediyorum. siz laf anlatılamazsınız.
Bende hanımefendinin önce kendisine sonra yakınlarına sabır diliyorum hadi biz iki üç msj yazıp baktık anlamıyor bb diyoruz ama yazık kendi bile ömür boyu kendine katlanmak zorundaben sıkıldım klavyeden kitlesel hareket başlatmaya çalışacağını zanneden hobi düzeyinde toplumsal duyarlı hanımlardan. çok meraklı olan meydanlara çıksın. bu siteden kazanım olamayacağını bilecek kadar romantik ve ahmak olmadığımdan sıramı savdım. size sabırlar dilerimi hanımlar.
Hahaha konumuz tam olarak o ama okuma yazma bilmediğin için yanlış anlamışsın :)Üfff şimdi de haklı çıkmak için başka yerden girme konumuz 6 k teklif edilen öğretmenler çocuk işçiler 12 saat sigortasız çalıştırılanlar değil ki konu o olsa ona yorum yaparız daha beterleri de var sana gelip sanki burada ekonomi konuşmuşum gibi davranma kıza karşı sırf kalfa konusunda haklı çıkmak için tanımadığın bir işletmeciyi önce karaladın ablan kim bilir neler çektirdi minvalinde baktın olmadı bomboş bir ilan attın baktın oradan da ekmek çıkmadı gelmişsin ekonomi mekonomi konuyu saptırıyorsun milleti karalamak yerine kalfalar zor şartlarda çalışıyor şu bu desen ona bile hak veririm ama resmen çırpındıkça batıyosun sen bana akıl vereceğine otur biraz kendine kullan o aklı
Aynen bilmiyoruz en çok sen okudun sen başardın maşallah inşallah ben daha fazla uğraşamayacağım çünkü zaten ısrarla anlamak istemiyorsun bbHahaha konumuz tam olarak o ama okuma yazma bilmediğin için yanlış anlamışsın :)
Tamam kendine iyi bakAynen bilmiyoruz en çok sen okudun sen başardın maşallah inşallah ben daha fazla uğraşamayacağım çünkü zaten ısrarla anlamak istemiyorsun bb
Vallahi sizin yazdıklarınızı okurken içimin yagları eridi. Sizin cevaplarınıza bahane bulanları da okudum ve şok oldum. Sözde bu sitede bilinir, cevapları dikkate alınır kişilerdi. Bu kadar dar düşünce beklemiyordum. Her türlü adaletsizliği,hukuksuzluğu, sömürülmeyi kabullenmişler. Ve yeni nesilin de gıkını çıkarmadan aynı düzene boyun eğmesini bekliyorlar. Eğszinlerki bizim çocuklarımız,torunlarımızın zamanına kadar bile sistem(!) Tıkır tıkır işlemeye aynen devam etsin. Zorluk görmeyle övünüyorlar. Benim kabullenebileceğim zorluk sertifikalar almak,birden fazla dil bilmek, gelişmek için fazladan eğitim almaktır. Ama görev tanımında olmayan işleri yapmaya zorlanılmak benim övüneceğim bir zorluk olamaz. Gerçekten bu halk fazlasını hak etmiyor.Tamam kendine iyi bak
Eczanelerin 12 saat açık olmadığını, haftada 7 gün çalışmalarının mümkün olmadığını bilmeyen siz pek bir özgüvenli yazıp, çizip atıyorsunuz.Aynen sizinle ters düştüm diye memuriyetim zarar ziyan oluyor, o konuyla bunun ne alakası var ve karar mercii siz misiniz :) ben Türkiye'deki işveren zihniyetini herkes gibi çok iyi biliyorum söylediğiniz şartlarda iş veriyorsunuz ve yaşı çok da ileri olmayan bir genç burun kiviriyor işten ayriliyor falan zerre inandırıcılığı yok. Haftalık 40 saat günde 1.5 saat mola ve tam sigorta yapıyorsanız kusura bakmayın kimse o işi birakmaz.
Olası kalfalık ilanları şu şekilde çünkü :)
Ilahiyat mezunları çok mu var, bilmediğim için soruyorum..ama erkek mezunlar daha şanslı galiba, imam oluyorlarEkonomik sistemimiz berbat tabii ki onu eleştirelim de niye sağ fazla arama olmuyor ilahiyat mezunların da diye de ağlayamam yani. Laik ülkede bu kadar çık din görevlisi din öğretmeni Kuran kursu öğretmeni olamaz. Benim vergimle neden ilahiyat gibi kullanım alanı aşırı dar bir disiplinin mezunlarına maaş ödensin ki. Bazı üniversite alanları direkt iş dünyasına dönük değildir sosyoloji sanat tarihi ilahiyat gibi. Bunları okuyup da mühendis doktor avukat gibi direkt iş hayatına dalamazsın.
40 bin atama filan olmuş geçen senelerde ben de bu konuyu okurken öğrendim. Onun bir kaç katı da atanamayan vardır inanılmaz bi sayıIlahiyat mezunları çok mu var, bilmediğim için soruyorum..ama erkek mezunlar daha şanslı galiba, imam oluyorlar
MissCherryBlossom 205 ceza puanının üzerine çıkabilen oldu mu bakmadım ama yine yeniden seni sör ilan ediyorum.
Üsluplara dikkat edelim hanımlar, lütfen
Diyanetin bütçesi sağlık bakanlığı bütçesinden bile fazlaBu yorumuna şaşırdım dogrusu hiç bir işlevi olmayan bölümden bir sürü genç mezun oluyor ... Kuran okumak öyle aç oku şeklinde olmuyor arapça kursları var kuran okumanın inceliği var a yi a oku b yi b oku şeklinde değil aynen ingilizce yada diğer yabancı diller gibi nasıl öğrenmek için kurslara gidiliyor sa arapça kursları da var ve buralarda öğretmenlik yapanlar dolu...herşey Kuran okumak değil bunun yani sıra dini bilgileri öğretmek için okullarda öğretmenler var
Ha kuran-i Türkçe okursan mealini o başka
Isteyen istediği bölümü seçer mezun olur küçümsemek veya başka anlamlar yüklemek hiç hoş değil bana göre de size yakışmadı
Herkes mühendis öğretmen asker olucak üst düzeyleri okuyacak lisans yapicak diyede bir şey yok
Bunu konu sahibi için ve genel yazıyorum yeter ki insan istesin yeter ki insan da azim gayret hırs olsun her işi yapar ve en üste çıkar bunun ne okudgunla ilgisi yok bunu insanın istemesiyle ilgili bir durum
Yoksa bazılarına altın tepsiyle sunulsa hayat eliyle red eder..
Arapçayı önemsemedim. Fakat bu alımlar için kpss şartı getiriyor. Peki siz fanusta mı yaşıyorsunuz? Diyanette torpilin alâ sı geçtiğini bilmiyor musunuz? Her şeye yeni baştan başlamak çok zor . Arapça öğrenmek için kursa git tonla para ver. Sonra kpss ye gir . iyi bir puan alabilsem zaten atanirim. Diyanete basvurmama gerek kalmaz. Tüm bu çabaları göster sonra torpil ile sen değil başkası alınsın. Oldu yıllarımı verememBan yemissiniz ama ben tekrar yazayim görürsünüz muhtemelen.
Diyanet her sene uzman yardimcisi aliyor, sinavlari var, akici Arapca istenilen bölümlerde var, Arapca aranmayan bölümlerde. Mesela gecen sene muhabir aldilar, ondan onceki sene kameraman, yonetmen, muhabir, uzman yardimcisi. Yani diyanet surekli is ilani acan bir kurum takip etmiyorsunuz sanirim? E-devlet'te basvurusu vardi gibi gormustum bi bakiverin.
Ayrica jandarma, tsk vs bunlarda bölüm beklentisi olmadan sivil memur alimi yapiyorlar sinavla (kpss on sartiyla)
Yani hicbir yeri arastirmadan bu kadar is yok, ben 16 yil okudum temizlikci mi olacagim demeyin.
Ayrica kusura bakmayın da ilahiyat okurken bir zahmet Arapca'nizi gelistirseydiniz kapis kapis kapilirdiniz dilinizle. Ulkede bu kadar Arapca konusan insan var, haliyle inanilmaz bir acik var bu konu nasil akliniza gelmez yahu?
Fanusta mi yaşıyorsunuz anlamadim ki?